Делене на пари в домакинството

• 71 230
  • 2 786
  •   1
Отговори
# 2 565
  • Пловдив
Ако наемът е 400-500 лева, а храната 600-800 лева, плюс ток и вода за 150 лева, значи спокойно може авторката да плаща наема и тока, а мъжът ѝ да пазарува и да плаща някои други сметки (дрехи, ресторанти, таксита, данъци и гориво за колата и т.н.). По този начин тя няма да се чувства прецакана или плащаща наполовина, тъй като разходите ѝ по домакинството ще възлизат на не повече от 550-650 лева, докато той ще плаща най-малко двойно повече от нея и тя ще го чувства като повече мъж.

# 2 566
  • Най-красивата страна
Когато с мъжа ми си правим подаръци или правим подарък за детето,това ни доставя удоволствие.
Тук няма място за тънки сметки.
Ние тримата сме едно цяло.
Парите не излизат от семейството.

Женени сме вече 20 години.

На мястото на авторката-щях да си живея сама.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 16:36 от -veni-

# 2 567
Когато с мъжа ми си правим подаръци или правим подарък за детето,това ни доставя удоволствие.
Тук няма място за тънки сметки.
Ние тримата сме едно цяло.
Парите не излизат от семейството.

Женени сме вече 20 години.

Това опитах да кажа и аз. Разисква се ТОЙ да плати това, а ТЯ онова. Не е като ПЛАЩАМЕ, каквото трябва да бъде платено. Дали били семейство или гаджета се коментира още тук. А хората , които не сключват граждански, те кога се определят като семейство преди появата на деца? Кой ще даде точно определение- след година ли, две ли?

# 2 568
Подаръците не са плащане. При подаряване удоволствието е основно за подаряващия. За този, на когото подаряват също, най-вече ако е дете Simple Smile

# 2 569
Сега, нека кажем, че ако трябва да сме честни – мъж, който прави на малко позната жена подарък, си е с конотация предразполагане за секс. Затова е добре да се поставят граници още преди да се стигне до подаръци. А не изведнъж, а, то какво стана. Лично аз от непознати или малко познати мъже, подаръци не приемам, независимо от стойността. Но за по-сигурно режа по-рано, още преди да се стигне до подаръци.

# 2 570
  • София
Добре какво се опитвате да докажете? Че всеки, който иска, може да ви прави скъпи подаръци, да ви налива кинти кеш, и вие да си ги приемате, щото така пише в тълковния речник? Без да дължите нищо в замяна и без да се чувствате купени? Ми ок, така да бъде. Но някой път последствията може да са изненадващи (за вас).

Ти всеки път ли си купуваш така жена и чакаш да бъде с теб само защото си наливал кинти в нея ? Горкият. Гледаш на връзките като на покупко-продажба явно.
Но и аз смятам, че ако наливаш кинти в жена, тя все пак има право да ти каже "Не", нали така, защото не й харесва това, каквото предлагаш, пардон, "подаряваш" или просто не те хареса като човек....Или ще се плашим с последствията пак.

# 2 571
Интересно как стигна до това заключение? Ще се радвам да обясниш на базата на какво.
На въпроса ти- не, не си купувам жена. Когато е трябвало, съм намерил каквото съм търсил.

# 2 572
Босилке, на мен като ходех по срещи, почти всички ми идваха с подаръци още на първата среща. Цвете, козметика, кристален аксесоар,  че и марков гъзарски пръстен дори. Не съм им ги върнала, благодарила съм искрено, вечеряли сме, но до повече не сме стигали.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 17:15 от Angel_wing

# 2 573
Няма нищо пошло в подаръците.

# 2 574
Представям си разговора:
- Вземи тази огърлица... Красива е като теб!
- Благодаря, благодаря!
- Следващия път бих искал да те заведа в ресторант Х...
- Ооо, Иване... Трябва да ти кажа нещо. Мисля, че трябва да останем само приятели...

Аз не мога така.

# 2 575
Сега, нека кажем, че ако трябва да сме честни – мъж, който прави на малко позната жена подарък, си е с конотация предразполагане за секс. Затова е добре да се поставят граници още преди да се стигне до подаръци. А не изведнъж, а, то какво стана. Лично аз от непознати или малко познати мъже, подаръци не приемам, независимо от стойността. Но за по-сигурно режа по-рано, още преди да се стигне до подаръци.
По мое време тия граници се усвояваха преди пубертета. И нямаше мъж или жена, които да не знаят какво се случва между тях. Чак ми е смешно, като чета колко обяснения се налагат за елементарен етикет.
Loreada, не виждам нищо неестествено в такъв разговор. То е като да заложиш 1000 лева на кон,да изгубиш и после да разправяш, че някой/нещо те прецакало. Питаш, отговарят ти и всичко точно.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 17:50 от лейди Рамкин

# 2 576
Аз пък съм подарявал на приятелки без всякаква конотация. И без да им предлагам ресторант същата вечер. Съвсем безкористно.
Ще повторя - не всички разбират подаряването като плащане. Виждам нещо красиво и си казвам: това страшно ще отива на еди-коя си. И го взимам, за да ѝ го подаря. Или нещо, което знам, че ще ѝ бъде полезно, и тя търси подобно. Или книга, която знам, че ще ѝ хареса. Не става дума за диамантен пръстен, разбира се. А цветя съм подарявал и на съвсем непознати, егати извратеното мислене трябва да има една жена, ако предполага, че за едно цвете трябва да легне с мен.
Ще ви кажа къде ви е проблема на вас - не можете да приемете, че секса е съвместим с приятелството.
Може да има приятелство (между жена и мъж) със или без секс. Това е.

# 2 577
  • Пловдив
Представям си разговора:
- Вземи тази огърлица... Красива е като теб!
- Благодаря, благодаря!
- Следващия път бих искал да те заведа в ресторант Х...
- Ооо, Иване... Трябва да ти кажа нещо. Мисля, че трябва да останем само приятели...

Аз не мога така.
Това за оставането само приятели задължително се казва след получаването на подаръка, защото ако истината бъде казана преди това, няма да се стигне до вечеря в ресторант и подарък. Wink Схватливите жени да наясно с това и затова първо благодарят за подаръка, преди да отрежат мъжа.

# 2 578
Естествено, че може..))

# 2 579
Не бих приела подаръци от мъже  в началото на запознанството.
Уча и дъщеря си, че има всякакви  мъже и  малко са тези, които не искат нещо в замяна. Да си плаща тя и да знае, че може винаги да откаже всичко и да си тръгне отвсакъде  
.

Общи условия

Активация на акаунт