Искам да кажа ... (174) през септември 2020

• 47 123
  • 939
  •   1
Отговори
# 900
Селесте, намери външен психолог. Според мен сама не осъзнава какво я тормози.

# 901
  • София
Милото дете...selleste, има ли някое друго познато детенце от класа, с което можеш да поговориш? Вероятно се е случило нещо и тя се притеснява да разкаже.

# 902
Селесте,явно наистина нещо я тормози. Много ми е мъчно за нея,като знам каква бях и аз едно време... Дано намерите проблема и решение,че много кофти. 🥺😣
Видях котето,Али. 😍🤗 Много е сладко,а и с каква рошава дълга козинка. 😊
Снощи добре си изкарахме,но седяхме до късно и днес едва събудих Синеочка. 😁

# 903
  • дядовата ръкавичка
Добро утро!

Пак със сълзи се оставихме, „Защо плачеш?” „За нищо, заради никого...защото като ме питаш и ми се доплаква”. После намеси ранно ставане, писане на домашни. Вчера до 13 ч беше изяла само резен морков от страх да не ѝ се доповръща. В училищата още ли има психолози?

Милото детенце, много мъчно ми стана. Да не влиза в пубертет, хормони да се намесват?
На психолози от училище сякаш не бих се доверила.

Фонсе, какво се случва при вас?

# 904
  • Варна
Здравейте,

Селесте, чудесно те разбирам и ти съчувствам. Моята госпожица е също чувствителна натура, имаше подобен епизод в началото на първи клас, насочих се към училищният психолог , но госпожата каза нека първом аз да говоря с нея и успя с много разговори да и повлияе и успокои, благодарна съм и много.
Пожелавам ви скоро да се успокои душичката.Heart

# 905
Здравейте!
Ох, Селесте, и на мен ми стана мъчно за детето. Според мен това, че отказва друга форма на обучения е обнадеждаващо. Явно и тя осъзнава, че има конкретен проблем и когато той отпадне, нещата ще се подредят. Присъединявам се към съвета на либра, нека госпожата предприеме нещо. Моят третокласник също (изненадващо за мен) първата седмица тази година ходеше без желание и със свито сърце. Оказа се, че седнал на първия чин и бил сам, защото никое момче не искало да седи толкова напред. Класната го сложи по-назад с друго дете и всичко вече е наред. А всъщност с момчето бяха само един ден заедно, защото то след това се разболя и още не ходи на училище, но синът ми си знае, че не е сам (по принцип) и е спокоен. Дано и при вас проблемът е лесно разрешим и скоро да се похвалиш с добра новина и спокойна третокласничка!
На вчерашните рожденици - Тит и любимия на Ени - пожелавам със закъснение здраве и късмет!
Мари, и аз бях на неофициална родителска среща в двора на училището на 14.09.
Фонс, дано мерките са адекватни и не се стига до положението от март/ април. Не искам да се връща това време.
Днес съм на фризьор, ако не забравя. В последно време съм такъв заплес.

# 906
  • Бургас
Благодаря ви, момичета! Heart Накарах я да хапне, въпреки нежеланието ѝ, за да види, че не е задължително да ѝ се доповръща след ядене. Бъзнах я дори да се върнем за последните два часа в училище. Съгласи се, но да съм я чакала отвън. Реших обаче да не се правя на много хитра. Сега пише и пее Simple Smile

Мид, тя обича много да рисува. Не съм ѝ следила творчеството последно време, днес ще се поправя.

Либра, добре дошла!

Рей, радвам се, че сте разрешили бързо проблема. Гледай какви неща им се въртят в главичките, а ние очакваме все нещо супер сложно и завъртяно да е.

# 907
Селесте,със съвет не мога да помогна,но да нагушкаш Викчето от мен 🤗!
Духа тук, синузита ми се възпалява 🙄.

# 908
  • София
Селесте, дано се оправи детенцето!
Тит, честита да си на патерица!
Фонсе, дано скоро се нормализира обстановката!

# 909
Милите ни дечица, колко ли големи са в техните очи малките проблеми?
Душички, очите ми се напълниха.

Снощи четох до 5, познайте как я карам днес:(
И концерт ме чака;)

Тит, честито на патерици, от здраве да не се отървеш!

# 910
  • Germany
Титина, честито на патерица! Здрава и щастлива бъди!
Селесте, много мъчно ми стана за Вики. Преживява явно нещо детето. Консултацията с психолог е добра идея, но аз 1во бих пробвала да дам едно хапче някакъв витамин /вит.Ц например/ утре преди училище с изричното натъртване, че това е лекарство, за да не й стане лошо там. Ако е психосоматично, според мен ще има ефект.

# 911
Селесте, сви ми се сърцето. Знам какво е да те тормозят в училище и като малък,и като голям, а реакция от нашите никаква. Коментар от рода на “Не им обръщай внимание и ще престанат”, с нищо не помага, а и няма нужда детето да е жертва, докато на гаднярчетата им омръзне.

Та,възможно е причината при Вики да е нещо подобно. На лични бих писала повече подробности, хем ми нахлуха спомени, но тук не им е мястото. Проблемът сам по себе си е огромен, а за малките душички е чудовищен.
Ако не й се говори, може да го напише с думи, да го нарисува... но не я оставяй да й тежи.

# 912
Аз миналата година даже давах антиметил на детето, че и той все от стомах се оплакваше. Знам, че беше на нервба почва, обаче това го караше да е по-спокоен.

# 913
  • Canada
Селесте, гуш и за двете Hug Има ли мерки в училището, разделена ли е от приятелите си Вики? Да не са им говорили нещо за вируса и как може да засегне близките им? Направи ми впечатление, че се е съгласила да се върне за двата часа, но ако ти я изчакаш навън.

Айяла, дори не ми се говори вече, а това е едва началото. Не сме с пълен локдаун, засега, но има нови ограничения. Правят повече тестове, съответно има и повече позитивни и се възползват от цифрите. Хоспитализациите и смъртните случаи са малко и без да нарастват.

Последно мернах, че са обявили създаването на лагери, където ще бъдат затваряни позитивно тестваните. Вървим по стъпките на Австралия. Въпросът отдавна не е медицински, а политически.

# 914
  • дядовата ръкавичка
Fonce, това с лагерите ме уби! Като с болните от чума през средновековието....

Общи условия

Активация на акаунт