Третокласници 2020/2021

• 33 311
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
При нас Матилда беше в миналогодишния списък, прочете я, но не е от тези, които много му харесват.

# 676
  • Куциндрел
На нас ни дадоха препоръчителен списък, от който моят е прочел половината книги, така че ще чете други книги.

Матилда подходяща ли е за момче?
Моето дете я чете по желание и с голям интерес. Запали се от филма и искаше книгата. После прочете и ГДВ.

# 677
Сега видях, че книгите на Роалд Дал също са включени в Панаир на книгата
https://www.ozone.bg/author-roald-dal/

# 678
Е, какво е това намаление, след като коричната цена на Матилда е 12 лв. ?!?

# 679
  • София
Здравейте! Моето момче много хареса Матилда и я препрочете дори. После чете Дръндьото и сега Бабата бандит - все книги, които аз никак не харесвам - нито като стил на писане, нито като сюжет.
Освен това има наченати поне 5 други, които чете паралелно на определени промеждутъци от време - д-р Дулитъл, Мери Попинс, Емил от Льонеберя...
Според мен за Пърси Джаксън му е рано. По-скоро първите 2-3 тома на Хари Потър бих пробутала.
Днес и ние си прибираме учебниците (последен випуск ползващи) и в понеделник ще се забавляват само - игри, почерпка, осигурена от родителите, а след понеделник - по желание 4 дни "градски лагер" - в НСА и на Витоша.

# 680
Е, какво е това намаление, след като коричната цена на Матилда е 12 лв. ?!?
Ми така е обявено - от 15 на 12 лв. И на нашия екземпляр коричната цена е 12 лв., но е от преди повече от година. Просто поредно доказателство, че всичко поскъпва.

# 681
  • София
И ние върнахме учебниците. Списък за четене и домашно ще чакаме с дипломите в края на юни.

От мен +1 за поредицата с Агата и Лари в графа четене за удоволствие. Пърси Джаксън също препоръчвам, детето много я хареса, предполагам са я сложили чак в пети клас, за да е заедно със Старогръцките легенди и митове, които са по-трудно смилаеми.
Сериозно ли Пърси Джаксън влиза в препоръчителната литература за четене?! Няма начин да предложа да я чете вместо Старогръцки митове и легенди. На голямата ми дъщеря тази поредица изобщо не е предизвиквала интерес.. и като цяло аз лично не съм ОК със сдъвкана и изплюта литература, за да е по-лесно за четене.Старогръцките митове и легенди се учат в 5 клас, но реално е рано за мен. Изобщо не могат да ги рззберат и запомнят, и затова излизат тъпи адаптации.

# 682
Засега не са ни дали списъка, но от познато дете чух че са я давали за 5 клас. Другия ми момък, четвъртокласника я прочете с триста зора първата част, не го грабна нещо. Филма обаче изгледа с доста повече ентусиазъм след прочитането.

# 683
  • София
Скрит текст:
И ние върнахме учебниците. Списък за четене и домашно ще чакаме с дипломите в края на юни.

От мен +1 за поредицата с Агата и Лари в графа четене за удоволствие. Пърси Джаксън също препоръчвам, детето много я хареса, предполагам са я сложили чак в пети клас, за да е заедно със Старогръцките легенди и митове, които са по-трудно смилаеми.
Сериозно ли Пърси Джаксън влиза в препоръчителната литература за четене?! Няма начин да предложа да я чете вместо Старогръцки митове и легенди. На голямата ми дъщеря тази поредица изобщо не е предизвиквала интерес.. и като цяло аз лично не съм ОК със сдъвкана и изплюта литература, за да е по-лесно за четене.Старогръцките митове и легенди се учат в 5 клас, но реално е рано за мен. Изобщо не могат да ги рззберат и запомнят, и затова излизат тъпи адаптации.
Вече е част от изучаваните в 5 клас произведения - някаква глава от първата книга. Явно се опитват да осъвременят учебниците...

# 684
  • София
Вече е част от изучаваните в 5 клас произведения - някаква глава от първата книга. Явно се опитват да осъвременят учебниците...
Тогава няма какво да кажа повече... Scream

# 685
  • София
Пети клас е някаква извънземна недомислица. Все пак Пърси е междудругото, основният акцент си остава върху Старогръцките легенди.

Разбирам концепцията за се изучат всички митове, легенди и народно творчество, но народни приказки в 5-ти клас и Матилда в трети ми идва малко в повечко. На 12 вече е отлетял интересът към приказките.

После като им дадат "Под игото" в шести клас, се оказва, че нямат речниковия запас, за да я разберат. А той  не се набавя с Матилда и Бабата бандит. Много нахъсвам третокласника да чете народни приказки сега, когато още са им интересни. И то класиката - Ангел Каралийчев, Николай Райнов, Елин Пелин, Ран Босилек...

# 686
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моята госпожица е голям фен на Роалд Дал, изчете всичко, публикувано на български още миналата година. Матилда не пречи на класиката.

# 687
А и Елин Пелин вече трябва с преводач да се чете.
Нямам против, но предпочитам да четат каквото е интересно.

# 688
На дъщеря ми за Коледа подарих книга на Елин Пелин, която тя изключително много хареса и никак не я затрудни: https://www.book.store.bg/p265575/chicho-pejo-elin-pelin.html

Приготвила съм ѝ Разкази на Иван Вазов за деца: https://www.book.store.bg/p147771/razkazi-za-deca-ivan-vazov.html за да свиква със специфичен изказ и набор от думи.

А се оказа, че тя много харесва творчеството на Иван Вазов и вече знае почти цялата "Епопея на забравените" наизуст.

# 689
Елин Пелин четохме миналото лято вечер преди лягане, споделено, на глас - една страница тя, две аз. Определено имаше доста неща за обяснение. Всички по - стари класики, ако не са от летния списък четем по този начин. Сега наред е Следите остават на Павел Вежинов. Надявам се, докато стане време за Под игото да има достатъчен речников запас.

Общи условия

Активация на акаунт