На пазар във Варна - тема 59

• 37 330
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • София
На ул. Христо Попович (зад Градска болница), в частта от ул.Парижка Комуна до Бенковска има доста магазинчета за бельо на различни производители. Знам, че има на Златев, но не се сещам точно кое от всичките е. Но това са магазинчета от много години. Дано не са се махнали и да заблуждавам.

# 526
  • Варна
Златев до Ботевата си е там.
Едва ли е преместен от чаталджа, но предполагам разлика няма.
Доколко е зареден мога да кажа само за детските пижами, че синът ми ги хареса и вече няколко пъти купувам от там.

Ето тук е:

# 527
  • Варна
Здравейте, моля да препоръчате някаква пицария или ресторант, който да има детски кът и да е близо до масите, защото детето е на 2 години и ще трябва постоянно да се наблюдава. Благодаря!
Пицария "Амичи" - Възраждане.

# 528
  • Варна
Там си е Златев, точно срещу очна клиника Св. Георги. Тези дни два пъти ходя там и поне отвън се вижда, че има стока.

# 529
  • Варна
Въпросът ми за е пазар във Варна, но малко буквално.
Само аз ли изглеждам глупачка в очите за продавачите на Колхозен пазар? Само мен ли навикват или прецакват в 2/3 от пазаруванията, с изключение на щандовете за домати и краставици?  Само там мога да посоча или докосна това, за което ще си дам парите. Иначе... безброй примери:
*избирам по-скъпи плодове (като един балък), сипват ми отзад със съмнително качество, следва или си плащам мълчаливо, ако се обадя, ме навикват
*Опитвам да си избера - навикват ме.
*Питам мога ли да си избера, надменно ме пращат на м..та си или ме... навикват.
Случай от днес - посочвам кой грозд бяло грозде искам и докато го тегли, посягам към черно. То се оказва миниатюрно гроздче, затова го оставям и посягам към по-голямо. Искам да си го купя. Сергията вече затваря. Най - вероятно ще хвърли част от недълготрайното грозде, но... леле какво настава! Крясъци, че съм изровила и изронила всичко. Защо да го правя? Аз уважавам храната. Но от друга страна кой има право да ми каже за какво да дам собствените си левчета? Искам да знам грешката в мен ли е? Нямам нужда от такива емоции и ще избягвам този пазар, с изключенията, които споменах.

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 00:13 от stenly

# 530
  • Варна
С дете на 2 г. ще трябва да стоите с него в къта, на повечето места пускат сами деца над 3 г., рядко над 2,5 г. Иначе в комплекс Вива-Левски има ресторант с детски кът близо до масите, Долче амаро до зоопарка (там къта е закрит), Долче амаро на Морска гара, Фратели в Чайка, ресторанта на шадравана на Червения площад и Ред хот пицария в двора на МЕИ (с открити площадки).

# 531
Благодаря, и аз заради пижамите търся "Златев".
Колхозния пазар не го харесвам точно поради причините на stenly и стоката, която ми продават. Не стъпвам там от доста години.
Такъв проблем на Чаталджа почти не съм имала. Може да е по-скъпо /според някои познати/, лично нямам база за сравнение с цени на Колхозния, но поне си вземам това, което искам и бройка, която ми трябва.

# 532
И на мен ми се случваше постоянно същото на Колхозния и не пазаруваме вече оттам. А ни е най-близо. Има само една сергия за зелени салати и там жената е супер точна и няма как да ти пробута скапана стока. Иначе са ужасни повечето продавачи. Избираш някакви хубави на вид кайсии или домати, а се прибираш със зелени и изгнили продукти. Това бяха последните случаи при мен. Преди години един продавач навика ММ, че иска определена чепка с банани. Този човек искаше да ни продаде зелени банани, при наличието на узрели. И то цената беше не малка.
Сега пазарувам от една сергия на Синия пазар, защото мога да си избирам каквото пожелая. Да, по-скъпо е, но си заслужава. Но и на Синия пазар ги има същите нерваци, не е само на Колхозния.

# 533
  • Варна
След последното навикване преди няколко години спряхме да ходим на Колхозния пазар. Пазаруваме основно от големите вериги.
Ако попадна случайно там, като ми кажат, че не мога да си избера просто се махам.

# 534
  • Варна
Не ходя на Колхозния точно поради тази причина. На Синия си избирам всичко.

# 535
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Снощи със скептицизъм по сетих Колхозния пазар. Избрах да купя краставици от едно неврачно момиче. Попитах я дали мога да си избера-нямаше проблем. Вследствие си взех домати и магданоз. Аз също не търпя да ми мрънкат и да не ми дават избор при условие, че заплащам стоката-не ми я подаряват. Не е коректно и да се ровичка защото някои продукти не търпят 1000 опипвания. 😊

# 536
Не става въпрос за ровичкане на стока, а за избор. Дори череши и ягоди съм си избирала на Чаталджа.
Но докато има хора, примиряващи се с това, ще има и такава търговска практика.

# 537
  • have faith and be patient ..
Здравейте, моля да препоръчате някаква пицария или ресторант, който да има детски кът и да е близо до масите, защото детето е на 2 години и ще трябва постоянно да се наблюдава. Благодаря!

За същото амичи в което детския кът ев отделна зала ли говорим?от масите няма никакъв поглед върху децата

# 538
  • Варна
Снощи със скептицизъм по сетих Колхозния пазар. Избрах да купя краставици от едно неврачно момиче. Попитах я дали мога да си избера-нямаше проблем. Вследствие си взех домати и магданоз. Аз също не търпя да ми мрънкат и да не ми дават избор при условие, че заплащам стоката-не ми я подаряват. Не е коректно и да се ровичка защото някои продукти не търпят 1000 опипвания. 😊
Точно домати и краставици съм писала, че дават да си избираш. В повечето случаи и салати. Но я се опитайте да си изберете плодове или пипер. Дори с посочване. Немислимо е някой чужд да решава какво да получиш за парите си. Ако не е съгласен може да предложи по-висока цена или да ти откаже учтиво. Нали е пазар! И оттам идва и думата пазарлък. На Колхозния е синоним на груби лели, които се забавляват да навикват и после да обсъждат. Безброй пъти съм присъствала.
На Чаталджа почти не съм пазарувала, но на Синия пазар преди няколко месеца ми падна ченето, като любезно ми предложиха да си избера. Плодове. Не искам евтино, искам качествено на цена, която мога да си позволя.

# 539
  • Варна

За същото амичи в което детския кът ев отделна зала ли говорим?от масите няма никакъв поглед върху децата
Да в отделна зала е, но имаше маса, от която се виждаше в залата. Имаше и аниматори, които наглеждаха децата. Просто за това се сетих, не посещавам много заведения.

Общи условия

Активация на акаунт