Машина за хляб - 66 тема

  • 43 365
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
  • Мнения: 4 283
Правила съм козунак в хлебопекарната, по рецепта на Пина. Става на конци и без да се сплита. Ако го оставите на отложен старт, ще имате козунак с формата на хляб (ще бъде вкусен, ще има конци). Освен това няма да можете да го намажете отгоре с яйце и да поръсите със захар. За закуска е добре.
П.П. За Великден меся тестото в хлебопекарната като я пускам само веднъж да си изкара целия цикъл, без да я прекъсвам. После сплитам, оставям да втаса изделието, мажа с яйце, ръся със захар и пека в загрята фурна.


ТОЧНО Simple Smile
в машината става сладък хляб да , ама за великденски козунаци става както го написа.
За закуска по добре кекс , аз даже предпочитам със сирене.

# 376
  • Мнения: 4 862
Гледам рецепти и мнения и доста хора споделят, че правят пълнозърнест и хляб от микс брашна, но ползват основната програма на машината. Това с каква цел е? И защо въобще са останалите например 20 програми?!?
Аз забелязах, че моите програми за пълнозърнест хляб и други брашна (спелта, лимец, грахам и т.н.) няма избор на големина на хляба и за препеченост на кората. Това е супер тъпо решение и може би за това хората не ги използват тези допълнителни програми...
Програма за пълнозърнест хляб от 2 часа и 2 мерителни лъжички мая за малък хляб, направо препича доста кората, а хляба става по-сух от нормалното... И няма опция да се промени... Ами ако искам да забъркам голям хляб,  на тази програма, каква рецепта да ползвам? Нещо не ми са ясни тия програми... Laughing

# 377
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 828
Гледам рецепти и мнения и доста хора споделят, че правят пълнозърнест и хляб от микс брашна, но ползват основната програма на машината. Това с каква цел е? И защо въобще са останалите например 20 програми?!?
за реклама, да привличат повече купувачи. Smiley
Скрит текст:
Аз забелязах, че моите програми за пълнозърнест хляб и други брашна (спелта, лимец, грахам и т.н.) няма избор на големина на хляба и за препеченост на кората. Това е супер тъпо решение и може би за това хората не ги използват тези допълнителни програми...
Програма за пълнозърнест хляб от 2 часа и 2 мерителни лъжички мая за малък хляб, направо препича доста кората, а хляба става по-сух от нормалното... И няма опция да се промени... Ами ако искам да забъркам голям хляб,  на тази програма, каква рецепта да ползвам? Нещо не ми са ясни тия програми... Laughing

# 378
  • Варна
  • Мнения: 4 283
Гледам рецепти и мнения и доста хора споделят.
Програма за пълнозърнест хляб от 2 часа и 2 мерителни лъжички мая за малък хляб, направо препича доста кората, а хляба става по-сух от нормалното... И няма опция да се промени... Ами ако искам да забъркам голям хляб,  на тази програма, каква рецепта да ползвам? Нещо не ми са ясни тия програми... Laughing

Аз и на ЛС ти писах , че продуктите , брашната , маята , са хиляди видове по съдержание на глутен , микса на самите зърна които се мелят , десетките добавки-, яйца , мляко , сирене , зърна ....................... , и от там и хилядите видове тестени вкусотии които може да си омесите с машината и в някакви си 5 - 10 - 15 програми няма как да ги вместите.Затова и много от ползвателите работят с машината като тестомесачка и за първо втасване , а оформянето на вкусотията , второто втасване , печенето се прави отделно. И милинки , тутманици , разни курабии , кексове меся там и пека във фурната.А довода на братовчетката от Канада е , че фурната и е газова и е по евтино да пече там Simple Smile Simple Smile Simple Smile.Всъщност само за бял стандартен хляб машината е идеална , а за другите неща е само първа стъпка.
пп . идеална е и за сладко и лютеница щото не бъркаш като улав.
14 програма на мулинекса си прави всичко сварява го , мажеш и ядеш на опечения преди това хляб - таман отишал и се върнал от нивата Simple Smile Simple Smile Simple Smile.

# 379
  • Мнения: 66
Момичега,харесала към този модел но е с 1 бъркалка


Може ли мнение?

# 380
  • Пловдив
  • Мнения: 2 004
Момичега,харесала към този модел но е с 1 бъркалка
Скрит текст:

Може ли мнение?
Моята е такава, но предполагам по-стар модел, защото я имам и ползвам вече от години .С една бъркалка е. Нямам никакви забележки! Нямам объркан хляб. Правя главно рецептите от книжката.

# 381
  • Мнения: 1 607
Аз също имам същата.
Много добре се случват при мен нещата, но от опит винаги правя по-малък грамаж, т.е. 500 гр. аз гледам да е не повече от 400-450 гр.
Козунак и всякакви тутманици или някакви други плънки винаги ги пека във фурната.
Самата форма и оплетката стават по-хубави.

# 382
  • Мнения: 5 827
Здравейте,някой ползва ли хлебопекарна без тефлоново или керамично покритие? Може ли да препоръчате от кой модел сте доволни.Благодаря!

# 383
  • Варна
  • Мнения: 4 283
вида на покритието НЕ влияе на резултата.
Едва ли някакви микрограми от покритието биха ни навредили на фона на тоновете вдишани с мръсния въздух примерно или калпавата храна !

# 384
  • София
  • Мнения: 3 035
https://www.smartbreadmaker.com/catalogue/sana-smart-bread-maker-standard.html  Koйто е дал такава сума за хлебопекарна, надали списва в тази тема Joy Joy Joy

# 385
  • Мнения: 17 116
E то и по-евтини има, но някои пише че залепвало тестото и трябва да вдигаш капака да проверяваш, и да го побутваш с шпатулка. За мен целта на машината е да можеш да идеш да си цъкаш във форума докато се готви хлебчето, а не й светиш как работи 🤨

# 386
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 828
E то и по-евтини има, но някои пише че залепвало тестото и трябва да вдигаш капака да проверяваш, и да го побутваш с шпатулка. За мен целта на машината е да можеш да идеш да си цъкаш във форума докато се готви хлебчето, а не й светиш как работи 🤨
тестото залепва навсякъде - и в незалепващият тефлон, в керамиката, в неръждавейката ... дори и по ръцете. трябва да се намери точното съотношение  брашно/течност. машината това не може да го направи.
когато човек надобрее, запознае се с машината си и си изработи своя рецепта подходяща са своята си
машина, тогава би трябвало да и се довери напълно. но пак може да има провал.

# 387
  • Мнения: 5 827
На мен в тефлоновата не ми залепваше,но се счупи ( стара ларедутска машинка) .Не желая да ползвам уреди с тефлон /керамика ,та се допитвам до вашия опит.

# 388
# 389
  • Мнения: 5 827
Имам опит,благодаря.Единствено неръждавейки исках да разбера дали ползвате,но явно тук не са на почит Simple Smile 

Общи условия

Активация на акаунт