Още пясъкът е по краката, а ДЕВЕТИ чука на вратата

• 35 452
  • 732
  •   1
Отговори
# 300
Вчера отивам аз все пак на тържество, нашите са с нова класна, искаше ми се да я видя на живо, макар отдалече. Виждала съм я на онлайн рс. Но стоя отстрани, съвсем отдалече, някак деликатно с приятелка, която има деца в същото училище. Двор огромен,а паралелки малко, не личи кой с кого е. Обявяват по микрофон кой клас къде да застане. По едно време моят "изключително самостоятелен" младеж идва притеснен"Мамо, не мога да си намеря класа, никого не познавам" Напомням му, че паралелките се преобразуваха и вероятно част от децата са отишли в друга, но все пак поне някой трябва да е останал. Не, нито един. Ами, казвам, не знам, отивай където казаха и толкова. И тогава приятелката ми го пита къде всъщност е отишъл, а той "Много добре видях, къде посочиха 8б, обаче нито един нямаше от нашия клас"
Така де, 8б...Joy
Приятелката ми се смее, днес, казва е 15 септември, чак тогова се усети, ама и аз доста се чудих, чак пък нито един познат.

# 301
Добро утро. Като сме ги отпочнали и аз да дам своя принос: Днес го пращам при две какички с ЕДНАКВИ имена от различни паралелки (през две стаи) - написала съм какво да върне на едната и какво да даде на другата и за да е още по-сложно — на едната трябва да даде бонбони, а на другата пари 🤣. С две думи очаквам пълен фарс! А иначе при нас новината е, че има много готина нова ученичка в съседен клас - какво по-хубаво от това: напред - науката е слънце ...🌞

# 302
  • Пловдив
Добро утро и от мен! При нас с изключение на класната и учителя по ФВС и рисуване, всички учители са семенени. Яд ги е децата за математичката, тя беше страхотна, и според мен, но новата може да е по-добра. Стартират днес с Руски-втория език, ще са с учител-мъж, но най-голямата новина е новата учителка по испански-Дръжте се да не паднете-набор...95!

# 303
Светкавица, определено твоето момче получава приза!! Сладур!
Чакаме да видим и другите младежи как ще се справят.. Simple Smile

viara_iv, леле, колко ще си харесват 25-годишната учителка!

Аз закарах девойката тази сутрин, стигаме за 10 минути.. И в 7:10 да тръгнем, ще е навреме, с градския транспорт излизаше от вкъщи в 6:40. Казах й, че мога да я карам всяка сутрин, но само ако започне да става по-късно, за да поспива повече, иначе се обезсмисля..
Решихме да спрем външния английски тази година - и заради многото предмети, и заради новия испански език (падна им се и по-кофти преподавателят Sad). Тя си е и напреднало ниво, така че няма смисъл да бърза.
Страда, че в клас ще бъдат подредени по азбучен ред, нали е Ю..
Страда, че няма да имат хор..
И още страдания има, но май са обичайните..

# 304
  • В средата на времето
"Много добре видях, къде посочиха 8б, обаче нито един нямаше от нашия клас"
Така де, 8б...Joy
Tвоят син като моят. Simple Smile Гледа си програмата с учителите (аз още не бях я разгледала) и ми казва "Класнният ми ръководител е жена, не мъж...Погрешно си разбрала"...На мен сърцето ми се разтуптява радостно, викам си - сменила са в последния момент нещо, разместване явно има някакво и вече с блеснал поглед пожелавам да се уверя с очите си. Показва ми той, и да, жена е, но на 8-ми Г, а не на 9-ти Г..Joy

viara_iv, там със сигурност ще има влюбвания. Simple Smile

# 305
Учениците тръгнаха на училище и живота започна отново истински- как ми липсваше това. Аз съм родител, но все пак се чувствам щастлива, че децата започнаха почти обичайно и всичко засега върви добре и забавно, както забелязах при вас Wink

# 306
  • София
Аз пък се “забавлявам” с правилника на училището. Има график за колко минути е позволено да се “ходи” до тоалетната през междучасието. Познайте! Цели 5 минутки. 😱При това стриктно са посочени кои 10 паралелки имат право да са в тоалетната в същите тези 5 минути. В следващите 5 минути идва ред на други 10 класа. И в последните 5 е трети тур на междучасието. Ааа, пропуснах да напиша, извън ходенето до тоалелтната, децата нямат право да излизат от класната стая. Безумно е меко казано😡🤬😡🤬

# 307
  • В средата на времето
Звездице, аз съм ей така - Flushed (всъщност няма толкова изцъклен емотикон, за да опише подобаващо облещените ми очи в момента). Как точно за 5 минути 10 паралелки ще минат през санитарния възел?! Ясно е, че не всички деца ще отидат по едно и също време, но колкото и да са, 5 минути е страшно малко като време.

# 308
  • София
Izida,
И на мен главата не ми го побира, и аз да бъдем съвсем точни, всеки 5 минутен тур е с точно 12 паралелки (сега ги изброих). Това прави повече 250 деца, които да се вместят в петминутното си право на тоалетна. Не съм ги смятала тоалетните кабинки, но както и да се броят е абсурдно....

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 13:22 от звездица

# 309
Нищо по-различно от други години: лека-полека ще паднат всички противоепид. нововъдения, защото са на практика неизпълними; “нашите” вече са официално без маски в часовете, но МС ми каза, че и в коридорите не ги носят; разчертани са едни схеми, различни входове и коридори, но не вярвам да се изпълняват стриктно ... тоалетните пък изобщо не ги коментирам. Всички тези мерки внасят само смут! Достатъчно беше да подсигурят топла течаща вода, сапуни и дезинфектанти (на определени места), както и да кажат на децата да няма струпване по коридорите в междучасията и да се следи това от дежурен учител — нищо друго!

# 310
Те и досега бяха 10 мин междучасията. Винаги са стигали за тоалетна. Повечето училища имат поне по 2 до 3 тоалетни на етаж, с по няколко кабинки. Едните ще ходят директно след часа, а другите малко преди следващия.
Винаги съм се чудила как може човек да се мотае в тоалетната кабинка 5 и повече минути, освен ако не е с тежко разстройство. Даже и на морето, влезне мацка, само бански има на нея, и виси като за световно. През това време минават 3-ма мъже в съседната.

Аз съм много разочарована от разпределението на учителите за нашия клас/набор. Отделно имаха много готина учителка  по ИТ и е напуснала Disappointed Relieved, много ентусиазирана и ги научи на много неща.

# 311
  • Разпиляна във въображението
На Вики са им намалили голямото междучасие на 15 мин. В правилата за безопасност Часът на класния ще е в електронна среда. по график.

# 312
buni, най-искрено се зарадвах на новината, че и другите ви резултати са в норма, успех и занапред Flowers Four Leaf Clover

galia_m и аз съм притеснена от нашите преподаватели, сподели на лични, ако искаш Rolling Eyes

# 313
На нашите деца във ФЕГ са направили блоковете по 80 минути без почивка и петте минутки почивка са я добавили към междучасието. Та сега имат 3 часа по 80 минути, 1 междучасие 15 минути, 1 по 30 минути и в 12.15 са приключили училище. Мисля само един път седмично имат 4 блока, но трябва да видя и втори вариант на програмата, че те редуват 1-ви и 2-ри вариант всяка седмица. Та наборката ми звънна в 12.15 да каже, че много бързо и се сторило да е минало времето, иначе вкъщи тя става след 12, а сега приключила с училище даже Smile

# 314
  • София
Аз пък се “забавлявам” с правилника на училището. Има график за колко минути е позволено да се “ходи” до тоалетната през междучасието. Познайте! Цели 5 минутки. 😱При това стриктно са посочени кои 10 паралелки имат право да са в тоалетната в същите тези 5 минути. В следващите 5 минути идва ред на други 10 класа. И в последните 5 е трети тур на междучасието. Ааа, пропуснах да напиша, извън ходенето до тоалелтната, децата нямат право да излизат от класната стая. Безумно е меко казано😡🤬😡🤬
Математически са изчислили в СМГ колко е нужното време за посещение на тоалетна! Smile Smile Smile
Това със забраната да излизат навън е поредното безумие - трябва да си носят храна от вкъщи ли?!

Но, както някой вече написа, забраните бързо ще отпаднат една по една.

Общи условия

Активация на акаунт