Кралски работи и клюки - септември 2020

• 59 315
  • 1 426
  •   1
Отговори
# 150
Ох, тази Максима ми е любимка Heart

# 151
  • София
Ей, страхотна Максима! И тоалет, и аксесоари, че даже и косата! И великолепна усмивка 🙂
https://www.gettyimages.com/detail/news-photo/queen-maxima-of-th … -photo/1228324135

# 152
  • Някъде там

Колко е хубава и Софи така облечена.
По редно я виждаме така.
Много много ми харесва и изглежда много младежки и свежо.
Подвижна линейка е посетила.
https://www.instagram.com/p/CErhN4knU-2/?igshid=1uh4klgc24ly3

# 153
Тези сандалки с панталончето - не.
Иначе аз я харесвам. Изглежда симпатична и интелигентна жена. А външно ми прилича малко на Даяна.

Максима си я обичам Simple Smile

# 154

Колко е хубава и Софи така облечена.
По редно я виждаме така.
Много много ми харесва и изглежда много младежки и свежо.
Подвижна линейка е посетила.
https://www.instagram.com/p/CErhN4knU-2/?igshid=1uh4klgc24ly3
Въздушна може би имаше предвид.

# 155
  • София
@птица, споделям изцяло мнението ти за Софи

И много странна торбичка

# 156
Екстра е Софи, харесват ми сандалите и чантичката. Изглежда млада.

Максима е прекрасна в това бяло.

# 157
Ако другото лято Софи няма да си носи тази чантичка, бих я взела и носила с удоволствие.

# 158
  • В полите на Пирин планина
Така облечена Софи изглежда много добре. Сваля ѝ години...

# 159
За любимите цветя на Ди и тяхната история:

Скрит текст:
Любимите цветя на принцеса Даяна имат дълбока и изненадваща кралска символика
Незабравките се превърнаха в един от любимите начини на принц Хари да почете паметта на майка му, но те също имат дълга история със собственото й семейство.
огато принц Хари се жени за Меган Маркъл през май 2018 г., те почетоха покойната му майка, принцеса Даяна, с малки щрихи по време на церемонията. Най-ясната препратка към Даяна беше в букета, който Меган държеше, докато вървеше по пътеката. Той беше съставен от няколко различни бели цветя, включително сладък грах, момина сълза, жасмин и, най-важното, незабравки, които станаха известни като любимото цвете на Даяна.

Незабравките са малко необичаен избор на любимо цвете за принцеса. Името е дадено на около 50 различни вида цъфтящи растения и те не се ценят нито заради рядкостта, нито поради необичайната си красота. Тъй като незабравките са многогодишни и издръжливи, те обикновено се засаждат като почвена покривка между други, по-ефектни растения. Въпреки това, те са се превърнали в любим начин за Хари и други от семейството му да почетат майка му, без да кажат и дума, заради асоциациите им с детството на Даяна и нейното семейство Спенсърс. В понеделник , 23-та годишнина от смъртта на Даяна, Хари донесе семена от незабравка от дома си, когато той и Меган помогнаха на предучилищна паралелка по проект за градинарство.

По време на сватбата Country Life съобщава, че самият Хари е взел част от цветята от градините в двореца Кенсингтън. Нейната Бяла градина е инсталирана през 2017 г., за да почете паметта на Даяна 20 години след нейната смърт . По време на живота си Даяна не изразяваше публично ентусиазъм за дадено цвете, така че когато дворецът Кенсингтън реши да й посвети градината, нейните приятели и семейство бяха интервюирани за по-добра представа за това, което тя харесва.

Един от нейните градинари разказа пред The Telegraph за това какво е да работиш около принцесата. „Тя никога не е признавала, че е фантастичен градинар - каза Греъм Диламор, който беше главен градинар в двореца от 1984 до 1992 г., - но в градината имаше някои цветове, които тя харесваше: меки розови, бели, жълти, пастелни нюанси. Повиваше нос нагоре, ако някога поставях червени или наситено лилави цветя. "

Съветът, който накара двореца да избере незабравките, дойде от по-малкия брат на Даяна, Чарлз, граф Спенсър. „Ърл Спенсър, братът на принцеса Даяна, й даде незабравки, когато бяха по-млади“, каза главният градинар Шон Харкин пред Vogue през 2017 г. „Те останаха с нея като едно от любимите й цветя, така че беше важно да се включи тях. " През 2016 г. Ърл Спенсър каза на People, че е дал на Даяна бяла саксия със сини незабравки, когато е бил на шест години, и това е траен спомен за него.

Оратор на погребението на Даяна , граф Спенсър се е посветил на поддържането на паметта на сестра си жива и подчертавайки връзката й с линията на Спенсър. Седмица след смъртта си на 31 август 1997 г., принцеса Даяна е отпусната в Althorp House, имението в Нортхемптъншир, което е в нейното семейство от 16-ти век. Тази година той туитна снимка на годишната си традиция по повод годишнината от смъртта на Даяна, сваляйки семейното знаме в Алторп на половин мачта.

Семейство Спенсър проведе малка частна церемония, когато погребаха Даяна, но отказаха да отбележат мястото, където тя беше погребана до 2016 г. Вместо езеро в имота - Кръглата овална , водоем, където семейството някога се пързаляше зима - беше посветена на нейната памет, с паметник, поръчан от дизайнера Едуард Булмър. Плакет на паметника я показва украсена с рози и незабравки, а градината вече е засадена и с подобни трайни насаждения. Розата е често срещан символ за цяла Англия, но незабравките изглежда символизират специфичната връзка на граф Спенсър със сестра му.
Даяна и семейство Спенсър се преместиха в Althorp House след смъртта на дядо й, когато тя беше на 13 години, но тя се роди в Park House, имение в имението Сандрингам, което семейството й нае от кралицата в продължение на десетилетия. Според Тина Браун е Диана Хрониките , тя имаше детството си, че е "традиционно" и "защитени", но включвал много време навън. Когато майка им си тръгна през 1967 г., Чарлз и Даяна бяха единствените две деца, останали в къщата, тъй като по-големите им сестри бяха в пансион.

Сега домът на детството на Даяна е хотел, но градините в Сандрингам, които го заобикалят, са се променили малко от 60-те години на миналия век, когато първоначално са проектирани от Уилям Бродерик Томас . Кралица Виктория е закупила имението за сина си, който по-късно ще стане крал Едуард VII, а той и съпругата му, бъдещата кралица Александра, го превръщат в буйната идилия, където кралските семейства все още прекарват коледната си ваканция.

Имаше няколко подобрения в Sandringham, а именно премахването на кухненските градини през 60-те години, но градините все още обхващат дивия, неопитомен външен вид, общ за английските градини през викторианската епоха. Градината нямаше „официални цветни лехи, нямаше подредени чакълести пътеки и почти никакви следи от градинарство или отглеждане“, както отбелязва Floral Life Illustrated през 1904 г. „Но там, растящ сред храстите и изглеждащ изключително доволен и у дома си, човек вижда английските диви цветя, звънчета, незабравки, лютичета, пъпки и дори смирената коприва. " Повече от 60 години по-късно тези градини са мястото, където младият граф Спенсър вероятно би намерил подарък за по-голямата си сестра.

Незабравките също имат специално значение за по-големия клан Спенсър. През 1998 г. един от братовчедите на Даяна, Луис Джеб, пише за приказна детска книга , написана от Морис Баринг, брат на прабабата на Даяна, в началото на 1900-те. Наричана Историята на незабравката и момина сълза,следва две антропоморфни цветя, принц Лили от долината и принцеса Незабравка, през нощта на бал. Джеб не знае дали Даяна е имала някаква особена привързаност към историята, но му беше казано, че копие съществува в детската стая в Althorp през 60-те години, където Даяна от време на време ходи да посети баба си и дядо си и четири поколения Спенсър се радват, когато посещение на имението. Според Джеб друг роднина на Спенсър искал да даде пълен комплект книги на Баринг на принц Чарлз, след като той и Даяна се оженили през 1981 г.

Дори самата Даяна да не беше запален градинар, след смъртта й цветя от всякакъв вид се превърнаха в символ на траура на Англия. Хората започнаха да полагат цветя пред портите на двореца Кенсингтън в нощта, когато тя умря, и когато траурът приключи, между 10 000 и 15 000 тона цветя бяха изнесени от двореца. (Всички цветя, които останаха живи, бяха изпратени в болници, докато мъртвите цветя бяха превърнати в мулч за кралските паркове.) Когато кралските особи се появиха публично в дните след смъртта на Даяна, някои зрители дори им връчиха букети с цветя .

Но специфичната връзка на Хари с незабравките се появи малко по-късно. През 2004 г. той предприема двумесечно пътуване до Лесото, където работи с деца, осиротели от епидемията от СПИН, и се запознава с принца Зеезио в страната , който наскоро загуби майка си . Когато Хари и Seeiso стартираха благотворителна организация през 2006 г. , те го кръстиха Sentebale, което в превод означава „незабравка“ на националния език на страната, сезото, и го посветиха на спомените на техните майки.
Очевидно Хари не е знаел за привързаността на Даяна към цветето, когато е нарекъл благотворителната организация, едва след това е разбрал. През май 2016 г. той каза : „Между другото, днес разбрах, че незабравките са любимото цвете на майка ми, което расте, така че това е много хубаво нещо за мен така или иначе.“ В допълнение към почитането на майка си, засаждането на семена от незабравка близо до новия му американски дом може да е било начин принцът да почете съдбата.
https://www.vanityfair.com/style/2020/09/princess-diana-forget-m … s-spencer-history

# 160
Добър костюм за Софи и още по-добър щеше да е,ако беше сложила спортни обувки  и плетена торба на рамо.
При нея детайлите провалят ефекта.Сандали и торбичка за градинско парти.Друг път ще е болезнено изкривен ръб,смачкано деколте или разместен сутиен.Или не й пука,или не умее.Абе скука е откъм дрехи.
И тази прическа тип Даяна,с която я дублира десетилетия.С дълга коса е доста по-свежа.

# 161
  • Някъде там
А тя с къса коса ли е Софи, защото на мен ми се вижда, че е хваната на ниска опашка доста дългата и коса ?

# 162
  • Sydney
Благодаря за темата, хубава е 😊...

Не съм изчела...

Мегън беше Ок - сигурно сте пускали всичко.
Мери също, както голямата дъщеря Изабела:

https://www.instagram.com/p/CEj3hrYnrje/?igshid=1ehc0ragnqfjb

Тази Мери също ми харесва:

https://www.instagram.com/p/CEmYfg8Hx9T/?igshid=mum9wewrqfep

После още...

# 163
  • Варна
Старичко събитие, което някак съм пропуснала, но ме накефи.

https://www.edna.bg/izvestni/istinski-princ-no-ne-na-bial-kon-a- … vihyra-si-4652252

# 164
  • София
А тя с къса коса ли е Софи, защото на мен ми се вижда, че е хваната на ниска опашка доста дългата и коса ?

На опашка е Софи. На младини наистина много приличаше на Даяна.

Сега вече не откривам чак такава прилика.

Това е косата преди 2м.

Общи условия

Активация на акаунт