Естетична хирургия на гърди/Мамопластика - 12

• 63 725
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
Към новите: момичета има отговор на всичките ви въпроси в старите теми. Може да не получите отговор ако вече е коментирано няколко пъти последните теми Simple Smile

# 76
Към новите: момичета има отговор на всичките ви въпроси в старите теми. Може да не получите отговор ако вече е коментирано няколко пъти последните теми Simple Smile

Привет, изчела съм последните 6 теми, но точно тези въпроси не ги видях.
Лично ми е трудно да преценя как биха ми стояли определен размер импланти без поне да ги наложа на тялото си (само снимки не ми помогнаха да определя точно размера си).
Консултацията ми беше в гр. Пловдив и не знам дали само тук не предоставя такава ‘проба с потник’ или просто такава й е практиката (може би момичетата ходили в Панагюрище биха споделили).

# 77
  • София
Такава й е практиката. Ако е толкова важно, трябваше да й кажеш да ти даде да ги сложиш в сутиена. Не е нужно да е в специален потник.

# 78
Здравейте,търся мнение за др.Христов от болница Вита.Някой слагал ли си е импланти в гърдите при него?

# 79
Здравейте и от мен. Старателно изчетох всички стари теми в последните 5-6 месеца и смея да кажа, че ми беше особено полезно.
Първоначално се бях насочила към консултация при Молов - и заради цената, и заради хубавите гърди, споделени от момичетата тук - но проблемите с мед. документация категорично ме отказаха. Вторият ми избор беше д-р Хатър. Консултацията ми при нея беше на 1 септември. Очарована съм от тази жена. Усетих я като моят лекар и дори се отказах от други консултации. Решихме и дата.
Как протече всичко: бях в Пловдив, с влизането ми първо се информира за цялата ми мед. история, предишни операции, упойки, раждания, кърмене, хормонални проблеми и т.н. височина и тегло. Едва след това ме попита каква е крайната цел и ми обясни подробно всеки вид имплант. На мен също ми показа снимки на пациентки, сходни с моя старт, за да придобия представа. Не съм мерила имплантите, но и някак не ми беше нужно. Залях я с куп въпроси, някои доста глупави, може би, но тя отговори изчерпателно и без грам насмешка на всеки един от тях. Нямаше прибързване, нямаше налагане, 1 час отдели за каквото се сетих.
За протокола съм на 39, кърмила, 167 висока, 64 кг, подгръдна 80, чашка между В и С, увисване 2 степен. Аз категорично не исках анатомични импланти, защото съм доста физически активна. От кръглите избрахме Мотива формогел, не ергономични, защото аз исках да си имам балконче отгоре, а ергономичните, както ми обясни и показа, дават плавен преход. Общо взето целта ми е да изглеждат като със повдигащ сутиен. Мотива на пипане ми харесаха повече от Ментор. Избрахме 450 кубика, крайна чашка Д. Повдигане Раунд блок. Дата 5 октомври.
Не се сещам за друго в момента. Ако имате въпроси ще отговоря, или пък ако имате някакви съвети и предупреждения, също ще се радвам да ви чуя!
Извинявам се за романа, но подобни постове на мен ми бяха страшно полезни. Hug

# 80
  • София
450 кубика през зърното ли ще сложи Хатър? До сега не съм чувала някое от момичета тук, оперирани през зърното да е с толкова кубици, ще ми бъде интересен резултатът. Радвам се, че си останала доволна от докторката, стискам палци и съм сигурна , че всичко ще е наред. Ако операцията е в Панагюрище, обръщам внимание, че там ще искат да си измиеш тялото и косата със специален дезинфектант, така че няма много смисъл да си изкъпеш косата като мен предната вечер. Бих препоръчала да си вземеш малки бутилки за вода и сламки. Персоналът на болницата е много мил, ако се наложи нещо ще ти съдействат.
Момичета, какво стана с документацията от Молов, нали ви бяха казали, че ще си получите епикризите, има ли развитие?

# 81
Да, през зърното ще бъде. Ще обере и леко ареолата, защото идната е 4,5 другата 5, ще ги докараме до стандартните 4 см. Със сигурност ще споделя резултата. В Панагюрище ще бъда, защото искам да остана и още един ден допълнително... мои си някакви страхове. Кукувица съм понякога. Благодаря за споделеното! Ще си приготвя.
И да добавя - съвсем сама ще се оправям, само 13 год. хлапе ще ми е помощ, та.... Общо взето нагласата е доста позитивна така да се каже 😄

# 82
Аз категорично не исках анатомични импланти, защото съм доста физически активна

Здравей. Прочела съм последните 2-3 теми,което явно не е достатъчно. Може ли да ми обясниш по-подробно каква е връзката между анатомичните импланти и физическата натовареност? Може и на лични,ако прецениш.

# 83
Devil-Angel доста позитивно звучиш. Браво. Всичко си обмислила. Впрочем гледах последните постове на Хатър и направо е чудо с раунд блок. Много ми харесаха трансформациите. Дръж ни в течение. Желая ти успех.

# 84
Благодаря на всички ви!
Относно анатомичните импланти и физическата активност... От всичко прочетено за себе си стигнах до заключението, че има някаква опасност при натоварване да се завъртят имплантите. Когато е кръгъл, и да се върти е все тая, но анатомичните е с капковидна форма, издължен, и при завъртане си е проблем... Ако съм в грешка, нека момичетата ме поправят. Другата причина при мен беше, че искам обем отгоре, където моите са се изпразнили. Аз отдолу си имам и сега. Та така...

# 85
Здравейте! Изчетох всичките 11 теми и вече имам чувството, че познавам някои от вас хихи. Реших и аз да се включа в темата с мнение, въпроси и съвети. Нека започна от там, че от както знам за съществуването на силикона - искам да си сложа.. На 23 години съм и не съм раждала, имам доста малък бюст и почти никакъв обем посредата, ребрата ми се броят. Това ме ограничава доста от към избор на дрехи. В продължение на 3 години проучвам плюсове минуси за силикона. Най- накрая имам парите и от няколко месеца разговарям с различни доктори и събирам мнения. Още от момента в който разбрах за д-р Стоянов и след като видях неговата работа бях сигурна, че това е човека. Все пак реших да посетя и д-р Георгиев, като преди 3 месеца някъде имах консултация при него. Още с влизането помивствах, че не е моето място. На рецепция имаше едно девойче, беше с изрязан потник цивилни дрехи и изклпчително непрофесионално, явно беше сложена там от доктора като рекламно лице. Целта и беше през цялото време докато попълвах документи и плащах прегледа да е с надвиснал бюст над главата ми и изключително пошло поведение.Както и да е още с влизането в кабинета, доктора ме поздрави седна и дори не ме попита как съм или да се опита да покаже лично отношение - седна и започна стихитворение наизустено не знам от колкогодини назад, общо всето ми разказа всичко което пише в уикипедия за увеличаването на бюста, опитах се няколко пъти да го прекъсна с въпроси, но той настоятелно игнорираше и си знаеше неговото. Изслушах го хаха нямаше на къде, и след като приключи сякаш си изгуби дар слово, задавах му въпроси като той отговаряше неутрално без никаква конкретика. Има от онези устройства за 3D визуализация, като смед като ме измери каза, че най- много 325 сс може да ми сложи, “ на дъщеря ми бих сложил толкова колкото на теб” го повтори сигурно 15 пъти. Казах му, че според мен тези кубици са малко за мен, но той настояваше , че това е нямало как повече. На абсолютно нито един мой въпрос не отговори напълно, с догатки си общувахме за тези 30 минути , които ми отдели. През цялото време ми продаваше себе си и това какъв специалист бил, на коя известна певица е правил бюста и колко бил сполучлив. Честно казано бързах да си излезна от там, а и после като разгледах къде прави операциите в мазето на сградата, която не изглеждаше като клиника. След това след две седмици записах и час при д-р Стоянов, още с влизането изключител о професионално посрещане , на рецепция имаше възрастна жена, която беше медицинска сестра и беше много адекватна, мила. При влизането при доктора, топло посрещане, в никакъв случай не започна да продава а искаше да чуе преди всичко за какво съм там и какво точно искам, попита ме за въпроси, а те бяха толкова много. Отговори подробно на всички от тях. Дойде време да измери гръдния кош и ме помоли да се съблеча, погледна ме и каза “ момиче, къде си дошла да слагаш силикон , та бюста ти е прекрасен естествен, наистина ли си мислиш че имаш нужда” обясних му че няма обем, и къде точно искам да има попълване и как точно искам да изглежда изклпчително естествено, не търся агресивен обем горе с ръб от импланта, а искам мек и естввствено поклащщ се бюст.    Отдели ми един час, обясних му какви са ми страховете и кое ме притеснява, изключително топъл човек, вдъхна ми доверие и веднага разбрах, че там ще е операцията, на нехо бих се доверила. Попитах го за тази 3D визуализация дали я има като опция, той се изсмя и каза, че има таблет с програмата, но тя съвсем не показва реално какъв ще е резултата след реалната операция. Сподели, че преди години той е вкарал тази функция, но след няколко неуспешни визуализации, го е премахнал напълно и има колеги които я позлват, колкото да продадат евентуална операция при тях. Стана въпрос за размера, веднага каза подмускулно, ментор анатонични висок профил, 485 сс, като чух размера ми стана лошо, та д-р Георгиев каза максимално 325сс би сложил на дъщеря си и мен. Каза, че кожата ми би го приела и ше стои много естестично красиво за мен този размер.

Д-р Енчев дори не съм го мислила, там е само реклама, а и резултатите от снимките в сайта му пррди и след съвсем не е това което искам.

Та, имам записан час за операция на 30.09 при Стоянов, имаме уговорен час за консултация доизясняване на размера и не знам тези кубици малко ли ще са ми или не,   Решила съм, че ако ще е гарга нека е рошава и искам да не съжалявам, ако слегнат след операцията и ми се сторят  малки.  168 см съм висока, 57кг, не съм точно с нулев старт ( според думите на доктора) нищо, че аз имам чувството, че съм с - 0 старт хаха.

Имам няколко притесненя за операцията, които съм попитала и доктора, но ми се иска да чув и вашето мнение:

1. Майка ми е оперирана от рак на гърдата преди 10 години и се е шашнала, че тази операция ще придизвика и при мен някакви катаклизми в бюста.. Не получавам никаква подкрепа от семейството, освен от приятеля ми, но кой мъж не иска приятелката му да е с голям бюст.. Дали някоя може са сподели, ако е имала в семейството си случай на рак на гърдата и това има ли някаква опасност.

2. Дали ще мога да спя по корем някога, съгласна съм да е и след година след операцията просто искам да знам дали изобщо ще е възможно. Изчетох доста коментари по темата, но всеки лекар у пациент съветва различно.

3. Ще мога ли да кърмя и какви са съветите за кърмачки със силикон, имате ли някакви съвети дали има как да се запази бюста след кърменето. ( съжалявам, ако този въпрос е глупав, не съм раждала и нямам и кого да попитам)

4. Шашнала съм се последните дни, сънувам кошмари, че ме оперират и не е това което искам, объркало се е нещо повреме на операцията. Не ме приемат близките след операцията, не получавам подкрепа и тн. Най- много ме е страх от болката след това, някои от вас казват, че почти няма, други че сгонизират следмици наред, при всеки е различно. Моя праг на болката е средно висок, но дали някоя от вас може да сподели някакви трикчета, съвети, и идеи как да се облекчи болката и не само, целия процес преди и след операцията, от първо лице неща които никой не ви ги е казал, а сте се сблъскали в процеса и сте намерили решение. Например за трахизана след операцията бяхте споделили, трахеята е наранена от тръбата и бонбоните облекчават. Какво бихте ме посъветвали вие от опит?

Нещо което ме притеснява, някои от вас бяха казали, че Стоянов вече не оперира, а само наставлява и и структира чираци. Мислила съм си го преди, защото го следв от години и дори знам кои са чираците му и как работят, и след като прочетох някоко коментара, вече се шашнах сериозно. Искам точно Стоянов да ме оперира, не някой от току що дипломиралите стажанти. Дали да не му кажа, че искам да е конкретно той, и дали това ще се случи след като заспя.

Това ще е първата ми операция през живота и съм доста в шок. Не съм лигла попринцип, просто е нещо което очаквам от 3-4 години и сега като наближава момента ...

Ще прикача снимки на резултата, който бих искала да постигна и мои снимки сега, имам стрии доста, и се притеснявам след операцията да не станат по големи.
Скрит текст:

# 86
Iriss...при вземането на решение имай предвид че при бременност, раждане и кърмене гърдите страшно много се променят. Уголемяват се, увисват...Ако сега на 23г ще си с обем 550 всяка/ 485 имплант...и твоя тъкан примерно до 550/..после с 650 най-вероятно трябва да смениш...в най-добрия случай. Ако не се налага и повдигане. Ама 350 увисват по един начин..550 по друг.
Аз съм фен на Стоянов, но мисля че в твоя случай Георгиев е прав. Но ти като си показала на снимка какво искаш...да, с 485 ще го постигнеш, затова и ти ги е предложил Стоянов.

# 87
Започни да мажеш с нещо гърдите превантивно за стриите.яено кожата ти е податлива. За анатомични кубинците са добре, според мен 🙄 псле ще има"трябеаше по - големи д а избера" не си супер слаба, не си ниска, размера ще приляга на фигурата... Смао мое мнение е това. Ако съм на твое място, бих избрала по-големия размер 🙂

# 88
Момичета, моля ви кажете как трябва се правят масажите след операцията? Аз нещо не се справям.  Нямам възможност да ходя на масажи в клиниката. Като ми показа доктора първия път, ми се видя лесно. Слага ли се масажно олио или трябва да е суха кожата?

# 89
Така по въпроса със здравословни те рискове 2 години след моята операция явно вече имам и кисти, по една във всяка гърда. От годините ли е не знам, било възможно след 30те да се появяват. Вижда ми се, че едната ти гърда е по-различна и зърното е по-надолу леко, за това какво ти предложиха-някаква лека корекция? Така де, имплантите изострят дори и леките дефекти. Дори и минималните разлики в гърдите, стават малко по видими. Увисване си има с, без силикон, няма значение. Зависи от и от кожата, тежастта, раждания и тн. За първа операция психическа нагласа, че ще те боли трябва да имаш, дори и да мине леко при теб. За спането по гръб, скоро имаше такъв пост в една фейс група - обобщавам "някой спят, други не спят или след доста време". За размера, да ти кажа аз съм същите мерки, с 350 са ми малко. Анатомични те изглеждат като цяло по-малки в сравнение със същия кубик кръгли. А защо не пробваш Мотива ергономични. Стоянов май прави леко по широки джобове и вече като не слага силно текструрирани те Алерган или Макган, според мен си има риск от завъртане. Примерно моя вече се е изместил леко, единия ми джоб е по широк.

Общи условия

Активация на акаунт