Нашите кухни - 84

• 51 501
  • 787
  •   1
Отговори
# 120
Аз често пържа и съм слагала кухненска хартия върху индукционния плот - не обгаря, тя и температурата на самия плот и на съда не е толкова висока, че да се запали. И перфектно попива пръските олио или доматен сос.

# 121
Здравейте, някой имал ли е проблеми с нова кухня, от рода на паднала вратичка, или измъкната дръжка, как да процедирам в този случай. Кухнята е серия Болеро, поръчана от софийски магазин. Такива неща задължително се случват в събота, та до понеделник да не работят отстраняване на дефекти или рекламация. По мое мнение причината е в монтажниците, които са сглобявали, едва ли на всяка кухня от тази серия и падат вратичките.

# 122
Така приятно говорите за индукцията. Моята за съжаление още стои в кашона и не мога да ползвам. Нямам търпение да монтират плота в края на месеца и да я тествам.

# 123
Здравейте, някой имал ли е проблеми с нова кухня, от рода на паднала вратичка, или измъкната дръжка, как да процедирам в този случай. Кухнята е серия Болеро, поръчана от софийски магазин. Такива неща задължително се случват в събота, та до понеделник да не работят отстраняване на дефекти или рекламация. По мое мнение причината е в монтажниците, които са сглобявали, едва ли на всяка кухня от тази серия и падат вратичките.

Ми вземете една отвертка и завинтете дръжката и пантата. За това ли ще чакате майстор???

# 124

Ми вземете една отвертка и завинтете дръжката и пантата. За това ли ще чакате майстор???
Явно при монтажа са повредили отворите в плоскостта, където се захваща пантата. Иначе не виждам причина да падне. А дръжката не е на винтове, а с някакво лепило.

# 125
Пуснах на Гугъл и ми излезе, че Болеро е на Еником. А те не са от евтините фирми. Би трябвало да е в гаранция кухнята. Най-добре изчакайте понеделник и си извикайте фирмата да си поправи щетата. Разбита дупка на ПДЧ-то, за което се захващат пантите, не е добре. Да благоволят да си го поправят, ако трябва дори да сменят едната плоскост.

# 126
Пак съм с въпрос. При мен освен изнесени тръби на стената има и друг проблем. Колоната, в която ще влиза тръбата на абсорбатора и самият отвор, който свършва на 73 см от задната стена.
Майстор предложи да изместя в края на редичка ( там вече няма тръби) съдомиялната и да направя плот със стандартна широчина. Само колона с МВ и фурна да е по-дълбока. И ще се получи ръб на вентиланционната колона, ръб на фурна и след това - плот. Това ме притеснява. Дали ще е дискомфортно? И горната бленда се очертава да е 28 см и тя ще се начупи.
Това е поглед отгоре

Разстояние между фурна и готварски плот ще е 15 см. Дали няма да се удрям постоянно в изнесената напред колона с фурна? Тук не личи изместването, но ако го има?

# 127
Еником не са ли доста евтини?

# 128
Еником не са ли доста евтини?
Евтини са, но ако продължат да падат вратички със същото темпо, ще станат скъпи. Лошото е, че вратичките тежки, а са на горната част - може да наранят сериозно.

# 129
Е сега ме изненадахте - чета темата от 2-3 години и точно за Еником бях останала с впечатлението, че са скъпи. Освен че работят само с готови модули, а разликите запушват с т.нар. бленди.
Веднъж реших да отида да видя какво предлагат на място и се оказа, че отварят по-късно и се отказах.

# 130
  • София
Пак съм с въпрос. При мен освен изнесени тръби на стената има и друг проблем. Колоната, в която ще влиза тръбата на абсорбатора и самият отвор, който свършва на 73 см от задната стена.
Майстор предложи да изместя в края на редичка ( там вече няма тръби) съдомиялната и да направя плот със стандартна широчина. Само колона с МВ и фурна да е по-дълбока. И ще се получи ръб на вентиланционната колона, ръб на фурна и след това - плот. Това ме притеснява. Дали ще е дискомфортно? И горната бленда се очертава да е 28 см и тя ще се начупи.
Разстояние между фурна и готварски плот ще е 15 см. Дали няма да се удрям постоянно в изнесената напред колона с фурна? Тук не личи изместването, но ако го има?

Аз бих изравнила колоната с фурната с тази на вентилационния отвор и бих изместила готварския плот с 15 см вдясно (изравнено с ръба на 90-сантиметровия шкаф) - така ще останат 30 см до колоната и няма да се удряте в нищо.

# 131
Е сега ме изненадахте - чета темата от 2-3 години и точно за Еником бях останала с впечатлението, че са скъпи. Освен че работят само с готови модули, а разликите запушват с т.нар. бленди.
Веднъж реших да отида да видя какво предлагат на място и се оказа, че отварят по-късно и се отказах.

Не смея да напиша доколко са евтини и дали са скъпи, да не тръгва темата в посока, че щом не е за 20000 лв е евтина, ще е безсмислено да се обсъжда, при положение, че не е редно да падат вратички дори на готовите кухни, по за 7-800 лв. Дори и за такава не намерих в нета инфо за подобен род проблеми.
 А за тия над 4-5000 лв... Наистина не ми се вижда нормално нито да падат вратички, нито купувача сам да си ги ремонтира, човек не разбира от всичко, а и така да е, пак трябва да е задължение на когото си платил.
 Не смятам, че проблема е в това, че горния ред е с височина 90 см, ако поради по-голямотото тегло  им падаха вратите, нямаше да се предлагат за продажба.

# 132
Абсолютно съм съгласна с теб.
Независимо от цената си има гаранционен срок по договор и продавачът е длъжен да ти поправи шкафа. Затова и те посъветвах да им звъннеш в понеделник, а не да импровизираш ти с ремонти (което може да ти наруши гаранцията най-малкото).
Единственото, което исках да кажа, е че това, което си купила, не е за 200-300 лв. (има и такива, нищо че са малки и с не особено високо качество), че да не си с особено големи очаквания откъм качество. 
Каква е причината при теб - кофти плоскост (рехаво ПДЧ) или кофти монтаж (направили са по-голяма дупка за пантата), или каквото и да е друго, повредата си е повреда и продавачът трябва да се погрижи за това.

# 133

Каква е причината при теб - кофти плоскост (рехаво ПДЧ) или кофти монтаж (направили са по-голяма дупка за пантата), или каквото и да е друго, повредата си е повреда и продавачът трябва да се погрижи за това.
 Бблагодаря ти за вниманието, досега си мислих, че причината е превъртяни винтове в плоскостта, съответно разхлабени/разширени отвори, но рехава плоскост е по-добро обяснение за многото стърготини, които са по плоскостите под пантите. На никой не му се разправя, но явно няма друго решение освен подмяна на детайли, кухнята се ползва от седмица, а това сигурно и е третото отваряне...

# 134
И аз не съм си и помисляла, че може да се изрони ПДЧ-то и да изпадне самата панта. Нито, че има лепени дръжки... Затова дадох съвет сами да ги поправите, понеже просто предположих, че пантата не е била дозатегната при нивелирането на вратичката (случва се майсторите да пропуснат накрая да затегнат нещо здраво след като са напаснали всички луфтове). Или дръжката да не е хванала резбата на винта. Просто не може и да ми хрумне за такива изцепки, като описаните по-надолу в ремата.

Общи условия

Активация на акаунт