Третокласници 2020/2021

• 33 582
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Зависи от учителката явно. При сина ми има и тестове, но и разказват.

# 556
  • София
Аз по ЧО ги карам да си прочетат урока 1-2 пъти. После го пускаме и от ucha.se. Харесва ми как ги разказват там нещата. И после след четенето и слушането ми разказват. Най-накрая има един тест, сваляме и една диаграма, която е обобщение на урока.
Последно правиха лапбук по ЧО. Ето това ми хареса, аз също им помогнах. Едната направи лапбук на Първото българско царство, а другата на Второто. Много хубави станаха , а и много полезни за преговор.
На мен много ми харесва класния на малката. От втори клас ги накара да имат тетрадка по Околен свят. Там им прави планчета на уроците и от време на време им прави изпит. Ама не тест. Той никога не преави тестове. Имат примерно да изброят планините около София ( това когато учиха за моето селище ) или пък забележителности в града. В края на първия срок направиха изпит с около 30 въпроса. Кратки, малки, но нито един да избираш. Той си е просто от старата школа, оценките са му реални от всякъде. Не като каките в трети клас...едната има 21точки на теста по математика - 6, другата има 14 точки  и пак...6. Много се дразня, пълни са с 5 и 6. Когато правят някакви проекти, независимо, че едни деца са го претупали пак имат 6. Моите се демотивираха. Защо да се стараели, като пак щяла да им пише 6. Направо нямам думи.

# 557
  • София
"лапбук" какво е?

# 558
  • ту тук, ту там
И аз това исках да попитам. 😌

# 559
И нашата госпожа го ползва тоз термин и аз не смея да питам какво е 😳. Доколкото схванах е нещо като малка книжка.

Решихме да почнем да обикаляме историческите забележителности из България, надявайки се да събудим малко повечко интерес. За пролетната ваканция маршрутът е Шипка, Етъра, Велико Търново.

# 560
  • София
Страхотен маршрут, включете и Велики Преслав, така ще минете през трите стари български столици. Ние преди пандемията обиколихме около Шумен, Плиска, Преслав. В Шумен има страхотен паметник "1300 години България" . Фигурата на Аспарух със забит меч и думите - Тук ще бъде България! Толкова се впечатли малката, че още разказва... В Преслав има реставрирана колона от двореца на Симеон, много е вълнуващо. До Плиска е и Дворът на кирилицата, непременно го вижте и него. Размечтах се с тези хубави места, пак ще отидем някой ден, надявам се.

# 561
Лапбук принципно е подобно на проект, но с разни капачета или джобчета, от които се вади информация.

# 562
  • София
Оу, и аз за първи път го чух. Точно така, направихме папка от картон и вътре на най-различно отварящи се шаблончета слагахме текст. Интересно стана, но си беше занимавка, принтих цветни снимки на владетелите, карта. В училище са още иначе бих показала.

# 563
  • София
И нашата госпожа го ползва тоз термин и аз не смея да питам какво е 😳. Доколкото схванах е нещо като малка книжка.
Че няма ли българска дума?! Аман! И чуждиците надделяха над българските думи, и всичко вече е "проект", и словореда стана като на английски, и ако може да махнем пълния член, че трудно се помни къде се поставя, ако може да опростим богатия български език... Изобщо ако може още да оглупеем - най-добре... Imp

# 564
Ето това намерих. Аз правих такова, но го нарекох информационно табло. "Проект" е нещо доста по всеобхватно като понятие. Навлизането на чуждици и мен много ме дразни.

# 565
  • София
Ето това намерих. Аз правих такова, но го нарекох информационно табло. "Проект" е нещо доста по всеобхватно като понятие. Навлизането на чуждици и мен много ме дразни.

Много интересно изглежда Simple Smile

# 566
  • София
Днес имахме родителска среща онлайн. Казаха ни, че няма причина да се удължава учебната година и ще си завършат по план на 31 май. Дори на 20 май ще се събират учебниците...

# 567
Официална информация от МОН - за 3 клас краят на уч.година е 23.06

https://www.mon.bg/bg/56

# 568
  • here and now
Силно се надявам да преосмислят нещата.

# 569
  • София
Официална информация от МОН - за 3 клас краят на уч.година е 23.06

https://www.mon.bg/bg/56
Нямало официална заповед.
Вече не знам кое е по-добре, просто искахме да знаем кога ще свършат училище, но явно в тези несигурни времена, вече нищо не се знае цял месец предварително.

Общи условия

Активация на акаунт