Третокласници 2020/2021

• 33 580
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Вече няколко пъти пускам извадка от писмото в няколко теми. Последната, в която го направих, вече е заключена, затова не мога да се цитирам и пускам линк.
https://bg-mam.ma/p/1306562/42656745

# 571
Според  З А П О В Е Д № РД09-3472/ 27.11.2020 г. на Министъра на образованието и науката краят на втория срок за учениците I-III клас е 23.06.

На това основание вчера получих съобщение от училището, че
Надявам се, че след като учиха през цялото време на ДО и след всичките приказки на министъра за незадължителност и пр. само връчването на свидетелствата да е отложено и да не е задължително присъствието в училище.

# 572
В същата заповед пише, че през тези компесаторни седмици отсъствия НЯМА да се пишат, ако естествено вече тези седмици не са били използвани някъде през декември да речем (има и такива училища). Ако някой иска задължително присъствие, трябва да обясни на какво основание.
"3. Една учебна седмица за учениците в I – III клас за проектни и/или творчески
дейности и две седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи
мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа, в т.ч. и от разстояние в електронна
среда, като времето за ползването им се определя по решение на съответното училище. "

# 573
  • София
В нашето училище удостоверенията ще се връчват на 31.05. След това ще ходят деца, които според учителите имат нужда от допълнителна подготовка или тези, които няма кой да ги гледа вкъщи по решение на родителите. Отсъствия няма да се пишат.

# 574
Малко ми е странна тая работа. Има заповед на министерството, която не е променена.  Ако учителките са решили да издават документи предварително, ще са в нарушение. По- миналата година, май беше, учителка раздаде свидетелства на 28, петък, вместо на 31, понеделник и си понесе административното наказание от директора.

# 575
То в тази луда година всичко е възможно.
За мен и двата варианта - до края на май или до 23 юни, са добре. Нямам против и така, и инак да е, обаче да се знае със сигурност. А не на 1 май още да няма яснота как и до кога ще се учи. Да се спуснат нареждания, които да са ясни и за всички, а не - който иска учи, който не иска не учи....

# 576
Реално погледнато децата до края на месец май ще са си взели предвидения материал по програма. До 23 юни ще е само отбиване на номер за изпълнение на заповедта на министъра...
Пък ми се струва, че на тази възраст имат повече нужда от почивка, отколкото от отбиване на номер по изпълнение на заповед.
От училището на дъщеря ми все още не са ни предоставили абсолютно никаква информация за края на учебната година.

# 577
  • София
Има училища, които през декември не са могли да учат, тия дни мернах статия нейде за едно такова. На тях това време им е нужно, за да си вземат всичко, да наваксат.
Много лесно да си гледа човек само от своята камбанария. Предвид, че е изрично казано, че няма да се пишат отсъствия, аз не разбирам къде е проблемът, честно.
Много хора нямат хоум офис, нито безкрайни отпуски, нито разбиране от работодателя, за тях това е глътка въздух в ситуацията.
На когото му е широко около врата и му е голямо важно веднага да заведе челядта на море/на село, ами да си я води, нали няма да се търси присъствие, къде е проблемът?!?

# 578
Проблемът е, че липсва яснота. Ще ви кажем някога, нещо си, как ще го направим. Иначе за мен е все тая. Ако кажат да ходи - ще ходи, ако кажат не - не. Ако е по избор, тя ще си реши.
Но така, не се прави.

# 579
На мене психологически ми натежа тази учебна година и бих искала да приключи възможно най- скоро. Нашите почти са свършили учебниците и учебните тетрадки. Пропуски по български и по разказвателните няма, но понякога обърква сметките. Би могъл да се упражнява повече по математика. И понеже съм почти сигурна, че вкъщи трудно ще го накарам да се занимава с математика, ако учителката предложи такава възможност, бих се възползвала

# 580
Аз виждам, че дъщеря ми вече е много изморена.
Не знам колко и кои училища не са учили ДО през съответните периоди, вероятно са малко. И миналата учебна година имаше такива, но не я удължиха за всички училища.
Сега всеки си тълкува заповедта както намери за добре, няма яснота как ще бъде организиран края на учебната година, както и няма яснота какво ще правят децата в периода на удължаване - какви ще са тези занимания по интереси (така общо казано може и да е да си гледат тик-ток на телефоните, защото такива са им интересите).
Поне в училището на дъщеря ми няма яснота и това е леко неприятно.

# 581
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз си мислех, че няма пропуски, докато не й дадох да направи едно Любословие. Пропуските лъснаха веднага. Сега през лятото ще гледам да се позанимавам с нея.

# 582
Да, аз всъщност никак висока летва не съм поставила. Гледам му тестовете, контролните, диктовки и т.н Пише си някакви истории. Трябва да му давам и състезания
Лошото е,че по математика прави грешки на сметки понякога,което е притеснително. Защото дори и не са сложни задачи...

# 583
Проблемът е, че липсва яснота. Ще ви кажем някога, нещо си, как ще го направим. Иначе за мен е все тая. Ако кажат да ходи - ще ходи, ако кажат не - не. Ако е по избор, тя ще си реши.
Но така, не се прави.

И аз това имам предвид - просто да има яснота!

# 584
  • София
Всичко се решава в последния момент - това наистина е неприятно за доста от хората, които работят присъствено. А и да не работиш също. Все пак всеки трябва да си направи плана. Ама никой не мисли за родителите...
Хубавото е, че идва един светъл празник. Дано ни зареди с малко положителна енергия. Heartpulse

Общи условия

Активация на акаунт