Делене на пари в домакинството

• 71 191
  • 2 786
  •   1
Отговори
# 60
Ние пари в кеш почти не държим, така че пари на едно общо място нямаме. Моята заплата е много ниска спрямо неговата, а и в момента съм 2г майчинство. Той поема по- голямата част от разходите (сметки, храна, екскурзии). Аз по- често го глезя като му взимам ваучер за масаж или му купувам нещо, което знам че обича или иска да има. Отговарям си за моите нужди (козметик, фризьор, маникюр, масажи).
Домакинство основно съм го поела аз. Той чисти банята, защото започвам да се задушавам от миризмата на препарат, но се е случвало и аз да я чистя. Понякога също готви, но неща тип скара и салата, което напълно ме устройва.
Винаги знам наличността в сметката му, както и той в моята. Никога не ми е искал пари за каквото и да е. Често ме пита дали имам кеш, ако ми трябват да знае да изтегли или да ми преведе.
Не купуваме големи покупки без знанието на другия.
Ако ми каже, че трябва да плащам половината от всичко, вероятно ще си тръгна. Има и други начини да се изравнят нещата в едно семейство. Задълженията не свършват само с даването на пари.

# 61
Скрит текст:
В началото деляхме всичко, но ние живеехме и като съквартиранти. Да не говорим, че аз държах всичко да се дели, че нали аз да не съм в тежест на никого.
После нещата се наместиха постепенно и мъжът ми отказваше да взема "моят дял" от сметките.
Авторке, 3 години не са малко, но не са и много за 1 връзка. Може и да е циция, може и да е неопитен още в семейният живот, да го е страх да се отпусне с теб.
Но като цяло мъжете са великодушни и през парите показват и своята житейска щедрост. Мъж, който цепи стотинката на 2 като цяло е тегава история.
Я, Бази, много положителен и приятен пост, виждам те в друга светлина, хареса ми. Simple Smile
Повечето жени, или поне тези, с които напоследък съм излизал, са коренно различни, за добро, или лошо.

Скрит текст:
Живеем при мен, но наема и лизинга плаща той. Аз - режийните. Храната той я осигурява, както и каквото е необходимо за в къщи. Аз също купувам ако нещо свърши или се наложи.
По принцип като сме на вън винаги той плаща. Аз пък понякога си намирам поводи да почерпя.
Аз организирима почивките, плащам капарото - той останалото.
Нямаме напрежение по тази тема, всичко си изговаряме.
Покриваме си взаимно дупки в бизнесите, често се случва даже.
Wing, зрелите отношения са си зрели.
Не знаех, че сте под наем. Мислих, че с бизнеси и двамата, би трябвало през годините да сте си взели поне по един имот, все пак сте около 50 годишни. Друго ми е интересно също - какъв лизинг? Лично твой ли някакъв?
Много ме изкефи това - един път ти, един другият, като режийни/текущи ежемесечни разходи, са разпределени кой, какво, и не се мислят. И аз така разсъждавам. Принципно със сметки не бих я занимавал - да се разбира всичко по апартамента.
Абсолютно, в изговарянето, диалога и спокойствието, е разковничето в нормални отношения, без напрежение.
Да ти кажа досега никоя не ме е черпила (не че съм позволявал, може би аз съм си "виновен"). Но ще взема да се отпусна другият път, като влизам в някакви отношения, и ще го карам по-така.
Връщам се назад във времето и се замислям, че на моменти сякаш съм бил прекалено "стегнат", искам всичко да ми е перфектно, да, ама знаем, че не винаги е така, и сякаш някои жени, с които съм излизал, са оставали с грешни впечатления, въпреки че съм си мислил, че уж всичко е ок.
Тук си отворих една скоба за мен си, че понякога нещо като прочетеш, или някой нещо ти каже, се замисляш, а аз вербализирах писмено в тази тема. Simple Smile

Много би ме дразнило да ми се искат пари за дреболии, и лични женски процедури и парацалки.
Всеки случай досега не съм попадал на такива жени.

Както и да е, темата се повтаря постоянно, и едно и също се върти, неща, които си ги знаем.

Сякаш едни от важните неща за обсъждане и допълване извън материалното са:

- присъствие, всеки всеки ден да е на разположение на другия.
-  кое е по-важно? - само и само да има пари за разходи и стандарт Х, но единия да го няма с дни, или седмици, пътувания, и т.н., или да си ляга и става двойката всеки ден заедно, хапвания, разходки, добро утро, лека нощ, всеки ден ласки, секс, да са си от помощ.

Все неща, над които да се замисли човек.

Абсолютно споделям схващането за "неблагодарния труд" на домакинстването, и че ако жената само това прави, че и да работи, отгоре на всичко, ще е прекалено, и аз не бих се чувствал добре, защото съм сигурен, че много други неща биха куцали. Майчинството го оставяме настрана. Това е период, в който си се отдава изцяло на детето, то е ясно. Така че всичко се разпределя. Ако тя готви, примерно, от мен ще е чистенето, прането, пазаруването, въпреки че с времето нещата се напасват, и няма как предварително да се каже кое, какво. Реално пералня всеки може да пусне, като се е напълнил коша. Simple Smile
С колите ще се занимавам аз - поддръжка, миене. Въпреки че пак няма гаранция - има хора, дори и жени, обичащи да се занимават, и не искат някой да им пипа, напълно го разбирам.
Затова баланс всеки тряба да си намери за всичко. Няма формули, всяка двойка живее различно.
Грижата си е грижа, хубавите истински отношения са такива, без значение кое, какво. Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 20:51 от FragranceFanatic

# 62
Сега като прочетох за парцалки Grinning ММ често ми плаща и дрехите. Обикновено като реша да си взимам нещо не очаквам той да ми го плаща, но явно му харесва. Може би, защото рядко си купувам дрехи и не си взимам скъпи, не се притеснява, че ще го ударя много в джоба Grinning

# 63
FF, дълга е имотната ми/ни история.
Но преди да го срещна, тъкмо си бях купила апартамент в строеж. Който в момента довършваме и ще обзавеждаме заедно. Финансово - почти изцяло аз, защото така си бях решила, но пък той се занимава с майстори и всичко по дома всъщност, плаща в движение също доста неща и тн. Лизинга е на моята кола. Но когато сме заедно, я ползваме нея. Неговата я продадохме, за да финансираме новото общо начинание.
От двама ни той е по-щедрия, ларж и тн. Обича да ми купува неща. Аз съм скъперника в групата и държа здраво под око финасовите разходи в момента..)

# 64
Сега като прочетох за парцалки Grinning ММ често ми плаща и дрехите. Обикновено като реша да си взимам нещо не очаквам той да ми го плаща, но явно му харесва. Може би, защото рядко си купувам дрехи и не си взимам скъпи, не се притеснява, че ще го ударя много в джоба Grinning
Който съблича,той и облича.Нормално е.

# 65
Bugi, рокли обичам да купувам на гаджетата си, което ще се прехвърли след това и към жената, то е ясно.
Условието е да е във форма, и да е секси, за да й стоят добре. Wink

Wing, чудесно, това исках да прочета. Благодаря, че сподели.
Дерзайте и си живейте живота и щастието. Simple Smile
Разбира се, че не съм търсил някакви интимни и лични детайли, а отгоре-отгоре, точно както го описа.
Ха-ха, то май винаги е така - единият е по-ларж, а другият "контрольор". Може би в това е балансът. Simple Smile
Май аз съм от твоето "котило", хаха. Сякаш зодия и характер, искам всичко да ми е ясно и точно.

# 66
Всички писали мъже звучат като сингъли като ги чета.Права ли съм? Simple Smile Ще ми се някой женен мъж да сподели гледната си точка.Аз никога не съм зависила от мъж,защото изкарвам добри пари.Нито пък бих му оставила да се занимава с домакинството,предпочитам да има време да спортува.Единственото,което желая е да се занимава с ремонтите в дома и автомобила,защото просто там никаква ме няма Simple Smile

# 67
Приятно ми е, женен, отговор #19 !

# 68
Върнах се назад.Видях шега,а не мнение по темата Simple Smile Споделете повече,усещам,че вашите думи могат да повлияят позитивно на другите мъже в темата Simple Smile

# 69
Какво негативно има в мнението на другите мъже.

# 70
Няма,но има повече теория и по-малко практика Simple Smile

# 71
С моя любим заживяхме заедно под наем и деляхме парите (поне горе долу,не до стотинка разбира се). Но аз знаех,че на този етап той не може да си позволи да поеме всичко.  Притеснявах се,че това ще продължи вечно,но не стана така. Сега даже съм му дала картата ми и за мен е по-лесно,защото той пазарува,той плаща сметките и за мен е по-лесно. Ако човека си заслужава и се обичате,парите не бива да са пречка.

# 72
Няма,но има повече теория и по-малко практика Simple Smile
Днес съм на кеф и ще ти дам няколко практически смешки.
Любимата ми, как се сетих не знам:
- Купи ми нещо.
- Какво да ти купя?
- Нещо, ама да е скъпо. - купих ѝ най-скъпите слънчогледови семки.

Виж каква хубава рокля, само 30 лв.
- Като ти харесва си я купи.
- Искам ти да я купиш.

Ще те черпя една рибена супа.
- Каква е причината?
- Ами всички почивки ти си ги плащал.

- Тази ваканция нищо не си ми купил.
След километър гледам една циганка продава метли. Спрях и ѝ купих най-рошавата метла.

Понеже е самостоятелна и отива на екскурзия в чужбина с пари на заем(естествено аз ще и помогна със заема)
Оказа се голям проблем, че аз ще изхарча 40 лв. за хобито се същия уикенд. Мой пари.

За битовизмите няма да разказвам, че трябва в книга да ги напиша.
После се чудеше защо така стана след 6 години.

# 73
  • София
Постът на Дидоян описва откровена просия по моите критерии. Мен лично такъв подход би ме отвратил.
Отговорите също са ужасно брутални, но за да стигнат двама души до такива отношения, това не говори добре за връзката.

# 74
Забавен пост,усмихна ме.Някоя дама би ви казала,че сте избрал неподходящата,но като гледам темата...май това е мнозинството.Такова ни е възпитанието,но все пак не е виновен този,който яде баницата,а този,който му я дава Wink  Аз лично се срамувам от такава просия,не само да я практикувам,но и да я наблюдавам,но всеки си решава...Живея по-голямата част от годината в чужбина и рядко виждам такива изцепки.Самостоятелни са си повечето семейства един от друг-финансово и всякак.Ниската дамска заплата не идва от антиегалитарна нагласа на държавата или незачитане на женския труд...а който за каквото учил.

Общи условия

Активация на акаунт