Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 400

• 37 891
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Връщам се да видя трейлъра - Наре ще тръгне с Гедиз ощев началото на следващия епизод. Обаче защо после пак е в конака и то на масата не ми е ясно, а Санджар спи в конюшната, гОркия няма къде явно от целия кокошарник, в който се превърна конака.
  Обаче ми стана интересно - Наре хич не се учуди когато Гедиз призна, че е влюбен в нея, нито пък се притесни 🤔Не мога да и разгадая изражението.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 12:25 от araselia

# 196
Връщам се да видя трейлъра - Наре ще тръгне с Гедиз ощев началото на следващия епизод. Обаче защо после пак е в конака и то на масата не ми е ясно, а Санджар спи в конюшната, гОркия няма къде явно от целия кокошарник, в който се превърна конака.
  Обаче ми стана интересно - Наре хич не се учуди когато Гедиз призна, че е влюбен в нея, нито пък се притесни 🤔Не мога да и разгадая изражението.

Е, тя пък ако не е разбрала, че гиздавата пръчка има нещо към нея - язък и за световното възпитание и култура.
Оф, откога все ви заострям вниманието за една сватба /снимката която изтече от сета/ - като нищо Наре може да се ожени за Гедиз, за да вземе попечителството.
Оженят ли се - тогава ще излезе нещо свързано с Менекшето. Но Наре вече ще е обвързана.
А може и сватбата да е на някой друг - драскам си на клавиатурата, че кога ще дойде другия понеделник.

# 197
  • Пловдив

https://www.youtube.com/watch?v=N6wAtGvoGdE

"Дъщерята на посланика", 19 еп трейлър 1 с бг. субтитри.
Приятно гледане.

# 198
Няма двойка Наре  и Гедиз, няма и да има, пък  да не говорим за сватба.

Птичката ще отлети.. Не трябва да са врагове, защото тя не е трофей..
Обича Санджар и ще се съберат.

Ще има много разочаровани, какво да се прави.. Подвеждащ фрагмент и надежди..
Да  разсъждаваме рационално..
Наре не е човек, който, ще нарани така любим човек..
Предавайки го с най-добрият му приятел..
Как така не се усети още в самолета, че я харесва? Падна му ченето и после всичко друго, с което се издава. Или пък и тя неосъзнато има симпатии?
Ще видим наивна ли е или не.

Пък може аз да бъда изненадана? CloseScreamAstonished
Ще припадна със Санджар, в такъв случай ... Joy

# 199
Добро утро!

Благодаря за преведения фрагман ❤️ Видяхте ли сега, приятелството си е приятелство, сиренето е с пари 😏 По-точната дума в случая е всеки се бори за своя интерес, така че и Гедиз е човек, не е ангел, най-важно му е собственото щастие - ако другите се вписват в него, добре, ако не (приятел, враг няма значение) - да вървят на м.. та си 😝 Цинично е, но това е положението. И да ви кажа такива хора са щастливи при всички положения, другите не винаги.

Обаче не мога да виня Наре, че не иска да е под един покрив с онази гърмяща змия, даже и да е с цел защита.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 07:07 от araselia

# 200
  • Варна
Добро утро, снощи се ядосах , естествено нета ми се влоши  и зарязах всичко Imp
Сега ви  изчетох, чакам с нетърпение направо превода, това гледане онлайн при мен явно не става.
Благодаря и за преведени трейлър и гледайки, тук на последното изречение ми излезе направо продължение, ще видим дали ще е тъй .....но от израженията ми се струва  ..." батко Гедиз не е отвел Наре", ....Наре е тръгнала с него Rage
Ами ние го предполагахме това, че може  да стане, и да, може и сватба

Е, тя пък ако не е разбрала, че гиздавата пръчка има нещо към нея - язък и за световното възпитание и култура.
Оф, откога все ви заострям вниманието за една сватба /снимката която изтече от сета/ - като нищо Наре може да се ожени за Гедиз, за да вземе попечителството.
Оженят ли се - тогава ще излезе нещо свързано с Менекшето. Но Наре вече ще е обвързана.
Марта, е туй е много, много вероятно дето си писала Thinking

# 201
Добро утро,

https://www.youtube.com/watch?v=N6wAtGvoGdE

"Дъщерята на посланика", 19 еп трейлър 1 с бг. субтитри.
Приятно гледане.

Flowers Bouquet
За шанса.Наре сигурно ще даде шанс на Гедиз, но Мелек...Все пак е дете...

Аз съм за Наре, да върви по пътя на Санджар.Но когато той се "закопа" с Менекше, отношенията им с Наре бяха на друго ниво.А сега, пречката е бременността на Менекшето, но Любовта вече е изяснено, че не е изчезнала.

А Гедиз, дълго се бори със себе си и нямаше как да избяга от характера си.Винаги са го привличали интересните трудности....

Страхотна игра на актьорите....

И аз, особено се насладих на подводнитге снимки.Heart

Момичета, Hug

Здрав и приятен ден.

# 202
Здравейте,

Аз очаквам да развалят образа на Ураз и да не е вечния  рицар в доспехи.
Време беше да признае любовта си, даже вижте колко удобен и подходящ случай избра?
Честно казано аз не бих живяла под един покрив с Менекше, със сигурност ще седя далеч от Санджар в това положение.         
А и какво повече да очаква Наре? Колко болка може да понесе и удари, които той й нанася? Колко рани да си отвори? Явно е, че го е загубила завинаги с това бебе.
Даже мисля, че заслужава щастие и спокойствие, след всичко което е преживяла..
Да бъде ценена и обичана, като всеки човек, да осигури  на детето си нормален живот.
Тук идеялно се вписва Гедиз, с който са подходящи един за друг(нрави,маниери,разбирания и т.н.).
 При така създалата се ситуация, звучи доста логично нали?
Да му даде шанс, да използва евентуален брак в борбата за  родителските права..
Да видим един лош Санджар или да се примири и да я постави във миналото.  Наре ще покаже, че е истински войн. И хоп  Санджар се отървава  от Менекшето, но Гедиз не пуска Наре. Може вече да добавя към сценария ми-щастливи са и чакат бебе. Или първото е по-вероятно ..
Драма, драма и пак драма...

Ееее даа, от тук насетне всеки може да бъде щастлив по-своему. Дори да не даде шанс на Гедиз. Наре би трябвало да намери спътник в живата.  Санджар също може да се опита да  разбере Менекше, да я опознае и обикне. Така или иначе са създали семейство. И защото зад нейния образ, май се крие доста болка и трудности в живота, които са я овълчили така. Ще забравят за детската си любов с Наре , ще я приемат за невъзможна, ще бъдат едни цивилизовани родители. Така или иначе не могат да си простят, нека опитат да бъдат щастливи.

Ще приема такъв сценарии.. Но аз лично загубих интерес към историята .
. Какво стана с епичната любов? Добрите приятели?
И Наре да бъде точно с Гедиз? Все едно няма други мъже. След  последния епизод ми се струва, като удар където най-много ще заболи Санжар.
 Не от любов, а защото е ранена и обидена, ще му даде шанс.

Прекалих малко, но ще ми дойде в повече драмата. Особено ако така се развият нещата, и пак плачат един за друг..
В крайна сметка, ако човек нарани любимия си, внимава и не прави грешка след грешка за да се отдалечи от него..

# 203
  • Пловдив

Здравейте и добро утро.
Така ще е. Ако следваме логиката 50 на 50, би трябвало и Наре да се омъжи.
Каквото за единия, това и за другия. Ще видим... Санджар се ожени при съвсем други обстоятелства, не допускам при сегашните - попечителството, Наре да го направи от инат. Любовта се обезсмисля... Да не забравяме Мелек, че и тя има предложения... Сценаристките са на ход.

За сега, успешен вторник.

# 204
Добро утро момичета Two Hearts
Хубав и успешен ден!

Какви ветрове "задухаха" само от снощната серия, а?
Толкова силни, че започнаха да свалят една по една маските на доста хора.

Първо на Наре, но тя като истински войн успя почти веднага да върне статуквото. Какво разбрах със сигурност от видяното.  Болката от факта, че е била изгонена преди години, болката от факта, че Санджар се е оженил и че чака дете от друга жена е по-голяма от болката да го види мъртъв. Демек може да е умрял, но разбиране/прошка няма, няма и да има за в бъдеще.

Второ на садъча Гедиз. Видяхме, че когато нещо се отнася за Наре, той също може да прояви жестокост към останалите. Преби Яхя, за да получи сведение къде е Наре. Подведе се от очевидния факт, който "видя" с очите си - 2 000 000 долара.
Сещам се как преди време едни гледащи упрекваха Санджар, че е повярвал на това което е чул със собствените си уши /пак по телефона/. Брей, каква ключова роля играят тези телефони в сериала ни. А, забравиха обаче една от опциите му - проследяващата, дори и при изключен телефон.
Значи да се върна отново на Гедиз - той е обсебен от Наре и това вече много явно му личи.
Знаете ли не ми стана жал за Яхя, защото той принципно си заслужаваше един як пердах, но заради това което причини на Мелек, подвеждайки се на заплахите от Менекше.
Колкото и да е "глупав" той каза нещо много важно и ключево за серията - "Ами ако се случи нещо с брат ми? Един път на попита за него. Само Наре, Наре." Попадение в 10-та.
Когато Гедиз се нахвърли върху Санджар заради Мюге - Санджар не отвърна, но му показа истината.
Интересно ми е сега как ще се държи Гедиз, като се разбере за непричастността на Яхя към отвличането на Наре.

Третата маска е тази на Зехра и от това най-изумена е Халисето. Защо дъщеря ѝ, принцесата на конака се грижи така за бедния "слуга"  Каврук?  Зехра, под заплахата от това да загуби чисто физически Каврук показа на всички, че не е равнодушна към него.

Падна една маска и от лицето на Дуду. Пред това да отстоява евентуална "любов" с Яхя, тя си предпочете работата. Права е.  Не си струва, да те изгонят от добре планета и харесвана работа заради един "пут.. трънкин" който през цялото време на Гедизовата поучителна тирада - остана безмълвен.

Показаха и още нещо важно за нравите и традициите или както ви се хареса като определение.
Изумих се на двете ханъми Мюге и Елван, как си седяха и слушаха побоя над Яхя.
Изумих се също как Гедиз след като преби Яхя си говореше със сестра си - дали не се е уплашила от Кахраман?
Ишъклъ май първо гледат себе си и своите проблеми - другите въобще не ги интересуват и съответно не се трогват за тях.  Как Гедиз не попита Елван за чувстгвата ѝ, след като достатъчно добре чуваше ударите и виковете които се носеха отвътре.
Видя се разделението вече - ние Ишъклъ и останалите.

Това ме насочва към едни други мисли - доколко  още ще вчернят историята.

Наре с Гедиз?
Наре отново избягала?
Войната Гедиз-Санджар?
Разривът  Санджар/Яхя?

И пак да кажа още нещо, което видяхме докато снимаха тези 4 серии, които сега ще изгледаме. Сещате ли се за пожара /компютърно създаден естествено/ ?  Тогава се мъчих да разгадая мястото - приличаше на конака, после на оливарницата, но че имаше маслинови дървета се виждаше ясно.
Та си мисля, ако Наре се обвърже с Гедиз независимо по каква причина - дали Санджар няма да запали всичко.
Тогава предполагах, че Яхя може да е, но сега клоня към Санджар.
Това богатство, дадено му от псевдо-приятел, да не му е нужно.

Наре го обичаше беден, да видим Менекшето дали ще остане до бедняка. Отидоха им мечтите за господство и на Халисе, и на Менекше. Само заради ето това си струва Санджар да премахне всичко дошло с помощта на човек от сем. Ишъклъ.

Офф, колко изписах само от гледането по картинки и тук-там превода онлайн.

Но това което ни  чака да видим в историята , въобще не е хубаво. Обаче пък не откривате ли истинските неща и предизвикателства от реалния живот?
Изнасилване, разрушаващата сила на нелепите традиции /бракове по принуда/, чувствата и живота на децата живеещи в непълни семейства, липсата на бащина /на посланика/ и майчина /на Халисе/ обич, подкрепа и разбиране на собствените деца, обязаностите на бедните към богатите, стремежът към власт, пари  и имотно състояние, забежките/флиртовете на работното място с различни цели /един търси авантюрата, друг заради кариерата/. Има и още, и още... Всеки от гледащите може да открие в сериала нещо от себе си, от близките си, от приятелите си и колегите си. Това като се замисля, де.

Не мисля да разсъждавам повече какво би станало или кое е правилното за развитието на историята, но че ще видим във всеки един от нашите герои  реално съществуващи човешки качества - ще видим.
А хубаво ще е  като видим къде, как, с кого нашите герои грешат - да не правим подобни грешки. Ако се обединим около тази "кауза" на сериала - мисля, че гледането ни няма да е напразно.

# 205
  • София
Привет!
За мен не е ясно - бременна ли е наистина Мененшето и от кого?

# 206
Привет!
За мен не е ясно - бременна ли е наистина Мененшето и от кого?
 Те това е въпросът на въпросите и на никой не е ясно 100% 🙂

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 13:59 от araselia

# 207
  • Пловдив

Рейтингът - на 5 място в трите групи:
5. Total'de 4,80
5. AB'de 4,63
5. ABC'de 5,16

# 208
Момичета Two Hearts
Още нещо се сетих, да си го кажа и него.
Припомням ви отново мотото на историята "Ще се обичат до смърт, но няма да си простят"
Не го забравяйте това - то свети толкова  силно, че ни заслепява и по тази причина не го и виждаме.

Видяхме, че дори и при "смъртта"  на Санджар - тя не му прости. Той е предал любовта им.
Санджар считаше същото и не прощаваше, но разбра къде и как е сгрешил. При него обаче грешките са на няколко етапа във времето. За последните /тези в настоящето/  - най-вече  няма прошка.

Какво ще се случи отсега нататък с Наре?  Тя ще направи същите грешки, като неговите. Логично е да се омъжи за Гедиз, за да изпита Санджар същата болка като нейната.

Пак бяха писали в анонса  и друго - "Историята е за любовта". Това се разбираше много двуяко както тогава, а сега съм почти сигурна какво са искали да ни кажат с тези две подсказки още преди да започнем да гледаме сериала.

История за голямата и легендарна любов - едиствената и истинската. Но... трябва да я видиш и най-важното безусловно да вярваш на човека когото обичаш, защото в противен случай - любовта ще мине покрай теб и ще отмине. Т.е. Санджар може да обича до смърт, но няма да е с Наре никога.
Наре също може да го обича, но няма да прости т.е. заедно и семейство дори и в бъдещето - не.

Санджар е в губеща позиция по всички показатели. Ако ще да стане лош, още по-лош човек - така ще остане съвсем сам и отхвърлен от всички. Страданията му ще са огромни, но идеята на СЦ е точно такава.
Прицелна към мъжете. В тази история има прекалено много феминизъм. СЦ вложиха в образа на Санджар всичко негативно на турския и не само мъж.
Всичко което сега му се случва е заради това, че не е повярвал, не е останал "до живот" верен, че е създал семейство и дете на друга, която на всичкото отгоре е злобна и лоша жена. Т.е. това си е неговото наказание свише, защото той има религиозен брак, който брак  е все едно "зачеркнат"  с гражданския.
Никого  не  интересуват причините за постъпките на Санджар -  защо е постъпвал така, какво е чувствал тогава и сега... Да знаете, че накрая Санджар ще е пожертван или още по-лошо - ще го оставят до живот с Менекшето.
За Наре не зная и не искам да философствам, как, къде и с кого ще продължи.  Историята е "Дъщерята на посланика". Дали с Гедиз ще преживее  това което цял живот е чакала да изживее със Санджар...  Не зная...

Зная обаче едно. Зная, че гледам сериал с великолепната игра на Енгин. Колкото и "негативен" образ да е избрал  в този проект  - това е  най-доброто в актьорската му кариера.
Дано само СЦ да продължи без нелепости, защото в един проект, ако няма силни реплики и събития, само една всераздаваща се игра не стига.
Големите и велики актьори трябва да могат да дадат на публиката всичко. Да представят живота и чувствата на мъже - рицари, на мъже-герои,  на мъже-подлеци, на мъже-изверги. Колкото си по-голям в актьрската професия - толкова повече предизвикателства можеш да си позволиш.
Големият Антъни Хопкинс  и неговият Ханибъл  "Мълчанието на агнетата "/ 5 Оскара и 2 номинации/
А само като се каже "Жокер" и веднага идва асоциацията с Джак Никълсън.

Големите актьори като големите лоши момчета. Найс, А?

Нека Енгин да не е на върха на някакви си там турски анкети и класации, както и измислени улични такива.
Важна е ролята, важно е майсторството  и играта.
За да се предложи този СЦ на Енгин, значи е преценено кой точно турски актьор би се справил със Санджар.
Както беше навремето с Керим.

Ех, защо Мерал Окай си отиде толкова рано от този свят... Какво можеха да направят още двамата  заедно.
Тя като СЦ, той като актьор.

# 209
Рейтинга не е лош, така ако се задържи ще е добре.
  Яхя си е заслужил боя от където и да го погледнеш, ама чак такъв побой да му нанесе Гедиз - не очаквах, по принцип Санджар беше по кютека, Гедиз действаше дипломатично до сега. А пък сестра му, психолог, медицинско лице най-хладнокръвно слуша и чака от вън 🙄

Елван и Яхя не ги разбирам, не си личи да има нито привличане, нито любов, а при това, че не могат да имат деца защо са заедно не ми е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт