На пазар във Варна - тема 59

• 36 715
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, от къде сте закупували спалните си? Моля за препоръки (без Виденов, Явор)

# 691
  • Deutschland/HE
Спалнята ни във Варна е от Мебелната палата, от български производител и сме много доволни, вече е на 15години. Сегашната ни спалня в Германия е от Икеа и съм много доволна също, не е скъп модел. Много ми се иска да я сменя с боксспринг бед, но е здрава и дори не проскърцва и за сега се въздържам. Но следващата ще е такава.

# 692
  • Варна
Нашата е от Камко, също български производител. Масив на добра цена. Леглата на децата са от Икеа- Малм ( 140/200). Нямаме оплаквания, но са ползвани около 8-9 месеца.

# 693
  • Варна
Леглото ми е на Ерго Дизайн, имат изложени артикули в Мондо. Съчетах с гардероб, скрин и нощни шкафчета от Аико. Много съм доволна от всичко,  отлично качество 👌

# 694
Супер сте! А матраците? Ние в Айко гледахме, но ще видим и в Тед и някакви на Магнифлекс

Едит; Уау - в Мондо има много добри цени, а даже не ги бях чувала. Легло, 2 нощни шкафчета и гардероб с огледала за 500 лв. е супер оферта! https://mondomebeli.com/product/spalnya-kim-dab-i-byalo-81933/ Grinning

Гардеробът обаче ми е излишен..

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 00:43 от bethefirst

# 695
Ако не е твърде скъпа идеята, къща Рай Осеново е вариант за празник, вижте и Шоколад, имат двор. Моя приятелка празнува рожден ден на детето си в Осеново, разгледайте,  дворът е супер за външно парти. Иначе барбекютата до Колибите в парк Златни пясъци са вариант, но ще минават хора край вас, защото са си маркирани маршрути. До село Староселец има голяма поляна с чешма, която е подходяща, има и пътека до скален манастир. През уикенда си има хора там, но поляната е голяма. До Девня мисля, че направиха в парка кътове за барбекю. В Зоо Добрич се празнуват рождени дни, но не знам има ли опция за барбекюта. Край язовир Николаевка имаше опции за наем беседки за барбекю, не знам колко е актуално. Преди Шкорпиловци, след Ново Оряхово има борова гора край плажа, която се ползва от къмпингари. За това се сещам.
Коя аптека в града по ваши наблюдения е с най-добро съотношение цена-добре заредена? Искам да купя повече консумативи за защита за родителите ми: маски, спирт и т.н.
Много благодаря за изчерпателния отговор, както и на всички които ми дадохте предложения. Опитах се да намеря тези барбекюта на Златните до Колибите, но нищо не намирам в нета. Ще съм благодарна на повече инфо за да мога да ги открия. Благодаря!

# 696
  • Под Слънцето
Подарявам хартиен ваучер за отстъпка в магазина на Сила. Намира се над  ИУ / ВИНС/ посока Червения площад.
Важи до края на месеца, та ако някому е нужен, да пише лс.

# 697
  • Варна
Относно кътовете за отдих до ресторант Колибите намирам няколко снимки. В google maps местоположението е отбелязано като Колибите(до Златни пясъци). Паркирате на паркинга до заведението. Ето така изглежда входа към него и пътеката с дървения парапет, по която тръгвате вдясно:

След няма и 10 минути стигате до чешма с маси, снимката е от интернет, от другата страна на пътеката срещу чешмата пак има маса с пейки:

След още около 10 минути има разклонение вляво, следва малка маса с място за сядане:

След нея следва беседката с тоалетна до нея, имаше и люлки, но не знам в какво състояние са сега:

Реално до беседката може по-бързо да се стигне. Преди паркинга на Колибите вляво ще видите отбивка за вървене, пак оградена така с дървени ниски парапети(преди блатото), това реално е началото на пътека за хора в неравностойно положение. Няколко минути и сте на беседката. Не знам дали добре го обясних, дано имате време да се разходите до там и да видите устройва ли ви. Може и да звъннете до управата на парк Златни пясъци за насоки как може да сте сигурни, че ще е за вас, ако ви хареса.

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 03:04 от Priqtelka

# 698
  • Варна
Мондо са евтини, но не твърде качествени. Имам спалня+гардероб+скрин+нощни шкафчета за близка до тази цена, както и холна секция, така че знам. Имай го предвид. Но аз обзавеждам както ми е кеф, като се скапе или ми омръзне, просто купувам следващото. И не търся нещо, което да векува. Затова ме устройват.

# 699
Преди десетина дена купихме легло на синковеца , старото му омаля (беше 80/190) като преди това обиколихме магазини, прегледахме интернет каталози. Имаше много легла на ниска цена българско производство но и качеството извинете ме беше много ниско, гледахме ги сглобени. Понеже сме съм наясно какво-как трябва да изглежда ( правили сме мебели по поръчка на два пъти преди години ) , вкл съм наясно и за подматрачните с крепежите им , чекмеджета и прочие детайли - повечето еФтини мебели не струват. Или ще искат бърза подмяна. Друго немаловажно е монтажа. Купувате едно легло на 80-90 лева но никой не ви казва че ше платите за монтаж още 40-60 лв кв зависимост от сложността. Защото леглото пристига неоразмерено в кашон и ако нямате опит и инструменти пожизнено не можете да го сглобите. Затова примерно мебелите на Икеа, оригиналното скандинавско производство примерно на хуск  можете да си ги сглобите сам и без да сте техник. Пиша оригиналните защото в мьомакс примерно  продават и български мебели. На Икеа сме сглобявали мебели на няколко пъти  и  даже инструментите са сложен в кашона, подматрачната е сглобяема с едни въженца а отвори помкревата и си я оправяте сам. Една спалня един един средностатистически българин неособено сръчвн може да сглоби за няколко часа. Сам. Безкрайно удобство.

Струва ви се примерно , че икеа продяват скъпо , сега ще ви направя една сметка. Леглото което избрахме сега от мьомакс беше намалено  легло с чекмеджета. С повдигаща подматрачна за двулицев матрак. За съжаление ни трябва ширина реална на кревата 95 см и дължина 205 за матрак 90/200 заради ограничено място, а примерно на икеа имат специфичен страничен кант от дърво и ширината става 105 а дължината 210, хуск нямаха с чекмеджета, айко бяха също неподходящи с размер. Намерихме мьомакс. И така леглото от 230 намалено на 183, подматрачна 80 , но монтажа уж бил 40 лева. Докато попълват фактурата - аааа пардон то е с чекмеджета значи монтажа 65 лева. Транспорта 25, да ти го качат до найстия етаж 35 лева. Извинете но на един креват 273 лева  допълнителните разходи са 110 лева. Ами това са повече от 30 %. Дори да можеш да си транспортираш кашоните с разглобеното легло , няма как да си навреш в колата подматрачната. И като ти го докарат в работно мъжа ми трябва да си вземе отпуск ако не сика да плаща да ти качват лкревата догоре. И като се окаже накрая у дома това легло , нямаш инструменти нито оразмеряване по плоскостите как да го сглобиш. Освен това бригадите за транспортиране и  сглобване работят с различен график. Значи още един ден отпуск. Ами той кревата стана на цената на скъпите кревати. Само дето тях можеш спокойно да си ги докараш и сглобиш когато искаш.

# 700
Скрит текст:
Относно кътовете за отдих до ресторант Колибите намирам няколко снимки. В google maps местоположението е отбелязано като Колибите(до Златни пясъци). Паркирате на паркинга до заведението. Ето така изглежда входа към него и пътеката с дървения парапет, по която тръгвате вдясно:

След няма и 10 минути стигате до чешма с маси, снимката е от интернет, от другата страна на пътеката срещу чешмата пак има маса с пейки:

След още около 10 минути има разклонение вляво, следва малка маса с място за сядане:

След нея следва беседката с тоалетна до нея, имаше и люлки, но не знам в какво състояние са сега:

Реално до беседката може по-бързо да се стигне. Преди паркинга на Колибите вляво ще видите отбивка за вървене, пак оградена така с дървени ниски парапети(преди блатото), това реално е началото на пътека за хора в неравностойно положение. Няколко минути и сте на беседката. Не знам дали добре го обясних, дано имате време да се разходите до там и да видите устройва ли ви. Може и да звъннете до управата на парк Златни пясъци за насоки как може да сте сигурни, че ще е за вас, ако ви хареса.
Благодаря за снимките и отделеното време. Мисля че разбрах къде се намира. Ще отидем на място да видим мястото.

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 17:57 от AnMary

# 701
Скрит текст:
Преди десетина дена купихме легло на синковеца , старото му омаля (беше 80/190) като преди това обиколихме магазини, прегледахме интернет каталози. Имаше много легла на ниска цена българско производство но и качеството извинете ме беше много ниско, гледахме ги сглобени. Понеже сме съм наясно какво-как трябва да изглежда ( правили сме мебели по поръчка на два пъти преди години ) , вкл съм наясно и за подматрачните с крепежите им , чекмеджета и прочие детайли - повечето еФтини мебели не струват. Или ще искат бърза подмяна. Друго немаловажно е монтажа. Купувате едно легло на 80-90 лева но никой не ви казва че ше платите за монтаж още 40-60 лв кв зависимост от сложността. Защото леглото пристига неоразмерено в кашон и ако нямате опит и инструменти пожизнено не можете да го сглобите. Затова примерно мебелите на Икеа, оригиналното скандинавско производство примерно на хуск  можете да си ги сглобите сам и без да сте техник. Пиша оригиналните защото в мьомакс примерно  продават и български мебели. На Икеа сме сглобявали мебели на няколко пъти  и  даже инструментите са сложен в кашона, подматрачната е сглобяема с едни въженца а отвори помкревата и си я оправяте сам. Една спалня един един средностатистически българин неособено сръчвн може да сглоби за няколко часа. Сам. Безкрайно удобство.

Струва ви се примерно , че икеа продяват скъпо , сега ще ви направя една сметка. Леглото което избрахме сега от мьомакс беше намалено  легло с чекмеджета. С повдигаща подматрачна за двулицев матрак. За съжаление ни трябва ширина реална на кревата 95 см и дължина 205 за матрак 90/200 заради ограничено място, а примерно на икеа имат специфичен страничен кант от дърво и ширината става 105 а дължината 210, хуск нямаха с чекмеджета, айко бяха също неподходящи с размер. Намерихме мьомакс. И така леглото от 230 намалено на 183, подматрачна 80 , но монтажа уж бил 40 лева. Докато попълват фактурата - аааа пардон то е с чекмеджета значи монтажа 65 лева. Транспорта 25, да ти го качат до найстия етаж 35 лева. Извинете но на един креват 273 лева  допълнителните разходи са 110 лева. Ами това са повече от 30 %. Дори да можеш да си транспортираш кашоните с разглобеното легло , няма как да си навреш в колата подматрачната. И като ти го докарат в работно мъжа ми трябва да си вземе отпуск ако не сика да плаща да ти качват лкревата догоре. И като се окаже накрая у дома това легло , нямаш инструменти нито оразмеряване по плоскостите как да го сглобиш. Освен това бригадите за транспортиране и  сглобване работят с различен график. Значи още един ден отпуск. Ами той кревата стана на цената на скъпите кревати. Само дето тях можеш спокойно да си ги докараш и сглобиш когато искаш.
Разбирам ви, но при нас е много различно. Леглото можем да си го сглобим (сглобявала съм 2 преди), можем да си го качим (пеша до 5ти етаж), имаме 2 котки и много техника вкъщи и не смятам да пускам външни хора тук. Във входа ни няма видеонаблюдение, откраднаха ми колело и една пералня на съседи преди време, така че предпочитам да си спестя допълнителните разходи.
А, и подматрачна няма да ни трябва на нас в случая, така че положението е съвсем различно Simple Smile)

Къде мога да намеря телескопични тръби за прахосмукачка Zelmer Aquawelt Plus като тази?
http://ashop.bg/r-ch-bosch/pipe/metalna-nikelirana-raztegatelna- … 4ct-04-bosch-3h3s

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 17:57 от AnMary

# 702
Къде продават такива магнитчета, искам да си направя мои проекти за хладилника
 разни крафт идейки със снимки❤🤗

# 703
  • Варна
От коя оптика сте доволни като съотношение цена-качество в последните месеци? Винаги ползвам Леонардо, но цената на някои диоптрични стъкла, които съм купувала преди година ми се струва двойно завишена. Навсякъде ли е така? Има ли някой поръчвал чрез сайт със собствената си рецепта? Щом рамките в БГ са с поне 100% надценка, предполагам това  важи и за стъкла/лещи.

# 704
  • Варна
Аз за стъкла и очила не мога да дам мнение, но само ще споделя, че останах потресена от разликата в цените за контактни лещи и разтвори между покупка онлайн и оптики. Аз пазарувах основно от Призма, понеже винаги имаха налични лещи. Сега поръчвам от leshti.bg.

Общи условия

Активация на акаунт