Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 400

• 37 890
  • 740
  •   1
Отговори
# 210

Рейтингът - на 5 място в трите групи:
5. Total'de 4,80
5. AB'de 4,63
5. ABC'de 5,16

Много голяма промяна и то, отрицателна....Дано го задържат....

Хората се надяваха на НарСан, но СЦ следват план.

Нещо не разбирам.Уж много обичаш, но не прощаваш.По този начин, унищожаваш себе си, а и хората, които те обичат.

Повечето зрители, предполагам, не искат тази "война" и резултататът....

Вече не се очакват изненади в позитивен план, въпреки че бяхме предупредени още в началото на сериала.

# 211
Марта, много се радвам да чета какво мислиш по-темата...
Както и другите момичета...
Даже си мисля, че  би вдигнала рязко рейтинга на сериала ако станеш сценаристка...

Като цяло опасенията ни за не много висок рейтинг се оказаха точни. Освен това  ако продължават да заливат с помия Санджар, да го показват все черен и оженят Наре с Гедиз. През това време представят главните герой по същия начин, съвсем ще падне рейтинга.

Санджар да стане новия Акън?
Наре да забрави за силните си чувства и да се хвърли в ръцете на Гедиз. За отмъщение и утеха? Според мен е доста нелепо, като се има предвид колко силна и спокойна личност е.
Наслаждавайки се на образа й до сега, в момента може да направи напук на Санджар, но не това... Да избяга е най-логичното. Ако остане, ще го вижда всеки ден с друга, няма да може да го докосва, ще кървят раните им при всяко виждане. Да са далече е най-безболезнено в моментната ситуация.
Както всички знаем, Менекше е способна на всичко. Надробила е нещо свързано с бременността и бяга от Локи, като Дявол от тамян. Това е бомбата, която ще взриви следващите епизоди.

Да даде шанс на Гедиз,  ще бъде катастрофално за нея  и сериала.  Представете си колко много, ще бъде наранена Мелек?  Бих го сравнила с мазохизъм, да  бъдеш с първия под ръка за да накажеш и забравиш? На нея не й отива, освен това не се вързва с образа й и всичко което видяхме до сега.

Мобе би, понатам ако наистина няма да си простят, когато болката й поотихне..

Гледайки фрагмените- Сигнах до тези изводи-
Санджар запазва спокойствие като я вижда, че идва към тях.. Тя отива да говори с Гедиз, той я придържа... Решава да си тръгне с него, но Санджар му посинява окото. След това се разиграват следващите сцени в конака,ще ходи в дома на Гедиз, натупва Яха на пристанището.. През това врем Наре бяга с Елван и Мелек предполагам, разказала й е всичко, отива на среща с Гедиз на "тяхното място"...Той и признава, тя го отхвърля и ще избяга с такси (с Елван ).
После Санджар нищо чудно да запали всичко, той е способен наистина да унищожи целия свят и себе си, заради Наре..

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 13:21 от Nina_richi

# 212
Знаете ли, захванах се с къщна работа, която ме отвлича достатъчно за да не мисля нищо върху сериала.
Но ми прави впечатление, как доста хора се впечатляват от това което виждат - дали от екрана или от снимките зад кадър. След като пуснаха фрагмана за 18 серия и се видя онази по-интимна прегръдка между Наре и Санджар, един коментар от руска група /те са много коментари от ВК и са все шедьоври/ направо ме шокира. В общи линии беше крайно негативен /за кой ли път! при рускините/ но явно пролича влиянието което има самата им култура и традиции /пишещата беше нехристиянка/. Значи  Санджар пак такъв, онакъв, пък тъй-пък иначе, но най-възмутена беше от това как омъжената жена Неслихан се "качила" на Енгин.
Е, момичета докато има такива гледащи - сериалът няма да бъде подкрепен, двойката Санджар/Наре също. Болшинството смятат  като Гедиз - щом си женен , гледай жена си. Останалото вече е табу. Затова се и саморазправи с Дуду  - уволни я. Има човек-има проблем, няма човек-няма проблем. Пък уж беше широко скроен, с американско възпитание и  филан-фалан още приказки. Типичен турски мъж  си е и той. Щом някой го засегне - налита да се бие, ако пък се отнася  за жена /в случая Наре/ започна да проявява неистова ревност. Малеее, ами ако беше в положението на Санджар -  не ми се мисли, какво щеше да е. Той сега дето само е хвърлил око върху нея и се държи собственически, какво остава ако тя му беше отговорила с някаква взаимност на чувствата.  Ще задмине Акънчо.

Допълвам си поста, че прочетох Нина. Нинка, разбрахме защо Санджар се е оженил - дадоха го снощи в ретроспекция. Там обаче присъстваше и Елван. Тя знае цялата истина за тази женитба. Халисе, отиде заедно с Елван при Санджар /той беше при конете/ и директно му заяви "Женя те" Ефеоглу трябва да имат продължение/наследник. Елван е бездетна - демек "греха"  безплодие на брака Яхя/Елван, трябваше да изкупи Санджар. Той отказваше, но тя почти го прокле с най-тежката майчина клетва при мюсюлманите. Заяви му, че от него се иска да направи дете.
Той това и направи в ПБН с Менекшето.
И пак има нещо недоизпипано в цялата работа с тази бременност.
Менекше  искаше дете за да си осигури статут в конака и богатство, но поведението ѝ не е като бременна жена.
А и още нещо си мисля, което пак е обвързано с религията и то не само тяхната.  Човек който е добър, вярващ, правещ хубави неща спрямо околните - съдбата/Господ не го оставя без рожба. По един или друг начин.
Менекшето не е от този тип жена.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 13:48 от Марта_49

# 213
Здравейте,
Според мен тази сцена с признанието на Гедиз и неопределения поглед на Наре е постановка пред Санджар.
Може би е предварителна уговорка между двамата.Не мога да повярвам,че Гедиз ще рискува така изведнъж и то пред Санджар да прави обяснение и Наре спокойно ще се съгласи с него.
Не знам,така по картинки,много ми хареса серията,сякаш почнаха да се случват нещата.
Невероятна игра на Енгин и Неслихан.Гедиз да беше си седял като изваден от лековата романтична комедия.Ама вкараха го в драмата,ама хич не му отива,уф чак грозно.Но пък да стане поне по-истински образа му.
Рейтинга паднал.Логично,в този сериал всичко е много,ама много поляризирано.Драмата е голяма,като че ли щастливи не може да има,лъха някаква безнадеждност.Гледащите имат съвсем противоположни очаквания и така се заформя недоволство.

Хубав ден,бъдете здрави

# 214
Flowers BouquetДа, Марта, благодаря ти..
Точно в тази сцена в която Наре гледаше с облекчение,че Гедже е нейния кон и не с него са довели мнимата булка.  Погледа на НАре ме накара да си спомня една сцена.Когатоказа,че когато сърцето вземе надмощие над нея- търси само една причина да му прости. 
Мисля, че тази една причина за прошка се вижда в погледите им и действията.
Великолепна игра, страхотни актьори. Жалко, че имат такива слаби сценаристи.
Имам чувството,че маскарят Санджар и все гледат да го оправдаят във времето. Все той е на тесгяха, много съм се развълнувала.

Дано да се вземат в ръце ...Flowers Bouquet

# 215

Нашето морско момче.
Добре е поработил чрез любимото си занимание.
Това сложно като техническо изпълнение спасяване беше направено супер.

Тази серия добре играха всички.

Губеше ми се Каврук - той ако не от катастрафата, то от прекомерното внимание сякаш беше в някакъв ступор. Хънкаше и мънкаше.

Халисето имаше ли въобще реплики?
Атике  играе фон, Локи каза 5 изречения и се щураше ту отпред на колата, ту отстрани. Фон и той.
Посланикът изчезна - къде  живее този човек  и от какво? Той пък е  фон в далечината...

# 216
  • Пловдив

Страхотни снимки в морето.
Ентин и Неслихан са перфектни.

Зрителите харесват по различен начин сериалите.
Ние сме от най-гледаните.

Ето и подробният рейтинг.
За ориентиране.
Другата седмица ще се разместят сериалите - убедена съм.

# 217

Обещанието от миналото...
Наре качена на Гедже да влезе като булка в конака.

# 218

Няма как да ме убедят СЦ и не само мен, че Наре е специална жена.Тя има поведение на най-обикновена ревнуваща.Заслепена от ревност, че не е единствената, "докосната"  от Санджар.Малката и надежда изчезна след бременността на Менекшето.
Сега, Наре се задушава от претенциите на другата съпруга.
За да е първата и каквато е, Санджар има шанс, само ако изпрати Менекше в къщи.
Но той сам трябва да се досети.Иска я, иска Мелек, но няма да стане така.

По друг начин, не мога да си обясня постъпките на Наре.Едновремено, иска Мелек да има баща, с цената на живота си и в същото време иска да лиши Санджар от дъщеря си...

# 219
Хармония Two Hearts  още в анонса бяха писали, че Наре е жител на света, знаеща 8 езика и т.н. Това предполага да има и много висока и разнообразна култура, да познава традициите и живота в страните където е живяла. Спомняш ли си, как постъпи с японеца и оправи провалената сделка. Каза му така - "Ще се чувствам много неуспешна в работата си, ако тази сделка се провали". Така е прието в Япония - ще се чувствам неуспешен , ще се почувствам нищожен в очите на другите... Тя знае какво да прави в чуждите страни, но в страната на Санджар, която тя искаше да стане нейна родина - това не се получава.  В страната на Санджар порядките, традициите и животът са други.
Затова тя не може да разбере, защо Санджар се е оженил и защо е спал с жена си. Приема това за лично предателство.
Когато разбере всичко /надявам се Елван да ѝ разкаже и да я научи да бъде също така  истинска жена/  Наре да промени и поведението си.

За нея /Наре/ нямаше нищо лошо в това да бъде в къщата на непознат мъж,  той да влиза по всяко време в стаята ѝ, а и тя в неговата /"не гледам, не гледам"/, да пият сами кафе и да си говорят по нощите.
При  Елван обаче има друго поведение - как прие собствения си законен съпруг /те всъщност не са разведени, просто живееха разделени/ в новата къща - прие да говорят на улицата т.е. на открито, където има хора и няма да са "сами". Защо? Защото той /Яхя/ нямал право да влиза в къща където живеят две жени самички.
Докато Гедиз беше постоянното присъствие, без да се съобразява с хорското мнение. Да, така са хората на света, но самият той не пазеше авторитета на жените в родината си.
Ние трудно приемаме и разбираме тези техни порядки, струват ни се варварски и ограничителни, но това е техния бит и тяхната култура. Хайде, религията няма да намесвам. На който не му харесват тези ограничения  му лепват  "неверник" и дотам.

Сто пъти съм го писала - Наре докато не "влезе" /а тя не иска/ в обувките на Санджар няма да го разбере.
Противоречиви са желанията ѝ на този етап, но ако обича Санджар би трябвало да се бори за него. По какъв начин - не зная. Но тя бяга винаги и при първа възможност.

Честно казано мислех, че ще каже "Санджар" , но тя остана твърда.
Това през което е минал единият, ще премине и другият. И ако накрая си простят... биха доказали, че най-великото и най-човешко чувство, което човек може да притежава е любовта.

Мелек добре ги подреди - четиричленно семейство. Майка, баща и две деца.

# 220
Цитат
но ако обича Санджар би трябвало да се бори за него.
Тя не иска да се бори, защото не иска да прощава.Къде е Менекшето, къде е тя.
Цитат
Това през което е минал единият, ще премине и другият. И ако накрая си простят... биха доказали, че най-великото и най-човешко чувство, което човек може да притежава е любовта.
А ако Наре се ожени за Гедиз, Санджар дали ще даде прошка, ако му я искат...

# 221
Сценарна грешка е, че на каютата, в която бяха Санджар и Наре на яхтата на Акън пишеше, че именно тя представлява резервен изход,  а те тръгват да излизат през палубата.

# 222
Сега се присетих, какво стана с Акън, падна в морето ли?

Имаше и някои комични моменти - беше забавна тази едрата дама- любовница ли, жена ли му се пада на Кахраман, не разбрах - оказа се от фен-клуба на нарсан 😉, как се зарадва, че са се спасили и си пееше песничката за птичката 😂

Изобщо имало ли е такава морско-водолазна спасителна операция в турски сериал 🤔 Виктория, като за първи опит е нормално да има пропуски.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 21:09 от araselia

# 223
Момичета Two Hearts
Гледам на руски серията.
Страхотна е.

Яхя остава заложник на Гедиз, докато не разбере къде е Акън. Смля го от бой докато питаше единствено за Наре, обаче най-силният удар беше когато Яхя  му отговори с много точни думички.
Много силна сцена.

# 224
Честно казано не разбрах, свободното поведение на Наре с Гедиз. Защо не отиде в хотел, а от отседна при него?
Може би за жена, като нея подобни приятелски отношения с брата на любимия са нормални. Смятам, че си станаха изключително близки с Гедиз. Но не мисля, че му е дала повод. Тя явно обича, ревнува и се осланя на Санджар. Друг е въпроса, че уж няма да му прости, той я е загубил и бля бля.. във всеки момент си противоречи. Държи се все едно е нейн
,,-Ти попита ли ни преди да постъпиш така с нас"?  Това не е въпрос зададен от жена, която те е оставила в миналото от преди 9 години. Реакциите им са доста сходни  със Санджар на мементи. Ако има ум и сърце, вече смятам, че премина през достатъчно ситуации, които да я накарат да се запита преди години тя в каква го постави .  Защото нейната вина никак не е малка. Лошото е, че тя иска разбиране от Санджар, но не се поставя на негово място никога. Сигурно се дължи на възпитание и живота и още от дете. Или вечното оправдание за доверието в любимите хора.
Халисе няма какво да каже.. Разбила е живота на две от децата си, а и е на път да провали и този на дъщеря си. Много се радвам на мълчанието й, ще е хубаво само да ни избави от Менекшето.
Санджар защо не се разведе с нея? Заради стреса, че поставяйки я в постоянни унизителни ситуации не я ли стресира? Не, защото тя не го обича. Всъщност той никого не се е държал с нея, така както заслужава една съпруга-обичава и уважавана. Дори не знам, как може една жена да се унижава така. Явно толкова й е багажа, само пари и власт  я привличат с цената на всичко.
Очаквам да се появи и Акън отново,бащата на Наре..
Симпатизирам на Ураз и героя му.Но виждам доста подлост и голямо предателство в него. Ще използвам една от божиите заповеди(не знам до колко е редно.) Не пожелавай жената на ближния си. Маската му започна да пада.. Но Наре ще го постави на земята.. Любовта им със Санджар е единствена. В това съм сигурна. 

Общи условия

Активация на акаунт