Кралски работи и клюки - септември 2020

• 59 291
  • 1 426
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Не мислите ли, че испанския крал ако се обръсне ще е по симпатичен.
За мен не - имам и съображения, де 🙃 Главата му е много малка на фона на ръста, малко като карфичка. Брадата някак балансира това. Харесвам Фелипе - да не стане объркване, но хич не е мой тип, много е висок 😁

Е, много е елегантна Камила! Изглежда чудесно за възрастта и положението си. (Какво ли си мисли Бети, като си прави равносметка?)

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 20:09 от Lana

# 91
  • Варна
Е, Кейт ако е успяла да събере парите за болницата, значи не е падала по задник напразно Simple Smile Пък и задникът й е страхотен в тия жълти панталонки.

# 92
  • Някъде там
Максима и Вилем са приключили почивката.
Вилем на работна среща. Загладил е перчема.

https://www.instagram.com/p/CEo4WCKna1a/?igshid=6dn1f57a7isd

На мен така ми е по симпатичен Фелипе, виж Вилем смятам че трябва да я в кара в ред "растителността".

# 93
  • Варна
Не знам дали без брада Фелипе ще изглежда по-добре, но определено мисля, че ще изглежда по-млад.

# 94
  • София
Шарлийн, Албер и децата ( с тия маски не съм сигурна) на документален филм свързан със Средиземноморието и Корсика. На телефон съм и повече инфо не мога да търся

Имението Алторп, домът на Даяна
https://www.instagram.com/p/CEgLGf8nGIY/?igshid=15v9cl1lke6dd

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 06:13 от bubanka

# 95
  • Някъде там
Тирамису, през телефона съм.
Утре ще ги преведа, нали не е проблем.🌺

Карл Филип е наградил  със стипендии млади карикатуристи.

Има и видео в линка
https://www.instagram.com/p/CEo4G_GAWbA/?igshid=6xrts74dahv8
А краля и кралицата са разговаряли  с председателя на Нобеловата фондация за работата на фондацията.
https://www.instagram.com/p/CEo8vBrACV6/?igshid=8byxjh9t4337
 Следобеда заедно с Виктория и Даниел са имали среща в която са разговаряли за проблемите на Ливан след експлозията.

# 96
Фелипе без брада е бил много симпатичен.

Мъжът на максима има нужда от фризьор и бръснар.

Дворецът в Мадрид:

Много красиво място, катедралата отсреща също.

# 97
Домът на Даяна е разкошен.

Вилем не ми харесва с брада, а Фелипе - да.

# 98
  • На топло
Хари и Мегън пак с жестока излагация 🙄
Нищо ново под слънцето.
При последната им нагласена ПР акция, са нарушили правилата на училището.
По време на Короната не се допускат външни лица, даже родителите на децата не пускат вътре.
Малките ученици едва ли знаят кои са тези двамата, а за Даяна да не говорим.

# 99
  • София
Ех, този кралски нрав 😂😂

И една сладка Юджини

# 100
  • Някъде там
Много красиво.
А аз не знаех до преди малко, че Уилям и Кейт имат трета къща, освен апартамента в Кенсингтън и Амърхол, подарена на Уилям от прабаба му.

Тук прочетох
https://www.instagram.com/p/CEo0lnuHtUy/?igshid=x4933jva39y5

# 101
  • Русе, у дома
Малко от Каролина и нейните три сватби в испанския Вог...
https://www.vogue.es/novias/articulos/carolina-de-monaco-bodas-v … -ernesto-hannover
Не ми харесват. Нито едно от трите деца на Грейс не достигна блясъка на Кели, дали защото е бил холивудски или просто е била с харизма...

# 102
Ти мислиш, че е била много добре финансово Simple Smile
Положението на дъщерите в аристократичните семейства след определна възраст не е никак за завиждане. Възможностите им за безгрижен и охолен живот след излизането изпод крилцето на бащата не са много - или женитба за богат аристократ (сега може и само богат), или силно любящ и щедър брат наследник, който да ги издържа. Иначе ги чака несигурен и полубеден живот на милостта на някой богат и жалостив роднина. Та и Даяна е била така! След завършване на училище сигурно е получавала някаква мижава рента от баща си, колкото да не бедства и това е. Пуснали са я да се оправя сама. При още няколко деца и втора жена, много го е интересувала Даяна и тоалетите й. Момичето не от много имане се е хващала за детегледачка по чуждите къщи или учителка в детска градина...
Когато Чарлз е започнал ухажването си, може и да я е подпрял таткото с някоя и друга рокличка, за да не го излага  Wink, но като цяло, то си й личи, че не е била фрашкана с пари.
Въобще, четете класическата английска литература, дами Simple Smile Там много добре е описано всичко това!
След като не могат да си осигурят дъщерите, защо не им дават някакво образование, а ги търгуват като стока?
Даяна на 15 или на 16 беше напуснала училище и я оставили да се мотае из имението и да чете любовни романчета. Никоя от дъщерите на разните аристократи не виждам да е завършила нещо съществено - инженер, лекар, адвокат. Всички разни измислени истории на изкуствата, за да работят уж по галерии - т. е. да привличат мющерии.
После разните аристократчета се подигравали на майката на Кейт. Жена, която сама си е изработила състоянието, а не се е продавала на разни стари богаташи.

# 103
Принципно за аристократите женските рожби са били само разменна монета за уредени бракове и произтичащите ползи от владения и издигане в техните си среди. Неслучайно са  пръскали маса пари при представянето им в обществото, ако не я  пласират бързо си губи цената.

# 104
Навремето знаете, жените не са ги образовали. Достатъчно е било да се научи да чете и пише, посвирва на пиано, рисува по малко, бродира и поддържа (евентуално) разговор на масата. Задачата й е била да се пласира добре и народи нови аристократчета Wink
Това се е отнасяла за всички жени, не само за аристократките, но за тях пък съвсем.
После са започнали да ги образоват малко повечко, но основните цели продължават да са същите - създаване на потомство и продължаване на рода на графа, виконта, баронета, краля  (Wink), затова никой не е разчитал да си изкарват прехраната сами или с някаква сериозна работа. Та малко история на изкуствата (с цялото ми уважение към тази професия), малко галерийка, малко редакторство в модно списанийце, повечко великосветски сбирки и така Simple Smile
С това не искам да кажа, че не е имало умни, образовани и огън жени и сред тях, но повечето наистина са били луксозен пълнеж.
Което нас въобще не ни засяга! Важното е, че ние имаме с какво да се забавляваме и плакнем очите. Като се нанервим през деня на съграждани, колеги, работодатели, мъж и деца, градски транспорт и пазаруване и всички благинки на обикновената отрудена жена, да цопнем пред снимките на лъскавите дворци и шарени рокли и кееееф Joy

Общи условия

Активация на акаунт