Нашите кухни - 84

• 51 653
  • 787
  •   1
Отговори
# 480
Дали ще е удобен такъв шкаф? Някой има ли подобен? Недостатъци, неудобства, има ли фуга между двете врати и т.н.?
https://i.pinimg.com/736x/d7/0b/ef/d70befd827460c778da9c6aff7026315.jpg
При нас трябваше да е така, но фирмата отказа, искаха задължително да се сложи бленда, която прави шкафа пак недостъпен. Отказахме се от този вариант и просто сменихме местата на някой уреди и шкафове.

# 481
Zlat_na каква е тази бленда? Нещо между двете врати ли? Как направихте шкафа?

# 482
Zlat_na каква е тази бленда? Нещо между двете врати ли? Как направихте шкафа?
Да, като летва, която да подпира плота. Крайният проект стана съвсем различен, защото разменихме местата на уредите и по този начин се "запълниха" ъгловите глухи шкафове. Пак са глухи де, но са на половина.

# 483
  • Варна
Дали ще е удобен такъв шкаф? Някой има ли подобен? Недостатъци, неудобства, има ли фуга между двете врати и т.н.?

Моят ъглов е с чупеща вратичка, която се обръща изцяло на страни. Самият шкаф няма бленда, въпреки тежкия плот. А колко е удобен...ами моят е малък, побира много неща, но са ми удобни само тези, които са отпред. Може би, ако бях оставила по- големи вратички, щеше да е друго.

# 484

В квартирата имахме такъв.На мен лично ми беше удобен.Побираше доста неща.

# 485
... и ми се струва, че за да стои красиво трябва да пусна плочките до тавана, но ми се струва, че би трябвало да има и друго решение без да се налага да облепвам целия комин с плочки.. Вариант е да го оставя голо само с латекс или свързваща бяла плоскост от същия материал и цвят като горните шкафове, а плочките да са само в частта където се свързват мивката и котлона, ама някак си не ми стои красиво ...
Скрит текст:

Г-це Калина, имам същия комин и плочки за гръб. Над плочките е на латекс, не му пречи, защото се връзва с цвета на абсорбатора. Хареса ми и варианта с обличане с плоскости, който някой показа. НО задължително сложи плочките до долу пред котлона. При пържене пръска и сега там имам мазни пръски.

# 486
  • София

Моят ъглов е с чупеща вратичка, която се обръща изцяло на страни. Самият шкаф няма бленда, въпреки тежкия плот. А колко е удобен...ами моят е малък, побира много неща, но са ми удобни само тези, които са отпред. Може би, ако бях оставила по- големи вратички, щеше да е друго.
И моят е с чупеща се врата. Не бих казала, че е най-удобния шкаф, но определено побира мнооого неща. В него си държа зимнина и ми е перфектен

# 487
  • Варна
Относно ъгловите шкафове варианта, който е коментиран е по-удобен от този:

Отново се налага да се пълзи за достигане нещата на долния ред.
и по-малко удобен от този:

# 488
Doris при мен няма как да се сложи механизъм защото имам комин на едната страна, а на другата ще има мивка с мелница отдолу, бойлер и кош за боклук. Прилагам чертеж
П.с. Плота ще е от гранит и не знам дали ако няма подпора, няма да се окаже нестабилно

# 489
  • Варна
Дамм, завъртяна работа, зад комина това е неизползваемо направо. А коша под мивката ли ще е? Мисля си колкото и да е неудобно, две вратички, освен плот ще има и мивка и може да се получи някакво провисване.

# 490
Doris, да и коша ще е под мивката и за това ми се иска и малкото оставащо пространство да е лесно достъпно Simple Smile

# 491
И аз имам ъглов шкаф и много си го харесвам. В него държа всякакви обемисти и високи неща. Не исках никакви механизми, защото може да спестяват навеждане, ама ядат от пространството и ограничават. Но вратичката ми е чупеща се, според мен е по-добре, не си личи изобщо.

# 492
  • Варна
И аз имам ъглов шкаф и много си го харесвам. В него държа всякакви обемисти и високи неща. Не исках никакви механизми, защото може да спестяват навеждане, ама ядат от пространството и ограничават. Но вратичката ми е чупеща се, според мен е по-добре, не си личи изобщо.
Ох и аз имам, ама не става само с навеждане, ами на 4 крака и завиране до дъното долу. Правя си разни чертежчета, като/ако правя кухня как да оптимизирам.

# 493
  • София
За труднодостъпни места може да ползвате прозрачни пластмасови кутии. Хем мястото е пълноценно използвано, хем лесно се вади.
И разбира се, не държите неща от ежедневието.
Аз ъглови не направих. Хладилникът ми е в края.

# 494
  • Варна
За труднодостъпни места може да ползвате прозрачни пластмасови кутии. Хем мястото е пълноценно използвано, хем лесно се вади.
И разбира се, не държите неща от ежедневието.
Аз ъглови не направих. Хладилникът ми е в края.
Имам предвид долният ред - каквито и да са кутиите само с навеждане няма достъп до тях, ни визуален, ни мануален Grinning Само на четири крака, пълзиш, вадиш външните неща за да видиш и достигнеш вътрешните, тъмно е, сложила съм от тези лед лепящи лампички с батерии. Естествено навътре са най-малко използваемите и поради трудно достъпност стават все по-малко използваеми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт