Третокласници 2020/2021

• 33 590
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
При моите, в едно училище, различни класове- единия го извеждат винаги, другия почти никога..🧐
И аз съм за извеждане колкото може повече, ама никой не пита.

# 511
  • Бургас
При нас не само че ги извеждат рядко, но и от физическо често са лишени, защото не били слушали?! А ако и госпожата от занималнята реши, че са шумни и разговорливи, не им разрешава да ползват голямото междучасие... Побеснявам всеки път като ми го каже! Какво очакват после преподавателките от изморени и изнервени деца, които ни са отморили малко, ни са изразходили малко енергия на въздух?!
В момента много съм му набрала на училището и ръководството и кой ли ден ще изпуша...

# 512
А сами не излизат ли? Щерката ако не вали всяко голямо междучасие с дружките е на двора. Нямат право да излизат извън училището. За следобед не знам, защото не ходи на занималня, но миналата година трябваше да е много студено и мокро за да пропуснат.

От тази година рисуване, музика и физическо са с различни учители и децата успяват да починат и научат нещо любопитно. Говори ми за топли цветове, полутонове, музикални задачи, които били за пети клас и т.н. Но вчера като питах какво правихте в час на класа, отговорът бе "не карахме, имахме втори час по ЧО" 😠

# 513
Аз пък ги разбирам учителите, когато се наложи да вземат втори час ЧО, математика или български вместо ТП или музика. Не, че нямат нужда от разтоварване, но пък понякога трябва да наваксат или упражнят нещо и вместо да се препуска по материала, който е много дори и за 3 клас, по-добре да се преговори.

# 514
  • Бургас
Могат да излизат само с изричното разрешение на учителките. Като тази година за първи път ги пуснаха сами на двора, че и ги снимаха отгоре. И тъй като нямат създадени навици още, се случи да закъснеят един път и съответно имаха неизвинени отсъствия половината клас, както и забрана за излизане навън една седмица!

Музика, рисуване, физическо - всичко е под юрисдикцията на класната и редовно не ги карат тези часове :/ Отбелязват се като взети в Школото с отчетен материал уж, но дефакто си дописвали по математика, български език, човеците, защото "не били важни"...

# 515
Аз съм против да излизат сами на двора. Нашите са винаги с учител и въпреки че търчат като кокошки по двора, пак е друго да има възрастен с тях. Като цяло добре е организирано при нас и нямам големи забележки.

# 516
  • Бургас
И в детската градина, и в училище все попадаме на дами, които в прав текст си казват, че не обичат да излизат и докато всички други деца са навън, нашите дишат прахоляка в стаите. Затова се зарадвах че поне тази година най-накрая ще могат да излизат, макар и сами, защото на госпожите не им се трамбова от четвъртия етаж до долу и обратно. Но пак не се получава. И кръгът се затваря - изморяват се, шумят и губят концентрация, наказват ги без физическо и излизане навън и дисциплината и концентрацията стават още по-зле. А са преобладаващо момчешки клас и имат нужда да "изкарат бясовете навън"!

# 517
  • София
Аз също съм за да ги изкарват навън. Даже моите девойки като мрънкат, че им било студено им казах,че за 10-15 минутки навън няма да измръзнат. Но въпросът е, че са правили доста упражнения, навлечени, изпотени...хайде ние леко го минахме, но едното детенце го удари лошо в ухото, защото си свалили шапката.
Аз не искам да учат дистанционно и мислех,че няма да има проблем да слушат госпожата докато говори, вместо да я чакам чак късния следобед да отбележи в Школо какво са взели за деня.
В час на класа винаги си вървят по учебника. Но пък при малката...този час се използва за четене на книга, коментиране, рисуване по нея.

# 518
  • София
И тъй като нямат създадени навици още, се случи да закъснеят един път и съответно имаха неизвинени отсъствия половината клас, както и забрана за излизане навън една седмица!
Ужас! Във вашето училище наказанията и забраните са на почит... Scream
При нас в занималнята ги извеждат много. Учителката не е от тия дето се страхуват от времето или я мързи. Напротив, гледа максимално да са навън. В същото време си научават всичко.

# 519
  • Варна
Дали ще има занимални от втория срок? При пускането им на училище ги забраниха, а този път нищо не казаха дали ги разрешават.

# 520
Хаха, днес вместо технологии и предприемачество госпожата ги е извела на двора да играят в снега. При нас пада рядко и до вечерта вече го няма, та е съобразила че за децата ще е голям кеф да му се порадват.

# 521
  • София
Дали ще има занимални от втория срок? При пускането им на училище ги забраниха, а този път нищо не казаха дали ги разрешават.
При нас занималнята въобще не е спирала.

# 522
  • София
В неделя като се обадих на класната и казах,че ще си останат в нас и мислех,че ще могат да се включат с четирите деца, които са избрали дистанционно обучение. Но не можело...това било само за тези, които са подали заявление. Разбира се не сме само ние болни...заради този петък още 4 деца. Има деца болни и от миналата седмица и излиза, че 10 са били там, 4 дистанционно и останалите 12 болни се самообучават. Струва ми се страшно тъпо и недомислено.

Точно по този въпрос умувах днес и смятам да говоря с класната, за да разбера как се организират нещата. Не мога да приема, че деца, които са болни, трябва да се самообучават. Още повече, че в нашето училище ДО се води от учителите на 3-тите класове по график.

# 523
  • София
При нас занималнята не е спирала.
За съжаление втори срок ще са втора смяна.
Децата излизат при възможност, въпреки че покрай вируса има ограничения от училището, за да не се смесват по коридорите.

# 524
  • Варна
Уви, учителката написа, че продължава занималнята да бъде онлайн. При нас е сборна от 5-те трети класа и имало заповед на министъра да не се събират деца от различни паралелки заедно. Много ми е интересно как ги пазят по коридорите, в лавката и на двора.

Общи условия

Активация на акаунт