Третокласници 2020/2021

• 33 582
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Много са и трудни разказвателните. Не иска да разказва, а и учителката не им иска. Искат само да знае речника и да отговаря на въпросите.
Беше се затруднила доста на теста по ЧО. Не разбрала въпросите. Въпросът е от кога до кога е просъществувало първото българско царство. Е да ама тя не знаела какво е царство и на рандом избрала единият вариант. Грешен разбира се. После като я разпитах се оказа, че си знае, ама като не разбере въпроса и се обърква. Станаха радини вълнения при нас.
И аз съм на мнение, че материалът не е поднесен по подходящ начин за деца на 9г, особено по ЧО. Оттам идва затруднението с разбирането му.
Иначе и моят младеж сякаш започва да влиза в пред-пубертетно състояние, от около 2 седмици направо е нетърпим Smile. Настроението му се сменя през 10 мин - минава от рев към смях и обратно.
Някое дете записано ли е на състезанието по английски тази събота /KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS/? Аз реших да пробваме, за да си сверя часовника как се движи с езика и ще се яви на най-ниското ниво.

# 541
Все си мисля, че именно начинът, по който им се поднася информацията и вида изпитване - тест със сухи факти, са причина да липсва интерес от децата към тези предмети. Госпожата поне им е измислила един проект - "Патриотично букварче", в което пишат за всеки владетел какво са научили. Да, не е разказване, но пак е нещо повече от а,б,с. Сега, не ми харесва, че все ги праща в гугъл да търсят информация /тук може и да бъркам/, но аз само изображения позволявам да вади от там. За инфо - нарочната енциклопедия.

Това "няма нужда", ми е като цирей. Скоро ще почна с лошо и аз. Само да се стопли още малко и като я остава вкъщи да учи, вместо да играе навън, бързо ще разбере от къде изгрява слънцето Satisfied

# 542
  • Варна
За моето дете има много трудни и непознати думи. Всеки път първо почваме с обяснения кое какво значи.

# 543
  • София
. Сега, не ми харесва, че все ги праща в гугъл да търсят информация /тук може и да бъркам/, но аз само изображения позволявам да вади от там. За инфо - нарочната енциклопедия.

Не бъркаш...особено глупавата уикипедия. Като чуя, че нещо са научили от Уикипедия, се изприщвам... На това поколение по дипломите трябва да се напише, че са учили дистанционно, ползвали са Уикипедия и Гугъл транслатор по време на обучението си. Да се знае що са толкова зле... Confounded

# 544
  • София
Вчера малкият получи първата си тройка (по ЧО) и беше много нещастен. Предупредих го, че трябва да седне да чете, защото беше изпуснал няколко (1-2) урока, не ме чу.
Но съм много доволна, че учителката пише реални оценки.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 16:29 от milenaka

# 545
  • София
Същата работа, Миленка.Ходи като попикано мушкато сега.

# 546
  • София
Полезен опит Smile

# 547
И аз искам адекватно оценяване, но няма. Като гледам статистиката в Школо явно това е политика на училището. Среден успех на училището 5,48 🤣. А на НВО седми клас рядко средният успех надвишава 65/70т. Кого лъжат?

# 548
  • Куциндрел
С тези задачи за търсене в инернет се побърквам. То е ясно, че родителите го правят. Уикипедия е за големи хора, а като цяло децата до преди да навършат 12-13 години нямат работа да сърфират свободни в нета.
По човеците си учим ние у дома, разказва детето и виждам, че все по-добре се справя с разказването. В началото дишаше тежко и говореше бързо все едно е пробягал 10 километра. Сега вече спокойно со говори. Има още какво да се желае, но смятам, че ще го оправи.

# 549
Мен ме дразни, че на занималнята не четат уроците. Дори и за 15-ина минути на ум да го правят, но не....не се чете. Единственото е да се пишат домашните по мат и бел, които са по 3-4 упражнения и това е. По английски също не се прави нищо.

# 550
Аз като цяло не мога да приема факта, че не се създават навици за учене.
Нейно Величество дава як отпор на извънучебните занимания. 20 текстови задачи по математика ще реши  за 20 минути, но докато стигнем до момента на сядането да се решава бием рекордите на Гинес по носене на вода от 10 кладенеца как нямало нужда от това...

До момента не са ѝ възлагали задачи изискващи търсене на информация в нета. Иначе тя борави с него превъзходно, за разлика от разлистване на енциклопедии...
Основно им поставят творчески задачи с рисуване, моделиране, нещо развиващо фината моторика.

# 551
  • Куциндрел
Соуче, моето го преместих в частна занималня. Там всеки разказва уроците на госпожите. В занималнята в училище учителката им ги кара да преписват урока, за да го научт, щото тя едно време учила така и според нея това е много добър метод. С вятърни мелници не се боря и си реших проблема кардинално.

# 552
  • София
Аз взех да питам вкъщи за определения и факти, по-точно задавам въпросите в края на урока и питам за определенията в зелено.
Между другото, наистина мислех, че форматът е такъв само до 4 клас, после почват да разказват по двама на час, като едно време, ама явно нещата са се променили.
Как ви се вижда английския? На фона на едното нищо в 1 и 2 клас, в момента яко препускат, не знам тази госпожа ли е така, че ни е нова тази година, но на урок си имат по едно 15-20 нови думи и граматика. Думите ок, научават се, но граматиката ми се вижда тежка и я бъркат всички.

# 553
Цеце, и аз се замислям за частна занималня,  но няма подходяща в близост. Засега се борим вечер с уроците,  но ме е яд, че се губи цял следобед в игри и закачки.  Не, че нямат нужда и от това, но все пак.....

Майденли, казаха ми, че и нагоре не се разказвало. Карат на тестове, че по-лесно. Може би не навсякъде е така....

# 554
Моето тази седмица ходи на занималня, защото е хубаво времето и не му се прибира вкъщи. Твърди, че учителката в занималнята ги кара да разказват уроците.
Даже вчера ми разправяше, че ходенето на занималня си имало предимства - спестявало ми нерви, защото пред учителката не може да отлага ученето на уроци:smile:
На последния тест по ЧO се беше справил отлично, имаше само една грешка около Асеневци. Беше комбиниран - с ограждане и да напишат по няколко изречения по тема.

Общи условия

Активация на акаунт