Нашите кухни - 84

• 51 540
  • 787
  •   1
Отговори
# 690
Изобщо не сме мислели да слагаме гранит. Трябваше да си е обикновен термоплот. Обаче като завърших проекта за кухнята и видях колко чупки има и не можех да си представя колко преходни лайсни трябва да сложим. А и корпусите на шкафовете са от Икеа и трябваше по-дълбок плот.  Затова минахме на вариант дърво или широкоформатен гранитогрес. Търсейки се оказа, че и тези опции не са никак евтини, а и трябваше да мислим какъв да е гърба. Тогава на мъжа ми предложиха варианта с гранита. Толкова би беше хубаво, че ми отпаднаха другите чуденки и търсения, че не съм разпитвала подробно. Знам, че в щатите много ползват гранит за кухненски плот и издържа много. Казах да не е в кафявата гама. Предложиха ми 3. Казаха ми без китайски. Този е турски. Казаха ми, че е много важен импрегнанта. Склада на точно този гранит се оказа в Пловдив и не можах да видя цялата плоча, а само мостра. Беше риск, но сега много ми харесва. Много е хубаво мивката да ти е под плота, да няма лайсни, бърше се супер лесно и досега не са оставали петна, а беля върху него краставици например.

# 691
Ваня, шкафовете под прозореца с каква дълбочина са? Изглеждат ми по-плитки, така ли е?

# 692
Не, плота навсякъде е 63 см. Само едно малко шкафче има към 40.

# 693
Здравейте!Много обширна тема, нямам време и възможност да я прегледам,но ми хрумна да попитам,ако е удобно,,къде бих могла да монтирам абсорбатор?Имам една снимка на бъдещия ми дом,още не съм влязла във владение 😉,но докато другите уреди,мебели и тн.ги наместих в главата си,за абсорбатора не мога да измисля нищо.Камината от снимката е с фурна,един комин има там.

# 694
  • София
Като гледам контактите, се ужасявам от инсталацията. Не е зле да помислите за изцяло нова инсталация, както си требе, със 3ти проводник, дефектнотокови защити и тн.
Абсорбатора ... все тая Simple Smile

# 695
Не е все тая, наистина попитах къде да го монтирам, останалите подробности има кой да ги мисли,това е втора"стара къща"за семейството ми...

# 696
Е, как къде? Над печката, разбира се. А тя къде ще е- зависи от теб и възможностите на самата сграда.

# 697
Имаше нещо, че не е хубаво абсорбатор в комин за печки. Като гледам, избиваш през стената и навън на фасадата.

Има си специални накрайници за целта:

# 698
Здравейте, след месец и ние започваме ремонт на кухня. Шкафове бял MDF, модулна система Квадрис.
За плотове купихме 2 плочи индийски гранит -
Скрит текст:
Мъжът ми е каменар и въпреки скромния бюджет не искаше да чуе за нищо друго, той ще го обработва.
Поръчах черна гранитна мивка за под плот + черен смесител, ретро фурна + ретро аспиратор, цвят крем.
И тук вече зациклих, откъм цветовете. Имаме нужда от фаянс за гръбчето и гранитогрес за пода, но не мога да се спра на цвят. Притеснявам се да не стане някоя шарения, не мога да реша кое като цвят  ще се върже с камъка.
Моля, помагайте - търсим винтидж, леко ретро стил, да има уют и топлина.

# 699
Опитай се за гръб и под да повториш крема от електроуредите, или бялото от шкафовете.

# 700
Харесах този фаянс
Скрит текст:
, но се опасявам като се нареди дали няма да е прекалена тази мозайка. А за пода цвят крем?

# 701
Това ти си знаеш. На мен ми е прекалено, ама всякакви шарении са модерни напоследък и за вкусове не се спори. Зависи и от стила на кухнята, осветеността и какво ли не.

Мога да дам само един принципен съвет - не гледай една плочка, а нареди една до друга площ с големина като на гърба на кухнята. И ще видиш дали още ти харесва. Много често нещо, което ни харесва в малък мащаб, е дразнещо в голям. Когато избирах технически камък за момент се поколебах дали да не взема един модел с някакви нишки, като в естествен камък. На мострата беше супер, ама аз все пак потърсих в нета кухня, направена  с този камък. Е, заболя ме главата само като погледнах снимката, което реши нещата - взех си дюс.

# 702
  • София
Hintt, в жилището в което живеехме преди беше с отцедник и не ми харесваше. Сега ще сме с мивка без, но ще е под гранитен плот. И аз съм се спряла на Тека. Мислех да е Бланко, но цената е двойна и не знам дали си заслужава
В старото жилище бяхме с Бланко (над плот), в момента с Тека (под плот). Сега не бих избрала Теката.

Трябва да сменим цикъла на кухнята. Гледам в Роси вариантите - PVC (с алум.фолио) или алуминий. Някой има ли опит?
Притеснява ни рязането на алуминия, по специално решетката на хладилника.
Другото е, че стария цокъл мястото където миялната е изрязан около сантиметър.
Някак клоня към алуминиевия.

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 11:20 от Desem

# 703
Според мен - алуминий. Около цокъла се цапа и се мие повече, металът си е метал, не се разваля.
С прецизно рязане не би трябвало да имате проблем. Алуминият не е толкова труден за рязане и обработка.

# 704
Hintt, в жилището в което живеехме преди беше с отцедник и не ми харесваше. Сега ще сме с мивка без, но ще е под гранитен плот. И аз съм се спряла на Тека. Мислех да е Бланко, но цената е двойна и не знам дали си заслужава
В старото жилище бяхме с Бланко (над плот), в момента с Тека (под плот). Сега не бих избрала Теката.
Защо не харесваш Теката? Поддръжка, материал или какво точно не е ок?

Общи условия

Активация на акаунт