Третокласници 2020/2021

• 33 586
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • София
На мен пък ми е интересно как в едни училища тези неща се спазват стриктно,а в други не. Нашият клас от началото на учебната година нямаше достатъчна бройка за деца за занималнята и ги разпръснаха по другите паралелки. Така е и към днешна дата.

# 526
  • Бургас
Мда, също както при нас. И когато класната на разпръснатия клас беше в карантина, карантинираха и всички деца от въпросния клас, а те бяха контактни с останалите 4 паралелки, които си продължиха с училище. Заповеди? Мерки? Да-да...

# 527
При нас се спазва, просто целия клас си е на занималня и не се смесва. Дейностите, по които се смесват деца са онлайн.

# 528
Моята девойка никога не е ходила на занималня. Но съдейки по това, че на обяд всички деца излизат и ги взимат родителите им, явно или занималнята им е онлайн, или нямат. Иначе извън ковид мерките занималнята е от смесени класове.

# 529
Вчера по обяд в нашето училище видях госпожа от частна занималня в близост, която взема деца от различни класове. Нито тя, нито децата бяха с маски във фоайето на училището. Във въпросната занималня, която е голяма, колкото апартамент, се събират деца от различни класове..... Обаче в училище е много опасно.

# 530
  • София
Напата занималня си е както обикновено.
Обявиха, че втори срок нашият клас минават втора смяна.
А от другата седмица започват допълнителните занимания, т.е. смесването на класове...

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 05:29 от зелено човече

# 531
  • София
Аз май цяла тема съм изпуснала.
Моето дете все едно някой ми го смени тази година, по-специално от декември насам. От ученолюбиво стана много мързеливо. Май и пубертет някакъв го тресна изведнъж, той физически изпреварва много другите, вече е колкото мен висок. Не иска да ходи на занималня, щото госпожата му се карала като бърза и прави грешки, все едно тя за лошо му се кара. Вижда ни и, че сме вкъщи. Пише домашни по БЕЛ и математика, но по Човек и общество и Човек и природа са кански мъки да поучи. На него и неговите близки съученици само Фортнайт им е в главите. Не е майтап това, за мен е голям проблем. И първите оценки, различни от 6 са факт, точно по горните два предмета, което ме дразни много, защото е много малък да се охайлазва. Ако от сега почне, къде ще му излезе края, като под край имам предвид лично за мен 7 клас втория срок. Joy

# 532
  • София
Maidenly, и аз се боря с ЧО и ЧП. Simple Smile Отсега трябва здраво да се държи там, че после в 5 клас става страшно. Днешните деца не ги карат да разказват уроците, а ги изпитват с тестове, обаче разказвателен предмет без да се разкаже няма как да се научи. Коагто голямата ми дъщеря отиде в 5 клас учителят по история даваше тестове, в които имаше текст с липсващи изрази и думи. Ако не учиш с разказване си загубен да попълниш липсващото.
Малкото сега го хванах, че не чете уроците и не ги разказва. Ако сега изтърва тоя процес няма наваксване после. Та от скоро чете и идва да ми разказва Simple Smile, обсъждаме и мисля, че ще има резултат.

# 533
Наистина сериозен проблем е, че децата не биват изпитвани устно да разказват. Моята дъщеря също разказва уроците си с голяма трудност, накарана от мен. Остана много изненадана като ѝ казах, че нас са ни изпитвали всеки час да разказваме и никога не сме правили тестове.
Иначе ЧО и ЧП са ѝ любими предмети. За рождения си ден си поръча пъзел с хан Тервел. Гледа видеата на "Българска история" в youtube и постоянно слуша албумите на "Епизод". Въобще изключително вдъхновена е от историята ни.

.... На него и неговите близки съученици само Фортнайт им е в главите. Не е майтап това, за мен е голям проблем. И първите оценки, различни от 6 са факт, точно по горните два предмета, което ме дразни много, защото е много малък да се охайлазва. Ако от сега почне, къде ще му излезе края, като под край имам предвид лично за мен 7 клас втория срок. Joy
Естествено, че е сериозен проблем и то доста. Имам си един такъв младеж у дома, който получи компютър след като мина успешно НВО. Преди това беше на добър таблет, който му вършеше отлична работа. Липсата на компютър ни спести ненужни препирни за неучене. Сега е на ограничено време за игра, защото материалът е сериозен и вместо него няма кой да го научи...

# 534
Аз съм предприела съвсем различна стратегия с малкото ми дете . Големият от малък го стимулирахме да чете енциклопедии, да развива интересите си извън училището. Но това по някакъв начин създаде едно негативно отношение към институцията, той така и не постави като  приоритет училището и това, което се научава там. Задълбава само по темите, към които проявява личен интерес.
С третокласника се стремя да няма изпуснат и недоучен материал от задължителния, това е най-важното, а после да си прави нещата, които харесва. Той  много обича да разказва, ЧО и ЧП също са му любими предмети. Нашите ги изпитват и на разказване. Стимулирам го да помни и дати, защото съвременните деца имат проблеми с това.

# 535
  • София
Ваче, че не ги изпитват устно днешните ученици, го разбрах точно вчера от една приятелка с петокласник. Това може би е по-лесно като цяло, защото има деца, които се притесняват да говорят, а може да си знаят. Класната обаче се усети, защото имаше доста слабо представяне на последните тестове и взе да им дава домашни. Като гледам уроците, не трябват големи усилия, просто трябва да се отвори малко този учебник, да се прочете урока и да се научат определенията в зелено. Абе вземам нещата в свои ръце аз, не разчитам вече на съвест в главата, защото липсва такава.

# 536
Ох, тия разказвателни предмети. Колкото на мен ми бяха любими, толкоз щерката ги недолюбва. И при тях не изпитват устно, съответно като я карам да ми разкаже урока, отговаря "няма нужда" и приключва темата. В края на всеки урок имат въпроси - какво научих днес. Съгласява се да ми отговори на тях и край. Гледам да не натискам повече, че съвсем ще бие отбой.
Явно е решила, че принцеса ще работи - към балета прибави и уроци по цигулка. Все аристократични дейности, за които помощ от никой не може да получи 🙄

# 537
  • Варна
Много са и трудни разказвателните. Не иска да разказва, а и учителката не им иска. Искат само да знае речника и да отговаря на въпросите.
Беше се затруднила доста на теста по ЧО. Не разбрала въпросите. Въпросът е от кога до кога е просъществувало първото българско царство. Е да ама тя не знаела какво е царство и на рандом избрала единият вариант. Грешен разбира се. После като я разпитах се оказа, че си знае, ама като не разбере въпроса и се обърква. Станаха радини вълнения при нас.

# 538
Моят пък изявил желание да разкаже урока по ЧО и госпожата му подрязала крилата - не можело. Опасявам се, че ще му спихне ентусиазма като го реже така......

# 539
  • София
Ей с това, "няма нужда" го казват ако нещото не е зададено от учителя Simple Smile)))) Ама ако учителката каже да четат и да разказват вече няма мърдане Simple Smile Моите не смеят така да ми репликират, че ставам много лоша. Вчера ме питаше кога ще й върна таблета, който взех точно защото не учи тези уроци. "Ами когато видя, че трайно така си започнала да учиш така" беше отговора Wink
Майдънли, каква съвест... няма съвест Wink Истината е, че те са мънички и още им е трудно, трябва да бъдат напътствани и натискани. Просто не са стигнали възрастта, в моято могат сами да правят подобни избори и да преценяват колко и къде да натискат.

Общи условия

Активация на акаунт