Делене на пари в домакинството

• 71 246
  • 2 786
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Делили сме и не ми беше комфортно, защото той вземаше много повече от мен. И големи скандали, ако предлагах да не делим, ами всеки да покрива определени разходи. Нищо против жената да се включва с дял, но докъде доведе това при мен - на първата седмица след заплата повечето ми пари заминаваха, а той си трупаше.
Така че лично за мен - парите на жената - за нея и за пестене, на мъжа - за всичко останало. Друг смислен вариант, при който жената да не е ощетена - не знам.
Мъжът за това е мъж, ако не може да си позволи да издържа семейство, без да натяква, защо се е женил. И е някак мъжко да се грижи за жена си, ако ще да я издържа. На фона на стипцата от миналото, това е за предпочитане.

Ощетена?Аз съм изумена как някой мъж би търпял такова безпардонно държание като вашето.

Ами изумявайте се, щом ви устройва 😂

# 106
И ние делихме така в началото на връзката, докато не се сдрахме за нещо по темата, аз се обидих и започнах да правя всичко в къщи само за мен - мия моята чиния, пера моите дрехи, оправям моята половина от леглото, готвя една порция. Без да казвам нищо въобще. Ескалира се до по-голям скандал, в който казах че ако иска да се дели наполовина, ще си върши всичко вкъщи наполовина. Ако иска да яде вечер сготвено и да има чисти дрехи, ще се замисли как трябва да се разпределят разходите по по-добър начин. Сега сме добре, който има пари, той плаща, не смятаме и не броим нищо, помага и вкъщи.

Авторката да прочете този коментар и да действа.

Сега нямате деца. Утре ако имате и не работиш, какво ще те прави този "мъж" не знам.
 Да, доходите и на двамата, трябва да отиват за общите разходи. Но такова делене до стотинка е ненормално.
Утре ако ти се случи нещо, какво би направил твоя хубостник?
Да кажем останеш без работа за дълъг период?
Да кажем счупиш крак?

Парите би трябвало да са общи.

Та хайде сега като ще делите всичко да се дели.
Той си мие неговата чиния, ти твоята.
Той си готви една порция, ти за себе си.
Щото нали се дели точно на две.

# 107
  • София
Периодът на бременността и майчинството в ранните години са най-преломния момент за любителите на счетоводството. Стигат болничните и/или намалелия доход на жената през втората година, за да се хванат двамата за гушите.
Едно е да делите сметката в ресторанта или отоплението на двойка, почти несвъртаща се вкъщи, а съвсем друго - разходите, свързани с неизкарващо доходи трето човешко същество.

# 108
Умните хора му намират цаката всички да са добре вкъщи, когато има любов. Сметките нямат място в любовта, те имат значение за бита, където им е мястото. Но ако битът е неуреден и любовта започва да увисва във въздуха.
Така че, повече пари или айде достатъчно, за да е добър бита и на двамата, а оттам-насетне вече зависи простичко казано колко им е акъла и как ще използват това "спокойствие".

А никът с аудито и тук се е раздал. Много се развеселих в събота сутрин с тези аудита.

# 109
Делили сме и не ми беше комфортно, защото той вземаше много повече от мен. И големи скандали, ако предлагах да не делим, ами всеки да покрива определени разходи. Нищо против жената да се включва с дял, но докъде доведе това при мен - на първата седмица след заплата повечето ми пари заминаваха, а той си трупаше.
Така че лично за мен - парите на жената - за нея и за пестене, на мъжа - за всичко останало. Друг смислен вариант, при който жената да не е ощетена - не знам.
Мъжът за това е мъж, ако не може да си позволи да издържа семейство, без да натяква, защо се е женил. И е някак мъжко да се грижи за жена си, ако ще да я издържа. На фона на стипцата от миналото, това е за предпочитане.

Ощетена?Аз съм изумена как някой мъж би търпял такова безпардонно държание като вашето.
Аз пък съм изумена как е възможно човек да може да сметне половината хляб, но да не може да сметне от коя черга трябва да е половинката му.
Човек, който може толкова безпристрастно да пресметне 'дял' в сметките, няма начин да е влюбен. За мен въпросът не е как да плащат, а защо са заедно.

# 110
  • София /Абсурдистан
И ние делихме така в началото на връзката, докато не се сдрахме за нещо по темата, аз се обидих и започнах да правя всичко в къщи само за мен - мия моята чиния, пера моите дрехи, оправям моята половина от леглото, готвя една порция. Без да казвам нищо въобще. Ескалира се до по-голям скандал, в който казах че ако иска да се дели наполовина, ще си върши всичко вкъщи наполовина. Ако иска да яде вечер сготвено и да има чисти дрехи, ще се замисли как трябва да се разпределят разходите по по-добър начин. Сега сме добре, който има пари, той плаща, не смятаме и не броим нищо, помага и вкъщи.

Авторката да прочете този коментар и да действа.

Сега нямате деца. Утре ако имате и не работиш, какво ще те прави този "мъж" не знам.
 Да, доходите и на двамата, трябва да отиват за общите разходи. Но такова делене до стотинка е ненормално.
Утре ако ти се случи нещо, какво би направил твоя хубостник?
Да кажем останеш без работа за дълъг период?
Да кажем счупиш крак?

Та хайде сега като ще делите всичко да се дели.
Той си мие неговата чиния, ти твоята.
Той си готви една порция, ти за себе си.
Щото нали се дели точно на две.
А ако мунчо счупи крак или се пльосне за дълго време болен как ще си плати неговата част? Simple Smile

# 111

Точно така трябва да бъде, но само ако и интересите са общи.

# 112

Точно така трябва да бъде, но само ако и интересите са общи.
Нито интересите, нито потребностите могат да са общи. Парите също не трябва да са общи.
Всъщност парите са и интерес, и потребност.

# 113
Е, то варианти има всякакви, ако има уважение и любов. При нас има и общи, и лични пари, всички са доволни.

# 114
Нито интересите, нито потребностите могат да са общи. Парите също не трябва да са общи.
Всъщност парите са и интерес, и потребност.
Как си представяш семейство без общи интереси?

# 115
Дидо, чудя ти се на смелостта, с която правиш изявления по тази деликатна тема. Joy
Ще следя дискусията. Grinning

# 116
И аз му се чудя. Явно има нужда да го мачкат и да му обясняват, че нищо не разбира от семейство.

# 117
Какво семейство е това, ако интересите не са общи?!
Дори и без семейство, с мъжете, с които съм живяла пак сме имали общи интереси и пак нищо не съм делила изрично, по списпък, по листче и сметка.

# 118
И кво правим като се появи детето и грижите станат доволно повече, а доходите намалеят или изчезнат ако жената не може да се върне на работа след 2-рата година? Цялото счетоводство отива по дяволите, отношенията също.
Непонятно ми е такова делене на сметките, и ми е също толкова неприятно както и деленето на домакинската работа задължително по равно, без значение на всичко останало (каквито мнения съм виждал и тук). Обаче често казано ако ми се вкарват задължения по домакинството задължително на равно с половинката, също бих процедирал по този начин, колкото и да не изглежда добре. И съответно бавно, но сигурно връзката си отива по дяволите.

# 119
Счетоводство и разпределяне на домакинската работа се налага там,където поне единият от партньорите няма чувство за отговорност.Ако един мъж е научен да държи чисто,да готви и да хвърля боклука,коя жена ще му държи сметка за домакинството?И обратното-ако една жена изкарва пари и харчи за разумни неща,кой мъж ще дели от нея пари?Понякога между партньорите няма доверие и го разбирам,обикновено те идват от различни светове и много рядко се напасват.

Общи условия

Активация на акаунт