Нашите кухни - 84

• 51 634
  • 787
  •   1
Отговори
# 435
  • Canada
Хладилникът си е добре в кухнята. Сложи си сгъваем плот, някой пусна линк към Икеа по-рано, а и пак те имаха сгъваеми маси с подвижни крака. Една потребителска беше пуснала снимки на кухнята си скоро и много ми хареса идеята за подвижния остров. Съжалявам, че не помня имена, а и нямам време да търся. Та такъв остров може да си го местиш в кухнята, когато ти е нужен и после в хола като шкаф. Хладилник в хола - твърдо не!

# 436
Може би по-скоро плот без шкафове, защото ширината на нишата е 180 см., 120 см. отиват за шкафовете от 2-те страни и остават само 60 см. между тях. Тесничко ще бъде. Дори плотът може да е по-тесен от 60 см. (въпреки че няма да е красиво), а хладилникът да се дръпне малко към дневната.
Не знам дали се изразих ясно - от печката с котлоните в посока дневната да се сложи плот поне 60-70 см., а след него вече хладилникът. Или пък хладилникът да се сложи в нещо като ниша от другата страна на стеничката до мивката, на отсрещната страна пак плот до печката. Между плота и дневната може да се сложи напряко някаква отворена етажерка, която визуално да отделя кухненската част от дневната, или пък плотът да завършва с шкаф, отварящ се към дневната или с етажерки/рафтове странично към дневната.

Сега пак погледнах чертежа и се редактирам. Говоря за П-образна кухня - както Чефитс го е онагледил с допълнение - от ляво надясно: мивка, напряко печка и малко плот, пак напряко (на стеничката 130 см.) плот (колко дълъг ти си преценяваш), но да не е 60 см. дълбок, и след него хладилникът. Тясно ще бъде, определено, но ще има работно пространство. Другият вариант е хладилникът да се сложи в ниша от другата страна на стеничката 55 см., и оттам нататък да си продължава мивка, печка, плот, пак под формата на П.

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 20:02 от man_darin_ka

# 437
Здравейте, предстои ни покупка на мивка за нова кухне, като набелязах 3 модела мивки, но не знам на коя да се спра:
https://www.andi-design.eu/shop/sanitec-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bd … SIV_AjMYYxb618www

https://www.andi-design.eu/shop/teka-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0 … r1fiybwhwW3sK3DhM

http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=171&pid=25 … xKlx9qJtJnGWNQtE8

Може ли, ако някои от вас имат от тези модели, да ме ориентирате как са като качество, как се почистват, всичко ще ми еполезно като инфо от вашият опит.

# 438
П-образният вариант на подреждане много ми допада 😀 , за по- тесен плот от стандартния не се бях сетила. Остава да измеря дали фурната ще може да се отваря нормално. Ако се получи ще е чудесно!
 Много благодаря за страхотните идеи!

# 439
  • София
Хладилникът може да "не е в хола" и да е там, т.е да е вграден (скрит в шкаф), за да не се вижда. Без него нещата ще се получат.

# 440
Тук и в другите теми за обзавеждане момичетата винаги съветват да се направят макети в реален размер от кашони/картони и да се сложат на място. Така най-реалистично ще можеш да си представиш колко разстояние остава, дали ще ти е удобно. Ако нямаш достатъчно кашони можеш и с тебешир по пода да си начертаеш в реален размер. Но все пак с кашоните/картоните може би е по-реалистично.

# 441
Тебеширът показва дали има място на пода, но представа дават наистина кашоните. Но е много трудно да се направи на практика.

# 442
Смятам когато помещението се опразни напълно да налепя тиксо по пода, за да придобия реална представа за размерите на всичко. Малко елементарен подход, но ми се стори удачен 😀
Какъв е този подвижен плот шкаф? Може ли снимка?

# 443
Виж снимката на кухненския бокс на балкон на предната страница, нещо такова би се получило и при теб, само че по-късичко.
Трябва да вземеш предвид и разстоянието за отваряне на шкафа под мивката и на фурната.

# 444
Смятам когато помещението се опразни напълно да налепя тиксо по пода, за да придобия реална представа за размерите на всичко. Малко елементарен подход, но ми се стори удачен 😀
Какъв е този подвижен плот шкаф? Може ли снимка?

Ама естествено, че с лепенка се прави (хартиената, слабо лепяща). Кой е луд с тебешир? Добре си се усетила да не приемаш фигуративните приказки за реален съвет Simple Smile

Иначе снимката беше нещо подобно:
https://i.pinimg.com/originals/35/5a/17/355a17adac17bcf1da3f374712eb17b8.jpg
Удобно е, че си го местиш кога за плот, кога за шкаф в ъгъла.

Но иначе има всякакви варианти с изтеглящи се, завъртащи се, на колелца, на носещи шини...

# 445
Проблемът е, че боксът е много малък, а помещението към него - също, 3х3 м. Та в тези 3х3 м., като сложиш маса със столове, както и диван с телевизор, не виждам къде ще се събере и подвижният остров.
Но е добре да си разиграят различни варианти за обзавеждане в цялото помещение, не само в бокса.

# 446
  • SF
Marchelsi, давай майстора! Много ми харесва!

# 447
Marchelsi, давай майстора! Много ми харесва!

Майсторът е от Севлиево. И според мен не взима скъпо. Ако наистина го искаш мога да ти дам контакт на лично, но ти чертае на лист, обсъждате всичко. Механизми, начин на отваряне, разположение и т.н. Много е мил и разбран, но не се занимава с проекти на компютър и т.н. Човек на около 50 години е и работи с още 2ма, като сглабя. Цената, която дава е с доставка и монтаж.

# 448
  • SF
Лошото е, че аз съм от София.

# 449
Проблемът е, че боксът е много малък, а помещението към него - също, 3х3 м. Та в тези 3х3 м., като сложиш маса със столове, както и диван с телевизор, не виждам къде ще се събере и подвижният остров.
Но е добре да си разиграят различни варианти за обзавеждане в цялото помещение, не само в бокса.
Права си. Ако беше кухня с нормални размери няма се да и се чудя толкова😀 Със сигурност ще се възползвам от някоя идея - плота-шкаф е чудесен. Когато съм готова ще се похваля!

Общи условия

Активация на акаунт