Азиатска козметика и грим 18

• 44 195
  • 761
  •   1
Отговори
# 285
Даже не съм и чувала за stylevana. Сега им хвърлих едно око, цените не ми се струват много привлекателни, но пък са обявили безплатна доставка над 53$ (без регистрация не ми дава да проверя дали наистина е така). Ако се престрашиш, ще чакам да споделиш впечатления.

За пептидите нищо не мога да кажа,  твърде съм заета постоянно да гася пожари и няма кога да ги включа в програмата. Ей на - снощи си сложих тази шийт маска и днес се събудих изприщена... Същото се случи и с любимата ми серамидена шийт маска на Isntree Преди ми се отразяваше чудесно, но миналата седмица ме изпъпчи... В последно време реагирам остро на вит.Ц, АНА, EGF и още куп знайни и незнайни благини. Също и на Ординъри прословутия серум NIACINAMIDE 10% + ZINC 1%,  ме изприщва.
И за да не съм голословна, ето как реагирах на вит.Ц в края на този февруари (същия продукт ползвах и преди около година и половина без никакъв проблем)...
Скрит текст:

Сега не съм чак толкова зле, но достатъчно, за да мина пак на центела, зелен чай и прочие.

# 286
  • София
blixa, страшно ми се струва това! От какво се получава?
Бързо справяне с проблема ти желая от сърце!

Аз пък съм в пъпчива фаза и не знам какво да правя - мъчат ме всяка седмица по една хормонална в зоната на брадата. Май ще премина на ортодоксалното лечение, препоръчано от кожня лекар тази пролет (не съм сваляла килограми, което отключи предното акне).

# 287
Здравейте момичета!
Имам съвсем скорошен опит от Stylevana, UK версията-39 лири е безплатната доставка. За първа поръчка ползвах 20% отстъпка с код, покана от приятел. Мога да поканя някой, ако се реши да пробва Simple Smile В поръчката имах продукт с 7 дни срок за изпращане, трябва да се внимава със сроковете. Шипнаха поръчката на шестия ден. Тъкмо започнах много да се притеснявам, че движение няма на проследяващия номер и доставиха поръчката в GGBG,точно за 1 седмица. Не смея много да се радвам обаче, защото мненията за сайта са доста противоречиви, затова и не бързам да се хваля. Поръчката беше около 1.3кг.,но реално повече. Пристигна с DPD  куриер от Китай. На етикета не виждам декларирана сума, пише си, че е козметика. Не е минавала митница. Всичко е добре опаковано и изглежда съвсем автентично. Сроковете на годност също са си ОК.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 17:49 от Pepettto

# 288
blixa, оправяй се бързо.

Явно кожата ти е станала много чувствителна и всички я дразни. Има някакъв дразнител в тези продукти, който не понасяш, по-скоро на нещо алергично ми прилича, отколкото на акне.

Аз съм си взела това да пия заради корена от глухарче и теменугата, рекламират го за акне, но аз го взех с други цели, с които повече са известни тези билки.
https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/11679

# 289
Blixa, според мен не е реакция към нещо, а е компрометирана бариерата. Това е тилична реакция при по-сериозно нарушаване на липидната бариера. Такива обриви сърбящи/болящи с бяло връхче (ама не е гной, а по-скоро като лимфа) са много показателни. Особено типично при първична реакция да са по бузите. Има и чуствителност към вит.Ц, пептиди, ферменти, ниацинамид, киселини и тн. Реакция към неща, които иначе си си ползвала нормално и с кеф. Спасението ти е ДЗК и то за поне месец.
И аз съм така в момента, защото заради постоянното акне от маските преексфолирах и накрая преди 2 седмици се наложи да прибера всички бурканчета и мазилца, и сега съм на стриктна диета . И само получавам нови неща и ги гледам с жаден поглед Sob

# 290
И аз смятам, че е алергична реакция. Проблема е, че списъка с дразнителите постоянно расте, а сроковете на годност не чакат и трябва да си ползвам продуктите. Вече отварям новите неща със страх и ужас, вместо с ентусиазъм, както преди. Каквото не ми понася на лице+деколте, отива за ръце+крака или му намирам нов собственик. Даже парфюмите започнах да си пръскам само по дрехите, защото и към тях вече реагирам остро.
Да взема да си сменя ника на Мимоза ли що ли...
А иначе сравнително бързо ми минава, оправям се за максимум 4 дни, благодарение на арсенала ми от успокояващи продукти и тайното ми оръжие - едно китайско мазило от алиекспрес, което изглежда е стъпило и на нашия пазар (ама с няколкостотин процента надценка) https://yiganerjing.bg/mobile/product/details?Id=6&langId=0
---
Редактирам се, защото сега видях поста на Viola.
Ами то така се започна - с преексфолиране, опитах малко диета, но не издържах повече от две седмици. Това беше преди повече от година. Но да не забравяме, че от дете си имам полиалергия и картината ввроятно е по-сложна.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 19:51 от blixa

# 291
  • Пловдив
Виола  какво е ДЗК?

# 292
armira, протокол "диета за кожата" Simple Smile За възстановяване на липидната бариера, при алергии, свръхчувствителност,  акне и тн

# 293
Девойки, имам откритие от мостри.

http://m.jolse.com/product/missha-time-revolution-artemisia-pack … nser-150ml/18672/

Въпреки името си не е обичайната пяна за почистване, поради наличието на глина вътре. Използвах 3 мостри - доста големи са, тъй като е от новата корейска мода да мултифунационални продукти, може да се използва като пяна за измиване и като маска.
Като маска е като глинения  пелин на isntree, но консистенцията е по- добра, няма толкова частици от растението, които трудно отивам и поради миещите съставки се почиства много лесно.
Като миеща пяна, лесно се разпенва, добре почиства и не пресушава. Използвах я след балм и олио, за съжаление не ми остана количество да използвам и за измиване без олио, но това ще го разбера с пълноразмерния продукт.
Привършвам isntree  и се оглеждах за нещо подобно- това ще е. Мисля че  е добро бюджетно попадение за сухи, чувствителни кожи като моята да не се лишават от благините на глината, не я виждам като ежедневна употреба, но за 2-3  пъти седмично мисля, че е добре, детайлите ще си дойдат впоследствие.

# 294
  • Бургас
Имам нужда от вашата помощ.
В търсене съм на подходящ тонер за моята суха, застаряваща кожа.
Да сега ползвах Isntree Hyaluronic Acid Toner - двата вида синята опаковка и прозрачната и сега търся нищо подобно. Да хидратира добре.
http://jolse.com/product/badskin-collagen-bomb-hydrating-ampoule … 746/?cate_no=1171
http://jolse.com/product/tonymoly-wonder-ceramide-mocchi-toner-5 … 3612/?cate_no=133

Чудя се между тези двата, но приемам и други предложения.

За протокола поръчките от jolse идват без проблем при превозвача Габиели.

# 295
  • софия

Здравейте, съчувствие за всички изпъпчени момичета! Дано се оправите бързо!
Белл, аз също съм поръчала серамидния тонер  на tonymoly,  ще видим дали не сме сбъркали:blush:
Аз много харесвам този
А за Габиели, дано да върви така, че те създават проблеми при определени случаи...

# 296
  • Бургас

Здравейте, съчувствие за всички изпъпчени момичета! Дано се оправите бързо!
Белл, аз също съм поръчала серамидния тонер  на tonymoly,  ще видим дали не сме сбъркали:blush:
Аз много харесвам този
А за Габиели, дано да върви така, че те създават проблеми при определени случаи...

аз все още не съм поръчала...
не се вижда снимката на тонера, който харесваш

# 297
  • софия
Оо, съжалявам. Ето, на missha:

# 298
Зари, и аз съм в издирване на хубава глинена маска и преди време заглеждах тази на Missha, но се отказах защото не я виждам като подходяща за суха и чувствителна кожа в дългосрочен план. Твърде много етерични масла в състава, въпреки че на мен ми понасят добре и те не ме притесняват толкова, колкото високото ph 7-8. Маската на Isntree няма масла/ алергени и ph- то й е 5. Ако по някакво чудо не успея да си намеря mamonde най- вероятно пак ще взема от нея.

Белл, и двата са хубави. Също blithe, real barrier,  pky, klairs

# 299
Имах прилична глинена маска на Шисейдо, не бих казала, че беше изключително подходяща за суха кожа. Но имам остатъци и от една Австралийска, която изобщо не ми изсушава и претендира за титлата "най-приятната ми каолинова маска" ( и която, незнайно защо аз си мислех, че е Korres маска)
https://www.blessedbynature.com.au/products/purifying-face-mask

Aqua, Kaolin, Glycerin (Plant Derived), *Aloe barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Monostearate, Bentonite, Cetyl Alcohol, Macadamia integrifolia (Macadamia) Seed Oil, Cera alba (Beeswax), Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Sodium Stearoyl Glutamate, Xanthan Gum, Sodium PCA, Cucumis sativus (Cucumber) Fruit Extract, Jasminum officinale (Jasmine) Extract, Camellia sinensis (Green Tea) Extract, Theobroma cacao (Cocoa) Seed Butter, Allantoin, Oenothera biennis (Evening Primrose) Oil, Lactic Acid, Sodium Gluconate, Simmondsia chinensis (Jojoba) Seed Oil, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol
*Organic Ingredient

И по нашите магазини засилено присъствие на Корейска козметика, та скоро отнесох тези:

Общи условия

Активация на акаунт