Азиатска козметика и грим 18

• 44 250
  • 761
  •   1
Отговори
# 345
Чудя се след задържане на толкова време на пратката от превозвача, какъвто беше случаят на necha, ако има нередности в пратката какво се случва. Не може да се оплачеш на магазина за липсващо, подменено или развалено нещо, защото са изтекли всякакви срокове за това, а такива неща се случват. Доставчика ще покрие ли тази загуба след като задържа пратката с мотив да не изгори с някое мито по негово виждане.

# 346
Благодаря ти, поръчах Simple Smile

# 347
Зари, и аз съм си го мислила. До сега съм имала няколко пъти претенции към сайт за нередност с пратка или недоставен продукт, но все е било в рамките на месец след доставката до адреса на Габко. Съмнява ме превозвача да поеме някаква финансова отговорност в случай като този на necha.

# 348
LaughingLaughingLaughingMask
Чудя се след задържане на толкова време на пратката от превозвача, какъвто беше случаят на necha, ако има нередности в пратката какво се случва. Не може да се оплачеш на магазина за липсващо, подменено или развалено нещо, защото са изтекли всякакви срокове за това, а такива неща се случват. Доставчика ще покрие ли тази загуба след като задържа пратката с мотив да не изгори с някое мито по негово виждане.
Зари, не само, че няма да поеме нищо превозвачът, но и към търговеца не можем да имаме претенции. Описвала съм моите неволи с мартенска пратка, да, вярно е, че беше извънредно положение, паника и смут... Но все още го броя за чист късмет, че изобщо си получих задържаната 3 месеца пратка, а пък още повече, че продуктите бяха непокътнати и с дълъг срок.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 20:16 от Анонимен

# 349
  • Бургас
Моята пратка Габко я задържаха около десет дни, писах им точно с този въпрос и също поисках да знам колко е законовия срок за задържане по тази причина. Предложих да заплатя приблизителната сума на разходите под формата на депозит и на следващия ден получих въпросната декларация и ми доставиха пратката. Следващите поръчки ги насочих към Габиели и се надявам, ако се наложи комуникация с тях да не са толкова неадекватни като Габко.

# 350
Момичета, днес  си взех пратката. Поръчката е направена на 17-18 юли, изпратена с Федекс и пристигнала при Габко на  5 август. Изпратих декларацията и на следващия ден пратката беше изпратена до офис на Спиди, явно е била в БГ през цялото време и дано да е съхранявана на не много високи температури. Не ми се отваря сега нищо, че ще трябва да го ползвам, а имам други планувани продукти. Тези ги гласях за запаси за по-далечни времена, продуктите са със срок на годност до 2023 г, само Blithe и Clear Skin 8% AHA Essence на ISNTREE са до към средата на 2022 г. Кашончето беше запазено. Това са продуктите от поръчката

Скрит текст:

а това са подаръците

Скрит текст:

Буквално бях забравила за тази пратка и добре, че скоро се присетих за нея и писах на Габко, иначе първите пъти, в началото на август  при комуникацията по имейл и телефон ми отговаряха да чакам първо писмо от митниците и след плащането на митническите такси тогава щели да ми я изпратят. Дали защото е минало доста време - почти 2 месеца е стояла при тях , дали защото поисках евентуално да бъде върната на подателя или имат доста такива случаи и са започнали да се учат от конкуренцията, много бързо организираха изпращането, а писмото от митниците пак ще си го чакам. Добре, че не бях поръчала намалени продукти поради изтичащ срок на годност, след толкова чакане трябваше да ги метна директно в кофата за боклук....

# 351
  • Варна
Момичета, колко време след изпращането от Jolse, пристига пратката при превозвач - ориентировъчно. Имам поръчка от 18.08. Изпратена на 07.09. Излетяла на 18.09 с корейски пощи, но все още нямам инфо. Първа поръчка ми е от сайта и съм в чуденка. Знам, че се случват мъчително бавно нещата, но ако имам ориентир, ще съм по спокойна

# 352
  • Варна
kremi1980, не знам какво да ти кажа, но моята я шипнаха на 16.09 ( след като им писах имейл , че вече 17 дена не я шипват)  и от 24.09 е също в INCHEON   Flight number : LH719.
Ще си почакаме явно, но се надявам до 2-3 дни да литне и да простигне в офиса на Габиели.

# 353
kremi1980, като е с корейски пощи чакам доста (поне 2, понякога и 3 седмици). Последният път стоя седмица на летището в Инчон, това също бави допълнително.

# 354
КореЯнки, скоро да сте ползвали/пробвал нещо интересно, което си заслужава? Без значение продукта, само да се предлага в Yesstyle. Рeшила съм да си поръчам вит С с ферулова киселина на By Wishtrend, защото в момента ми излиза с отстъпките икода под15 долара и сега се чудя с какво да допълня кошницата до $50.

Някой пробвал ли е такова чудо? Марката имат и иглени пачове за пъпки, но тези в момента са на прИмоция Joy
CURESYS Dark Spot AC Patch
https://www.yesstyle.com/en/info.html/pid.1090708744

kremi1980, по данните в проследяването ми средно 20-25дни от шипването до доставката.

В моята пратка от Jolse от март месец бях поръчала от намаления крем на Nacific и като си я получих септември се оказа, че срока му е до края на годината. Разбира се това никъде не го пише в сайта, а после на колко мега дийл и sale-ове беше.  Слава богу, всичко което получавам в момента, дори и от намаленията, си е с нормален срок, че с тия 2 месеца доставка...

# 355
Ползвам red serum на tiam с витамин ц, но се получава едно оранжавеене по лицето, защото серума е червен на цвят. Мога ли да го преместя вечер, вместо сутрин? И също така може ли да се ползва в една рутина заедно със киселини?

# 356
Виола, аз имам 1 продукт, за който се каня да пиша и който не помня дали е коментиран, но чакам да мине повечко време, за да съм сигурна в мнението си.

Става въпрос за D'Alba Peptide No Sebum Balancing Toner, точно ми е в графа "не е нещо уау, но е интересно и си струва да се пробва поне веднъж на изгодна цена." Води се тоник за проблемна комбинирана към мазна кожа, но според мен има достатъчно балансиран и неагресивен състав, за да се ползва и от други видове кожи. Съдържа няколко вида ХК, един вид пептиди, бетаин салицитат, аденозин, ниацинамид, няколко растителни екстракта. BHA-то е накрая и не изсушава, идеален е за ежедневно ползване. Неутрално пх. Озарява много приятно, някак отвътре. Отделно ми е нещо като спа терапия, мирише слабо на билки и имам чувството, че се мажа с нещо изключително здраводловно, действа ми добре на психиката. Grinning Майка ми също го хареса страшно много и си взе и тя да го ползва, макар че кожата й далеч не е проблемна, мазна или млада.

Lemony, серумът на tiam по спомени не е ли с много висока концентрация, някъде към 20%? Аз не бих го ползвала в една рутина с други киселини, прекалено агресивно ми се вижда.

# 357
Lemony,  дали може вечер-може, дали може в една рутина с киселини-може, но нужно ли е? Все пак вит.С в такава висока концентрация си е киселина и работи и като ексфолиант. Ако кожата може да го понесе ето правилния начин за "наслагване"  на киселини спрямо pH  и водо- или мастноразтворими са:

След измиване балансиращ pH тоник (нещо леко киселинно с pH между 3-4.5)
вит.С --- 20 минути изчакване--- BHA-- 30 минути изчакване---AHA --- 30 минути изчакване
Следват стандартните стъпки от рутината : фърст или направо тоник---есенция и тн.

Горната схема е приложима към всякакви комбинации от киселини: само AHA на чиста кожа + изчакване 30минути; Bha последвано от Aha с по 30 минути между тях; Вит.С + 20 мин+ Aha+ 30мин и тн.
Смята се, че горе-долу за около 30 минути киселината е макс.ефективна и после се неутрализира, така че може спокойно да се наслагва следващия продукт.

Ето и картинка
Скрит текст:

# 358
За по-чувствителни (или сухи и дехидратирани) кожи не препоръчвам да се ползват много киселини едно след друго. Аз затова и спрях да ползвам киселинната форма на витамин C директно, защото така с AHA едно след друго чудничко се изгорих и после два месеца ми беше супер тегаво. Витамин C ползвам не LAA всяка сутрин и киселините ги редувам заедно с един ретиноид по един на вечер.

Някои кожи доста повече зверства толерират, ама моята не е от тях и веднъж прецакана липидната бариера може да отнеме няколко месеца да се възстанови.

Някой ползвай ли е BHA киселината на Cosrx и може ли да я сравни с тази на TO? Моята свършва и се чудя коя да поръчам.

# 359
  • Germany
И аз не бих ползвала вит.С и киселини в една рутина, а тъй като и сутрин не ги ползвам просто си ги редувам в различни дни. Не виждам защо нещо би трябвало да се ползва на всяка цена, всеки ден. Сигурна съм, че кожата пак си се чувства обгрижена достатъчно 😉
Радвам ви се на покупките, на мен разни други неща ми се налага сега да пазарувам. Чакам на Cosrx aha/bha тонер, някой с мнение за него (не съм сигурна, защо точно него избрах, но нямам нищо киселинно в момента)?

Общи условия

Активация на акаунт