Третокласници 2020/2021

• 33 621
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Малко деца са тези, които искат ДО. Поне в началния курс. За големите е ясно.....

# 406
  • София
И моят е в Гугъл,класната ги натиска много за 20 мин.Онзи ден ги изпитва да рецитират,затварят учебника да се вижда от нея ,камери нон стоп включени.
Аз не се занимавам много като цяло с него.
По компютърно моделиране работи по някаква програма на лаптопа отделно.
Харесва му много.

# 407
  • София
Честно казано аз не разбрах какво ще им проверявате на тези деца повече от присъствените часове. Нашите и миналата, и тази година ще учат по един и същ начин. Сутрин са редовните часове, следобед е занималнята. Учеха си точно както и в присъствената форма. Сега смятам да е същото, предвид, че учителите са същите. Аз съм на работа, не вися на главата на детето, не проверявам, както и в присъствената форма. Практически не знам какво учат. Единствено по математика се занимавам, но със състезателната такава. Мисля, че повечеко се преекспонира и драматизира проблема. Не казвам, че навсякъде е гладко, но тия истерии ми идват в повече. Който си учи в присъствената форма, си учи и дистанционната, обратното също важи. В крайна сметка това са третокласници, до кой клас ще бъдат дондуркани от мама?! Може би си струва да се замислят родителите какво им е на учителите в училище, може би сега поставяйки се на тяхно място ще се осъзнаят някои неща.

# 408
Дъщеря ми ще стартира от понеделник с ДО. Учителката им ги е предупредила, че трябва да бъдат с предварително подготвени учебници по програмата, да не закъсняват, защото часовете ще бъдат по 20 минути и трябва да са по-стегнати като поведение и концентрация.
Нямам никакви притеснения, че ще си вървят гладко нещата, въпреки намаленото учебно време. Снимани домашни няма да изпращаме (за сега), но всички зададени домашни ще трябва да се попълват своевременно и като се върнат в училище периодично ще бъдат прегледани.

Вчера взех от училищете щерката ревейки. Питам: "Защо, какво е станало?" Тя: "Счупи ми се дръжката на раницата и сега не мога да я търкалям!" И хлипа и реве. Викам: "Спокойно, тя тази раница няма да ти трябва до края на учебната година." JoyJoyJoy

# 409
В класрума се появиха още класни стаи, вкл. по физическо и училищния психолог си е направил Rolling Eyes
Това за родителите да изпускат пара. Joy
Позна! В представянето си госпожата е написала, че е насреща за ученици, учители и родители.
Вчера взех от училищете щерката ревейки. Питам: "Защо, какво е станало?" Тя: "Счупи ми се дръжката на раницата и сега не мога да я търкалям!" И хлипа и реве. Викам: "Спокойно, тя тази раница няма да ти трябва до края на учебната година." JoyJoyJoy
Ми той министърът вече призна, че ще се върнат след Нова година, но е уточни кога. Може и месец май да е Rage Стана като лафа "Тате, каза че ще ми купи колело, ама друг път."

П.П. Дописвам се. И експерт от РУО-то се е присъединил в класрума за да има контрол над учебния процес. Явно ще продължи доста това ОРЕС. За три седмици нямаше да се напъват толкоз.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 14:10 от rire

# 410
Ми да я пишат дъждовна тогава и да се приключва с мъката.

Не съм съгласна, че присъствено и ДО е едно и също, щото "който си учи, си учи", но сега не ми се спори....

Както казват хората - Каквото за всички, такова и за нас....

# 411
  • София
Не съм съгласна, че присъствено и ДО е едно и също, щото "който си учи, си учи", но сега не ми се спори....
Не съм казала, че е едно и също, а че който си учи в присъственото си учи и в неприсъственото. Поне в "нашия" клас е така.

# 412
  • София
Оказва се, че синът ми трябва да е залепен за монитора  08.20 до 17.10. Без думи съм.

# 413
Особено на фона на твърденията че ще удължат учебната година, целодневното висяне на компютър идва прекалено.

# 414
  • Бургас
При нас досега бяха от 9 до 13 и нещо - занималня, английски и с класната основните предмети. След което писане на домашни, снимане, качване - до около 16 и нещо-17 часа.
Но от понеделник ги искат от 9 до 15:20 с пауза 1 час от 11:30 до 12:30. При което избухнах леко и сериозно обмислям да подам заявление за напускане на занималнята. Не може да ми дреме толкова часове пред  телефона, взирайки се в него, при положение че толкова му пиля на главата за вредата от електронните устройства и че има лимит за ползване на такива! За мен е безумно това!

# 415
  • Куциндрел
Оказва се, че синът ми трябва да е залепен за монитора  08.20 до 17.10. Без думи съм.
Защо?
На този етап детето няма да влиза когато са часовете по занималня. Така или иначе сме си у дома, занималнята става излишна.

# 416
  • София
Не е излишна. Кой ще я замества?

# 417
При нас занималнята не е задължителна. Ще си пише сам домашните.

# 418
  • Куциндрел
Аз съм хоумофис, детето ще си пише само домашните, ако има нещо ще пита, накрая аз ще проверявам. Така или иначе винаги учим по Човек и бла бла, защото в занималнята не можели.
Занималнята е когато няма кой да го гледа у дома след училище.

# 419
  • София
Аз съм хоумофис, детето ще си пише само домашните, ако има нещо ще пита, накрая аз ще проверявам. Така или иначе винаги учим по Човек и бла бла, защото в занималнята не можели.
Занималнята е когато няма кой да го гледа у дома след училище.
За мен не е проблем да седи сам за няколко часа, не съм го записала на занималня за това. В занималнята, освен че си пишат домашните, имат допълнително диктовки, задачи... Това не мога да го правя, защото имам работа и не мога за изпускам срокове. Не уча с него, това е работа на учителките.

Дано тази простотия с ДО-то да приключи по-скоро.

Общи условия

Активация на акаунт