На пазар във Варна - тема 59

• 37 147
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
Моля за помощ.
Мисля, че в тази тема(или във въпроси всякакви беше) някой беше питал скоро за д-р Славянка Кеновска, не знам защо обаче го не намирам с търсачката. Имах ѝ визитка но съм я изгубила, звънях на Окръжна, но не преглежда там вече, а трябва да отида при нея. Има ли някой неин контакт, и знае ли къде преглежда сега.
Много стари резултати ми пуска Гугъл, звъннах на едно две места,  само в Темелков не съм звъняла, но го оставям за краен случай понеже графика ѝ там според сайта, не ми е много удобен и пак не е сигурно, че е актуален (сайта).

# 16
  • Варна
Аз намерих начин да се снабдявам с най-необходимото и ползваното от Одрин и имам актуални цени. Ще ми бъде интересно някой да сподели снимка от този магазин за паралелен внос, защото е ясно, че това не е законно. Още повече ми е странно, как в бъдеще ще има хранителни продукти, като месо и млечни са забранени за пренос, когато не става въпрос за официален внос, придружен с митнически документи, сертификати, ветеринарни, по безопасност на храните и т.н.

# 17
  • Deutschland/HE
Те най-вероятно си имат митнически декларации, няма да имат смелост без такива документи и магазин да отворят. Във Варна има няколко такива магазина и според мен зареждат от голям склад. Паралелния внос не е забранен, как има магазини Борн. Познати пазаруват от подобен магазин листи за баница, някъде до общежитията на Дубровник се намирал.

П.С. Водихме майка ми до един такъв магазин/складче някъде към фабриката Христо Ботев, купихме капсули за съдомиялна и някакъв шампоан с чесън и тя искаше арпа фиде, но нямаха и казаха да отиде на другия ден. От там си правя извода, че зареждат от голям склад.

# 18
П.С. Водихме майка ми до един такъв магазин/складче някъде към фабриката Христо Ботев, купихме капсули за съдомиялна и някакъв шампоан с чесън и тя искаше арпа фиде, но нямаха и казаха да отиде на другия ден. От там си правя извода, че зареждат от голям склад.

Този склад  няма хладилници затова, млечни и някои други храни изискващи специално съхранение като кори, НЕ зарежда лятото. Само перилни и пакетирани.

# 19
  • Deutschland/HE
Арпа фиде е точно пакетирин продукт, прилича на ориз направен от тесто Simple Smile. То ние отидохме само за него и за леща, но нямаше и от двете и аз, за да не сме ходили напразно взех капсули за съдомиялна и този шампоан (още не съм го пробвала).

# 20
Не, не. Аз не го казвам като упрек или забележка, знам какво е арпа фиде. Казах го да не се засили някой (като мен) за сирене или кори, понеже аз препарати от тях не купувам, но сиренцето им е хубаво, кашкавал съм вземала също, пюре и др.

# 21
  • Deutschland/HE
Ок Simple Smile

Оказа се, че много познати не знаят какво е арпа фиде и за това го написах.

Аз имам малко притеснения относно качеството на продуктите. В началото в Германия често пазарувахме от тях плодове и зеленчуци, месо, млечни... Сега пазарувам основно листи за баница, риба и понякога плодове. Юни месец купих от тях кисело мляко и стоя един ден в мазата и направих таратор, който забравих на кухненския плот от четвъртък до понеделни и за моя най-голяма изненада не беше развален. Повече от там кисело мляко не купувам, така и с месото (не е почистено хубаво).

# 22
Аз срам не срам- ще питам Blush
какво хубаво и изгодно пазарите от магазините за внос от Турция? Признавам си, досега в Турция не съм била, но всички домакини около мен са вманиачени да търсят турски прах, турски незнам си какво...
Та, моля споделете попадения и от къде ги купувате тук?

# 23
  • Варна
Аз си купувам само омекотител, споменатия Юмос, който е всъщност тяхното Коколино. Ами няма нищо общо с нашите тука.

Обаче аз имам рода в Свиленград и като ходим на гости веднъж годишно, тогава си накупувам 6-7 бутилки. Те са над литър и ми стигат за дълго време. Последно ги взех за 6 кинта бутилката, което е много добре. Тук в един турски магазин ги продаваха за 9 лв.

Иначе по-миналата година ходих до Одрин и си взех освен омекотител също и кори за баница (чудесни), баклави (започвам да се плюнча като се сетя за тях) и много дрехи за детето. Донесох голяма торба прах Ариел за бяло пране за една комшийка и тя беше очарована. Аз Ариел не ползвам и не мога да кажа защо и каква е разликата, ни тя все ме подсеща, ако ходя пак, да й донеса още.

# 24
  • Варна
Помощ!
Сервиза, в който си карам колата са в отпуск, а крушката на фара ми изгоря.
Къде да отида да ми я сменят?
Ако на място имат крушки ще е супер, защото идея си нямам каква е.

# 25
Аз купувам булгур смлян,ние ядем доста често табуле.И някой път ядки и това е май.Скромна,скромна.

# 26
  • Варна
Най-лесно е да спреш на бензиностанция и да помолиш момчетата срещу някой лев да свалят крушката. После с нея влизаш вътре, купуваш си друга и те ти я поставят. Не е най-евтиният вариант, защото принципно цените по бензиностанциите не са най-изгодни, но пък за една крушка да чакаш час в сервиз... Аз моите сама си ги сменям, не е много трудно, просто са забутани на смотани места. С помощ от малко нецензурни изрази излизат сравнително бързо Simple Smile

# 27
Помощ!

При Киро зад блока на спирката на ул. Мир .
Това е тел 0889 55 40 99

Обади му се и питай дали е там, може да ти обясни къде точно се намира.

# 28
  • ВАРНА
Помощ!

Стига бе - за една смяна на крушка  ходене до сервиз....каква кола е и в кой квартал търсиш сервиз?

# 29
Хай, благодаря, а този Юмос къде да го открия във Варна?

Бобчита, и ние си правим често табуле. С какво е по- различен техния булгур? Откъде го купуваш?

Общи условия

Активация на акаунт