Още пясъкът е по краката, а ДЕВЕТИ чука на вратата

• 35 390
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Светкавица, живо и здраво да ти е детето! Да е повод за много майчина гордост и да сбъдне мечтите си. Пилот. Колко добре звучи. Simple Smile Heart
Вили, сили ти желая. Все по-лесно ще става. Най-трудното е минало. Твоето момче, както неведнъж сме казвали, е с едни гърди пред повечето деца с трудностите, с които му се е наложило да се сблъска.  Опитът е безценен и той не се учи, а се трупа. Heart Exl

При нас и в двете училища засега няма смущения и не съм чувала за заразени деца или учители. Всъщност треперя повече за училището на девойката.
За малкия нямам толкова притеснения. Те и в момента имат 2 деца от класа, които се обучават в електронна среда по желание на родителите. Училището е подсигурило необходимата техника и реално те присъстват в часовете с ДО заедно с останалите. Болните и неразположените, които остават вкъщи, също се включват в електронната стая и така не пропускат нищо. Мисля, че ако се наложи ДО, всичко ще бъде перфектно.
Какъв мрачен ден е днес. Аз все още съм си вкъщи хоум офис. Винаги съм си мечтала в такива дни да имам възможност да не ходя на работа и да си остана вкъщи. Сега всички желания ми се сбъдват. Kissing

И едно за разведряване на обстановката:
Скрит текст:

# 631
  • София
Selena6, според моя син, детето с положителна проба не е на училище от 22.09.20 г., т.е. по-предния понеделник е била последно в контакт с класа. Тогава бащата е бил с положителна проба, а тя с отрицателна. След 2 седмици ѝ правят нова проба и е положителна. Доколкото знам се чувства добре и се включва онлайн в обучението. Това е информацията, която успях да измъкна от устата на моя. Предполагам, че не са ги сложили под карантина, защото са контактни на контактна към онзи момент, а не болна.

# 632
  • София
Светкавице, жив и здрав да ти е синковец, много щастие и радост да има, че и ти покрай него!
jenap, внимавай какво си пожелаваш. При нас не разрешават онлайн, колкото и нашата шефка да иска да сме онлайн, но тук е сложно. Все си мисля, че 1-2 дни в седмицата би било чудесно.
Ани, тъпа работа.., но поне си му казала.

При нас в училищата също няма някакви драматизми по темата, пупу. Знам, че нашата класна я е шубе и децата седят в час с маски.
Петокласникът ме кефи - не пише особено четливо, но се старае, става рано, пише домашни, подрежда, проверява. То и досега си е бил отговорен, но все пак бяха при една учителка, която 4 години никак не си даваше зор, имах опасения, че ще са зле нещата сега.

Иначе уикенда катерихме вр. Радомир - това е на Беласица най-високия връх в нашата част. 18 човека 19 км нагоре и надолу, барабар с едно бебе на 10 месеца и едно мини кученце. Всички тийнове ни отсвириха. Сефте видях ядливи кестени, че и една торба събрах - е такова бодене ви казвам, това няма обелване.
 С едни гумирани ръкавици, то и меко, и да го настъпиш няма полза.. и са все по три вътре.. интересна работа.
Остана още малко и ще видим като ги сваря какво ли ще е положението.

# 633
  • София
Светкавица, да е жив и здрав младежа и да постигне всичките си мечти.
Вили, всеки път се възхищавам на твоето дете. Моя син ако го поставим в това  положение, ще се предаде още в началото.
И в училищата на децата е спокойно, въпреки че в Първа АЕГ вече има една или две паралелки под карантина.

# 634
Вили, голяма прегръдка за майчиното ти сърце и смелостта. За твоето момче само хубави неща може да се кажат. Вече е мъж-отговорен, самостоятелен и силен! Браво! Наистина нямай притеснения да ни помолиш за помощ, за каквото и да е било!

# 635
  • Разпиляна във въображението
Светкавица, да е жив и здрав младежа!

# 636
  • София - Младост 1А
Светкавица, на много голяма патерица, здрав и щастлив да е младежа!

Вилиан, не мога да помогна с градския транспорт. Не го ползвам, освен метрото. Адски се възхищавам на младежа ти! Да го прегърнеш силно. Като си помисля как се справя сам... само цъкам и удрям по една молба, да е здрав и всичко да е наред. Ако нещо има нужда... знаеш.

Малката ми прихвана някакъв вирус, съответно веднага я спрях от училище и миналата седмица бях гледачка, готвачка и учителка на второкластничка. За последното имам нужда от нещо силно - бело и червено, няма да свършат работа.
Днес вече съм на работа... малко да си почина.

# 637
Не знам Вили колко редовно ни чете, но аз си мисля, че вариант с квартира близо до басейна би било удачен вариант. Може и с приятелче от училището. Ако има метро наблизо, ще му е удобно и за училище.
Светкавица, нека да се сбъднат мечтите на младежа ти!

# 638
  • София
Не знам Вили колко редовно ни чете, но аз си мисля, че вариант с квартира близо до басейна би било удачен вариант. Може и с приятелче от училището. Ако има метро наблизо, ще му е удобно и за училище.
Светкавица, нека да се сбъднат мечтите на младежа ти!
Ако няма 18г. трудно ще стане да живее самостоятелно на квартира май.

# 639
  • София
Мои съученици в гимназията живееха, ММ и братовчед ми, които са учили в друг град - също. Мисля, че доста гимназисти го практикуват. Ако в последните години има някаква законодателна промяна, която го забранява...

# 640
  • Sofia
Предполагам, че цената на квартира е несрванима с цената на общежитие. Близо до басейна е далече от училището... абе сложно...

# 641
  • нейде там, където ....
Бърз преглед на обяви в 1-2 квартала, показа цени за стаи в апартамент с хазяи/хазяйка от 50 до 150+ евро, с консумативите. Ако няма проблем със съквартиранти, общежитието сигурно е по-добър и предпочитан вариант, има и надзор (предполагам). Квартирата може да пести от нерви и транспорт (време и пари). Грижовната хазайка може да е ценен източник на информация за родителите и помощник в изхранването (поне така се получаваше при мои близки, по време на гимназията).

Не успях за 15.09., но почти месец по-късно, все пак мисията е приключена успешно. Семейството целокупно е на новата локация, с всички джвъчки и натурии, повечето от които - още в насипно състояние. Чакам си Кухнята да дойде и да се натутам да измисля Шкафът. След последния, най-голям зор се оказа местенето на нет, при условията на home office. И да се убедят някои членове на семейството, че това не е грешка. Затова чукча напоследък беше повече читател, не писател, но да сте живи и здрави и вие, и децата, и всички, с които сте празнували нещо напоследък, пък дори и да не сте писали за това тук. Като мен, дето успях даже да помъдрея с още 12 месеца и да си направя френска селска торта (без облаче, уви) в полеви условия.

# 642
Честито, jd!!! И за помъдряването, и за преместването. Още много да помъдряваш на новото място, да ви е уютно и весело!

# 643
От днес-4 болни учителки. Има и отсъстващи деца. Май ще минават на дистанционно др седмица, но няма нищо официално още, само се говорело в училище.

# 644
  • София
jd, честит нов дом и РД. Всичко най - хубаво да ти се случва 💐

Общи условия

Активация на акаунт