Кралски работи и клюки - септември 2020

• 59 268
  • 1 426
  •   1
Отговори
# 75
Човекът вече там живее, къде да почете паметта на майка си. Почитането на паметта на близък не е ровене в травма. Много хубаво са направили, а и съм сигурна, че и в Америка хората знаят коя е Даяна.

И отново изглеждат много добре и свежо.

# 76
Уж личен акт, ама и за това намерихте да го оплюете.
Ако нищо не беше казал и направил, както брат му, пак щеше да е плют.

# 77
Една много красива (като от филм) сватба😍
На Marquess of Worcester.
Действието се развива в Badminton House in Gloucestershire.
Колко аристократи има в тази Англия 😂

По един тв канал,TLC,има  предаване за спасяване от фалит на многовековни аристократични имения и замъци.Сегашните наследници не успяват да ги поддържат,потънали са в кредити, и или ще ги продават,или банките ще ги вземат.И една бизнес дама Рут някоя си,трябва да помогне на собствениците да ги запазят в рода.Харесва ми,защото предлага много повече като видео и информация от посещение на място,камерата влиза и в стари части,където никой не е бил от векове,те често са доста интересни.Градини,кулички,конюшни,някои имения са направо като малък град.Рут винаги отскача до съседни имения за "обмяна на опит" и аз съм учудена колко са много замъците във всяка част на УК.Отделно си имам една благородна особа,която от любезност попитах за миналото на рода им и сега трябва да чета и коментирам,хак ми е.Раглан или Раган,нещо такова беше замъка на рода,но той е далечен наследник по майчина линия,т.е.няма да си пия чая под портрета на някоя лейди.Пък и нямам желание-частите,в които  наследниците обикновено живеят,нито са привлекателни,нито удобни.Но като турист-с удоволствие.

Държа на мнението си за помена с деца.Починали близки на децата и национални герои с принос и никой друг.Те си тъжат за своите загуби,нагло е да ги караш да отдават уважение към чужда жена,Даяна нещо по-специално ли е от техните?Щом Съсекс искат публично отразяване,най-правилното е да отидат в УК с детето си,където заедно с Уилям и фам.,чичо и лелите им Спенсър и техните деца,да почетат майката,сестрата.....Но като си спомням как Мегън се препоти да бяга към самолета за САЩ ,ясно е защо карат чужди деца,които хал хабер си нямат от Даяна,да садят за снимка.Не си взе бележка тази жена от гафа с детската болница,толкова ли я закъса за внимание.

# 78
То да са само сегашните Simple Smile Още преди век Удхаус пише романчета за мъките на горките аристократи да си поддържат именията. И опитите им да се отърват от тях.

Давиз, благодарих ли за темата Hug

Даяна на излизане от Риц Лондон (ноември 1980) след партито за 50тия рожден ден на Маргарет, на което е присъствала. Тъкмо попада под общ. внимание след първите слухове за романа им с Чарлз.

Още една снимка от същата вечер. Правилно заподозрях още по първата, че роклята е възгрозничка Wink А и с това палтенце...

Но й прощавам! Съвсем младо момиче, без някакви особени доходи...
Интересно ми е, дали някъде я има само по рокля?
Намерих, но само черно-бяла - https://i.pinimg.com/originals/0c/84/50/0c84509e25dac6edd3fd2058169d44c6.png

Модно израстване - https://www.instyle.com/celebrity/princess-dianas-most-iconic-st … 8307-bcfccc273578

Явно днес сама ще си пиша и то все за Даяна Wink
Снимки от личния й архив:
https://www.dailymail.co.uk/femail/article-4750746/Diana-unseen-photo-album.html

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 15:13 от птица

# 79
За далечната 1980 предполагам роклята е била ммодерна. На черно -бялата фотография изглежда пълна или просто е прегърбена Thinking

# 80
  • Някъде там
Матилде придружава дъщеря си на първия и учебен ден в новото училище.
Започва гимназия.
Ето тук ще учи.https://www.heilighartcollege.be/
Снимките взех от тук.
https://www.instagram.com/p/CEl1CaRHx8G/?igshid=1etgsc4n7wwz0   

Ще я запомня с маската аксесоар Матилде.

# 81
Ле-ле, направо Гаврошче я изкарахте Даяна преди Чарлз Joy  Как се е "шмугнало" горкото на тържеството на Маргарет? Сигурно кибрит или цвятя е предлагала между кралските софри с гости. Joy

# 82
Ти мислиш, че е била много добре финансово Simple Smile
Положението на дъщерите в аристократичните семейства след определна възраст не е никак за завиждане. Възможностите им за безгрижен и охолен живот след излизането изпод крилцето на бащата не са много - или женитба за богат аристократ (сега може и само богат), или силно любящ и щедър брат наследник, който да ги издържа. Иначе ги чака несигурен и полубеден живот на милостта на някой богат и жалостив роднина. Та и Даяна е била така! След завършване на училище сигурно е получавала някаква мижава рента от баща си, колкото да не бедства и това е. Пуснали са я да се оправя сама. При още няколко деца и втора жена, много го е интересувала Даяна и тоалетите й. Момичето не от много имане се е хващала за детегледачка по чуждите къщи или учителка в детска градина...
Когато Чарлз е започнал ухажването си, може и да я е подпрял таткото с някоя и друга рокличка, за да не го излага  Wink, но като цяло, то си й личи, че не е била фрашкана с пари.
Въобще, четете класическата английска литература, дами Simple Smile Там много добре е описано всичко това!

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 17:00 от птица

# 83
Ти мислиш, че е била много добре финансово Simple Smile
Положението на дъщерите в аристократичните семейства след определна възраст не е никак за завиждане. Възможностите им за безгрижен и охолен живот след излизането изпод крилцето на бащата не са много - или женитба за богат аристократ (сега може и само богат), или силно любящ и щедър брат наследник, който да ги издържа. Иначе ги чака несигурен и полубеден живот на милостта на някой богат и жалостив роднина. Та и Даяна е била така! След завършване на училище сигурно е получавала някаква мижава рента от баща си, колкото да не бедства и това е. Пуснали са я да се оправя сама. При още няколко деца и втора жена, много го е интересувала Даяна и тоалетите й. Момичето не от много имане се е хващала за детегледачка по чуждите къщи или учителка в детска градина...
Когато Чарлз е започнал ухажването си, може и да я е подпрял таткото с някоя и друга рокличка, за да не го излага  Wink, но като цяло, то си й личи, че не е била фрашкана с пари.
Въобще, четете класическата английска литература, дами Simple Smile Там много добре е описано всичко това!
+1 за всичко, което сте написала!
Към болднатото мога да посоча конкретна, много знакова книга - "Гордост и предразсъдъци" на Джейн Остин.
Да не се напъваме все пак с много четене Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 84
  • Някъде там
Птица👍👏

Фелипе от днес

От тук
https://www.instagram.com/p/CEowgY4n5ih/?igshid=vj4dly4646e2

И Виктория на градинско парти по повод изложбата на американска скулптурка.

https://www.instagram.com/p/CEomWxKg4Og/?igshid=cw4rynr2pksq

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 17:40 от daviz

# 85
Жалко, че Даяна не е доживяла, за да предаде един два урока на Катрин Grinning

Роклята на Виктория ми хареса. Не бих и обърнала много внимание, но стои добре на Вики.

# 86
Хм, преди час май мернах някакъв пост на Мравката с цитат на Даяна за тоалетите й в началото? Къде изчезна? Много беше интересен.
Ако е заради липсата на превод, пускай го пак, ще го преведем Hands Plus1

Хайде сега да минем към другата херцогиня през 2008 г.  Sunglasses
https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1057283/Portrait-f … roller-disco.html
"Портрет на бъдещата кралица на Англия:
Кейт Мидълтън положи много усилия да организира и участва в благотворително ролер диско парти в Лондон.
Може би дори малко прекалено - тъй като енергичното пързаляне на 26-годишното момиче по лъскавия под, доста смущаващо я приземи по гръб.
Девойка в беда: Приятелят на Кейт Сам Уейли-Коен се притичва на помощ.
Доста скромните жълти гащи, които тя носеше, също не помогнаха особено за запазване на достойнството й."
...
За работата й. Работи във фирмата на родители си.
Приятелите й настояват, че тя е активна млада жена и не е вярно, че не работи.
Въпреки твърденията им обаче, "мис Мидълтън има само една работа след дипломирането си в университета „Сейнт Андрюс“ през 2004 г. с 2: 1 в историята на изкуството.
Тя се присъединява към модната верига Jigsaw, но след по-малко от година напуска четиридневната си работа. Плановете за работа в художествена галерия също бяха отложени."
Беа и тогавашниет й приятел също са участвали в партито.
Събирали са пари за някаква болница.

Забавлявах се със снимките Simple Smile

# 87
  • София
Не мислите ли, че испанския крал ако се обръсне ще е по симпатичен.

# 88
  • Някъде там
В стари теми, няколко пъти, потребителки са писали, че не разбират чужди езици и молят за кратък превод, за това е хубаво да има такъв. Дори преразказ с няколко думи да е.

Слагам го за интересуващите се от работата им. Хари и Меган са сключили договор с Netflix.
https://www.instagram.com/p/CEo7ChWH_sf/?igshid=vypjx27hfqd1

Летисия

Харесва ми естествения сив кичур.

Чарлс е изпратил съболезнования на Индия за загубата на бившия президент.
https://www.instagram.com/p/CEo8A4dA0Nx/?igshid=k7tkn4p1mo7y

Днес в профила на Чарлс и Камила се връщат към стари пътувания из страната и показват различни местни рецепти от местата които са посетили.
Има интересни неща. Ако някой иска мога да преведа някои от рецептите.

https://www.instagram.com/p/CEme8-7g8Lq/?igshid=hmy488mhkelt

# 89
Ахааа Simple Smile
Набързо и без претенции да е съвсем вярно:

"В деня, когато се сгодихме, аз имах буквално 1 дълга рокля, една копринена блузка, един чифт хубави обувки и това беше всичко. Изведнъж се оказа, че трябва да отидем и да купим с майка ми по половин дузина от всичко. Купихме толкова, колкото си мислехме, че ни е нужно, но и това продължаваше да е недостатъчно. Имайте предвид, че се налага да се преобличаш по 4 пъти на ден и изведнъж вашият гардероб нараства до нещо немислимо. Оттук вероятно и критиките, когато се появих на сцената, че съм непрекъснато с нови дрехи. Само три сезона и аз се презаредих с шапки, ръкавици и всичко останало, необходимо от януари до декември. След това помолих Ана Харви от Вог, където работиха двете ми сестри, да дойде и да ме консултира за основните неща, като 2 от това, 3 от това, 1 от онова. Но след това вече се оправях сама."

Е, пак ли изчезна Joy
Аз обаче тъпо и упорито продължавам Joy

"След като открих Виктор Еделстейн и Кетрин Уолкър, продължих вече да се справям сама, търсейки ги за съвет по телефона и обсъждайки с тях. Но преди тях, Анна определено ми помогна през първата година да намеря своята ниша. Не носех последна мода, защото не ми трябваше в работата, а трябваше да имам дрехи, които да издържат по цял ден, да бъдат в разумни цветове и разумна дължина на полата. Не знаех нищо за слагането на тежести в подгъва на полите, срещу вдигането им при вятър. Никой не ми го беше казал. Всичко трябваше да откривам сама."

Уф! Бърша чело Grinning

Тирамису, при сканиран текст превеждането не е толкова лесно.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 20:26 от птица

Общи условия

Активация на акаунт