Азиатска козметика и грим 18

• 44 177
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
Аз пък почти получих (утре със Спиди) една пратка от Jolse, която много мислих, защото в пристъп на умопомрачение набутах 3 пакета х 10 шийт маски и серуми. По таксата на превозвача съдя, че теглото е над 1 кг. и то май се приближава към 2 кг. даже.
Сега пак следва треперене за една още нешипната с продукти на Lador.
Хваща ме носталгия по добрите стари времена, когато всичко идваше за 2 седмици с безплатна доставка до БГ в пощенския клон и не ми стигаше 1 чанта да ги пренеса до нас... 😪

# 166
Виола, конкретно не се сещам, просто някакъв такъв спомен имам, благодаря че се включи да си изясня.
Joy Но дилемата ми се усложни.

Взех да си преглеждам отметките на неща, които съм набелязала и да пазарувам  планово и взе че се оказа че всеки трети продукт вече не мога да го намеря.
Сега страдам по една патладжанена глинена маска.

# 167
Момичета, докладвам за моята пратка от Джолсе, която беше пратена с Федекс. Беше 70 долара и 2.5 кг.
Днес я взех от Габиели и нямам такси от английската митница. Май ми се размина 😇 Предполагам, че ако имаше да очаквам нещо и за в бъдеще, щеше да е отбелязано все нещо по пакета, но не е Simple Smile)
Похвалих се 😅

# 168
Зари, и аз страдам за глинената маска на mamonde, но явно ще трябва да си търсим заместители

Днес си взех пратката от Jolse със задържано шипване още от март месец. Интересното е, че нито са ми писали, нито в профила ми има инфо, че е шипната и номера за проследяване. До последно мислех, че от превозвача са сбъркали.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 17:54 от Viola Tarakanova

# 169
  • София
Ха, Виола, това е много добра новина Hug И аз имам една такава от март, която подсещах да ми изпратят пак и ми казаха, че някой път ще я изпратят.... Дано и аз да си я намеря изненадващо при превозвача, че имам няколко за взимане, а винаги им губя дирите кое какво е Simple Smile

# 170
И аз имам една пратка в превозвача, вече не помня коя, звъня ми за доставка, но днес ме нямаше на работа и остана за другата седмица.
Шипнали са и поръчките от мега дийла, този път малко по-бързичко.

И за мамонд страдам и за патладанената на papa recipe. Много бързо го обновяват този асортимент, то няма насмогване.
На мамонде също искам и розовия серамиден крем, но още не мога да стигна до него.

Отказах се от новата розова серия на неоген, пък и слънцезащитата се оказа химическа, а такава не ми трябва.

# 171
Хайде стига съм си почивала от писането, време ми е пак да се обадя Blush

Ех, липсвахте ми момичета! Обаче изчетох всичко, което бях пропуснала през последните месеци, щото съм прилежна кореЯнка. Малко ми беше неудобно да се обаждам по време на карантината и кризата с доставките, като четях как някои се мъчат и са им свършили мазилата, докато аз имам запаси за години напред...някак гузно ми стана. Все пак се оказа, че лакомията и презапасяването имали и положителна страна - не усетих козметични липси през това време.

zari65, на една вълна сме - и аз страдам по същата маска. Нали тогава реших да съм разумна и да си я взема "по-нататък"... на ми сега - никъде не я намирам, срещам само патладжанената измивна пяна. Ако стане чудо и изскочи отнякъде на прилична цена, непременно ще ти пиша.

От края на март не бях поръчвала нищо, но в началото на август пак ме удари шопинг треската и от тогава до сега не съм се спряла. Някой питаше откъде пазаруваме - преди пандемията имах 4 любими източника: Jolse, eBay, Style Korean и Yesstyle. Сега ми останаха само Джолсе и Йесстайл. Все пак пуснах и една голяма поръчка от любим ибейски продавач - 
Отвързах си кесията и поръчах всичко на Krave, което преди все отлагах, както и на Ryo разни басами и маски за коса, също и безценните ми ACROPASS Trouble Cure 6 Patches с които си пресичам още в зародиш дълбоките хормонални пъпки (кисти), които понякога ме спохождат около месечния цикъл.
Никога преди не съм чувстала нужда да пазарувам от Розата, но и от там пуснах една гигантска поръчка - над 4кг (!!!). Грандиозно сефте направих, нали Joy

Позаболя ме доставката, но реално пак ми излезе изгодно заради невероятните намаления на нещата, които взех. Дойде безпроблемно с EMS, засега нямам митнически известия. А, да вметна - от началото на годината абсолютно съм отписала нашите неадекватни пощи и митница. Всичко поръчвам през UK с GGBG. Е, имах и 3 пратки през Германия, но за това тотално фиаско не ми се говори. Край на вметката Grin
Няколко пакета ми дойдоха с Федекс от J (не съм им писала да не пращат с тях), тепърва ще видим дали ще ме одрусат от митницата, ама каквото такова.
Общите ми впечатления са, че нещата пристигат с прилична скорост, няма (засега) някакви особени забавяния, но и аз не следя кой знае колко внимателно, не броя дните и часовете.

По-късно ще седна да опиша какво съм ползвала напоследък от козметиката, че този пост взе да става неочаквано дълъг.
Бъдете здрави мили мои, не сваляйте гарда и си носете маските (не само шийт маските Smile)
Ох, какви шарени маски си напазарувах пък от алиекспрес! Бабите в супермаркета ще изпопадат, като вляза. Ама стига съм се отплесвала, като дойдат може да пусна малко снимки.

# 172
Леле, blixa,  очите ми останаха в 4те килограма. Чакаме снимки  Joy
И задължително като имаш инфо ще има ли честитки от англ.митница.

И аз пазарувам като за последно, малки пакети ама по няколко. Запаси имам, сега повече поръчвам неща, които все отлагах и исках да пробвам, както и резерви на любимите продукти. И като не знам какво ще става тепърва си имам страхотно извинение (нее, не съм зависима, а предвидлива Stuck Out Tongue Winking Eye )

Може ли линк към ACROPASS Trouble Cure 6 Patches ? От ebay ли поръча?

Все се каня да наснимам някави неща и да драсна по два-три реда, ама много слънце, много поводи за висене по градинки и полянки, и не остава време...

# 173
blixa, 🎎 поклон, признах те за мега върл фен, сори за спама, но не се сдържах... 😁

# 174
Viola, задължително ще дойда да си изплача мъката тук, ако/когато получа такава честитка.
Ето ги лепенките, от "моя човек" си ги взех в ибей - https://www.ebay.com/itm/372622506034
Доставката при поръчка над 40$ е безплатна (Korea post), а над 200$ е безплатна с FedEx. Като едно добро лакомо прасенце се класирах за втората опция, но го помолих да ми прати нещата с обикновена поща (така и направи).
Откакто ползвам превозвач, си позволявам по-обемни поръчки. Не, че и преди чат-пат не го правех, но сега са предимно такива. Още не съм си изпатила... Ако не броим онези истории от преди карантината с поръчките от StyleKorean, които ми пращаха нещата с Pantos, а те от своя страна ме караха да им плащам предварително митнически + такса по освобождаването, преди пратката ми даже да е излетяла от Корея... разправяла съм ви го вече.

Kim_Song Innocent

Ми хайде като съм седнала да пиша пак, поне да отхвърля и малко продукти от списъка за споделяне.
Напомняне за кожата ми - направи преход преди време от мазна към нормална, 39г, бръчки - не (една мимическа назо... как беше... от носа към устните), отпуснат контур - да. Доста чувствителна, имам и полиалергия (ще рече, че съм алергична към твърде много неща, често се изприщвам заради това), имах и себореен дерматит по лицето (не се е обаждал от 3-4години, да чукна на дърво).

Задължително правя двойно измиване вечер, пропускам го само ако съм си била цял ден вкъщи и не съм ползвала слънцезащита. Обичам и олио, и балм, но измивните млека ги заобикалям - не ми вършат работа.
Накупих си няколко японски балма, почти ударих дъното на този - Nursery Cleansing Balm Yuzu, 91.5g
Това Yuzu така и но го разбрах как точно мирише, аромата е много лек и приятен. Няма изкуствени оцветители и аромати. Това е балма с най-удобната опаковка - няма отвинтване (както е и при Heimish), с едно движение се отваря, а и лъжичката не може да се загуби, закрепва се на капака. Приятна консистенция, не стои на буци, сваля/разтваря всичко идеално (не нося тежък водоустойчив грим обаче), емулсифицира и се отмива с лекота. Не създава никакви проблеми на капризната ми кожа. Големите му кусури са, че не е от бюджетните, а и трудно го намирам. Взех си моя от йесстайл, но в момента е изчерпан.

Приключих и една опаковка с шербета на Ароматика - бързо ми се нареди сред любимите. Има лек цитрусов аромат, мека консистенция, сваля всичко идеално и лесно се отмива, а цената при намаление в J е бонбон за този грамаж и качество. За старата версия говоря.

Хареса ми и олиото на Sulwhasoo Gentle Cleansing Oil EX, имах тестер 15мл, но цената на пълноразмерната опаковка не ми допада. Особено като си имам чудесна и по-евтина алтернатива в лицето на Hada Labo Gokujyn Cleansing Oil. Ама гледам и то изчерпано в йесстайл... аман
То пък съвсем няма аромат, върши всичко както трябва - почистване, емулсифициране, лесно отмиване и не дразни очите (отнася се и за всички гореописани). Разгадах мистерията с двете различни опаковки, която ме мъчеше миналата година (ако някой още помни). Сега, когато съм ползвала и двете, мога да кажа, че са еднакви, изглежда са сменили само дизайна.
Това вдясно е старата опаковка.

CHICA Y CHICO Killing Star Cleanser 150ml - пълно разочарование. Според описанието, трябва да съдържа микрокапсули или нещо такова. Очаквах да е нещо разтворимо, а то се оказа пълно с твърди неразтворими гранули/частици. Абсолютно ненужна и нежелана ексфолиация (за мен), кожата ми отмъсти с бурно и обилно изпъпчване на следващия ден.

Засега толкова, че стана време за вечерната рутина Yum

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 16:45 от blixa

# 175
  • София
Някой има ли отзиви за berrisom The Prestige Balancing Eye Serum и Gilla8 Sun Flower Extra Firming Neck Cream?

# 176
Lodsi, серумът за очи го ползвам от два месеца може би. . Тъй като е серум е ясно, че не заменя кремът, но все пак да кажа, че само с него хидратацията не е достатъчна /поне за мен, имам доста суха околоочна зона, особено във вечерната рутина имам нужда от малко повече продукти/ В комбинация с околоочен крем не е лош резултатът. Не ми се е изгладила кожата в зоната, но и нямам такова очакване от кремове и серуми по принцип.

# 177
Момичета, може ли мнение за този продукт https://m.jolse.com/product/11-tiam-arbutin-blending-powder-10g/ … 125/category/423/

# 178
  • София
Благодаря, hibryd! Не мисля да заменям крема, но и аз съм със суха околоочна зона и искам да ползвам и серум.
Сутрин само, вечер ползвам пачове.
Приключих MEDI-PEEL - Mezzo Filla Eye Serum наскоро и искам малко да сменя.
Тъкмо ще се възползвам от промоцията 1+1, макар че сигурно е икономичен и не ми трябват две опаковки Simple Smile

# 179
  • софия
Lodsi, би ли казала две думи какви са впечатленията ти от medi peel очния?

Общи условия

Активация на акаунт