Цветна снимка на тръбите

• 35 862
  • 257
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте. Искам да попитам дали правенето на ЦС се води хоспитализация? Бях в болницата 2 часа макс, не съм оставала за през нощта. Платих си на регистратурата, направиха снимката, взех диска и си тръгнах. Направление за гинеколог си взех на 2.01.25, а на 31.01.25 направих ЦС. Днес отидох за направление от личната понеже утре ще посетя гинеколога, за да определим дата за хистероскопия, но ЛЛ ми отказа направление понеже съм правила вече някаква процедура, била съм хоспитализирана и не можело. Не съм й казвала кога е правена ЦС, защото на 02.01 аз самата не знаех, а трябвало да мине 1 месец от хоспитализацията. Не ми е за това, че ще си платя на частно, но въпроса е принципен. Та интересно ми е дали при правенето на ЦС пациента се води хоспитализиран. Ще се радвам, ако някоя от вас може да ме светне по въпроса. 😊

# 196
Ако не си била с упойка, не знам как точно ще те хоспитализират

# 197
Ако не си била с упойка, не знам как точно ще те хоспитализират

Без упойка бях. Обаче ми сложиха болкоуспокояващо, но шпа разреден венозно, което си е друго нещо.

# 198
Отвори си досието в his.bg и виж за какво хоспитализиране говори ЛЛ.
С евро тръст мисля ще стане ако нямаш Ел подпис.

# 199
Отвори си досието в his.bg и виж за какво хоспитализиране говори ЛЛ.
С евро тръст мисля ще стане ако нямаш Ел подпис.
Влязох си в досието и в секцията "Болничен престой" пише, че "Няма издадени документи от този вид". Значи не се е водило хоспитализация и ЛЛ просто не е искала да ми даде направление вероятно... Благодаря много за съвета 😊

# 200
Здравейте, дали някоя от вас има повече информация за снимка с направление, издадено от гинеколог? Бих искала по възможност да спестя тези 300-400лв на този етап, но проблемът е, че имам нисък праг на болка и наистина нямам желание да минавам през процедурата без упойка. Със сигурност разбрах, че в частните болници може да ти поставят упойка, но за държавните не знам как стои въпроса. Става въпрос за София и съответно предполагам възможността за цветна снимка с направление тук е в Майчин дом, Шейново и Първа АГ. Има ли други места, на които може да се мине с направление и имате ли информация как стои въпроса с упойката в изброените болници?

# 201
Дори и да имате направление, контрастното вещество се заплаща от пациента.

# 202
Да, за контрастното вещество знам, става въпрос за самата снимка

# 203
Здравейте момичета, правих цветна снимка преди 2 дни. Нямах никаква болка, а резултата е,че и двете тръби са истмично запушени. Докторът искаше веднага да пристъпим към подаване на документи за одобрение на Ин витро .Това малко ме осъмни и потърсих 2ро мнение. Казаха ми, че се съмняват ,че това е моята снимка, защото с този резултат, трябвало много да ме боли самата снимка, а мен не ме боля грам.( без упойка и никакви обезболяващи не съм приемала).Въпросът, който стои сега е колко е ок да направя 2ра в такъв къс период и колко вредно би било за мен. Ако някоя от вас се е сблъсквала или е проучвала за вредата, ако може да ми е от помощ.

# 204
  • София
Не съм се сблъсквала с подобно нещо, но пък не виждам проблем за втора цветна снимка в рамките на същия цикъл, но с уговорката, че се пропуска месеца за опити.
Поне в Надежда това ми бяха казали - без опити за бебе в месеца за цветна снимка.
Бих пропуснала един, вместо два месеца, а и е важно да се установи дали реално са запушени.
Моя приятелка беше с една запушена тръба - доста болезнено мина при нея.
Важно е второто мнение, чела съм доста пъти как прилагат тази схема и насочват към ин витро, като първо отстраняват здрави тръби, което си е цяла операция.
Честно, избирам химията, за да стигна до истината. Не е кой знае какво месец пропуск.

# 205
Схеми всякакви в България.... Затова втората снимка я направих в Турция.

# 206
На една моя приятелка в Тутракан казаха, че всички тръби са запушени, трябва да направят инвитро. Отиде за Турция, там направиха й снимка - всичко се оказа наред. Тя показала на турския лекар снимката, която й дали в Тутракан. Лекарят каза, че тръбите в този файл нямат нищо общо с нейните. Така и не разбрахме, дали й дадоха грешна флашка или нарочно беше направена някаква схема.

# 207
  • Пловдив
Някой има ли актуална информация за цени на цветна снимка и на упойка в Пълмед и Селена, Пловдив?

# 208
Здравейте, (само)насочила съм се към ЦС в Щерев. Прочетох цялата тема, но имам въпроси, на които не открих отговор. Ще съм благодарна, ако можете да ми отговорите.
1. Не съм посещавала болницата преди и нямам лекуващ АГ там. Предролагам, че не работят с направления по НЗОК.
2. Трябва ли да мина през преглед при техен АГ преди това и той да ме насочи към ЦС?
3. Мога ли да направя цитонамазка и микробиология на друго място, непосредствено преди снимката, и да ги занеса, или трябва задължително да са направени при тях?
4. Приблизително каква сума трябва да приготвя за снимка без упойка и разчитане? Ако има и преглед преди това, трябва и него да го прибавя...
5. Възможно ли е да се направят заедно ЦС и хистероскопия или са нужни две отделни процедури?

# 209
Здравейте,

1. Не работят с направления.
2. Не е необходим преглед за насочване, просто звъните на рецепция за записване на час. Те ще ви обяснят в кои дни от МЦ да идете, преди изследването да си пуснете ПКК и СУЕ и инструкции за спазмалгетици преди процедурата.
3. Можете на друго място. Макар и да не ми погледнаха микробиологията, за самия процес е задължително да имате чиста, направете си и носете документ. Цитонамазка не се изисква.
4. Вижте ценоразписа в момента тъй като през няколко месеца го променят, търсете "хистеросалпингография".
5. Не знам дали би Ви била необходима хистероскопия, тъй като с контрастното вещество, което се използва за цветната снимка се изпълва и кухината на матката, следователно в резултатите ще получите отговор дали структурата и е наред.

Общи условия

Активация на акаунт