Третокласници 2020/2021

• 33 315
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Нашите днес връщат учебници. В петък ще ги събираме след училище в едно заведение в парка по случай завършването. Това ще им е за тази година.....

Имаше някакви идеи за учебна година от 01.09....?!? Нали няма нищо прието? Да не се окаже, че не сме готови  за такъв вариант.....

# 661
  • София
Нашите няма да имат занятия след 31.05, но няма да си получат и удостоверенията, защото можело след 23.06. Open Mouth Всъщност са казали, че през септември ще им ги дадат. Никакъв завършек на учебната година значи, яд ме е.
Учебници няма да връщаме, защото са били поредна употреба и направо си остават у нас...
Изходните нива минаха и днес ще ги оформя госпожата.

# 662
Така е. Има писмо от МОН, че удостоверения за завършен клас от начален етап могат да се издават в периода от 24. 06. до 30. 06.

# 663
  • София
И нашите днес ще връщат учебниците. На 31.05 децата ще се почерпят в едно заведение навън до училището, за да отбележат с госпожите края на учебната година. Времето наистина много бързо лети...

# 664
  • София
При нас от другата седмица ще учат от 8 до 13 ч, по-точно ще имат проекти и занимания по интереси

# 665
  • София
Здравейте,
Извинете ме, че нахлувам така - аз съм с второкласничка. Връщаме учебниците утре и си помислих, ако сред вас има невърнали още, дали някой може да снима съдържанието на Читанката за 3ти клас. Иска ми се да се ориентирам кое от списъка за четене ще влезе и като материал по БЕЛ. Нашите учат по Просвета плюс, но и на друго издателство да е, пак ще е ориентир някакъв.
Благодаря предварително.

# 666
# 667
  • София
Благодаря много. Не ми хрумна да потърся в нета.

# 668
При нас ще учат до 8 или 9 юни плътно по програма, на 23 юни ще им дадат удостоверенията и ще си направят тържество с класа. За периода от 9 до 30 юни, който иска има занималня, ще учат по 1 час български и 1 час математика на ден, някакви занимания и игри. Има възможност за посещаване до обяд или 17 ч.
ПП. За учебниците още нищо не са ни казали.

# 669
Днес върна учебниците. Местили се по кабинетите, сигурно заради четвъртокласното НВО. Утре май пак ще е същото. В понеделник в класната стая ще се черпят с госпожата и ще даде списъка за четене. Свидетелствата на 24-ти всички випуски, с празник.
Програмата до 23-ти е от 8 до 13.00 - три часа с класната, три часа с учителя от занималнята. Ще пропусне, въпреки че не е лошо замислена програмата и ме устройва до обяд, но вече не ми се става рано 🤣

Да дам още някой предложения за четене
поредицата за Патрик и Ирене
Детективите Агата и Лари
Търсачи на талисмани
И всички книги на Роалд Дал. С неговата Матилда от миналогодишния списък, четенето ѝ стана интересно и вече е вариант за борба със скуката 🤣

П.П. Забравих за  Г-ца Шарлот

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 23:57 от rire

# 670
  • Отвъд алеята зад шкафа
При нас няма да се връщат учебниците, защото ще се ползват за преговор през септември.

# 671
И ние върнахме учебниците. Списък за четене и домашно ще чакаме с дипломите в края на юни.

От мен +1 за поредицата с Агата и Лари в графа четене за удоволствие. Пърси Джаксън също препоръчвам, детето много я хареса, предполагам са я сложили чак в пети клас, за да е заедно със Старогръцките легенди и митове, които са по-трудно смилаеми.

# 672
На нас ни дадоха препоръчителен списък, от който моят е прочел половината книги, така че ще чете други книги.

Матилда подходяща ли е за момче?

# 673
Според мен - да.
Джеймс и гигантската праскова, ГДВ и Фантастичния господин Фокс обаче му бяха по-интересни

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 10:28 от second

# 674
Матилда подходяща ли е за момче?
Принципно  - да, но може и да не иска да я чете. Щерката дълго време отбягваше Патрик и пенсионерския отряд, защото била момчешка, съдейки по заглавието. Интересно, че за книгите на Роалд Дал нямаше такива предразсъдъци - Чарли, Джеймс, Джордж и т.н. всичко се изчете.

Общи условия

Активация на акаунт