Нашите кухни - 84

• 51 642
  • 787
  •   1
Отговори
# 465
Че колко да са стандартни, ЧС? Понеже купувах съвсем наскоро, на дълбочина има 62, има 63, 63,5, не е като да са стандартни. И това без да сложиш едни 3-4-5 см. отзад до стената.

# 466
Че колко да са стандартни, ЧС? Понеже купувах съвсем наскоро, на дълбочина има 62, има 63, 63,5, не е като да са стандартни. И това без да сложиш едни 3-4-5 см. отзад до стената.

Е точно с тези 3-4-5 см до стената ще си компенсираш този 1 см в повече, който няма и да се забележи изобщо, даже и да не е компенсиран. Но няма да влизам в излишен спор - като не ти харесва, недей. какво има да делим?

# 467
  • София
Смятам когато помещението се опразни напълно да налепя тиксо по пода, за да придобия реална представа за размерите на всичко. Малко елементарен подход, но ми се стори удачен 😀
Какъв е този подвижен плот шкаф? Може ли снимка?

Gemma_ward, предполагам, че Polar bear е имала предвид моята кухня с подвижния остров, който стои или нанизан на трапезната маса, или си го местя из стаята. Всичките ми големи тенджери и тави са вътре.

Скрит текст:

# 468
  • София
Ако е за такъв подвижен остров, мога да изкажа мнение - аз имам такъв, мърдам го само и единствено когато трябва да чистя под него. Иначе през останалото време никога не ми се е налагало да го местя или да му сменям локацията. Предполагам, че ако е "циментиран" за мястото си и мръсното под него ще е по-малко..  Но е полезен, ако локацията му пряко засяга друго обзаведане. Примерно- нямаш място, острова е до масата и често ти идват гости- тогава мърдаш правиш място за случая да разпънеш маса и на гостите да им е широко и после пак обратно, но ако си има място за него няма смисъл от тази екстра според мен.

Смятам когато помещението се опразни напълно да налепя тиксо по пода, за да придобия реална представа за размерите на всичко. Малко елементарен подход, но ми се стори удачен 😀

Аз рисувах с тебешир Simple Smile Много си е полезно и умно даже Grinning

# 469
  • София
Аз моя кажи-речи всекидневно го разхождам. Като готвя, си го докарвам на ъгъл към печката, като обработвам някакви прясно купени неща, го возя към хладилника, изобщо голямо забавление и търкаляне пада. То си зависи от домакинята как и защо го ползва.

# 470

Тебешир по готови подове? По паркета?

# 471
  • София
Прилагам снимка на какво съм сътворила до момента. Дъбовото вероятно ще е по-светло от това, но на програмата няма как да го докарам, за съжаление. Решила съм гърбът да е плочки (не тези от визуализацията), но не мога да си представя кои ще стоят красиво на тази цветова комбинация. Драмата ми е основно с комина. Той е с размери 55х80 и съответно ъгъла няма да пасне така, че да се сдвоят двете части на кухнята освен, ако не направя някакво разширение и приставка, но долната част не ми е най-голямото притеснение, ами горната. Шкафовете ще са с дълбочина около 30 см и това оголва много частта с комина нагоре и ми се струва, че за да стои красиво трябва да пусна плочките до тавана, но ми се струва, че би трябвало да има и друго решение без да се налага да облепвам целия комин с плочки.. Вариант е да го оставя голо само с латекс или свързваща бяла плоскост от същия материал и цвят като горните шкафове, а плочките да са само в частта където се свързват мивката и котлона, ама някак си не ми стои красиво ... Дайте идеи, отчайвам се вече... И дайте идеи за модел и цвят на плочките и там направо вече откачам, каквото и да гледам все не ми пасва Grinning
Скрит текст:

Тебешир по готови подове? По паркета?

По ламината, да. С на детето тебеширите, някакви доста меки бяха. Изми си се без проблем. Но и с тиксо става. Даже май сега за новата ще пробвам варианта с тиксо Grinning

# 472
При комин 55 х 80 стандартните шкафове от 60 см ще надстърчат с 5 см. Тези 5 см може да се пуснат по комина настрани и отпред да се сложи една фалшива бленда и всичко ще се слее.

# 473
  • София
А защо не го облечете в мдф-а на съответните шкафове на тяхната височина? Така за плочки ще остане само частта между горните и долните.

Скрит текст:
Ама и аз се изразих... Имам предвид нещо такова:

# 474
И според мен "облечен" комин със същите плоскости като горните шкафове и на тяхната височина е най-красиво, а и най-практично - ще бършете като шкаф и заедно с шкафовете. Плочки пък съвсем не ми харесва, а с латекс ще стои като голо, недовършено.

# 475
И аз така мисля.

# 476
Ако се равни шкафът над хладилника по дълбочината на хладилника, тогава пък това шкафче ще стърчи пред останалите горни. Пак се нарушава линията.
Ако се скапе хладилникът, няма никаква гаранция, че новият ще бъде със същите размери. Или ще трябва да се купи компромисен хладилник само заради размерите.

Стърчи, ама стърчи цялата колона, което е доста по-хармонично. А хладилниците са стандартни, защото и плотовете са стандартни, замяната не е проблем. Но е въпрос на вкус - кой както харесва, така да си го прави.

Не го правете като дълбочината на хладилника.Просто нека се явява като другите шкафове.Ние имаме точно над хладиника шкафче и се равнява с другите шкафове.

# 477
  • София
siyina, и как се стига до това шкафче като е по-навътре? Да не говорим, че трябва да се чисти пред него.
Имам с дълбочината на хладилника, събира много неща, а тези, които са до вратичка са лесно достъпни без помощни средства.

# 478
Качвам се на стол. Аз така или иначе използвам стол за горните шкафове.Аз живея извън Бг и тук тези шкафове са нормални ,така че за мен това е нормално и не е новост.Като чета тази тема виждам ,че много неща оттук навлизат в Бг,което е Ок.И ние сме в процес на ремонт на кухня в Бг и искаме да е от дърво и колкото е възможно да е едно към едно с тукашната ни.

# 479
Дали ще е удобен такъв шкаф? Някой има ли подобен? Недостатъци, неудобства, има ли фуга между двете врати и т.н.?
https://i.pinimg.com/736x/d7/0b/ef/d70befd827460c778da9c6aff7026315.jpg

Общи условия

Активация на акаунт