Третокласници 2020/2021

• 33 329
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • ту тук, ту там
Чакайте сега да видим новият министър какво ще реши... като нищо ще отмени предишната заповед.

# 601
Да я отменя, защото директорите не я тълкуват правилно.
И при нас няма повод за удължаване на учебната година. Не са пропускали нито ден, а да не говорим, че тази година нямаше и грипна ваканция.

Soul Free, той беше свикнал в първи клас да изкарва само максималните точки, но на едно състезание във втори клас изкара 48 или 49, не помня вече. И това го отказа да бъде състезател:smile: в сложната дисциплина състезания на СБНУ. Не знам какво би правил на истински състезания... Реши, че вече не е подготвен. Това не е далече от истината, защото мисли за всичко друго, но не и за учене. Сега се е запалил по риболов и само това му е в главата. Оня ден хвана една голяма щука и мислите са само в посока  как да избутаме вече учебната година, че да тръгне всеки ден по язовирите. Но преди това и едно зелено училище:smile:, че и то не е за изпускане.

# 602
Е, то и ваканция идва, така че е нормално да мисли за риболов и почивка...

Като сме на темата - какво ще ги правите лятото? Моят миналата година откара цяло лято на лятна занималня и лагер. Чудя се сега дали да не го пробвам малко да си поседи сам вкъщи....

# 603
Явно в училището на щерката се надяват на нова заповед, защото все още нищо не са казали по въпроса освен, че краят на учебната година е на 23.06. Нямат пропуски, свършиха материала, вече са на преговор, така че ...

От миналата година не иска занимални, което значи, че висенето по паркове, градинки и пр. не ми мърда. Надявам се балета и цигулката да продължат поне до юли.

# 604
  • София
От месеци го оставяме сам, когато се налага, отскоро и излиза сам, ключ има, само с алармата нещо не може да се оправи.
Преди малко ми писа, че доп. седмици нямало да бъдат задължителни. Това от днес информация. Писна ми.

# 605
При моя син няма да е задължително присъствието след 1 юни. Викат ги в училище от 9 - 12ч. Щяло да има занимания по интереси, игри на двора, разходки... Записах го да ходи.

# 606
  • София
Май сме в едно и също училище.Grinning

# 607
  • София
При нас не става ясно задължителни ли са заниманията или не, по-скоро са по желание, защото попълваме декларация-заявление. Аз няма да се противя, защото лятото е дълго, 3 месеца и половина и мисля, че на фона на тази не съвсем пълноценна учебна година няма да се отрази зле 3 седмици нещо като занималня, ще ходи до обяд. Той всъщност от втория срок не ходи на занималня. Поръчахме нещо като книжка помагало, по което ще се занимават.
От 2-3 месеца го оставям сам да ходи на училище, но то е съвсем близо до вкъщи, през една сграда от блока ни. Има кръстовище със светофар, но е внимателен, а и винаги има и други пресичащи по това време. Вкъщи се случва да го оставяме  сам за по час-два. Има ключ, телефон, ако нещо се наложи.

# 608
  • София
https://www.mon.bg/bg/56

Край на втория учебен срок на учебната 2020/2021 година:
14.05.2021 г. – XII клас (13 учебни седмици)
23.06.2021 г. – І – III клас
30.06.2021 г. – IV – XІ клас
30.06.2021 г. – V – VІ клас (18 учебни седмици за паралелки в спортни училища)
14.07.2021 г. – Х – XI клас (за паралелки с професионална подготовка)
28.07.2021 г. – XI клас (за паралелки с дуална система на обучение)

Какво ще се случва за удължението очевидно всяко училище трябва да реши за себе си...

# 609
  • София
Нашите третокласници не са спирали да ходят от 8 до 17 ч. всеки ден. Училището е иновативно и занималнята не е спирала. За началото на юни предлагат да ги водят на екскурзия за 3 нощувки около Сопот, Карлово - да посещават исторически обекти.

# 610
Нашите в петък са на екскурзия за 1 ден. Дано е хубаво поне времето....

# 611
  • София
Направо ви завиждам. На сина ми му пропадна зеленото училище минала година (а много се радваше, че ще ходи) и оттогава – нищо. Нито ексурзия, нито зелено училище, нито някакви извънкласни занимания... Close

# 612
  • София
Моя ще ходи на допълнително обучение,по един час математика и български.
От втория срок на 1 кл.се прибира сам и ходи.

# 613
Нашите няма да учат на 19, 21 и 25 май.

# 614
Нашите няма да учат на 19, 21 и 25 май.
Всички няма да учат тогава, а освен това на 20-ти май имаме спортен празник 😆

Общи условия

Активация на акаунт