Нашите кухни - 84

• 51 525
  • 787
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Двете са кръгли инокс.
При Теката не се оттича добре водата, сифонът й е смотан, по-тънка е ламарината и дрънчи, запушалката на канала затапваше канала от по-силна струя вода (поне това успях да оправя като размених с това на Бланкото)

# 706
Desem, благодаря. Аз ще купувам гранитна мивка. Дано да са по-читави. Сега много се замислих дали да не поръчам Бланкото, до утре са с 15% отстъпка

# 707
Katka, тези плочки според мен не пасват на гранита. Няма как шарка на гранита да си пасне с шарка на плочка. Трябва да е нещо абсолютно едноцветно според мен-по възможност крем или бяло.

# 708
Ние се чудехме между Бланко и Шок. Какви са ви мненията ?

# 709
За гръб и под към гранитния плот и аз смятам, че трябва да са едноцветни. За гръб - подкрепям Секънд, бяло или крем. За под - ако е само кухня, а не кухньохол и не трябва да напасваш настилката на кухненската част с тази на дневната, нещо по-тъмно препоръчвам. Може би нещо, което да се връзва с тъмното на плота. С парче от плота най-добре да се отиде в магазина за плочки.

# 710
  • Варна
Schock - Cristadur

# 711
Да, към нея клоним.
Schock - Cristadur

# 712
  • Варна
А бих взела и гръбче гранит, щом вие ще си ги обработвате мисля няма да ви събори, обикновено обработката е скъпата част.

Разбрах, че е модулна кухнята, дали не трябва да се подсили, щом ще носи гранит?

# 713
Гранита е 2см, всяка плоча тежи около 90 кг. ще го залепим на плоскост 1,8- 2 см. Ще има укрепване и в стената и в шкафчетата. Купихме го за смешни пари на промоция., но идеята беше за гръбче от фаянс. Мъжът ми все казваше, че има много хубави луксозни серий, но като тръгнахме да търсим и нищо не ни допада като цвят. В края на седмицата трябва да поръчаме поне гранитогреса, за да можем да започнем, а фаянса ще го мислим последен.

# 714
  • Варна
Гранита е 2см, всяка плоча тежи около 90 кг. ще го залепим на плоскост 1,8- 2 см. Ще има укрепване и в стената и в шкафчетата. Купихме го за смешни пари на промоция., но идеята беше за гръбче от фаянс. Мъжът ми все казваше, че има много хубави луксозни серий, но като тръгнахме да търсим и нищо не ни допада като цвят. В края на седмицата трябва да поръчаме поне гранитогреса, за да можем да започнем, а фаянса ще го мислим последен.

Най-добре, ако има мостра/парче от гранита да го вземете с вас при оглед за плочки.

# 715
Може ли да ме насочите в Пловдив къде да разгледаме смесители за кухненската мивка?
Бяхме до ДомМикс и харесах един модел, но искам за разгледам още, а не знам къде има избор на изложени в магазина.

# 716
Момичета, аз събирам смелост да попитам как се опазват/поддържат трапезните маси с плот МДФ. Само на няколко месеца ми е масата, а имам вече белези от изпуснати прибори и др. под. Попаднах в нета на някакви филъри за плоскости със съответния цвят, но не съм търсила по-компетентно мнение за тях. Уж внимавам като сервирам/отсервирам, но явно няма да опазя масата си гладка Simple Smile

# 717
Момичета, здравейте! Предстои ни изработка и монтаж на кухня, обсъждаме водобранната лайсна. Плота и гръб са дърво, някак си ми изглежда грозно да сложа лайсна. Живяла съм в Англия и там не слагат. Въпрос към дамите, които нямат: Наистина ли силикона почернява, колко често се налага да се сменя и появява ли се мухъл?
Наистина не ми се ще да слагам лайсна...

# 718
  • Пловдив
А,като сте живяла в Англия,там почернявал ли е силикона?
На Острова ползват мастик ,а в БГ се казва полиуретан.Изключително издържлив е.Ползва се за външни условия,за бани.Но  тук ,има само в три цвята,а в Англия палитрата е по-богата.

# 719
  • софия
Нямам водобранна лайстна, нямам силикон. Кухнята се ползва активно почти 6 години и не съм забелязала да страда, че няма тези грозотии. Плочките са слагани след монтиране на шкафовете, т.е. идват върху плота.
Между другото при майка ми също няма лайстна. Нейната кухня е от онези старите, с които продаваха масово в апартаментите. И при нея, 40+ години, не виждам необходимост от лайстна. Плотът е здрав.
Има едно, НО: зависи какви са навиците на ползващите. Ние не оливаме при миене, а мокрото веднага след ползване се попива. Има хора, които много мокрят.

Общи условия

Активация на акаунт