Азиатска козметика и грим 18

• 44 187
  • 761
  •   1
Отговори
# 210
В пощата винаги са ми искали лична карта. В офиса на превозвача не ми искат, скрийншотвам им директно от техния си сайт данните на поръчката ми и гледат по тях.

# 211
На mamonde серума е готин, много добре ми пасна на моята кожа, богат, бързо попиващ, харесвам го.
На серамидения крем отдавна съм мераклийка, но се не мога да стигна до него.

За пощата вече незнам, как е реда защото срам не срам с пощальонката вече си говорим на малки имена и ми звъни по телефона като има нещо за мен.

# 212
Някой използвал ли е кремът на Manyo bifida Biome Concentrate Cream?

# 213
blixa, Harpalike, какво се случва с вашите пратки след мейлите от Royal mail?

# 214
  • София
Успешно е минал митница:
Your parcel has successfully cleared customs and is now entering the Royal Mail network for delivery.

# 215
Засега нищо не става, според проследяването, пратката е получена от превозвача на 16.09, но защо не е качена още в профила ми...? А чакам да я качи, за да видя има ли нещо такова

# 216
Мито за пратка от април? Че тогава някой въобще доставяше ли нещо!
Офф, много е дразнещо да е знаеш дали ще дължиш такси или не. Някъде бях чела, че може с проследяващия номер да се проверява в сайта на Английски митници.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 11:57 от Viola Tarakanova

# 217
Добре де, не би ли трябвало все пак по пакета нещо да е отбелязано, да има нещо прикрепено, може би и при проследяването да се вижда. Да се знае някак все пак. Така аз мога да си получа 5 пратки и ако реша да не си плащам митата ще търсят превозвача вероятно...те ще се видят в чудо хората, ако има недобронамерени клиенти 😀
Аз не бих го направила де, да не ме разберете погрешно, но сигурно има и такива 😉

# 218
Доколкото разбрах по новите разпоредби  просто ще може да се плаща на превозвача и на куриера, както плащаме тук на пощите ДДС и това също може да става отложено, да си вземем пратката и после да ни излезе ДДС - то, което ще платим на куриера.

На конкретното име се води дължимото, не на превозвача или куриера, та някой ако си мисли, че ще му се размине плащането и друг ще плати вместо него малко се е заблудил.

# 219
За да не са само драми с митници и доставки, малко размисли по няколко продукта Simple Smile

Benton - Goodbye Redness Centella Gel
Не е лош, но определено не го усетих като хубав продукт. Въобще не може да се сравнява  с Cicapair, но дори по-бюджетния крем на Purito с центела ми хареса много повече и имаше видим успокояващ ефект. На Benton e гел, за мен дори не е крем, а по-скоро серум и го нанасях преди крем. Не бих поръчала отново дори на намаление.

MEDI-PEEL - Eye Tox Cream 40ml
Не разбрах върши ли нещо. Като крем е приятен, нанася се лесно, добре седържи под грим, но до там. Имах големи очаквания предвид състава и марката. Следващия път ще пробвам MEDI-PEEL Peptide 9 Hyaluronic Volumy Eye Cream 40ml

COSRX - Pure Fit Cica Powder
Плюсовете: добре подсушава пъпки. Минусите: всичко останало.
Трудно се ползва- отворът е много голям и не може да се контролира количеството. Може да се нанася само локално и то вечер, защото оставя бял слой и много се усеща на кожата. Като се добавя към серум или тоник ефектът е все едно си се бил с чувал с брашно. Ако се добавя към крем е по-добре, но  пак твърде много усилия за резултат като от всеки един "пъпкотрепач" (двуфазните продукти с каламин, например).

ROUND LAB 1025 Dokdo Toner
Пак тип продукт "мога с него, мога и без". Ползвам като почистващ тоник с тампон, но не виждам нищо особено като ефект- не успокоява зачервявания, не е достатъчен като самостоятелна хидратация за суха кожа. Съставът е хубав от към балансиране и тн., но не бих поръчала отново. Със сигурност обаче искам да пробвам другите линии на марката : с пелин, и с брезов сок.

I'm from - Rice Toner
Прекрасен!... но ми докарва пъпки Sob  Дали нещо не се разбирам с ферментите в момента, защото кожата ми се е побъркала (и по този случай от една седмица вече е на ДЗК), или нещо в състава не е за мен тепърва ще се разбира. За сега съм го оставила да отседява докато ми се успокои кожата и ще пробвам отново. Някой знае  ли какъв му е срока на използване след отваряне? Няма маркировка на опаковката.

Pyunkang Yul - ATO Cream Blue Label TUBE
Прекрасен! Хем е бариерен крем, хем има и антиейдж съставки и е 120мл! Аз съм леко пристрастна, защото харесвам марката като цяло, но определено препоръчвам Simple Smile
Не е подходящ за мазна кожа, за комбинирана по-скоро като вечерна грижа.

Pyunkang Yul - Low pH Pore Deep Cleansing Foam  и
Real Barrier - Cream Cleansing Foam 150g   

Два много добри измивни продукта. Хубав състав, икономични, разпенват се, и двете са с лек цитрусово-бергамотов аромат, балансирано pH. Тази но PKY е много подходяща особено при акнеитична кожа и възпаления- успокоява без да изсушава.
В Yesstyle има минита, ако някой иска да тества. На Real Barrier e в комплект, но всичко в него си заслужава
https://www.yesstyle.com/en/real-barrier-trial-kit-5-pcs/info.html/pid.1095385480

Real Barrier - Extreme Essence Toner 190ml
Любим продукт, страхотен в комбинация с активи, както и за суха, чувствителна и дехидратирана кожа.

SIORIS - You Look So Young Night Cream
Прекрасен крем за суха кожа и любителите на козметика на основата на масла. Неудобното е, че трябва да се използва бързо, защото иначе започва да мирише на старо, въпреки че е в херметична опаковка с помпа. Срокът му е 6м.след отваряне, но препоръчвам да се ползва 3-4месеца.

SIORIS - Time Is Running Out Mist
Не съм любител на мистовете, но този е съвсем друга история Simple Smile Маслата позволяват да се използва като мултифункционален продукт. Супер е след спорт или ако бързаш - мия, пръскам, отгоре слънцезащита и бегом по задачи. В Yesstyle има мини,подходящо за тест
https://www.yesstyle.com/en/sioris-time-is-running-out-mist-mini … ml/pid.1075344374

Real Barrier - Control-T Spot Clear Patch и
CAREZONE A-Cure Clarifying Spot Patch 12ea

Абсолютен боклук! Не вършат нищо за пъпката- нито изсмукват, нито подсушават. На Real Barrier поне леко засушават и може да се използват като предпазен стикер да не го разчопляш, но тези на Care Zone са пълна подигравка, все едно си си сложил тиксо. Ако е коричка при отлепянето я свалят, ако е влажна пъпка просто запарват всичко и в един момент стикера се отлепя заради събралата се течност.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 12:18 от Viola Tarakanova

# 220
Да, но дори и отложено, не е ли редно при получаване на пратката да се знае, че все пак ще дължиш нещо, да е отбелязано някъде. Мен по-скоро това ме вкарва в недоумение. То английската митница реално изобщо не я интересува ние чий адрес използваме.

# 221
Много неприятно. Габко за това ти дават пратката чак като си платиш таксата. Не ми е ясно другите превозвачи как рискуват и разчитат на съвест, защото всъщност данните, които имат от митницата са твоето име и адрес на превозвача. Ако решиш да не платиш няма с какво да те задължат нито едните, нито другите. Правиш си нов акаунт при друг превозвач и с името на мъж, сестра, приятелка можеш да поръчваш отнов безпроблемно.

# 222
  • Germany
Виола, точно навреме си ми 👍 Тъкмо ще поръчвам SIORIS - Time Is Running Out Mist, а не знаех нищичко за него. Благодаря за ревюто.

# 223
  • софия
blixa, дай им време, ще излезе като я разтоварят  и опишат.
За митата е точно така-не могат да те хванат,ако си мошеник. Англ. Митници нямат нито адрес, нито моя банкова сметка. Грижата е на превозвача. Както бях описала моя случай:взех си пратката и писмото от Fedex, че дължа сума. Грижата, остава на GGBG.
Виола, благодаря за коментарите. Точно нощес гледах на  real barrier тази тонер есенция. Има добра цена в ebay, ще я викна.

# 224
Така е досега, тъй като, за да дадат пратка трябва всичко да  е платено, новото е, че митото може да бъде отложено и да се плати по-късно, превозвача и куриера е просто каса вече в случая, а вече не е задължено лице.
На превозвача и куриера грижата е от точка А до точка Б да ти достави пратката и като допълнителна услуга идва митницата да те улесни във взаимоотношенията ти с него, но не и да плаща вместо теб.

А на англ. митници решат ли им е лесно да ти намерят и име и адрес и всичко, в случай че се наложи.

Както и да е - от година надали този казус ще седи, а ще бъде къде таксите са най-ниски за митническо обслужване  идали въобще ще ползваме превозвачи.

Общи условия

Активация на акаунт