Делене на пари в домакинството

• 71 130
  • 2 786
  •   1
Отговори
# 2 745
На тях само се завижда, къде тайно, къде явно, като са наричани парцали, крокозъбли и прочие.

Flushed

Досега не съм чула подобно нещо за себе си, но завистта не може да се скрие - да.

И кое прави парцал една жена, която е глезена и обгрижвана?

# 2 746
Завистта на друга, че не е в същото положение и почва да си измисля и съчинява разни неща, дето не са така.

# 2 747
  • France
Мда, женската завист... този грозен порок.

# 2 748
  • Пловдив
Жребче, просто животът е пари, сега аз разбирам , че на противоположния пол му е неприятно, но това е положението.
Жените, които се борят за по-висока заплата са наричани комбайнерки, а тези дето казват, че са щастливи с партньорите си, признават, че мъжете осигуряват почти всичко.
Една жена като каже, че иска мъж да я глези е обвинена в меркантилност. От друга страна богати няма за всички.
Колкото и да го въртим и сучем, все излизаме криви с теб.
В крайна сметка за себе си намирам щастие и във заплатата. Не се чувствам добре без пари. Искам почивки, телефони и ботуши и не ме е срам да си го кажа.
Ако излизам с двама мъже с еднакво отношение към мен, но единият ми купува разни неща, плаща сметките, него ще избера.
Сега ако трябва да избирам между бой, психически тормоз и пари, пред беден,
но уравновесен, ще избера бедния.
На противоположния пол (мъжете) му е неприятно женското отношение тип "ако не си плащаш, няма да има втора среща или няма да съм с теб дългосрочно". Повярвай ми, ако една жена НЕ Е материалистка, много мъже с удоволствие ще я отрупат не само с внимание и готино отношение, ами и с подаръци и почерпки по собствено желание! И ще им е хубаво от това, че са подарили. Но малко са жените, които са осъзнали тази простичка истина. Simple Smile Когато някоя жена наглее и има съзнание на сметкаджийка, как на един нормален мъж да му е приятно да плаща, да се раздава и да не изглежда тя в очите му като стока за самопродан?

# 2 749
Не вярвам да има жена, която да не обича да бъде глезена Thinking
То е хубаво, но на мен лично ми доскучава. Да ме глезят и чувам все -да.
Може и повредена да съм Simple Smile Но не ме радва

# 2 750
Аз съм материалистка, Жребче! Мен само пари са ми в главата. Може би това отблъсква, но мисля, че така ще си умра. Просто кой какъв си е. Отделно много, ама много мразя безпаричието и мизерията.

# 2 751
  • France
Че кой обича безпаричието и мизерията?

# 2 752
  • Пловдив
Аз съм материалистка, Жребче! Мен само пари са ми в главата. Може би това отблъсква, но мисля, че така ще си умра. Просто кой какъв си е. Отделно много, ама много мразя безпаричието и мизерията.
Ти си със съзнанието, че си удовлетворена от своята работа и доходи, и харчиш своите пари. Това е различно от обратния случай, в който някоя жена е мързелана и иска да лежи на гърба на мъжа той да я издържа в замяна на "хубавеене" до него.
 Аз също обичам парите и да не се стига до лишения, но и аз като теб не лежа на чужд гръб, а работя и се чувствам добре от това, че харча заслужени средства, плод на моите ум и усърдие.

# 2 753
  • Пловдив

И пак да направим изключение за редкия тип на особено яките левенти, по които някоя жена може и да хлътне и временно да я устройва с такъв мъж, пренебрегвайки останалото от дългия си списък с изисквания, но няма ли и щедрост от негова страна и плащане на битови и други сметки, хубава кола, жилище и други, отгоре на доброто отношение и внимание към нея тип "жената да е център на вниманието", трудно тя ще издържи с такъв в продължение на години и с деца.
Глупости. Аз например моя мъж го взех гол като пушка, на 25 какъв да е? Нито кола, нито жилище, че и за сметки нямаше горкия, аз имах повече. Имаше потенциал. НО, ако сега, на 40 си търся мъж.... очаквам мъжът да си е развил потенциала и да, средна кола, и жилище са ... почти задължителни.

Ти си със съзнанието, че си удовлетворена от своята работа и доходи, и харчиш своите пари. Това е различно от обратния случай, в който някоя жена е мързелана и иска да лежи на гърба на мъжа той да я издържа в замяна на "хубавеене" до него.
 Аз също обичам парите и да не се стига до лишения, но и аз като теб не лежа на чужд гръб, а работя и се чувствам добре от това, че харча заслужени средства, плод на моите ум и усърдие.
Ами ти не можеш да издържаш жена и затова имаш проблем и те е яд на издържани жени. Мен ме издържаше мъжът ми 11 години. Стоях си у нас и хубавях. Нито съм тъпа, нито мързелива, нито необразована.

Сега като препрочетох какво съм написала изглежда сякаш има противоречие. Но няма. Като се събрахме той нямаше пари, работехме и двамата. В началото не ме е издържал. Когато можеше да ме издържа останах вкъщи да хубавея.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2020, 19:41 от Янтра

# 2 754
Това с глезенето и обгрижването май вече го коментирахме. Изобщо не е задължително да харчи някакви колосални суми по теб, за да те поглези и не вдявам защо пак намесихте парите. Да слезе до денонощния, за да ти купи сладолед по нощите пак си е глезене, а нищо не струва като пари, да ми купи ентия шал, когато е минал край магазин за шалове, защото знае, че много ги обичам, пак си е глезене, което не поглъща много пари.
Жребче, не съм материалистка, но не ми беше лесно да открия мъж, от когото да получа вниманието и отношението, което търсех.

# 2 755
Не вярвам да има жена, която да не обича да бъде глезена Thinking

Видя ли някъде  да пиша обича/не обича?

# 2 756
Какво е това притеснение от мъжете- тя да не е с мен за парите ми? Защо така се подценяват?

# 2 757
Крис, в моята глава също всичко е пари. При мен не са изобилие,но..Да живея нормално, да съм спокойна, да обсъдя бъдещето на младежа какво и защо иска да учи, да си направя план дали мога , а искам.
И все пак, парите разглезват. Било и дете. Маркови дрехи,последен модел телефон, ще уча еди къде си , защото нашите могат да си позволят. Защо да се напъваш.
Мен най-ме  е страх да кажа, че това е правилно..Щото после уча друго.
Но младежа работи вече второ лято, цени парите и иска да учи и да си осигори по-добро. Аз казвам толкова мога, от теб зависи , дай да търсим вариант, но знай, че ще трябва да се пънеш.

# 2 758
Да си искаш подаръците обратно е не по-малко жалко от това да си стиснат.

И какви бяха тези безумни примери за подарени коли в началото на връзката? Къде го срещате това масово у нас?

Някои мъже тук или не са в час, или нарочно намилат глупости от злоба... Всяка жена тук, включително и аз, дадохме примери за ИЗДЪРЖАНИ с години МЪЖЕ, даже имаме лични спомени за мъже, които сметки от по 10-20-50 лв. не са искали да платят, за празници без подаръци, щото нали те не били важни, РФ пише за издържани жени, на които им взели колата и ги пребили за довиждане..

РФ, топло ли ти става, че има бити жени, не знам. Или че на някоя жена на раздяла мъжът ѝ взел колата, вместо като МЪЖ да се поинтерсува как ще се справи тя, да предложи поне помощ, докато си стъпи на краката... Разбрах вече, че материалното ти е невероятен комплекс, защо - ти си знаеш. Но защо оправдаваме откровени престъпници и мизерници?

Не би ми и хрумвало да си искам нещо подарено на любим мъж обратно. Какво би ми дало това като положителна емоция? Ще изглежда по-малко долен в моите очи, ще му простя по-лесно грешките, за да се разделим, или ще си отдъхна, че може да съм си загубила времето с човек, който не ме е оценил, но поне не съм се прецакала материално?

Никаква обич не би ми останала към мъж, който откровено си поиска нещо обратно.

Искрено съжалявам мъже, които си подбират такива жени, които да дават вид, че нямат никаква нужда от тях. И разбирам жените, които или вече не търсят мъже за нищо, или се борят с живота и "камъни" ядат, ако трябва, но не дават повод на някой емоционален насилник да се качи на главата им и да танцува отгоре.

# 2 759
  • France
123, никой не твърди обратното. За мен в момента глезене е когато ММ заведе Дреб на ДГ, за да мога да си поспя.
Крис, ще кажеш, че кой знае какви богаташи пишат тук.

Общи условия

Активация на акаунт