Къванч Татлъту - минали и бъдещи проекти, партньори - 94

• 27 884
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Маркито Hug благодаря ти за споделеното! Kiss
Ех, този Вели много ти влезе под кожата Laughing Вели е там, където трябва според мен, заради него започна цялата тази касапница и нищо, че се осъзна и му простиха, той самият си призна, че трябва да си плати за стореното. Всеки си плати в някаква степен ... Кадир пък загуби най - любимите си хора и мечтаната си, любима работа, в която беше много добър заради него и Джансъз . Много ми хареса Вели, че не му разреши да влезе в затвора, много правилно решение, нямаше да е справедливо. Защото каквото и да извърши Кадир, той не стана нито като него, нито като баща си. А и Айлин наистина имаше нужда именно човек с огромно сърце като неговото да я възпита и отгледа. Много ми хареса това Hands Clap
Цитат
И, на края дадоха, как духът на Зейнеб отлетя към небето. Спокойна е, че всички са добре и макар и трудно продължават напред.Така го видях и разбрах, едно слънчево кълбо, което се откъсна от слънцето и полетя нагоре. За мен, това беше духът на Зейнеб.
Думите на Зейно от записа се осъществиха Cry Всички те, заедно, успяха да излекуват сърцето на скъпата и Айлин Heart Eyes Едновременно и много тъжно и много красиво ... И мисля, че не случайно показаха края на серията именно на мястото, където Кадир и Зейно изживяха любовта си, макар и само за една нощ, там тя ще бъде заедно с тях и ще им се радва отгоре Cry
Явно и авторката на този колаж също като теб и мен е усетила финалната сцена.

Както беше споделила на времето една дружка
Цитат
Това е историята на Али Айдън. Такава  я видя, такава ни я  представи… За съжаление, животът е много несправедлив, най-вече към  хората, които обичаме! Сериалът беше жесток за мен, жесток в добрия смисъл на думата ... беше много реален, различен  и краят му беше такъв... Можем да оспорим сценария, режисурата, но каста  и играта му бяха на изключително високо и достойно  ниво! Респект и уважение!
Пожелавам на Елчин и Къванч: Yol açık olsun!
Сега да споделя малко снимки от финалното парти, много са готини всички, страхотен екип  Heart

# 61
.

Ле леее, страхотни сте! Завършени писатели!

Поли, както винаги прекрасна! Изчерпателна, точна до детайли в анализите си! Да не ти цитирам целия пост. Ще се опитам някои моменти. Макар, че е грудно от всичкото да се избере нещо. Защото всичкото е много хубаво.

" Аз лично съм леко разочарована от края на Джансъз. Някак жаждата ми за вселенска справедливост остана дълбоко неудовлетворена."

Напълно съгласна! Наистина не трябваше да си отиде с леснина за един миг и то от ръката на сина си. Фенчето тук добре се обосновава защо трябва да е така, но това не означава, че мога да съм доволна от това развитие на нещата.

И това

" защо Кадир не го гръмна по-рано, преди да му бъде отнето абсолютно всичко. Не беше ли идеята губейки от смъртта да запази самоуважението и добротата си и да успее да победи Джансъз, без да се налага да заприлича на него в  постъпките си (защото в душата и мирогледа си никога не би се доближил до този психопат). Не знам...май очаквах нещо различно по тази линия....."

Фенче, за преди съм позабравила, да. Но имам пред вид в сравнение стези месец два напоследък, че  си си увеличила значително красномисленето и дължината на постовете. Изключая снимсовия материал.

"Съдя по думите му ... той се надсмиваше над себе си как позволи да го надхитрят, сам каза, че в последните мигове от живота си е доживял да се гордее със синът си, защото най- после Кадир е доказал, че е негов син. Но, наистина беше изненадан, когато Вели му каза, че брат му никога няма да го убие, не допускаше , че това изобщо може да се случи. А се държеше за гърдите, защото още не се беше оправил от раните, които получи от Вели."

За  това да е изненадан съм съгласна. Той си имаше едно човъркащо съмнение. Не напразно  три пъти повтори въпроса към дясната си ръка дали е сигурно, че Вели е разстрелян. За раните, знам. Имах пред вид, че сякаш го заболя по-силно, когато разбра за измамата. А за другото ти мнение, както писах и по-горе, много хубаво си се обосновала. Но не ми се искаше.

За Зейнеп, още по време на тъжната серия си мислех, че смъртта й не е  въпрос на търсен драматизъм. А е и въпрос на послания. Да не забравим, че тя има една дилема - дали и как да каже на дъщеря си за смъртта на баща й. Който е мерзък човек, да, но детенцето си го обича. Не мога да намеря точните думи да се обоснова, но в себе си си имам обясненията си.

А Мерал не виждам защо да не е и тя там.  Всъщност точно последните кадри за мен са съвсем алегория.  О,  и да ви споделя, че много ми харесва външността на тази актриса. Има изящество във фигурата й, чертите на лицето. Е, ролята й е гадна, но природните дадености са си видими.

Едва миналата седмица четох това интервю от първата страница. Мисля, че споделих. Много ми хареса.

# 62
Привеет Hug

Прекрасни, искрени и задълбочени коментари, Благодаря!! Flowers Bouquet Hands Plus1Hands Clap
Ире Kissing Heart, Орси Hug, Поли Hug, Фенче Kissing Heart, Маркито Hug, Пепи Hug

Пепи, много  ми хареса тая твоя хрумка!!
Цитат
Наистина е трудно да се приеме, че може да съществува човек като Джанзис, но днес докато предизвикваше Кадир си мислех, че може би замисъла на сценариста е да ни представи не просто един ужасен човек, а по -скоро той е обобщен образ на злото въобще.

и Маркито браво, много си наблюдателна, наистина накрая едно светло кълбо се извиси към небето.

Не можем да се оплачем....имахме хубаво и приятно лятно изживяване, гледайки този стойностен сериал по бтв! Благодаря за компанията на всички, които се включваха в темата!! Flowers Tulip Hearts

аз не мисля да пиша, но направих нещо от мен да не съм капо Yum

тук са всички снимки от финалното парти, ако ви се гледат........
https://vk.com/album-123508620_263917501

преди малко си припомних и коментара на  Lara Hartman и реших да го споделя отново....
извинете, че е малко дълъг.....

Последния сериал на Къванч Татлъту, Carpisma (Crash), преди дни беше удостоен с наградата "Сребърна птица" за най-добра серийна драма на Международния фестивал за драма в Сеул през 2019 г. Благодарим и на други за работата на Къванч! Другите негови сериали, като Aski Memnu, Gumus и Kuzey Guney, бяха признати не само от колегите от бранша, но и от феновете по целия свят. Aski Memnu, който за първи път се излъчи през 2008 г.,  още се излъчва всяко лято с висок рейтинг. Но Carpisma е различен. Освен факта, че това е един от малкото сериали, които се правят в един сезон, Carpisma е многопластов, изискан сериал с дълбочина и зрялост. Не е нужно да гледате много усърдно, за да видите колко абсолютно очарователни са образите и как още от първия епизод идват много мощни теми в този сериал. Това е един от тези сериали, които ако мислите да го гледате повърхностно, много ще пропуснете !!! Carpisma не е лесен за гледане, тъй като не предлага просто да тече на екрана като фон, докато го гледате. В тази история има доста  интензивност и реализъм. На пръв поглед Carpisma  е още един сериал в жанр на криминална драма, но всъщност е реален и свеж. Особено с емоциите и отношенията. И предава блестящо тази грубост и сложност във всяка сцена. Разбира се, както у всяко дизи или шоу в този жанр се случват много нереални неща - хората оцеляват, когато не биха били обикновено, лошите са изключително силни и добре снабдени с ресурси ... но в същността си Carpisma е по-реален от много други сериали в този жанр.
Красотата на Carpisma е в това как се разгръщат темите, как се развиват героите и отношенията и как се предават емоциите. В Carpisma има рядка последователност в знаците, която се явява знакът на сериала. Шоуто е символично, а образите - това са съдове, които служат на целта и помагат да се разкрият ключови послания и теми. За многото предани фенове на сериала, това става ясно едва след гледането на финалния епизод. Без да навлизаме в подробностите на финала, достатъчно е да кажем, че ако гледате сериала повърхностно, можете да го оставите и да се питате: " Защо животът е толкова несправедлив?" Но когато го видите през призмата на писателя, това донякъде облекчава болката.
Carpisma не е любовна история или полицейска драма. Да, в сериала има красива любовна история (или две) и да, по жанр това е драма за престъпни действия. Но всичко това се явява прикритие за неговите реални теми, които са много. Лечебната сила на любовта. Любовта между Зейнеп и Кадир, Вели и Айлин, Джемре и Керем, Кадир и неговата майка, Кадир и Айлин. Това се отнася за всички видове любов, всички форми на взаимоотношения. Става дума за трансформиращата сила на любовта, прошката и вторите шансове. Прекрасно наблюдение, което показва, че любовта, състраданието и прошката могат да променят хората и да ги направят по-добри - всички ние заслужаваме втори шанс….

Сложността на човешката психика. Човешките същества са сложни. Никой от нас не е черно-бял в психиката си. За това стана известно още в първите две минути от премиерата на сериала. Звучният глас на Кадир ни говори: " ние можем да бъдем ангели или дяволи, жертви или палачи, наивни или хитри." И, разбира се, повечето герои в сериала са сложни и пълни с дълбочина и се сблъскват с подобни дилеми. Същността на живота. Хората идват и си отиват. Нищо не е постоянно, но тези хора оставят опит и спомени. Някои ви причинават болка, някои ви помагат да растете, а други могат да ви натиснат до дъното. Но животът продължава да се движи напред, независимо дали присъстват или отсъстват. Сериала ни призовава да приемем всички тези преживявания, добри или лоши, да съхраним добрите в сърцето си, да се поучим от лошите. Или, както би казал Кадир, "стани на крака" и продължи ". В живота винаги има нещо, заради което си заслужава да се живее. Винаги има нови преживявания, които могат да ви доставят радост и удовлетворение. Това е интуитивно послание, но не много често се изобразява в съвременния Холивуд или дори в турските дизита. Живейте живота докрай. С пълна отдаденост. Без страх. Слушайте сърцето си и рискувайте, защото, както каза Кадир в първите две минути от премиерата на сериала, " никога не знаете къде започва всичко и къде свършва ". Кажете на хората, ако тъгувате за тях, кажете им какво чувствате, напишете им това писмо (например онова, което Кадир никога не написа на дъщеря си), кажете им , ако чувствате болка и какво означават за вас, изразете всички чувства, защото това са моменти, които не можете да преживеете. Не позволявайте на страха да стои на пътя ви и в крайна сметка да завършите с натрупани съжаления.
Напред! Пазете всеки миг! Никога не знаете стойността на това, което имате днес, докато то не изчезне ... Зейнеп остави Кадир от страх ... тя съжали за това и реши да не се страхува повече ... но беше много късно ... в сцената с детското си "Аз" Зейнеп казва: "Отиди при Кадир и никога не го оставяй сам. И Зейно, не се страхувай, нали ? "

Греховете на нашите бащи. На края, Carpisma засяга и по-широки социални / политически послания .... греховете на нашите бащи. Тази тема много често се повтаряше през цялото време на сериала. В една от финалните сцени Зейнеп казва: " всички деца на тази страна са ранени от бащите си " ....
Но има надежда в младежта ... друга ключова тема в сериала през цялото време, много добре формулирана от Кадир в последния епизод: " малкото момиче означава надежда. Да го гледаш как расте е все едно да гледаш пролетта. Когато погледнете малко момиченце, виждате красотата, която тя ще донесе на света, когато порасне. Като моята Зейно в сиропиталището. Като дъщеря ми Дениз. Като Айлийн. Моят дълг е да спася Айлин. Какво значение има дали Кадир Адалъ го има в този свят или не? Но Айлийн - тя е нужна на всички, за да расте и цъфти. Тя е нашата надежда. "

А сега за Къванч и неговото изобразяване на Кадир Адалъ - вероятно, един от най-добрите образи на Къванч до момента. Той е толкова трагична фигура (като се има предвид всичко, през което премина ), но той остава с такава положителна сила и продължава да се надява. Оцеляващ, въпреки всички трудности :  умен, упорит, смел, решителен, устойчив, състрадателен, даващ, прощаващ, любящ. Да, темпераментен също, не много красноречив и понякога упорит, но той почти винаги е прав и всичко това добавя очарование. Човек вярва, че въпреки всичко, което му се е случило, Кадир ще се издигне над това предизвикателство и сърцето му винаги ще бъде пълно с любов ... винаги. Kъванч Татлъту, като комисар Кадир Адалъ! Що се отнася до представянето на Къванч като Кадир Адалъ, то може да го наречем единствено мощно ... превъзходно ... феноменално. Някои дори могат да кажат, че това е може би най-доброто му представяне до момента. В типичния си Къванчов маниер той се преобразява в характера на Кадир Адалъ и с всяко движение на погледа му  ни показва вътрешния свят на Кадир. Къванч каза, че избира сценариите въз основа на сюжетната линия, която "означава нещо" за него. Ясно е защо той избра Carpisma и Кадир Адалъ. Това е красота зад огледалото, а не това, което виждате на повърхността. На повърхността той е разрошен и мърмори, но зад огледалото блести скъпоценен камък. Добро, милостиво, смело сърце. Точно както сериала: на повърхността на шоуто ти изглежда, че се излива насилие и безчовечност, но зад огледалото ще намерите живота във всичкото му прекрасно и сладко-горчиво великолепие.

Има толкова много запомнящи се герои и сцени в сериала , че би било трудно и тромаво да ги обсъдим всички. Но ето някои от тях, които могат да засилят апетита ви да опитате повече. Отношенията на Зейнеп и Кадир! Kъванч Татлъту притежава онова рядко качество, което предизвиква химия във всяка романтична двойка. Неговата химия с всеки романтичен лидер беше различна и мощна по своему. Но химията между Зейнеп (блестящо изиграна от Елчин Сангу) и Кадир надминава всички останали. Това е много трогателно. Това е любовта на сродни души. Тя е дълбока, пълна със знания и разбиране. Тя е на съвсем различно ниво от всички останали и възможно най-близка до реалния живот. Единствената истинска критика на шоуто е, че между Зейнеп и Кадир имаше недостатъчно сцени.

Отношенията между Вели и Кадир! В крайна сметка химията може да приема различни форми, както между влюбени, така и между приятели. Вели и Кадир имат химия, като противници. Страхотна химия. Помага и това, че Онур Сайлак е невероятен актьор, а Вели е неустоим образ. Всяка тяхна сцена те оставя без дъх и развълнуван за повече. Може да се окажете обезпокоени какво очаква тези двама силни, своенравни мъже, дори повече, отколкото очаквате.

Ще оставим финала, за да стигнете до разбирането му след гледането на сериала, но е достатъчно да кажем, че финалът беше идеално подходящ за темата. Кадир, като главен герой, беше пратеник със следното послание: без значение какво ще се случи с вас, колкото и да не ви е провървяло в живота, винаги има надежда, някъде винаги ще има светлина, животът ще продължи, че въпреки всичко вие ще успеете да " станеш на крака " Сценаристът на Carpisma Али Айдън и режисьорският екип, начело с Улуч Байрактар, блестящо използваха насилието в холивудски стил като средство за предаване на истинските послания и различните теми, в сложността на човешките емоции, човешките действия, човешките слабости и същите истински неща, за които Кадир говори в първия епизод свързано с двойствената природа на човечеството. Чрез Кадир, Вели, Джансъз и безброй други сложни образи от сериала, създателите ни напомнят, че ние като хора се намираме на острието на ножа. Всеки от нас има възможност да се подхлъзне от едната или от другата му страна. Ние можем да бъдем ангели или дяволи .... предатели или верни. Никой от нас няма имунитет, защото всички сме хора. Да мислиш иначе е нереално.
Но, в същото време докато повечето холивудски драми щяха да ни оставят в това отчаяние, създателите на Carpisma ни показаха как да живеем. Чрез богат диалог, кинематографични техники и развитие на героите те ни предават, че всеки от нас трябва да реши дали да избере живота или смъртта, или се заобикаляме с добри хора или с измета на човечеството, или можем ли да приемем доброто и лошото и все пак да запазим човечността си, или се ръководим от страха и малодушието или от смелостта и храбростта пред лицето на неизвестното. Но нещо още по-важно е, че създателите на сериала ни показват, че дори когато всичко е загубено, дори когато нямате сили да отворите очите си, има надежда.
Даваме на Carpisma 10 звезди.

...............
Орси Hug, Фенче Kissing Heart, писали сте докато си подготвям поста, сега ще ви прочета!
........................
Елчин е на корицата на l’officiel

Ире Kissing Heart
Скрит текст:
изгледах серията, хареса ми, интересно ми е как ще се развият събитията нататък с ЕдСер.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 15:53 от Airra

# 63
  • Сърцето ми остана в Истанбул...
Добър ден и от мен скъпи момичета

Знам, че като изчезна и дълго липсвам, но пък си ви чета! Дори да не е редовно, се информирам за всякакви новости преди да се включа . Снощи докато гледах отново разтърсващия финал на Сблъсък бях решила, че ще постна отново коментара на Ани от предишните теми, който описваше за пореден път мислите и чувствата ми. Е, Фенка обаче успя да ме изпревари . Казвам Сблъсък, защото аз именно с това заглавие ще запомня този невероятен проект! Не че "Ирония на съдбата" не е логично заглавие, но това би било логично само след като веднъж си го гледал! Сега вече смятам, че и момичетата които го гледаха за първи път биха се съгласили с това.

Пепи Hug
Наистина е трудно да се приеме, че може да съществува човек като Джанзис, но днес докато предизвикваше Кадир си мислех, че може би замисъла на сценариста е да ни представи не просто един ужасен човек, а по -скоро той е обобщен образ на злото въобще.  Злото съществува по света и борбата с него трябва се води . Кадир каза, че омразата победи, но всъщност победи справедливостта.
Вели през цялото време повтаряше,че Зейнеп и Кадир ще станат като него, но сега накрая той стана като тях. И най-после призна  пред себе си и Кадир, че Кадир трябва да отгледа Айлин не само, защото Зейнеп му я повери, а защото Кадир успя въпреки загубата на семейството си , отново да обича и да бъде обичан.
Изключително съм съгласна с теб - Джансъз е обобщен вселенски образ на злото!

Ире Hug, страхотен коментар! Благодаря ти
Но поне Айлин остана - тя е надеждатата, тя е светлината, тя е бъдещето. Кадир го има, който винаги ще я защитава. Не само нея, той е защитник на всички около него. Сякаш той е бащата в това голямо семейство - грижи се за всички, помага им, брани ги.
 Много, ама много жалко, че остана без своят майка, без своята сродна душа. 😭 Но пък това прави СЦ още по- реален, защото много често и ние, в реала, се разделяме с близките си. Загубата е реална, истинска. Мислиш си,че няма да мине, но всичко минава. Мислиш, че няма да продължиш да живееш, но след сълзите идва усмивката и се превръща в началото на следващия етап от живота ти, както каза Кадир. Една мисъл ни дава сили да продължим - хората, които обичаме, са винаги с нас - носим ги в сърцето си. ❤ Докато ги има Айлин, Кадир, ДжемКер, Зейнеп ще живее чрез тях, защото те никога няма да я забравят.

Орси Hug
        Да, затова още веднага, снощи, споделих, че не той трябваше да го застреля!  Вели закъсня с една минута. Да беше го направил той! Но това е кратка победа на ненавистта, на лошото. Все пак побеждава доброто, обичта, любовта, надеждата!

Кадир и Зейнеп, деца с тежка съдба, със стремеж към липсващо семейство,  си създаадоха своеобразно такова в приюта и това им помагаше не само да оцеляват физически, но да оцеляват и като Човеци. С копнеж към обичта, светлината и добротата.  В последната серия Кадир се извини пред близките си за това, което е принуден да прави. Съвестта и душата му се бунтуваха. Но така е, уви, за да се отървеш от нещо зло, и  на теб се налага да се изцапаш! Това е жертвата, чиято цена се плаща.

Джансиз е осакатен душевно. Не мисля, че щеше да се спре дори и да беше получил обичта на сина си.   Родител не са само предадени по наследство биологични данни. А който до края на живота си отдава от енергията си, времето си, обичта си, цялата си същност за детето.

Хареса ми и твоят коментар! Благодаря . Аз също смятам, че въпреки всичко показано доброто победи накрая! Джемре, която всичките и близки и роднини я предадоха по всякакъв начин, намери сили в себе си да прости и да допусне отново в живота си Белма. За мен прошката е висша форма на добродетел! Не всеки човек би могъл да забрави направените му злини, че дори и да  прости! Лично за мен това е много трудно! Да, изтривам "предателите" от списъка на познатите и забравям че съществуват на тази Земя, но да простя ми е почти невъзможно!
Кадир и Зейнеп наистина построиха основите на новото си семейство, такова за каквото винаги са си мечтали! Затова трябва да се радваме на всичко коео имаме днес и сега и го оценяваме! Защото никой не знае какво ще бъде УТРЕ!

Поли Hug! Бурда им, татлъм

Голямо удоволствие ми достави "играта", която изиграха Кадир и Вели на Джансъз. Въпреки че беше типично в негов стил, тя далеч не беше от неговите мръсни и долни игрички за задоволяване  на зверската кръвожадност на един болен мозък, а един хитър и ловък ход за спасение и самозащита. Така че не знам от какво толкова беше доволен Джанси, защото между него и сина му аз така и не видях нищо общо. Велики тактически ходове могат да са породени и от добронамерени подбуди, ако и да му изглежда невероятно.

Аз лично съм леко разочарована от края на Джансъз. Някак жаждата ми за вселенска справедливост остана дълбоко неудовлетворена. За всичко, което видяхме да причинява този "човек" в големи кавички, смъртта от няколко огнестрелни рани беше най-малкото, което заслужаваше.  ... ми се искаше и Джансъз да изстрада края си, а не да си отиде така за един миг. Може би трябваше да видим да съжалява за нещо, егоистично да се бори за последния си дъх, да се паникьоса, осъзнавайки, че краят му е дошъл - както самият той обричаше жертвите си на агония. А може би Али аби можеше да извърти нещата така, че Кадир да накара самият безстрашен Джансъз да сложи край на живота си, имайки предвид, че за него това беше върховна форма на майсторство и достойна за почит манипулативност.
Та, някак си не очаквах да си отиде толкова бързо и толкова лесно от куршумите на Кадир. А щом това се оказа финалът, няма как да не се запитам защо Кадир не го гръмна по-рано, преди да му бъде отнето абсолютно всичко. Не беше ли идеята губейки от смъртта да запази самоуважението и добротата си и да успее да победи Джансъз, без да се налага да заприлича на него в  постъпките си (защото в душата и мирогледа си никога не би се доближил до този психопат).

В началото на първо гледане за мен финалът също беше безумно жесток, несправедлив и ме остави си с хиляди въпроси, на които не можех да намеря смислен отговор!
Изненадата на Вели за Джанго, пратена му от ОТВЪДНОТО и на мен ми достави идоволствие ! Не че и аз съм такова ЗЛО като Джанго, охххоооооо Слава Богу съм на светлинни години от повредената му психика и неистово желание за мъст към всяко живо същество! .
Относно коментарите ви, че Кадир трябваше по-рано да убие Джанго, съм на 100% съ гласна! Но не смятам, че Кадир би могъл бавно и мъчително да изтезава Джансъз, пък било той и най-големия му враг, а в случая и баща. Смятам че това зависи от степента на жестокост на която е способен човек! Видяхме че на Джанго степента чупи жестокомера, но Кадир не е такъв. Той освен че е полицай и не е бил учен вероятно на такива методи e и милосърдно сираче! Убедена съм че преди да го гръмне вътрешно се е разкъсвал емоционално дали да го направи или да го остави жив и да го тикне в затвора, но да остане верен на принципите си.... или да го гръмне като ясно осъзнава че това е неистовото в момента чувство на отмъщение, което изпитва и в памет на майка си, Зейнеп, Аслъ и Дениз ще го накаже подобаващо като бързо и точно изстреля куршумите в него, за да може миг по-скоро да оттърве себе си, Айлин и въобще човечеството от този неземен изрод Джансъз!

Бих искала да цитирам един пост на Дива, който много ми хареса по времето на онлайн.
Цитат
Ами много силен - Сблъсък Трясък Удар Вик
Сблъсък на хора и чувства, на идеи и конта идеи,
на справедливост и неправда, на милосърдие и ненавист,
на обич и омраза, на раждане и смърт, на закон и беззаконие.
Да, това са новините. Даваха ги в 24 епизода по два часа и кусур, всеки четвъртък.
Подробният сценарий се пише преди емисия, а иначе се спазва общата рамка и се следи рейтинга.
Та и в нашия случай, като пада рейтинга, се обявява един сезон и рамката се променя в движение.
Пробва се с добро, романтика, гости, песни, спорт ... Не става. Системата не позволява.
Накрая си казват - така и така не се гледа, според рейтинга,  що пък и да не кажем това, което искаме.
Най-болната тема - борбата с организираната престъпност >>>
Бившият полицай Вели Джафер, отново влезе в затвора, след като пое отговорността за убийството
на  босът на подземния свят Ариф Кададжа по прякор Джансъз.
Топ полицаят - гл. комисар Кадир Адалъ, който загуби всички близки от ръката на Джансъз, подаде оставка.
Последното загуби спътницата си Зайнеп Йозтюрк, измъчвана, тероризирана и убита от същия този Джансъз.
За зрителите да припомним, че съпругът на  Зайнеп изчезна при неизяснени обстоятелства
и сега след нейната смърт дъщеричката  Айлин остана без родители.
Впрочем Зайнеп и Кадир са израснали в дом за сираци.
Кадир намери майка си наскоро, но тя беше убита пред очите му от безмилостния Джансъз.
Приживе обаче Зайнеп остави важно съобщение, в което казва  една голяма истина >>>

А ето кой е бащицата - социопатът Джансъз.
Последното му престъпление е отвличането на малката Айлин.
Бащицата Джансъз не се отказа от властта си до последно.
Всяка прилика с действителни лица и събития не е случайна.

Сиракът Кадир Адалъ стана баща на сирачето Айлин >>>

Въпреки жестокостта показвана ни през цялото време във всяка една серия под най-различни форми, в сериала ни бяха намекнати много важни, жизнено значими неща - "Човешко и да се греши, но е Божествено да се прощава!", "Любовта е една от най -висшите форми на човишките взаимоотношения, която с еднаква сила наранява и извисява! Но само превилигировани имат шанса да я изживеят!".

Фенче Hug както винаги, коментарът ти е свързан и последователен с предходните постове

Наистина е трудно да се приеме, че може да съществува човек като Джанзис, но днес докато предизвикваше Кадир си мислех, че може би замисъла на сценариста е да ни представи не просто един ужасен човек, а по -скоро той е обобщен образ на злото въобще.  Злото съществува по света и борбата с него трябва се води . Кадир каза, че омразата победи, но всъщност победи справедливостта.
Да, в известен смисъл справедливостта победи, но Кадир според мен говореше за себе си. Видяхме как дълго се бори съвестта му на човек, на полицай с омразата, не милосърдието! Кадир за този изверг в човешки образ нямаше милост. Заради това и допускам, че не го гръмна по-рано.Да, той се закле още в самото начало , че ще убие този, който му отне семейството, детето му ... но, след като разбра, че това е собствения му баща, който без да му мигне окото уби майка му пред очите му, отне му и любовта на животът му , заплаши животът и на хората, които обичаше, отвлече отново Айлин, това вече преля чашата и нямаше вече сила, която да го спре!. Видяхме човекът на закона Кадир Адалъ как уби невъоръжени хора, за да стигне до него. Той вече беше решил да го убие, за това го и заведе на гроба на майка си и брат си и буквално го екзекутира. И то севе севе / с удоволствие / В такъв смисъл написах, че Джансъз все пак победи, и синът му си изцапа ръцете с кръв. Заради това именно Кадир вече не можеше да бъде полицай, не и след всичко, което извърши.

Любовта, състраданието и прошката могат да преобразят хората и да ги направят по-добри - всички заслужават втори шанс, ако имат желание да се променят. За това и сценариста  го даде на Вели, Белма, Мерал, Йомер ...
Тези, които не съжалиха и за миг за стореното зло, всеки един от тях си го получи по някакъв начин.

Съдя по думите му ... той се надсмиваше над себе си как позволи да го надхитрят, сам каза, че в последните мигове от живота си е доживял да се гордее със синът си, защото най- после Кадир е доказал, че е негов син. Но, наистина беше изненадан, когато Вели му каза, че брат му никога няма да го убие, не допускаше , че това изобщо може да се случи.
Нямаше по какъв друг начин да си замине Джансъз ... Кадир нямаше как да рискува това зло да е в затвора, защото като нищо и от там можеше да навреди на хората, които той обичаше.
.
За всичко подчертано съм с по две ръце и два крака!

Още  след финала на онлайна четох коментарите на двете момичета, които Фенка отново е припомнила и отново чувствата ми са в пълен унисон с техните размисли !

И тъй като към днешна дата отново съм подвластна на емоциите връхлетели ме от финала, както тогава така и сега ще се самоцитирам за да си спестя време и писане!

Цитат
Изгледах и последната минута от Сблъсък! Да, финала беше неописуемо жесток, но в проекта има страшно много истини от живота! Не крия, че и аз го пооплюх Али аби, но въпреки това разбрах замисъла му! Всичко в сериала е жестоката истина в глобален аспект. Като започнем от атентата на стадиона и завършим с убийството на бащата соципат от милосърдния си син, в който надделя ненавистта, а не милосърдието. Вероятно не съм единствената плакала от първата до последната минута на финалния епизод. Много болка и осъзнавания ни показаха в него. Съгласна съм с повечето от вас, че логичния финал на епизода беше сцената с Айлин и Кадир на гроба на Зейнеп. Но и продължението за мен не беше излишно. Защото животът продължава дори след жестоката загуба на близките ни и любими хора. Това е реалността, колкото и да е трудна за приемане. Просто трябва да се хванем като удавник за сламка за някой друг и да продължим в името на неговия живот, точно както направи Кадир заради Айлин. Зейнеп в прощалното си видео му каза, че около него ще бъдат винаги подкрепящите  го Джемре и Керем, но и хора които умеят да обичат - Мерал и такива които искат да се променят - Белма и Вели. И че той ще ги познае по сърцата. Голямото му сърце и тези на Керем и Джемре, която прости и отново прие в живота си Белма. Вели пък  му помогна да осъзнае, че въпреки болката която преживя, въпреки хората които погреба, остана сирачето Айлин, заради която беше длъжен да продължи. Зейно - любовта на живота му, му я повери! Защото му вярваше, защото знае че я обича и защото беше сигурна, че само от нея Кадир ще черпи жажда за живот. Той ще отгледа Айлин в името и паметта на покойната му дъщеря Дениз. За мен не бяха случайни шестте куршума които Кадир изстреля в Джансъз. Един за Аслъ, един за Дениз, един за Асийе, един за Зейнеп, един за това че отвлече Айлин и един за това, че му причини толкова болка и съсипа живота му. Но както и той му каза - аз не съм твой син, защото аз знам как се обича, знам какво е да бъдеш обичан, знам какво е да плачеш от загуба на близък. Но пак би избрал всичко това, отколкото да бъде същия урод като баща си! С убийството на Джансъз се успокои и душата на Вели. Защото точно брат му Кадир отмъсти за семейството му. Братът който толкова дълго мразеше, ненавиждаше и обвиняваше за смъртта на семейството му. Те станаха партньори от първия им ден заедно в полицията и останаха такива до края. Въпреки всичките гадости, които той им причини с отвличането на Айлин и Зейно и Кадир намериха сили за да му простят. Просто видяха, че ледена му и безчувствена маска се пропука. Наруши я детската, наивна обич на Айлин към нейния нападател. Али бей ни показа, че дори и в най-суровия човек има капка милосърдие, НО винаги има изключения и това в случая беше Мъртвия. Той дори в последните минути от живота си не съжали за убийствата на всички любими на сина си и за финал искаше да вземе и неговия живот, за да се осъществи социопатската му мечта, че само на онзи свят, четеримата ще бъдат истинско семейство. Въпреки болния си мозък той много добре беше осъзнал истината,  която никога не му е дала покой- че в живота му никой и никога не го е обичал! Нито Асийе, нито синовете му.
Радва ме, че поне сценаристите ни показаха толкова любопитния за мен отговор на въпроса - Каква е тази полицейска кола играчка, която имаше толкова сантиментална стойност за Джанго. Ето тук, съм склонна да се съглася със заглавието с което ще излъчат Сблъсък у нас - Ирония на съдбата.
Колкото и да не вярвах, че Вели наистина се е влюбил в Зейно, накрая ме убеди, че е така, виждайки и неговата мъка от смъртта на Зейнеп. Горките и на двамата с Кадир не им достигна силата, да се самоубият. Но, не защото нямат смелостта, да го направят, а вероятно защото и двамата в този момент осъзнаха, че докато Джансъз е жив никой от тях и хората, които обичат няма да е в безопасност!
Болката на Кадир в болницата, научавайки и осъзнавайки че губи Зейно, но този път завинаги, не беше болка. Той каза не е болка, нещо друго е! Да това не бе само душевна билка а погром! Мъка и безпомощност раздират душата ти на парчета, трудно си поемаш въздух, едва овладяваш сълзите си, но усещаш че си жив, но в живота ти винаги ще има една огромна празнота. Празнотата от липсата на любимите ни хора, с които искаме да споделим радостите си, но и да има рамо на което да поплачем в трудни моменти. Кадир поне намери сили след първия жесток удар на живота отнемайки му жената и дъщерята, да създаде ново семейство. Семейство в което всеки един  от членовете претърпяваше болка, но големите им сърца намериха сили да прощават и да продължат напред. Кадир беше бащата в това семейство и си остана такъв.
Сцената на прощаващата се Зейно с малките Кадир и Зейнеп беше покъртителна. Душата й напускаща тялото се завърна там от където започна историята и на двама им - сиопиталището. Там където всяка нощ са заспивали с надеждата, че в утрешния ден ще дойдат майка му и баща й, за да ги спасят от ежедневната самота и страха. Неслучайни Зейно учеше дъщеря си да не се страхува, защото лошите в живота изпитват надмощие от страхуващите се жертви, о пък скрито се възхищават на тези, които показват смелост и безстрашие. Точно в смелостта на Зейно се влюби Вели. Убедеността с която му казваше, че той ще й върне дъщерята го впечатли.
За мен едно  посланията и любима моя сентенция в Сблъсък беше, че това което не ни убива, ни прави по-силни! Болката от загубата на семейството на Кадир и мъката по отвлечената дъщеря на Зейнеп ги направи по-силни, не успя да ги сломи и те продължиха да се борят с несправедливостите, които им поднасяше съдбата.
Сериала си беше наистина сериозен и с дълбок замисъл и дълбоки психологически размисли. На това отдавам и ниския му рейтинг! Но как да е, вече свърши. Аз се извинявам, че постът ми е толкава объркан, но това е защото все още съм под емоционалното въздействие от финала.

Тези двамата ще оставят траен спомен с тяхната истинска и изстрадана, но непоколебима любов!

От началото

до края

Знам че стана много дълго писанието ми, ама като рядко успявам да се включа, няма как да съм кратка! Сори!
Искам да вмъкна, че за мен финалните сцени на плажа и фон на залеза не са ми излишни и натрапчиви! в началото така ги видях, но сега - не!
Задържането в кадър на голямото, ярко слънце скривайки се зад хоризонта ми напомня за Зейнеп! Това, че тя е там, гледа ги, радва се заедно с тях и същевременно с това ги пази от горе!
Присъствието на Мерал и Йомер също не ми беше излишно . Тяхното присъствие там отново показва какво сърце има Керем! Че въпреки предателството на Мерал, той също като Джемре намери сили в себе си да прости и да я допусне в обкръжението си отново. Същото важи и за баща му Йомер. През детството си това, което най-много му е тежало е липсата на бащина обич и подкрепа. И дори собствения му баща го дакара до лудост с отношението си към Серпил, за да успее Керем да влезе в затвора и да лежи там цели 5 години! Въпреки всичко, той и на него прости!
А , присъствието на Хайдар бей там на масата е най-логично за мен! Та той в през цялото време, в което се познават с Кадир му е повече от баща. И колкото и да му са караше и ядосваше, докато Адалъ комсин изпълняваше служебните си задължение и го варваше в обяснителен режим пред баш началствата . Хайдар си остана за Кадир, бащата когото винаги е искал, но никога не е имал!

Извинявам се за дългия пост, но за протокола ще спомена, че го пиша от 10 часа сутринта, но поради дефицита на лично време в работно такова, смятам че ще бъда извинена .

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 09:12 от kotelina

# 64
.

Котенце, поклон! И много аплодисменти!

Коментарите ви съперничат на коментарите на професионалистите, които са постнали и Фенчето и Айра!

Айрич, благодаря за снимките! Изгледах ги. Не бях ги виждала. В началото Къванч и Дефне ги нямаше и се чудех защо, но после се появи Дефнеа след нея и Къванч.

От актрисата, която играе Серпил се излъчва много елегантност и  сдържано достойнство.

Имам питане: знаете ли къде са правени тези снимки. И последните кадри на сериала, всъщност.

За сериала, нямам повече думи. По-точно не ми достигат  Да, знам че не съм го гледала задълбочено по описани от мен вече причини. Но това съвсем не означава, че влияе на погледа ми, впечатлението ми и високата оценка.  И както вече се питах преди време, не знам каква може да е следващата роля на Къванч. Дори малко ме е страх...

# 65
Орси Kissing Heart благодаря за хубавия коментар! Kiss Амиии, така става, когато ме залеят емоциите мога да си пиша безкрайно дълго и пак да не успея да си кажа всичко Laughing Ето и сега отново ми хрумна нещо -  не може да не сте забелязали, че в живота обикновено все на добрите хора им се случват най-гадните неща Worried Нямам обяснение какви грехове плащат, но е факт. Така е решил сценариста, Кадир да плати цената , че е син на садист и маниак  Cry Когато човек загуби вяра, когато го обземе отчаянието, напълно възможно е да се превърне в звяр Worried Трябваше именно Кадир да накаже баща си. Замисъла на сценария е замислен невероятно, само трябва човек да вникне във всички думи, които се изрекоха. Ето, за това непременно трябва да се гледа поне още веднъж Smile Сега ще се опитам да ти обясня защо не усети радостта на Джансъз за клопката, в която го вкараха Вели и Кадир - заради превода . Сега ще ти напиша точно какво каза Бездушния на синът си
" Не съм предполагал, че ще станеш толкова безхарактерен. Иначе моят син, синът на Бездушния нямаше да тича сополиво след две жени. Мамо, мамо! Зейнеп , Зейнеп! Полицай, който плаче. Ти си моето разочарование! "
А когато Кадир му отговори, че предпочита хиляди пъти да плаче за близките си, вместо да стане такъв негодник, такъв жесток човек като него, Джансъз му каза : " Знам, знам. Знам, че ти мислиш така. Ти сам си написал своята съдба. Унищожи могъществото получено от моята кръв. Само заради това трябваше да те убия "
А когато Вели се обади по телефона и му каза, че неговия брат стои пред него, Джансъз започна да се смее, а когато Кадир го попита на какво още се смее каза : " Ако не на мен, на кого да се смея ? Животът ми разреши дори в последните ми минути да се гордея със синът ми. Ако не на мен, на кого другиго да се смея ? Синът ми доказа, че е мой син, благодаря. " На което Кадир отвърна : " Още не, още не е. Много е рано още да мислиш така "
Айре Heart Eyes благодаря, чудесен колаж! Kiss Благодаря и за коментара на Лара Хартман! Flowers Hibiscus
Котеее Heart Eyes така ти се радвам, че се появи и отново ни зарадва с невероятен коментар, както винаги! С две ръце подкрепям всичко, което си споделила, браво! Дори не зная кое по-напред да отбележа, няма нещо, което да не харесвам ...  Но, може би тези твои мисли най - много ме впечатлиха, благодаря!!! Kiss
Цитат
Аз също смятам, че въпреки всичко показано доброто победи накрая! Джемре, която всичките и близки и роднини я предадоха по всякакъв начин, намери сили в себе си да прости и да допусне отново в живота си Белма. За мен прошката е висша форма на добродетел! Не всеки човек би могъл да забрави направените му злини, че дори и да  прости! Лично за мен това е много трудно! Да, изтривам "предателите" от списъка на познатите и забравям че съществуват на тази Земя, но да простя ми е почти невъзможно!
Кадир и Зейнеп наистина построиха основите на новото си семейство, такова за каквото винаги са си мечтали! Затова трябва да се радваме на всичко коео имаме днес и сега и го оценяваме! Защото никой не знае какво ще бъде УТРЕ!
Цитат
Относно коментарите ви, че Кадир трябваше по-рано да убие Джанго, съм на 100% съ гласна! Но не смятам, че Кадир би могъл бавно и мъчително да изтезава Джансъз, пък било той и най-големия му враг, а в случай и баща. Смятам че това зависи от степента на жестокост на която е способен човек! Видяхме че на Джанго степента чупи жестокомера, но Кадир не е такъв. Той освен че е полицай и не е бил учен вероятно на такива методи e и милосърдно сираче! Убедена съм че преди да го гръмне вътрешно се е разкъсвал емоционално дали да го направи или да ог остави жив и да го тикне в затвора, но да остане верен на принципите си.... или да го гръмне като ясно осъзнава че това е неистовото в момента чувство на отмъщение, което изпитва и в памет на майка си, Зейнеп, Аслъ и Дениз ще го накаже подобаващо като бързо и точно изстреля куршумите в него, за да може миг по-скоро да оттърве себе си, Айлин и въобще човечеството от този неземен изрод Джансъз!
Цитат
Въпреки жестокостта показвана ни през цялото време във всяка една серия под най-различни форми, в сериала не бяха намекнати много важни, жизнено значими неща - "Човешко и да се греши, но е Божествено да се прощава!", "Любовта е една от най -висшите форми на човишките взаимоотношения, която с еднаква сила наранява и извисява! Но само превилигировани имат шанса да я изживеят!".
Цитат
Изгледах и последната минута от Сблъсък! Да, финала беше неописуемо жесток, но в проекта има страшно много истини от живота! Не крия, че и аз го пооплюх Али аби, но въпреки това разбрах замисъла му! Всичко в сериала е жестоката истина в глобален аспект. Като започнем от атентата на стадиона и завършим с убийството на бащата соципат от милосърдния си син, в който надделя ненавистта, а не милосърдието. Вероятно не съм единствената плакала от първата до последната минута на финалния епизод. Много болка и осъзнавания ни показаха в него. Съгласна съм с повечето от вас, че логичния финал на епизода беше сцената с Айлин и Кадир на гроба на Зейнеп. Но и продължението за мен не беше излишно. Защото животът продължава дори след жестоката загуба на близките ни и любими хора. Това е реалността,колкото и да е трудна за приемане. Просто трябва да се хванем като удавник за сламка за някой друг и да продължим в името на неговия живот, точно както направи Кадир заради Айлин. Зейнеп в прощалното си видео му каза, че около него ще бъдат винаги подкрепящите  го Джемре и Керем, но и хора които умеят да обичат - Мерал и такива които искат да се променят - Белма и Вели. И че той ще ги познае по сърцата. Голямото му сърце и тези на Керем и Джемре, която прости и отново прие в живота си Белма. Вели пък  му помогна да осъзнае, че въпреки болката която преживя, въпреки хората които погреба, остана сирачето Айлин, заради която беше длъжен да продължи. Зейно - любовта на живота му му я повери! Защото му вярваше, защото знае че я обича и защото беше сигурна, че само от нея Кадир ще черпи жажда за живот. Той ще отгледа Айлин в името и паметта на покойната му дъщеря Дениз. За мен не бяха случайни шестте куршума които Кадир изстреля в Джансъз. Един за Аслъ, един за Дениз, един за Асийе, един за Зейнеп, един за това че отвлече Айлин и един за това, че му причини толкова болка и съсипа живота му. Но както и той му каза - аз не съм твой син, защото аз знам как се обича, знам какво е да бъдеш обичан, знам какво е да плачеш от загуба на близък. Но пак би избрал всичко това, отколкото да бъде същия урод като баща си
Цитат
Колкото и да не вярвах, че Вели наистина се е влюбил в Зейно, накрая ме убеди, че е така, виждайки и неговата мъка от смъртта на Зейнеп. Горките и на двамата с Кадир не им достигна силата, да се самоубият. Но, не защото нямат смелостта, да го направят, а вероятно защото и двамата в този момент осъзнаха, че докато Джансъз е жив никой от тях и хората, които обичат няма да е в безопасност!
Болката на Кадир в болницата, научавайки и осъзнавайки че губи Зейно, но този път завинаги, не беше болка. Той каза не е болка, нещо друго е! Да това не бе само душевна билка а погром! Мъка и безпомощност раздират душата ти на парчета, трудно си поемаш въздух, едва овладяваш сълзите си, но усещаш че си жив, но в живота ти винаги ще има една огромна празнота. Празнотата от липсата на любимите ни хора, с които искаме да споделим радостите си, но и да има рамо на което да поплачем в трудни моменти. Кадир поне намери сили след първия жесток удар на живота отнемайки му жената и дъщерята, да създаде ново семейство. Семейство в което всеки един  от членовете претърпяваше болка, но големите им сърца намериха сили да прощават и да продължат напред. Кадир беше бащата в това семейство и си остана такъв.
Цитат
Тези двамата ще оставят траен спомен с тяхната истинска и изстрадана, но непоколебима любов!

Цитат
Задържането в кадър на голямото, ярко слънце скривайки се зад хоризонта ми напомня за Зейнеп! Това, че тя е там, гледа ги, радва се заедно с тях и същевременно с това ги пази от горе!
Присъствието на Мерал и Йомер също не ми беше излишно . Тяхното присъствие там отново показва какво сърце има Керем! Че въпреки предателството на Мерал, той също като Джемре намери сили в себе си да прости и да я допусне в обкръжението си отново. Същото важи и за баща му Йомер. През детството си това, което най-много му е тежало е липсата на бащина обич и подкрепа. И дори собствения му баща го дакара до лудост с отношението си към Серпил, за да успее Керем да влезе в затвора и да лежи там цели 5 години! Въпреки всичко, той и на него прости!
А , присъствието на Хайдар бей там на масата е най-логично за мен! Та той в през цялото време, в което се познават с Кадир му е повече от баща. И колкото и да му са караше и ядосваше, докато Адалъ комсин изпълняваше служебните си задължение и го вкарваше в обяснителен режим пред баш началствата . Хайдар си остана за Кадир, бащата когото винаги е искал, но никога не е имал!
Отново прекалих, но ще ми простите Smile
Орси Kissing Heart Hands Plus1 Анна и Лара не са професионалисти, те са фенове от КТ СА също като нас. Но, пишат невероятно! Не зная точно къде снимаха последния епизод, може би Айрето помни Thinking И ние също не можем да предположим каква ще е следващата роля на Къванч. Но, съм сигурна, че отново ще е дъ бест! Heart И не ме е страх, очаквам я с огромно нетърпение!

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 17:05 от queen_fenka

# 66
.

Благодаря, Фенче, за бързия отговор!

Коментарите на въпросните дами са толкова съдържателни, че и много дълги, че са си като истински, професионални критики-рецензии.

Оставям ви. Ще излизам. Защото днес се диша.

# 67
Коте Kissing Heart, чудесно включване, скъпа, ще прочета споделеното от теб поне 2 пъти!! Blush
Фенче Kissing Heart, мдаа, много хубаво си го написала!! Hands Plus1
Орсич,
Цитат
В началото Къванч и Дефне ги нямаше и се чудех защо, но после се появи Дефне след нея и Къванч.
не разбрах коя е Дефне??
Цитат
          Имам питане: знаете ли къде са правени тези снимки. И последните кадри на сериала, всъщност.

и аз нямам представа.....може в покрайностите на Истанбул Thinking

от фотосесията на Елчин

лека вечер!

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 21:51 от Airra

# 68
Добро утро, дружки! Hug

Айре Heart Eyes много хубава сесия на Елка за списанието! Красавица Heart
И в новия сериал изглежда супер, много ми е смешно като прочета,че била като лелка до Озан Smile

Нищо ново няма, за това ще ви покажа снимки на семейството на Киво
Мама Нуртен и Мелиса със синът и, и те са в Бодрум. Божее, на какво си направи устата това хубаво момиче Unamused Ама щом се харесва ... А Нуртен не изглежда никак зле за годините си.

А вижте какъв симпатяга е бил Тугай на сватбата си

И сега не изглежда зле, доста е отслабнал

Като няма нови снимки, феновете издирват стари фотки на патрона
Цитат
Редкая фотография из модельного прошлого.
Кыванч Татлытуг на одних из последних репетиции перед выходом в подиум в качестве модели.
Церемония закрытия года Турции в Японии. 2003 год. Токио, Япония.

За сериала вече казах каквото имаше да казвам, ще чета с интерес вашите коментари.
Хубав ден ви пожелавам! Hug

# 69
.

Добро утро и добър ден!

Айри,

"не разбрах коя е Дефне??"

Май си ме разбрала. Героинята на Елчин от Любов под наем. Автоматично пренесох името й, защото четях нещо за актрисата преди това.  Ролята на Зейнеп е много драматична, предполагаща добра професионална изява, но и ролята в  ЛН е много чаровна и разбира се много добре изиграна. Въобще Елчин много се издигна в моя поглед. Не, че е била ниско, разбира се, но ме възхити.

Хубав четвъртък!

Фенче, благодаря за снимките! Че се чудех защо няма никакви снимки на семейството. Мамчето дали не се е пипнало и то някъде по някоя гънчица. Изглежда много добре, обаче. За разлика от дъщеря си. Направо се е окарикатурила. Предполагам, че са й казали, но тя не слуша.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 10:12 от ORS/KRISI

# 70
Привет! Hug

сега се появявам, че нямахме ток Head Band

Фенче Kissing Heart, и аз видях снимките в ИГ на Мелиса!
Радвам се, че се появи мама Нуртен, отдавна не я бяхме виждали!
а Мелиса...ами нейна си работа какви интервенции си прави....Smirk

Орси, значи си искала да кажеш Елчин Wink..... а иначе знам коя е Дефне.

Socipol

Wink

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 15:39 от Airra

# 71
Привет, момичета 🤗🤗🤗
Изчетох всичко и наистина съм впечатлена. Мисля, че сигурно още може да се пише и разнищва нашия сериал, защото наистина има много теми, а и когато се споделят различни гледни точки човек може да открие за себе си още истини.
Благодаря на всички за споделеното ❤
Хубав ден от мен.🤗🤗🤗

# 72
Добра да Ви е вечерта, дружки! 🦋

Искам да ви благодаря за всичко споделено! 🌺
Днес в работата беше много тегаво и утре ще е така, аз съм  съм меко казано скапана. Затова не пиша толкова често и съм лаконична. Отдавна не бях имала такива периоди, но и това се случва и скоро ще мине. 😂

Ау, сестра му много различна ми се видя. Преди беше много по- хубава!
Тугай и Къванч много си приличат, ама Къванч е облагодетелстван с тази красота и с големия си талант. 😍
А Башак е готина, както винаги. 🌺

Хареса му на ММ Сблъск и още как! Гледахме си заедно финала. Сега му е тъпо, че няма какво да си гледа вечер. 😑

Оставям ви!
Ще се “видим” пак!
Спокойна вечер!

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 21:21 от Irinak

# 73
Привет! Орси, Айре, Пепи Hug Heart Eyes благодаря ви за споделеното! Flowers Hibiscus
Орси, не мисля, че си е правила нещо мама Нуртен, същата си е.
Айре Heart Eyes аууу, кофти е без ток. Видях, че си ми писала, ама чак като се прибрах, пък ти вече беше писала тук.
Да ви кажа най-голямата клюка, която прочетох днес ... Татко ми даде да прочета една статия в някакъв вестник, май Минаха години се казваше и какво да видя : Иво Аръков усилено учи турски, защото Киво толкова много го харесал, че искал в следващия си сериал да снима отново с него. Та, наш Ивчо да знаете, че може да се появи покрай Киво и в Нетфликс А майка ме пита кой е този, не го знаела Laughing Даже не е разбрала, че участва в сериала, а там пишеше, че са му дали по-голяма роля в Сблъсък, щото много го харесали. Като и казах в коя роля игра, тя вика : Е, че той се появи два пъти, от къде да го запомня ? Laughing
Айре Heart Eyes нищо не каза, майка ти хареса ли сериала ? На майка много!
Пепи Heart Eyes винаги може да се каже и още, ама нали виждаш, че няма желаещи да споделят.
Ире Heart Eyes радвам се, че му е харесал на ТМ сериала! И на майка също, много съжалява, че  свърши и няма какво да си гледа.
Щом си скапана, почивай! Понякога има такива дни, разбирам те Kiss
Нищо ново няма ...
Подругите са направили колажи, и те вече се чудят какво да пишат в тази суша Smile Ние поне си имахме какво да гледаме до сега. Нооо, още малко! Hands Pray

# 74
Фенче Kissing Heart, аха , 5 часа без ток Head Band
охх развесели ме
майка ми-бях почти сигурна, че ще го зареже по някое време заради екшъна и насилието, но нея я увлече и си го изгледа с интерес до края.
Ире Kissing Heart, почивай и до скоро! Kiss
за ТМ Hands Plus1
Пепи Hug

Чачо от новия му филм.....на някои снимки е дебел, на други слаб Smiley

лекинка.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 22:34 от Airra

Общи условия

Активация на акаунт