Третокласници 2020/2021

• 33 614
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Куциндрел
При нас тези допълнителните почти ги няма, защото не всички деца успяват навреме да си напишат домашните. Аз така или иначе му давам винаги допълнително, взела съм ръководства с упражнения. Днес проверих до колко е схванал сродните думи. Тъкмо сега е удобен момент да започне да се учи да си разпределя добре времето, защото след 2 години вече занималня няма.

# 421
Моят не ходеше на занималня, но сега научавам, че часовете за самоподготовка ще се покриват от госпожата от занималнята. Домашни няма да има, ще се правят упражнения. За мен е по-добър вариант, отколкото наистина да е самоподготовка.

# 422
  • София
Аз от тази година съм ги спряла от занималнята, защото просто имам възможност. Справят се перфектно сами, набързо проверявам, а понякога и направо в училище . Имат време така и да починат и допълнителни занимания, игри. Но малката все още ходи, много съм доволна от госпожата следобед там.
При нея занималнята щяла да бъде от 13:00 до към 15:00 часа.

# 423
  • София
При нас последно остана Школо, от 9 до 11:50, После от 12:30 около два часа занималня.

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 04:41 от зелено човече

# 424
  • Отвъд алеята зад шкафа
Школо, от 8.30, по 20 минути часове и 10 минути почивка.

Дразнят ме медиите - 1 месец тръбяха колко е опасно децата да ходят на училище и колко учителите са застрашени, тикайки общественото мнение към ДО, сега започват нова песен - колко е трудно за децата онлайн обучението и какви са опасностите. Даже се задава въпросът трябвало ли е да има масово тестване на децата, за да не се стига до затваряне на училищата. А бе тия шизофрения ли имат?

# 425
Всичко е сензация....
Вчера видях една снимка от Джъмбо - набутани, без дистанция......обаче училищата са страшни.

# 426
Добро утро и честит първи сняг!
Третокласничката стартира днес с ДО и като за първи ден децата са доста организирани и стриктни към учебния процес. Доволна съм!

На занималня никога не е ходила и едва ли някога ще ходи. Предпочитам самостоятелно да се подготвя и организира за да си създава умения на работа и отговорност.
Помагам само по нейна молба ако нещо не й е ясно, обикновено по "Човеците" Simple Smile. Но си се справя перфектно.

# 427
Първи час от 8.00 за 20 мин. свърши. Междучасие 20 мин, втори час физическо - свободен. Последва голямо междучасие, чак сега пак почнаха часовете. Язък за ранното ставане!

Миналата година на ДО не влизаше в следобедните занимания - бяха пожелание. Сега съм я отписала и от присъствената такава. Доволни сме и двете от това решение.

# 428
  • ту тук, ту там
И при нас за момента е съвсем прилично ДО. Сега за пръв път са синхронно в Тиймс. Намалени часове по 20 мин. Поне на блокове да ги направят, по-ползотворно ще е сякаш, но няма да се настройвам и да бързам да давам оценка, все пак е едва първи ден. 
В момента рисуват. Simple Smile

# 429
Нашите май няма да имат рисуване, но пък физическото са им го заложили. Не искам да си представям как правят упражнения пред камерата....

# 430
  • Варна
От 8 до 12,30 са. С часове по 20 мин и междучасия по 20 мин. По принцип ходи на занималня, но в момента нямат. Тя е старателна и почти успява да напише всички домашни през междучасията.  Някоя рисунка освен да остане.

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 10:00 от Despina

# 431
Мисля няма да имат физическо, рисуване и технологии. На занималня не ходи, там само си губи времето.

# 432
  • Варна
Мисля няма да имат физическо, рисуване и технологии. На занималня не ходи, там само си губи времето.
Всичко си имаха. Даже тест по спортни дейности.

# 433
  • ту тук, ту там
Да, и нашите щели да имат физическо. И час на класа даже. 😁

# 434
Децата не са през цялото време гледащи в екраните. Четат, пишат и работят основно в книжните си учебници и помагала. Самото гледане в екрана е не повече от 5мин на час, в случай, че учителят не презентира нещо.
В известен аспект дори са в по-добри здравословни условия вкъщи, ако седят на ергономични столове, хранят се по-адекватно и липсва разнообразната зимна вирусна среда.
Доста деца прекарват повече време в игри на таблет, отколкото им се събира пред екрана за цялото ДО.

С физическото не виждам проблем с камерите и упраженията пред тях. Едно време имаше сутрешна аеробика по канал 1 Simple Smile И до ден днешен се въртят клипчета с упражнения из нета.

Да се пуснат във ваканция, защото има учители, които не искат да се учат, мързи ги да работят, срам ги е да се "покажат" пред родителите води до поредния регрес в образователната ни система. ДО е просто оправданието им, нещата едва ли са по-различни в класната стая. Трябва да се поощрят успешно справилите се учители в тази обстановка, а не да се съобразяваме със слабите елементи.

А за родителите, които смятат, че учителят им е длъжен за всичко и ДО е виновно за останалото ще замълча.

Децата ни са вече 3ти клас. Нормално би било да се оправят сами с домашните и да нямат нужда от постоянен надзор. Аз се прибирах от училище и оправях през деня абсолютно сама в тази възраст.  Защо новото поколение да не може да се справи поне с домашните само?

Общи условия

Активация на акаунт