Третокласници 2020/2021

• 33 625
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Имаме заповед за оеср/орес вече. Нашите ще почват в 9 и ще свършват около 12.30, часовете ще са по 20 мин. и сума ти часове за самоподготовка(т.е.трябва да му седя на главата). Отчайващо.

# 391
  • София
Имаме заповед за оеср/орес вече. Нашите ще почват в 9 и ще свършват около 12.30, часовете ще са по 20 мин. и сума ти часове за самоподготовка(т.е.трябва да му седя на главата). Отчайващо.
И при сина ми се получава същото. Трябва или да се правя на учителка, или да си върша работата. Идиоти.

# 392
  • София
Ние пък ще сме с 30 Мин., но в часовете за упражнения/самоподготовка (понеже сме целодневно обучение) децата ще могат да изберат дали да влязат в час или да се справят сами вкъщи. Пълна каша!

# 393
Трябва да добавя, че пристигнаха пояснения - в часовете за самоподготовка децата ще остават в клас и ще правят упражнения с учителката от занималнята. ИИ, музика, физическо - отпадат като присъствени, вместо това ще се пращат задачи. По-добре звучи, но все пак много недостатъчно. Усещам се ангажирана отсега.
И при положение, че братята му почват часове в 8, малкият само ще пречи и ще се мотае един допълнителен час.

# 394
А ето и нашия режим. По-добре е от очакваното.
1 час 8.00 – 8.20
2 час 8.40 – 9.00
3 час 9.40 – 10.00
4 час 10.20  – 10.40
5 час 11.00 – 11.20
6 час 11.40 – 12.00
В класрума се появиха още класни стаи, вкл. по физическо и училищния психолог си е направил Rolling Eyes

# 395
  • Куциндрел
В класрума се появиха още класни стаи, вкл. по физическо и училищния психолог си е направил Rolling Eyes
Това за родителите да изпускат пара. Joy

При нас вече системата е направена, до миналата седмица бяха онлайн, заради карантина на цялото училище.
Часовете по занималня ги скипваме, детето само си пише домашните, при нужда пита. Учим само по Човек и бла бла

# 396
  • София
Ние сме с тиймс. Часове по 20 минути, междучасие по 10 и голямо 20 минути. Миналата година бяхме с виртуалната стая на Школо, понякога ги изхвърляше и много се дразнех като ми ревнаха, че изпускали. Малката тогава беше първи клас и беше през Фейсбук, тоест аз и преподавах или баба й, после пращаме.
Сега ще видим как ще са през тиймс и трите, от сега съм се въоръжила с търпение ама да видим.

# 397
20 мин. час не е ли малко? Те, докато се съберат, трябва да приключват. Пък, ако има и такива, които не чуват/виждат и питат, съвсем ще отече....

# 398
И нашите са по 20 мин.

# 399
  • София
Абсолютно съм съгласна. Какво се преподава за 20 минути...после всичко да се дописва. Не знам какъв е проблема да са нормални часовете....а да, сещам де, имаме родители, които отдавна говорят, че не искали децата им да седят повече от 2 астрономически часа на ден на лаптоп.

# 400
Съгласна съм, че 20 мин. са малко, но не само родители, а и лекарите не съветват да се седи продължително пред монитор.
Дъщеря ми девет години е с девет диоптъра. Колко още може да качи?

# 401
Затова не искам да имат онлайн обучение. Да ги бяха пуснали ваканция, пък да има намалят пролетната и лятната, ако ще с цял месец. Нищо не е 20 мин. час, но пък иначе ги заболяват очите, главите....

# 402
20 мин. час не е ли малко? Те, докато се съберат, трябва да приключват. Пък, ако има и такива, които не чуват/виждат и питат, съвсем ще отече....
Категорична съм, че е малко. Ако и ги проверяват всеки час...
От друга страна, повечето момчета не стават от компютъра в междучасията, а се прехвърлят на игра. Съдейки по съучениците на големите ми синове...
И аз какво, на всеки 20 минути да му търся активни занимания 🙄

Когато се оплаках в друга тема, че наборът е качил 2 диоптъра от началото на ДО, ми обясняваха, че не био от компютрите, е ген и тн.

# 403
  • Куциндрел
Повечето часове имат при класната си. Нашата беше разделила децата на 2 групи по 2 часа, включва се и си води часовете, даже им дава и някакви тестове да попълват. Останалите учители или пишат задачи, или се включват по 20на минути или там колкото, не ги следя. След това аз преглеждам мейлите, за да видя какво е задължитено за пращане на учителката. В гугъл класруум са.

# 404
Не са имали онлайн часове тази учебна година, но миналата всичко си беше като в реална класна стая. Не бяха с намалени часове.
Моето хич не иска Д0. Той е много социално дете, обожава да играе футбол и изолацията ще е голяма мъка за него. Но всички съзнаваме, че това е правилното решение за момента.

Общи условия

Активация на акаунт