Бързи здравословни въпроси и отговори – 27

• 36 804
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Прочети малко за херпеса и ще разбереш
Не третирай с йодасепт, по добре ацикловир за мазане и пиене и лизин. Свържи се с лекар. Не е безобидно.
Ако въобще е херпес

# 541
За подут лимфен възел на какъв лекар да ходя, минах през хематолог, УНГ и лицево челюстен хирург. Утре мисля да посетя инфекционист, нещо пропускам ли?

# 542
  • София
Ако си бил в градския транспорт  на път за работа и стане катастрофа от която не ти е добре, какво следва? Нямам застраховка.

# 543
Ако си бил в градския транспорт  на път за работа и стане катастрофа от която не ти е добре, какво следва? Нямам застраховка.
Билетът е Вашата застраховка в такъв случай

# 544
За подут лимфен възел на какъв лекар да ходя, минах през хематолог, УНГ и лицево челюстен хирург. Утре мисля да посетя инфекционист, нещо пропускам ли?
Ендокринолог?

# 545
  • София
Мисля че камерите вече вършат по добра работа.

# 546
Мисля че камерите вече вършат по добра работа.

По спомени....щом отиваш или се връщаш от работа и се случи нещо се води трудова злополука

# 547
  • В царството на игрите:)
Къде е лимфния възел?

# 548
Здравейте, може ли някой да каже според него тази форма на лезия на пикочния мехур доколко сериозна е ?

# 549
Christis,
Това е характерно за херпеса.
Излиза периодично на едно и също място.
Аз имам отзад на бедрото, вече 21 години ме притеснява.

# 550
Къде е лимфния възел?
Под челюстта

# 551
  • София
Има ли значение какъв гел за студен компрес ще взема?
Къде мога да разкодирам диагноза (по код)?

# 552
  • под тепетата
Опитай тук
https://medpedia.framar.bg/заболявания

# 553
Къде мога да разкодирам диагноза (по код)?
Пиши в Гугъл "МКБ", ще ти излязат всички кодове, всяка различна начална буква е за различна група диагнози.
Имай предвид че понякога пишат не точно каквото е, ами каквото би позволило назначаване на определени медикаменти или изследвания, че там е сложно за коя диагноза какво може и не може.

# 554
  • В царството на игрите:)
Къде е лимфния възел?
Под челюстта
Цяло лято страдах от това. Моят съвет е да отидете и на образна диагностика, за да се види произхода на възела. Какво ви каза ЛЧХ? При мен се оказа камъни в слюнчената жлеза, а ЛВ беше с реактивен на възпалението характер.

Общи условия

Активация на акаунт