Още пясъкът е по краката, а ДЕВЕТИ чука на вратата

• 35 447
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
  • София
https://www.monitor.bg/bg/a/view/uchenik-s-covid-19-v-pyrvija-ucheben-den-224298
Смърди ми цялата работа...май няма да изчакат и октомври и ще изпратят децата по къщите им Frowning1

# 316
Девойката рече, че новата стая е пълна руина, ама нейсе! Каквато, такава.
Преди малко минах покрай група дечица  - детска градина или първолаци с една госпожа, изведени на разходка. Госпожата с маска, децата без, и им се напомня две по две да се държат за ръцете! Едното пита: "Е, ама госпожо, нали не трябваше да се здрависваме, защо се държим"?

# 317
  • София
Здравейте, момичета и момчета,
Мен ме засипа работата и за това скоро не съм писала, но редовно ви чета. Вече приключих с морето и си се пържа в София, така че дайте пак да си направим среща докато е хубаво времето Hug
Успешна учебна година на децата и дано по-дълго са в клас!
Мисля да направя абонамент за електронните учебници на Просвета, защото на Калоян преобладаващо са техни. Вие коментирали ли сте във вашите училища дали е приемливо? Аз нямам телефон на новия му класен и се чудя кого да питам...

# 318
Да - само електронни учебници не сме набавяли! Опитвали ли сте да четете “електронно”; не стига, че са само на телефоните и лаптопите, че и ДО ги чака ...

# 319
  • София
Току що видях новина, че 8 учители от 55то в София са с положителен тест за Ковид. Затварянето май ще е по-скоро от очакваното.😒
http://www.danybon.com/coronavirus/uchiteli-covid-55-su/

# 320
  • София
Аз пък се “забавлявам” с правилника на училището. Има график за колко минути е позволено да се “ходи” до тоалетната през междучасието. Познайте! Цели 5 минутки. 😱При това стриктно са посочени кои 10 паралелки имат право да са в тоалетната в същите тези 5 минути. В следващите 5 минути идва ред на други 10 класа. И в последните 5 е трети тур на междучасието. Ааа, пропуснах да напиша, извън ходенето до тоалелтната, децата нямат право да излизат от класната стая. Безумно е меко казано😡🤬😡🤬
В училището на дъщеря ми е абсолютно същото, но при вас поне децата имат 5 минути да отидат до тоалетна, а в нейното училище само по изключение 😡
Храна си носят от вкъщи, а някой ако няма възможност да си носят има кетеринг фирма 🙄
Безумия след безумия.
В петък имаме РС и с няколко майки сме решили да говорим с директора. Поне един два пъти да излизат, че в това горещо време не си е работа да стоят затворени 😡

# 321
  • Там, където мечтите се сбъдват
Току що видях новина, че 8 учители от 55то в София са с положителен тест за Ковид. Затварянето май ще е по-скоро от очакваното.😒
http://www.danybon.com/coronavirus/uchiteli-covid-55-su/

Прави ми впечатление, че този сайт, Данибон се е превърнал в нещо като щаба в пандемията и само с такива новини ни залива напоследък, то случаи в Германия, то в Испания, сега в България, честно казано не разбирам замисъла му....Да, ще има случаи, да, ще има тестове, да, ще има поставени под карантина, но животът няма да спре и няма ей така да затворят всички както преди....

# 322
  • Варна
Да ви кажа, в края на юли попаднах в една от варненските известни дискотеки по плажната алея. Посетители 90% от 15 до 22-23 години, дъртите хич не бяхме на мястото си, ама по неволя ...Simple Smile Във Варна имам наблюдения, младежта е здраво омешана от юни месец още. И ученици е имало положителни, просто не са били на училище. Същите деца се събираха по градинки, дискотеки, плажове, курорти.
Радвам се, че в училищата на моите момичета няма чак такива идеи за ползване на тоалетните и подобни безумия. Искрено се надявам да ни оставят в "старата нормалност" поне до края на ноември.

# 323
Аз имам въпрос, здравен картон или здравно профилактична карта ви искат от училището? Не почня миналата година какво сме давали, а имам чувството че след 7 кл. не искат такива работи?

# 324
  • София
Здравно-профилактична карта се дава всяка година
Картона е един (от ДГ до края на училището) и миналата година би трябвало да им е даден, не че помня де.

# 325
  • София
Моите деца май пак бият всички по разсеяност. Синът ми днес каза, че на входния тест по английски /въз основа на който ги разпределят по групи/, който е с продължителност два учебни часа, през цялото време са били с маска, но не успя да се сети дали са ги задължили, или просто той е забравил да си я свали. Не му пречела. След 5 минути не помнеше дали всички са били с маска, а след още пет - дали самият той е бил с маска. А дори още не е в пубертета. Joy Страх ме е да си помисля какво е направил на теста при това ниво на концентрация. Laughing

# 326
Повечето мерки са абсолютно безсмислени на фона на цялата картинка. На 15-ти децата никаква дистанция не са спазвали, всички първо са се напрегръщали хубаво, а после са изкарали целия ден заедно + километри обиколки къде ли не. Но те и преди да тръгнат на училище, повечето не са били в социална изолация.
В първите учебни дни може и да опитват да са по-стриктни - с маски в коридорите, изчакване и т.н., но сигурно бързо ще им писне, а и едва ли имат постоянни пъдари, които да следят. Ще остане само личното самосъзнание и хигиена.
Май всеки ученик най-много се притеснява дали ще мине на термокамерата и какво би се случило, ако не мине. Simple Smile Сигурно си представя как веднага ще започнат да го гледат като прокажен, на секунда цялото училище ще разбере, ще нарочи и намрази като потенциален виновник за последващо ДО! Simple Smile

Naneto, увеличиха срока - 1 месец. Аз писах на педиатърката, за да се разберем кога да мина и питах дали да нося както обикновено - предварително попълвах всичко, дори и с мерки и теглилки (рядко се случваше да са с мен децата, че да ги измери те, правеше го при други посещения), каза - не, тя ще ми даде всичко каквото трябва.

sanaka, е точно защото е бил изключително вглъбен и концентриран не е забелязал тези уж чрезвичайни подробности. Simple Smile

# 327
Добро утро на 17 септември!
 Да започнем деня с Вяра, да го изживеем с Надежда и да го завършим с Любов!
Честито на всички именници🍀🍀🍀

# 328
  • София
Честит празник на всички малки и големи именници!

# 329
Честити и здрави да са имениците!
Честит празник на София!

Искам да ви покажа класната стая на сина ми и още една стая в училището след ремонта

Общи условия

Активация на акаунт