Нашите кухни - 84

• 52 177
  • 787
  •   1
Отговори
# 555
Скрит текст:
Шкаф чак до 265 е малко множко, но може хем да са до тавана, хем да свалите 15 см с една козирка с лунички. Аз така направих - ето примерна снимка. Този дизайн има и друго предимство - много удачно интегрира иначе издадената напред колона или издадения шкаф над хладилника.
Скрит текст:

Черна станция, тази идея за козирката страшно ми хареса. Как се прави тази козирка? Аз мисля модулна кухня от Икеа да купувам и вероятно ще трябва да измисля как да се направи нещо такова.

Мебелистите си знаят - фурнирован шперплат или други подходяща плоскости (според шкафовете) се сглобяват долна дъска към чело. И после се завинтва за шкафа, пробиват се дупки за луничките, прекарва се жица (по-лесно е преди да се завинти козирката) и толкоз. Трябва да се следи да има достатъчно място да се отварят вратичките и да не се закачат в луничките.

И това на снимката не се прави с гипскартон. Онова е друг подход и се прави на тавана, а това е към мебелите.

# 556
Моля за практика от хора с кухненски плот естествено дърво, как/с какво се почиства плотът около котлоните? Запънала съм се да слагам дървен плот, който ще е омаслен с Осмо

# 557
  • Norge
Кики.мора, нищо специално не правя и не ползвам за почистване на плота. Не намирам да е различно от, примерно, един ламиниран плот.

# 558
А ако пръсне мазнина, доматен сос? Почиствате, както и обикновен плот?

# 559
  • Norge
Да, аз поне нищо различно не правя.

# 560
Дървен плот с 3 години употреба - почиствах го както и обикновен плот с влажна кърпа и със или без сапунен разтвор (зависи от замърсяването). Само белината прави поразии, но се изшкури, омасли и беше наред.

# 561
На този етап плот, който не държи на белина не бих избрала. Просто времето е такова.

# 562
  • Norge
Аз доста ползвам белина вкъщи и не съм имала поразии по плота. А дори бих искала - с цел избелване, но не се получава, омазняването не позволява.
Може би белината прониква тогава, когато е наближило време за ново полагане на масло?

# 563
има доста други препарати за почистване, далеч не толкова опасни колкото белината
за хранителна и не-хранителна среда
като толкова искате да дезинфекцирате,ползвайте нещо на спиртна основа- изопропил
и прочетете за вредата от белината

# 564
има доста други препарати за почистване, далеч не толкова опасни колкото белината
като толкова искате да дезинфекцирате,ползвайте нещо на спиртна основа- изопропил
Никъде не е написано, че е чистено с белината, а че имаше поражение от нея. Остави петно без да видя, че е капнало при пресипване в друга бутилка.
nelka.nelka, наистина му беше време за омасляване. Осмо не съм ползвала, а на ИКЕА маслото.

# 565
  • Norge
Атомче, и аз напоследък съм с маслото на “ИКЕА" Relaxed
В началото ползвах друго, после опитах тяхното и реших, че също върши работа.

# 566
Момичета, може ли да ми припомните, на телескопичните абсобатори, кои филтри са лесни за почистване и/или за смяна.

# 567
Никъде не е написано, че е чистено с белината, а че имаше поражение от нея. Остави петно без да видя, че е капнало при пресипване в друга бутилка.
nelka.nelka, наистина му беше време за омасляване. Осмо не съм ползвала, а на ИКЕА маслото.
аз пък не писах,че не трябва да си чистите плотовете с белина
а,че има и други варианти,които напълно изключват ползването на белина в домакинството

# 568
Нелка, а на колко време омасляваш?

# 569
Имам проблем, който вчера установих и не знам как и дали изобщо може да се реши. Нескопосаните ни строители не знам по каква логика, за абсопбатора са оставили тръба с Ф100. Снощи като разглеждах модели на абсоратори установих, че няма такъв с изход Ф 100.  Най-малкитят отвор е Ф110, но тези модели са с изключително малка мощност на засмускване на миризмите, а аз искам по-мощен абсорбатор. Има ли някаква техническа възможност ако от абсорб. излиза алуминиево гофре с Ф150, горе където се свързва с изходната тръба на стената да се затвори/прилепи или нещо друго към отвор от Ф100. Някоя от вас ако е имала такъм проблем може ли да сподели как е подходено! Не е вариант да разбираваме стената, която е нова и токущо завършена с външна мазилка, а отвътре с латекс. Просто вече ми писна от некадърни и неграмотни строителни работници!

Общи условия

Активация на акаунт