Нашите кухни - 84

• 52 169
  • 787
  •   1
Отговори
# 570
Имам проблем, който вчера установих и не знам как и дали изобщо може да се реши. Нескопосаните ни строители не знам по каква логика, за абсопбатора са оставили тръба с Ф100. Снощи като разглеждах модели на абсоратори установих, че няма такъв с изход Ф 100.  Най-малкитят отвор е Ф110, но тези модели са с изключително малка мощност на засмускване на миризмите, а аз искам по-мощен абсорбатор. Има ли някаква техническа възможност ако от абсорб. излиза алуминиево гофре с Ф150, горе където се свързва с изходната тръба на стената да се затвори/прилепи или нещо друго към отвор от Ф100. Някоя от вас ако е имала такъм проблем може ли да сподели как е подходено! Не е вариант да разбираваме стената, която е нова и токущо завършена с външна мазилка, а отвътре с латекс. Просто вече ми писна от некадърни и неграмотни строителни работници!
Ето:
https://rosi.bg/pvc-reduktor-za-aspirator-4068.html

И един съвет, ако позволиш: не слагайте гофре, а твърда пвц тръба. Гофрето малко намалява мощността и е по-шумно. А вие отделно ще ошумите заради прехода от различните диаметри на отворите.

# 571
  • София
Всякакви преходи има. Продават се по магазините. Има и преходи кръгло към плоско, и обратно.

На моя съм 15 към 12, и после гофре.
Просто ако няма директен, слагаш 2 прехода.
Да, моят е горния, рязъл съм излишното.

# 572
При мен е оправяна 3 пъти тази тръба, вярно сме още на шпакловки. Оправете я, иначе при по-мощен аспиратор ще ви връща въздуха, ставало като тапа. При малко по-кадърен майстор разбиването е минимално. Даже изберете аспиратор  и тогава разбивайте, винаги трябва да е по-голям отворът на тръбата от тoзи на аспиратора.

# 573
Както са писали, редуктори има, обаче не са добро решение. Ако купите хубав и мощен аспиратор за 150 мм и редуцирате изхода на 100 ще изгубите страшно много от капацитета и ще е по-шумно. Десет пъти по-добре е да разширите отвора, не е толкова трудно. Ако се работи внимателно нищо няма да се вижда.
А стандартите за тези отвори са стари и затова строителите масово ги правят така - 100 или 110 по-често.
При нас ММ го оправи за час-два - начерта окръжност 150, проби много отвори с бормашина по контура и после с чук и длето. С къртач ще стане още по-лесно, а външната изолация първо се изрязва с нещо остро да не се бели и да не тръгват пукнатини.
И още един глас за ПВЦ тръбопроводи, а не алуминиево гофре.

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 18:01 от Черна станция

# 574
Здравейте,

Предстои ни обзавеждане на апартамент, започваме от кухнята.
Поизчетох доста, разглеждах сайтове и т.н. и вчера ходехме до мебелен магазин Платан, защото си харесах там една и защото е до нас. Жената каза, че ще ни изготви проект, тъй като кухнята ни е малка с нестандартни размери - апартамента е старо строителство и кухнята е отделно. По-скоро не, че е малка, но искаме всичко вградено там и не оставаше достатъчно място за шкафовете долу.
Сега ми звънна да каже, че е готов проектът, довечера ще отидем да го погледнем като ми каза цена за всичко, което включва шкафове, плотове, механизми, вградено осветление, монтаж, доставка, качване - 4226 лв. Довечера ще видим и разбивката на цената.
Интересувам се добре ли е като цена това и заслужава ли си? Някой опит с Платан? Не сме ск сложили бюджет, но на мене нещо ми се видя доста. Икеа, Диалог или други няма ли да излезе една идея по-евтино? Знам, че Диалог са скъпи попринцип, но пък качеството е безупречно.
Ще се радвам за съвет и препоръка, както и фирми, от които сте доволни. Може и да не са големи и известни.
Благодаря предварително!

# 575
За мен си е ОК цена за кухня по поръчка с всичко. Ама зависи какви материали все пак.

# 576
Черна станция, подкрепям те. В магазин ни демонстрираха един и същ аспиратор вързан ( отваряха клапи към различните тръби) към  100мм и 150мм.  На 100мм многократно се увеличи шумът.
Консултанта ни обясни да не го вкарваме в отдушник( 100мм) както ни съветваше майстор, че било редно...

Sealove, зависи населеното място в което сте и материала.
На нас за Варна кухня Г 130см на  3000см шкафове корпус ПДЧ врати МДФ бяла  3300лв без уреди на етап проект.
( Още не смя я поръчали)

# 577
Блогадаря на всички! Значи все пак има някакъв начин. Ще видим какво ще предприемем.

# 578
  • Norge
Кикиморе, извинявай за закъснелия отговор. Relaxed
В началото омаслявах веднъж годишно.
А сега, когато от доста време се настройвам за подмяна, не съм полагала масло ...  три години трябва да има вече.
Виждам как покритието се е изтъркало на най-ползваната зона, но в никакъв случай не е до степен, там да капне капка и да попие.
Аз самата не бих имала проблем отново да купя дървен плот.
Практически най-големият ми яд с него е това, че при омасляване засягам и края на котлоните и мивката, и след това ги чистя и мърморя. Smiley

# 579
Малко помощ! Днес ми изграждат куфар за скриване на въздуховода. Абсорбаторът е CATA, изходният диаметър е 150, тръбата с клапата във вентилационна шахта е 150. Трябва да намеря ПВЦ  тръби с такъв диаметър, но в нашият град ги няма. Намерих в този сайт такива тръби и не мога да разбера как се съединяват с коляното, като външното Ф е еднакво и на двете неща https://moby-bg.com/category/32/kragli-pvts-vazduhovodi-f-150-i- … -tyah.html?page=1

# 580
Ето ги. виж отдолу на табличката, че е дадени два външни диамеръта, така, че тръбата д аможе да се намуши. Разликата между двата диаметъра е около 3 мм.
https://moby-bg.com/product/48/konektor-za-kragli-vazduhovodi-vents-313.html
https://moby-bg.com/product/50/agal-na-90-za-kragli-vazduhovodi- … -323-kolyano.html

# 581
И аз май купувах от тях, всичко си е вързано, една система е и става точно.
Малък съвет - нека хоризонталният клон да не е водоравен, а с лек наклон към комина. Така не се събира конденз в тръбата и не се стича към аспиратора.

# 582
Много благодаря, момичета! Трябва само да намеря и една дъга, понеже тръбата отива малко по диагонал в хоризонталната част.

# 583
Здравейте,

Предстои ни обзавеждане на апартамент, започваме от кухнята.
Поизчетох доста, разглеждах сайтове и т.н. и вчера ходехме до мебелен магазин Платан, защото си харесах там една и защото е до нас. Жената каза, че ще ни изготви проект, тъй като кухнята ни е малка с нестандартни размери - апартамента е старо строителство и кухнята е отделно. По-скоро не, че е малка, но искаме всичко вградено там и не оставаше достатъчно място за шкафовете долу.
Сега ми звънна да каже, че е готов проектът, довечера ще отидем да го погледнем като ми каза цена за всичко, което включва шкафове, плотове, механизми, вградено осветление, монтаж, доставка, качване - 4226 лв. Довечера ще видим и разбивката на цената.
Интересувам се добре ли е като цена това и заслужава ли си? Някой опит с Платан? Не сме ск сложили бюджет, но на мене нещо ми се видя доста. Икеа, Диалог или други няма ли да излезе една идея по-евтино? Знам, че Диалог са скъпи попринцип, но пък качеството е безупречно.
Ще се радвам за съвет и препоръка, както и фирми, от които сте доволни. Може и да не са големи и известни.
Благодаря предварително!

Много зависи от размерите на самата кухня, вида на плоскостите, от които ще се състои и от избраните механизми.
Цената на нашата кухня г/д е същата, с приблизителни размери 260/180.
Имаме плавно затваряне на шкафовете, вградено лед осветление и на един от горните шкафове механизъм за двойно отваряне, който струва около 140 лв по спомен. Поръчали сме я от Кедър, но още я чакаме.

# 584
Цената зависи и от материала на вратичките, при вас какъв ще е?

Общи условия

Активация на акаунт