Има много и разнообразни мнения в темата ни, което ме радва почти колкото, че си имаме още едно фрагче за следващия епизод. Някой умен човек беше казал, че ако всички са на едно мнение, значи никой не мисли достатъчно

Какво се изясни с пускането на третия фраг?
1) Причината Селин да е в планинската къща е общото интервю на двете двойки, но това веднага поражда въпроса защо пък решиха точно там да го дадат и защо с преспиване?
2) Серкан признава пред Енгин за фалшивия годеж (което е огледално на признанието на Еда пред Джерен, т.е. квит са и продължават с неспазването на договора), пък ако Джерен и Енгин ги подбутнат малко един към друг...

3) Леля Айфер научава за сватбата на Серкан и Еда от Мело (пак не ѝ казва лично), както Айдан вероятно научава за сватбата на Селин и Ферит от Еда. Комуникация между най-близките - нула

4) Еда вече вътрешно в себе си е приела, че каквото и да избере Селин, договорът ѝ със Серкан отпада и на нея не ѝ остава нищо друго освен спомените за преживяното. (Тук веднага ми изплуват думите на Сейфи, че се възхищава на Еда, защото въпреки че знае, че всичко е договорка и ще свърши, се старае все едно е наистина). Серкан явно ще се измъчва от същите мисли, затова без външна помощ не виждам как ще им се получат нещата

Между другото, днес четох, че хората масово очакват Серкан да спре Еда с целувка, подобна на нейната от първи епизод, защото белезниците вече и двамата ги ползваха, а лъжата за сватбата е равностойна на лъжата за годежът. Т.е. ред му е и му се пада на Серкан бей да целува

Сега малко в друга посока завивам. Често нападаме Селин, защото симпатизираме на ГГ, но на мен образът ѝ ми е абсолютно житейски издържан и даже, ако не се държеше по този начин, щеше да ми е изкуствено. Фразата ѝ: "Кажи ми само една дума и оставям Ферит" съм я виждала в живия живот и да, понякога хората постъпват точно така, дори и след като са минали години, имат деца и т.н. Да не забравяме, че и Айдан я нахъсва постоянно, а и не е минало много време от раздялата им, т.е. Селин има пълното основание да се самозалъгва, че всичко може да бъде като преди Еда. Даже по-лошо, иска да се възползва от положителната промяна в Серкан, която се случи благодарение на Еда... при това съвсем съзнателно

Каквото и да са ни подготвили за новия епизод, отново мисля, че ще ни преведат през полюсни чувства. Погледите на Еда и Серкан по време на интервюто и погледите им, когато Селин казва, че е готова да остави Ферит са двете крайности.

Терзанията и въздишките им един по друг, с малките спомени, които ще им останат „след договора“.

Ще има и смях с Айдан, Ердем и приятели

Но нещото, което забелязах и най-много ми хареса е паралелът между разговорите на Серкан със Селин и с Еда пред камината.... Ами, вгледайте се в пламъка между тях и всичко ще ви бъде ясно

П.С. Не знам дали е умишлено търсен ефект, но ще си вярвам, че е така, защото тази вечер съм с 8 диоптър розови очила