Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 9 част

• 79 082
  • 857
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте,
Някой може ли да каже актуална информация за цените за проследяване на бременост и за цените за раждане. Също така мнение за отношението на персонала и хигиената в болницата. Благодаря 🙂

До преди 2 месеца цената за проследяване беше 450 лв, като аз за скрининга не съм плащала нищо, само на Фетална ме прати моя доктор при друга лекарка и платих 180 лв.Тоновете мисля, че бяха 25 лв. Ако искате да родите с екип - 900 лв, без екип е безплатно. Възможно е да има промени в цените, но в сайта на болницата би трябвало да са описани.Грижеха се за нас и ни следяха постоянно. Имаше млади акушерки, които бяха много готини и любезни.Доволна съм от отношението, като се има напредвид какви неща съм чувала за други Софийски болници.А за хигиената чистеха всеки ден стаите и банята. Аз 5 дни лежах и нямах никакви оплаквания. Единствено храната беше гадна за жените родили секцио, но то беше нормално, защото нямаше как да ядем всякаква храна от 2рия ден с такава операция.Бях в двойна стая и беше сравнително нова и чиста със всичко необходимо-удобни повдигащи легла, телевизор, климатик и хладилник.   

За това последното с храната : на мен ми донесоха 1 куп солети + по буркан супа и отделно някаква малка манджа всеки ден - иначе щях да загина от глад ( а за кърма да не говорим как се прави с 5 бисквити и 2 резена масло  Simple Smile Не съм имала никакви проблеми свързани със секциото и храната. Отделно ако до третия ден не си ходил по голяма нужда ( което без грам храна не става....) те набутват с рициново масло, което може да те умори от болки в корема и разстройство..

# 751
Здравейте,
Някой може ли да каже актуална информация за цените за проследяване на бременост и за цените за раждане. Също така мнение за отношението на персонала и хигиената в болницата. Благодаря 🙂

До преди 2 месеца цената за проследяване беше 450 лв, като аз за скрининга не съм плащала нищо, само на Фетална ме прати моя доктор при друга лекарка и платих 180 лв.Тоновете мисля, че бяха 25 лв. Ако искате да родите с екип - 900 лв, без екип е безплатно. Възможно е да има промени в цените, но в сайта на болницата би трябвало да са описани.Грижеха се за нас и ни следяха постоянно. Имаше млади акушерки, които бяха много готини и любезни.Доволна съм от отношението, като се има напредвид какви неща съм чувала за други Софийски болници.А за хигиената чистеха всеки ден стаите и банята. Аз 5 дни лежах и нямах никакви оплаквания. Единствено храната беше гадна за жените родили секцио, но то беше нормално, защото нямаше как да ядем всякаква храна от 2рия ден с такава операция.Бях в двойна стая и беше сравнително нова и чиста със всичко необходимо-удобни повдигащи легла, телевизор, климатик и хладилник.   

За това последното с храната : на мен ми донесоха 1 куп солети + по буркан супа и отделно някаква малка манджа всеки ден - иначе щях да загина от глад ( а за кърма да не говорим как се прави с 5 бисквити и 2 резена масло  Simple Smile Не съм имала никакви проблеми свързани със секциото и храната. Отделно ако до третия ден не си ходил по голяма нужда ( което без грам храна не става....) те набутват с рициново масло, което може да те умори от болки в корема и разстройство..
Аз бях нормално и просто излъгах,че съм ходила.Една мама изпи цялото количество ,което й дадоха и беше страшно.То се пие лъжица,а не 10 😃 Аз след тази клизма и ядене по 1 кроасан на ден  сигурно  не ходих поне седмица.

# 752
А имате ли мнение за д-р Мая Джонгова

# 753
Една млада, слаба и руса ли е? Ако е тя, те ме прие в 103 кабинет като ми започна раждането. Тогава не и видях името, а така пише в епикризата и затова не съм сигурна, а на снимкта в Оскар клиник няма нищо общо, но там е доста нагримирана. Беше много внимателна и мила. прегледа за разкритие почти не го усетих, а аз едва издържам на болка.. После ме проверяваше горе, въпреки че бях с екип и отговаряше на въпросите ми. Много съжалих , че не ме изроди тя. Вдъхваше много спокойствие и предразполага за разговор. Само това мога да кажа, то е много относително дали някой ще допадне на друг. А за самата работа от един преглед не мога много изводи да си правя.. но то и от 10, накрая пак не се знае Simple Smile

# 754
Не е слаба, не знам дали говорите за същата, според мен описвате друг човек. Това е тя.

Аз нямам лични впечатления от работата й, но преди време една жена във форума се беше оплакала от много сериозни проблеми след секцио по вина на хирурга, била е оперирана от нея. Запомнила съм, защото историята беше ужасна. Поинтересувайте се и преценете. Иначе вероятно за нито един лекар няма 100% позитивни отзиви.

# 755
Не е слаба, не знам дали говорите за същата, според мен описвате друг човек. Това е тя.

Аз нямам лични впечатления от работата й, но преди време една жена във форума се беше оплакала от много сериозни проблеми след секцио по вина на хирурга, била е оперирана от нея. Запомнила съм, защото историята беше ужасна. Поинтересувайте се и преценете. Иначе вероятно за нито един лекар няма 100% позитивни отзиви.

Аз съм много  доволна от отношението  и в патологията.Беше супер вниманелна и изчерпателна.Дори ме посъветва да не раждам секцио.Нямало нищо по-хубаво и да не се притеснявам от едно второ и  естествено  раждане. А повечето лекари са на друго мненине.Всеки гледа да има график под час на раждане,съответно да е секцио .

# 756

Не съм раждала при нея, а при майка й, Вяра Джонгова, но тя ме е преглеждала, сменяла превръзки, също съм била на ФМ при нея. Мила е, обяснява доста подробно всичко, което питаш и помага като цяло.

# 757
Може ли да кажете мнение, ако вече сте сменили болницата. Аз вече трябва да мисля за раждане, но се разочаровам от Надежда.
Аз, днес се обадих по телефона и си записах час за Д-р Даскалов, опознавателен за сега, а след 21 седмица ще се запиша за втората част от ЖК при него. Дано ме вземе и дано се харесаме взаимно, че в Надежда са роботи. Никакво отношение. И се чудят къде да те пратят да те следят. Много съм разочарована от Надежда.

# 758
Може ли да кажете мнение, ако вече сте сменили болницата. Аз вече трябва да мисля за раждане, но се разочаровам от Надежда.
Аз, днес се обадих по телефона и си записах час за Д-р Даскалов, опознавателен за сега, а след 21 седмица ще се запиша за втората част от ЖК при него. Дано ме вземе и дано се харесаме взаимно, че в Надежда са роботи. Никакво отношение. И се чудят къде да те пратят да те следят. Много съм разочарована от Надежда.
  Даскалов не е отказал никога, независимо колко е зает. Има много изписано за него в темата - аз лично изкарах прекарсна и спокойна бременност при него, въпреки че изкарах и Ковид и съм доволна от раждането и прекрасното отношение.

# 759
Момичета,а ако искам секцио  по желание (1400лв в сайта)  трябва ли да платя и  още 900лв екип или влиза в тази цена?
[/quot
 Здравейте, предстои ми раждане, в 32г.с. съм и мен ме вълнува цената на секцио по желание с включен избор на екип. В ценоразписа е заложено 2000лв., но не се ориентирам включен ли е желания доктор?

# 760
Имам въпрос към наскоро родилите мами. Дали е нужен антигенен тест за ковид за прием?

# 761
  • Шумен
Здравейте, дали случайно са разрешени посетители в болницата вече?

# 762
Да,те го правят в болницата преди прием.

quote author=Bonbonka90 link=topic=1247172.msg45335838#msg45335838 date=1663933281]
Имам въпрос към наскоро родилите мами. Дали е нужен антигенен тест за ковид за прием?
[/quote]

# 763
“Такива като вас” не е лошо да се замислят, че техните придружители се мъкнат из цялата болница след като са ходили къде ли не и това, че ще си взема самостоятелна стая, не значи, че сестрите, които ще се грижат за мен и детето ми, няма да имат досег до бащи, лели и кой ли още не. Ползвайте за малко мозъка си. Не е лошо щом ще възпитавате деца. Бащата сигурно няма смартфон и не може да си види бебето…не ми се разговаря с дребнави и немислещи хора. Радвам се, че няма да се засечем.

За други е абсурдно бащите да не си видят децата заради такива като вас. Като не искате хора има самостоятелен ВИП. 3 дни е голяма рядкост, в повечето случаи задържат с ден-два.

ех…с тези посетители… няма да раждам в тази болница само заради тия тълпи от всякакви хора, които не могат да изтърпят 3 дни… и то в най-променливото време, когато всеки 2ри е минимум с хрема. Не мога да проумея как има жени, които толкова мрънкат за посещения, разбирам да е някоя нетърпелива баба, ама бъдеща родилка да е толкова безхаберна.. съжалявам, но е абсурдно.
Аз се радвам, че родих по време на локдаун и нямаше мрънкащи, дето не могат да изтърпят няколко дена, при положение, че цял живот ще си гледат детето после. Има снимки има и видео чатове . Зор да се мъкне тумба роднини, без грам мисъл, че тези деца нямат никаква имунна система и потенциално всеки домъкнат може да му разкаже играта с един Ковид ( да - процентите са ниски, но се молете да не сте от късите клечки, че после е късно да се реве).
Болниците са място, където здравето на всички пациенти трябва да е приоритет номер едно - това не е хотел!

# 764
Абсолютно подкрепям! Това не е хотел или сладкарница и нищо няма да му стане на таткото, ако не си види детето на живо 3 или 5 дни, като може да получава стотици снимки или видеа по Вайбър... По време на локдауна някои татковци на преждевременно родени бебета видяха децата си 2-3 и повече МЕСЕЦА след раждането, защото нямаше свиждания в отделенията по неонатология край кувьозите. На всички им е било тежко, но никой не е мрънкал, защото в крайна сметка е за доброто на крехките създания. Ако болниците се превърнат в разграден двор, това е изцяло в ущърб на здравето на бебетата и родилките...

Общи условия

Активация на акаунт