Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 9 част

• 79 219
  • 857
  •   2
Отговори
# 600
Здравейте,мами аз също съм при д-р Галя Богданова с термин 22.07 но поради медицински причини ще съм секцио ,та другата седмица ще говорим за дата предполагам ,може да се засечем с някоя мама Simple Smile Да ви питам какво мислите за вип стая,на мен никак не ми се дават излишни 300лв за престоя , дали се съобразяват с настаняването на родилки с различен етнос ,ако ме разбирате.
  Двойните вип-ове са най-добрия избор за мен ( аз бях така миналата година, като половината време бях сама в стаята). има на кой да оставиш детето ако трябва да отидеш на се изкъпеш, до тоалетна и тн. Има с кой да си кажеш две приказки ида ти помага. Преди беше 40 лева на ден - само общата баня на две стаи е по-неудобна, ама пак супер рядко се е случвало да се засечем с някой. Самостоятелен ВИП е безсмислен - особено за първо дете ако ще ви е, а без вип ще сте сред масовката ( долу уж разделят по стаи етносите, ама пак си е .... по 4 в стая и тн.)

SevSS - аз там не бих се набутала за следене, защото опашката от чакащи за фетални морфологии и тн е титанична, и прегледите са много бързи и на конвейр... за това и не може нито да си запишете час нито да се свържете - съответно всеки преглед ще висите да чакате ( позната чака 4 часа наскоро), което е абсурд за едното 'име' . По-скоро бих си избрала проследяващ, който ще има времето и спокойствието да ме следи като хората.

# 601
Manowarkata - Благодаря за бързия отговор!

Бих била благодарна ако споделите от кои доктори сте била доволна за следене на бремеността и за раждане!

# 602
Райна Ковачева май не прави фетални морфологии, а просто си следи бременности там? За Стратиева съм съгласна ,че се чака доста.

# 603
Manowarkata - Благодаря за бързия отговор!

Бих била благодарна ако споделите от кои доктори сте била доволна за следене на бремеността и за раждане!

Аз лично се следих и раждах при Даскалов и съм изключително доволна от вниманието и отношението - не бих сменила за нищо на света. В групата има смесени мнения, които няма да коментирам - всеки има собствена история и право на гледна точка.

# 604
Момичета, предстои ми съвсем скоро раждане. Имам питане относно багажа - след прием в 103каб. и т.н., качвайки ме към предродилна/операционна багажа и водата с мен ли са или след като всичко мине близки ще ми ги качат пред реанимация, както и телефона с мен ли е повреме на секциото? Сока от ябълка и водата заедно ли ми трябват, или сока като ме настанят в стая?

# 605
Багажът си върви с теб. Оставяш го в 103 и после санитар ти го качва в реанимация. Когато те премеснят в стая пак санитар ти го мести. Добре е водата да е най-отгоре, за да могат да ти я извадят лесно след секциото.
Телефонът можеш да си го държиш в ръката. В операционната го даваш на сестрата да направи снимки на бебето и после ти го връща в реанимация.
Винаги могат да ти донесат допълнително багаж, така че можеш да вземеш само част от него в началото.
За сок чувам за пръв път. Доколкото знам соковете дразнят корема. Провери пак, може и да се бъркам нещо. 🤷‍♀️
Успех!

# 606
Мнения за др Ралица Василева? Предстои ми раждане при нея, а не намеих нилаква информация
Д-р Василева случайно се оказа на моето раждане, което беше доста продължително и трудно. Щяха да ми направят форцепс, ако не беше тя. Пита за името ми, хвана ме за ръката и ме молеше да опитам още веднъж, а не ме беше виждала никога преди. От личния си опит, аз бих й се доверила. Моля, напишете отзиви, ако изберете нея! Simple Smile Леко раждане

# 607
Аз съм приготвила всичко, тако че само нещо ако се наложи да ми носят.
За сока по-напред го имаше в един списък, както и на 1ва страница на снимка го видях за тези, които са секцио ще трябва. Може би заради това че дразни го препоръчват, за да ходиш до wc след това, но все пак трябва нещо да си ял, затова питам.
Благодаря!
Багажът си върви с теб. Оставяш го в 103 и после санитар ти го качва в реанимация. Когато те премеснят в стая пак санитар ти го мести. Добре е водата да е най-отгоре, за да могат да ти я извадят лесно след секциото.
Телефонът можеш да си го държиш в ръката. В операционната го даваш на сестрата да направи снимки на бебето и после ти го връща в реанимация.
Винаги могат да ти донесат допълнително багаж, така че можеш да вземеш само част от него в началото.
За сок чувам за пръв път. Доколкото знам соковете дразнят корема. Провери пак, може и да се бъркам нещо. 🤷‍♀️
Успех!

# 608
Manowarkata съгласна съм с вас. А при кого бяхте за феталните?

# 609
Manowarkata съгласна съм с вас. А при кого бяхте за феталните?
Направих една при Стратиева ( писала съм малко по-назад - чаках почти 3 часа, половината фетална я наснима асистентката докато чакахме накрая и после като дойде се държа ужасно като коментари за другите чакащи отвън) за втора Даскалов ми каза, че няма смисъл и всичко е на 6, така че не съм ходила. Познавам много, които са ходили и в Оскар при нея - висенето навсякъде е колосално.........

# 610
  • София
Здравейте, момичета! Сума време се рових в сайта на болницата, но не открих информация за женската консултация. Интересуваме цена на пакета, какво включва, как става записването, накуп ли се плаща... Ако има някъде линк, ще се радвам да прочета или някоя от Вас да сподели... Благодаря предварително!

# 611
За ЖК, аз се записах миналия месец. Цената вече е 500лв., 250 плащаш като се запишеш там около 14 и след г.с., а остатъка след 20г.с., на мен ще ми се пада като ходя за преглед 23г.с някъде да си я доплатя. Включва 7 УЗ прегледа ако помня добре, всички кръвни изследвабия и микробиология/секрети, май и още някакви неща. Като се запишеш ти дават разпечатка на списък какво включва, но моя не помня къде е, за да го снимам и да го приложа. Прегледите за ЖК се падат 1 път месечно, до момента в който не трябва да се ходи за тонове, там вече зачестяват май но това е и накрая на бременността. Помня само, че сравнявах и си включва абсолютно всичко необходимо за следене (без ФМ-гии и скрининги, но те така или иначе май навсякъде се плащат отделно). Надявам се, че съм била полезна Simple Smile

Здравейте, момичета! Сума време се рових в сайта на болницата, но не открих информация за женската консултация. Интересуваме цена на пакета, какво включва, как става записването, накуп ли се плаща... Ако има някъде линк, ще се радвам да прочета или някоя от Вас да сподели... Благодаря предварително!

# 612
А може ли някоя дама, която наскоро е родила там,  да сподели цена с избор на екип?

# 613
По отношение на Стратиева - аз ходих в Оскар два пъти. Да, чака се доста (около час и половина беше при мен), и там сестра подготвя началото на прегледа като данни и тн, но впоследствие не ме е претупвала и прегледа при нея си беше близо 20-30 мин. за ФМ около 22 г.с. При мен имаше проблем, който се видя на ФМ, но ми го обясни доста спокойно и по никакъв начин не ме карала да се паникьосвам (което рядко ми се случва, когато има нещо не ОК).

Иначе бих я препоръчала най-вече от гл.т. на това, че е от малкото АГ в БГ, които са минали курс за фетален специалист (списъкът е публичен и мисля, че са под 20 лекари). За съжаление много МЦ се хвалят, че правят ФМ, но нямат необходимата квалификация.

# 614
Здравейте, не е точно по темата за хубавото раждане, но имам доста въпроси в главата и ако може някой да ми помогне с отговорите. Предстои ми прекъсване на бременността 😞поради мед.причини в 23+ г.с Sad в  1 АГ Света София, та не успях да се ориентирам точно на кой етаж се случва, местят ли по етажи/ отделения, всичко на едно място ли е.
Какви са условията, има ли самостоятелни стаи, какво има в тях, какво е необходимо най-вече да си носим, допълнително ако нещо ми потрябва може ли да ми донесат, има ли свиждания, колко време е престоя, кои дни приемат или няма значение, и тези хапчета които се дават са само там, нали?
Вкъщи предварително нещо необходимо ли е да вземам? Някоя приемала ли е хомеопатия/ШС за подготовка?
Избира ли се екип и кои лекари бихте ми препоръчали?
Ще питам утре на място, но ми се щеше да имам и някаква предварителна информация, за да не пропусна нещо, че в главата ми е каша след този шок.
Благодаря на отзовалите се и желая успех на всички ! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт