Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми. Преди, сега и в бъдеще /Тема 37/

• 63 807
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
И каква анатомия на кого се виждат в очилата на Ханде?
И аз първосигнално помислих, че ръката е на Керем, но по-скоро не е, защото той има много по-изразен релеф на бицепса Wink

Как мислите, кой води в играта до този момент, сценаристите или ние?
Сценаристите си падат малко богове - могат да "убиват" и "съживяват" героите, да вкарват нови персонажи и общо взето да изменят абсолютно всичко, така че играта винаги е в тяхна полза. И понеже похватите на древногръцките автори не са им чужди, много често пускат "Deus ex machina" в действие.
Скрит текст:
"Бог от машината". Произлиза от древногръцкия и древноримския театър. Обозначава действието, когато бог или повече богове са спускани с помощта на кран (механе) на сцената, за да сложат край на безизходна ситуация. Значението на израза впоследствие е разширено и може да се отнася до всяка развръзка на история, която не се получава вследствие на вътрешната логика на самата история и е толкова невероятна, че затруднява потискането на съмнението, но помага на автора да завърши историята така, както желае.https://bg.wikipedia.org/wiki/Deus_ex_machina
Важното е, че до тук ми харесва как се справят Heart Ние можем само да си запълваме времето с предположения и разсъдения, които за мен са ценни най-вече със силата на споделените емоции. Нещо, което при вече заснет сериал няма как да се отключи Kissing Face

# 421

На масата в офиса на Серкан има фигура на лъв.

На бюрото на Каан също има животно от семейство котки - тигър, пантера...

Стори ми се интересно Animal Lion

# 422
Кукличке, интересно е, защото миналата седмица в едно стори в инстаграм и актьорът, който играе Енгин си поиска на неговото бюро да му сложат един орел и ден-два след това му го бяха осигурили Wink

# 423
Озет на турски
Скрит текст:
Eda, suçsuzluğunu kanıtladıktan sonra ortadan kaybolur. Serkan, Eda’nın gönlünü almak ister ama Eda’yı bulmak kolay olmayacaktır. Uzun uğraşlar sonunda bulduğunda ise Eda onunla görüşmek istemeyince, bu kez Serkan ona kelepçe takar. Serkan davranışlarıyla ve kendi tarzında birçok kez özür diler. Ama Eda’nın beklentisi çok daha basittir. 
Baş başa geçirecekleri uzun bir gecenin sonunda ikisi de birbirini ilk kez çok farklı gözlerle görmeye başlarlar. Ama ikisi de ne yaparlarsa yapsınlar sözleşmenin bittiğinin farkına vardıklarında her şey değişecektir.

# 424
Превод с Гугъл...
Скрий Еда изчезва, след като доказва невинността си. Серкан иска да плени сърцето на Еда, но няма да е лесно да го намериш. Когато Еда не иска да се срещне с нея, този път Серкан й слага белезници. Серкан се извинява много пъти с поведението си и по свой начин. Но очакванията на Еда са много по-прости. В края на дълга нощ сами двамата започват да се виждат с много различни очи за първи път. Но каквото и да правят, всичко ще се промени, когато разберат, че договорът е приключил.

# 425
Значи това беше, до тук сме с договора. Memo
Явно Селин и Ферит ще обявят, че се разделят, макар според мен да няма логика да идват заедно, за да кажат, че се разделят... Ама сигурно е така, щом в озета пише "Но каквото и да правят, всичко ще се промени, когато разберат, че договорът е приключил."

# 426
Може и да се женят.

# 427
  • Плевен / София
Това ми харесва повече 😛
Здравейте момичета,
Искам вече да е сряда 😀

# 428
И официалните снимки към 9 еп.

Ердем Satisfied

# 429
# 430
Ами да свършва вече този договор, за да се погледнат с техните си очи и да разберат какво означават един за друг.

# 431

На масата в офиса на Серкан има фигура на лъв.

На бюрото на Каан също има животно от семейство котки - тигър, пантера...

Стори ми се интересно Animal Lion

Здравейте момичета,
За говорещите английски, в този подкаст на Dizzy for Dizi за епизод 8 има обяснение за предметите на бюрата на Серкан и Каан (114 Мин):
https://open.spotify.com/episode/54Atwjc9w0kT42iWYV1fgQ?si=kWsrj0M0RT-2X3sA4gZaqg
Превеждам по-долу най-интересните неща. Смело сърце (Серкан) срещу пират (Каан).
На бюрото на Серкан има:
- лъв - символизира лидерство, смелост, защита и самотен характер.
Статуята на лъва замести конската глава от предишните епизоди, която пък е символ на благороден, енергичен и страстен характер. Името Серкан също означава благородна кръв.
- реплика на храма на Аполон в Анталия;
- цветето на Еда, което пък намеква за сантиментална натура.

На бюрото на Каан има:
- пиратски кораб/шлюп - в историята на пиратството този кораб е известен, че е бърз, напада изненадващо и бързо изчезва със съкровищата, така както в миналия епизод Каан открадна дизайна на полилеите;
- шахматна дъска (еп.2) - символизира манипулативен характер и че си играе с живота на хората;
- гепард - бърз, ловува по-малка и слаба плячка, както Каан използва Мело и Ферит;

И на бюрата на двамата има глобуси (при Серкан на бюрото в дома му).
При Серкан той е символ на човечеството и неговото спасение, наред с книгите за корабоплаване, философия, астрономия и т.н..
При Каан, глобусът е символ на желанието му за сила и надмощие.

А относно орела за Енгин, според мен са го избрали защото Анъл е голям фен на футболния отбор Бешикташ известен с прякора орлите.

Хубав и успешен ден.

# 432
Druon, точно заради Бешикташ искаше орела. Сега, като го написа се сетих, че така беше, но другите символики са много интересни - благодаря, че сподели Heart

# 433
Сега се сетих ,че абсолютно същия кичозен лъв подариха на мъжа ми преди няколко години , замина на вилата Stuck Out Tongue Winking Eye

# 434
Благодаря за поясненията, беше много интересно да прочета всичко това! Наистина има много смисъл🥰

Общи условия

Активация на акаунт