Делене на пари в домакинството

• 71 194
  • 2 786
  •   1
Отговори
# 2 730
При мен не се е променило хич, а и не продавам подарени неща

# 2 731
И на мен още не ми се е случвало, но ако някой ден закъсам финансово - това ще е първото, с което ще се разделя.

# 2 732
Скрит текст:
Добре де, ако един мъж си хареса жена, какво да направи? Така като ви чета, всичко е грешно!
То и мъж да не си на днешно време, пък после стара мома съм, няма мъже. Ми страх ти е, бе. А ти купи нещо, а си го обявила за насилник, извратеняк.
Аз не че много общувам с мъже, ама тия дето срещам, ми се струват смотани и не виждам сак ще ме излъжат и завличат в леглото. То аз по-скоро ще ги завлека там, а не обратното. То вярно, че вече съм стара чанта, ама пък всеки жест на внимание да се тълкува така.
Аз се радвам на всичко, което някой ми даде и въобще не анализирам намеренията му. Не знам с какви хора общувате, ама пък чак психопати не са. Моите приятелки дето си дирят мъж, все мъжете бягат и се крият, ако си харесат някой  или тях ако ги хареса някой най-много да им пише във фейса,  по голямо преследване, цветя, храна, диаманти, никоя не се е оплакала от такъв тормоз. С това само се хвалят, ако изобщо го има.

Много е просто. Прави това, което му идва да направи. Ако се получи, супер, ако не - не сте били един за друг. Това търсене на формула или на път ми е супер противопокзано. Какво, ще се правиш на някой, който не си за да свалиш мацката? И ако напипаш правилната струнка какво, после цял живот ще се опитваш да напипваш следващата, вместо да бъдеш себе си? Звучи ми супер изморително, освен всичко друго. Единствено приемам, ако зорът е да я вкараш в леглото, защото тогава фяското приключва с първия секс.

Иначе разбирам, че на мъжа тежи отговорността на инициативата и свалянето и едва ли не той трябва да разиграва някакви сценки, докато ние седим и го оценяваме и избираме. Но човек като придобие малко опит и зрялост разбира, че нещата изобщо не са толкова драматични. А когато една жена те хареса, нямаш много грешни ходове. Защото, колкото и Жреб да си вярва на написаното в подписа, една жена си те харесва заради теб. Тук изключая такива, които конкретно и целенасочено търсят мъже с пари. При тях пък още по-лесно де - просто трябва да имаш пари и да ги развееш Joy

А иначе относно преследването, имала съм случаи да ми висят под прозореца, да ми звънят по нощите, да ми пишат от непознати номера след като съм ги блокирала... отказвали са се, чак след като съм заплашвала с полиция. И това хора, с които не сме имали никакви отношения или най-много една-две срещи. Айде, приемем че тия са били лудички,
но имам случаи, които са се опитвали с години, при все че директно съм им заявявала, че няма да стане. Та случаи всякакви, всеки си съди по неговия опит.

Надявали са се, че ще си промениш мнението и техния ред ще дойде Wink
 Но не знаят след колко време, така че пробват когато се сетят за теб Simple Smile

# 2 733
  • София
Е, не очаквах, че дрънкулките заемат толкова важно място в живота на толкова много жени.
Темата се оля отвсякъде, но извади доста нелицеприятни черти на женската част от човечеството.
При това- съфорумките обрисуват сборния образ- мъжете само подклаждат кладата.

# 2 734
Парите ни са общи, от ден първи. Аз харча повече, но намираме баланс и темата Пари е табу за нас.
Всички сметки, които плащаме са на автоматичен принцип, имаме общ банков акаунт и всеки разполага с пари, когато има необходимост.

# 2 735
При мен не се е променило хич, а и не продавам подарени неща
И аз така.
.Нищо подарено от мм не бих продала, дори и да не сме заедно,а ще остане за дъщеря ни.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2020, 20:06 от Анонимен

# 2 736
Като стана дума за коли, се сетих колко съм се смяла на някакъв, клекнал пред чужда кола, за да се представи за неин собственик.
Може да работи на автомивка завалията. Имах една съученичка, която в гимназията работеше в кафенето до една автомивка, та се познаваше и с момичета там. Имаше един, който обичаше да се хвали какви коли бил карал.

# 2 737
Има голяма разлика от мъже и мъже ,както и от жени и жени.
Жестове и подаръци се оценят различно в зависимост от средата в която си. Общото е това, което носят като послание и как се приемат.
И нали темата тръгна от деленето..
А реално в една връзка има значение щедростта не само материално, а и ментално и грижовност и как я оценя този, който я получава.

# 2 738
  • Пловдив
Тоест, подаръците са само дотогава, докато стоиш с него... После трябва да ги върнеш. Това нещо като вещи под наем ли се явяват? Или важи само за скъпи подаръци от богаташи? Няма да се налага да връщам керамични слончета и магнитчета за хладилник, така ли?

Винаги ми се е струвало супер детинско да си искаш подаръците обратно след края на връзката. Сега, ясно е че 50к кола не е обикновен подарък, ама къде ти е бил акълът, като си го правил? Поеми си отговорността за действията.

Иначе тая тема ми напомни за един виц... Един си взел касичка, сложил й надпис "пари за подарък на милата за Коледа" и пускал в нея по долар всеки пък, когато правели секс. По средата на годината бил събрал за една картичка. Тълкованието го оставям на вас.
Питаш дали подаръците ще ги има, само ако тя е до него. По-важното е преди това: А тя с него ли е щяла да бъде, ако ги е нямало подаръците? Защото се сещам за няколко жени (всъщност повечето жени), които без нещо матр'ялно насреща (дори и почерпки и ала-бала) въобще няма да са с никой мъж.
 И знаеш ли колко от жените държат на плащане на собствените им сметки от мъжа, на подаръци и "жестове" (изразяващи се пак в плащане на нещо с пари, време, водене насам-натам) още от първата среща и ако тези неща липсват, въобще не стигат до втора среща? Ами, и те са адски много на фона на всички жени. Даже и в настоящата тема няколко редови форумни потребителки се хвалеха как ако нямало почерпка от мъжа на първата среща, до втора не са искали да стигат. А някои пък се хвалеха и как първо са изчаквали да вземат подаръците, едва след което да били искрени с мъжа, че няма да се получат нещата и отново не е имало втора среща.

И пак да направим изключение за редкия тип на особено яките левенти, по които някоя жена може и да хлътне и временно да я устройва с такъв мъж, пренебрегвайки останалото от дългия си списък с изисквания, но няма ли и щедрост от негова страна и плащане на битови и други сметки, хубава кола, жилище и други, отгоре на доброто отношение и внимание към нея тип "жената да е център на вниманието", трудно тя ще издържи с такъв в продължение на години и с деца.

# 2 739
Жестове и подаръци се оценят различно в зависимост от средата в която си. Общото е това, което носят като послание и как се приемат.
Това е вярно. Лично за мен, подаръкът е знак, че подаряващият е мислел за теб.
Най-ценните ми подаръци са две най-обикновенни камъчета. Всичко е въпрос на усещане, диаманти, злато, коли. За някой са от огромно значение, за други не. Въпрос на гледна точка.

# 2 740
Жребче, просто животът е пари, сега аз разбирам , че на противоположния пол му е неприятно, но това е положението.
Жените, които се борят за по-висока заплата са наричани комбайнерки, а тези дето казват, че са щастливи с партньорите си, признават, че мъжете осигуряват почти всичко.
Една жена като каже, че иска мъж да я глези е обвинена в меркантилност. От друга страна богати няма за всички.
Колкото и да го въртим и сучем, все излизаме криви с теб.
В крайна сметка за себе си намирам щастие и във заплатата. Не се чувствам добре без пари. Искам почивки, телефони и ботуши и не ме е срам да си го кажа.
Ако излизам с двама мъже с еднакво отношение към мен, но единият ми купува разни неща, плаща сметките, него ще избера.
Сега ако трябва да избирам между бой, психически тормоз и пари, пред беден,
но уравновесен, ще избера бедния.

# 2 741
А тези жени, които ги глезят без да си искат в какво са обвинени?
Simple Smile

# 2 742
На тях само се завижда, къде тайно, къде явно, като са наричани парцали, крокозъбли и прочие.

# 2 743
  • France
Не вярвам да има жена, която да не обича да бъде глезена Thinking

# 2 744
Кой спори с това..Всичко е пари вече. Здраве,образование, и какъв си според имането. То затова е рядко срещано другото като споделеност, искреност и любов.

Общи условия

Активация на акаунт