Парфюмни размисли и страсти - 249

• 61 791
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
О, появи се спеца по Теренци, SmileyStuck Out TongueKiss Момичета, ще купувам за подарък мъжки парфюм на кой да се спра според вас, избрах тези двата- Armani Code и Zadig & Voltaire This is Him! Аз ги харесвам и двата, но тук това няма значение.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 14:01 от Bright Crystal

# 151
Aз съм за Zadig&Voltair.

# 152
  • Седмото небе
За Задиг с съм с двете ръце! На мен ми е премерено екстравагантен, забележим и много интересен. Кода е вечна класика, но Задиг е доооста по-атрактивен и съвременен Wink

# 153
  • Бургас
Ха ха Денси, разсмя ме мъжа ти.
Честито на рожденничката! Тортата е уникална...
Момичето с Тицианите може ли по една дума. Имам Casiopea и при мен е много трайна.
SOTD DREAM Coach, много ми е жасминено..
Писала съм и друг път, че не мога да описвам като вас, затова не се включвам често, но ще се опитам.
Casanova - уникален парфюм, не мога да го оприлича на никой друг. Красив, богат, много балансиран аромат, с пудрена мекота, многостранен, привлекателен. Усещам зелени и дървесни нотки, пудра и амброксан.
Maremma - много е близък до Черната орхидея на Том Форд, но за мен е много по-...... По-мек, по-плътен, по-обгръщащ, по-притегателен. ЧО ми е ликьорен и флорален, докато Марема - шоколадов и прашен. Усещам какао, подправки, дървесни нотки, ирис и пачули.
Chimaera - Мощен зимен аромат. Интересен, интензивен, топъл, балсамов и дървесен. Усещам карамел, ирис, уд, тамян, тютюн и тъмен шоколад.
Eclix - Много женствен и приятен аромат. Почитателите на L`Instant Magic и Shalimar Initial (сред които съм) ще го оценят. Пудрен, с ванилия и бадеми, сандалово дърво и ирис. Мек и уютен, с голям шлейф, не че гореописаните не са.
Arethusa - Летният ми фаворит. Сладко и солено. Свеж, много интересен и необичаен. Усещам воднисти нотки, смокини и цитруси, както и зеленина.
Casiopea - имам мостра (не оригинална) от Нотино. Може това да е причината за липса на прилична трайност.

# 154
Ехххх, че го изпуснах Al Contrario ....искаше ми се много да го пробвам.....

SOTD : Coco Mademoiselle intense....прекрасен, цял ден си го разхождам на Влас и радвам всичко живо наоколо....прекрасен аромат...обожавам го... ❤❤❤

# 155
  • София
Аз пък днес с обожаемия, но незнайно защо рядко носен Jour d'Hermes Absolu с допълнение на китките от чистия парфюм (както обикновено си го нося). Ей значи, който не ме подуши днес, той не заприпада - както хора от нашата банда, така и хора без особено отношение към парфюмите. Явно се харесва, за разлика от някои по-шантави неща, не само на мен Wink

# 156
Аз съм за Кода, но на мен по принцип класиките ми харесват повече. И за дамските парфюми съм така.

# 157
# 158
  • на майната си
Скрит текст:
Скрит текст:
Имам си нова любов! 🤩 Напълно случайна, внезапна и от първо подушване.
Мислех си, че не харесвам тютюн в парфюм, след злополучния ми опит с прехваления ужас Red Tobacco Mancera.
Мислех си и, че не харесвам ууд, след още един злополучен опит с арабския ужас Shaghaf Oud.
Ами не! Просто не са били моите тютюн и ууд, и просто не са били творение на магьосника, завладял сърцето ми напълно, the one and only, Tom Ford! ♥
В абсолютен плен съм на убийственото ухание, което пожелах на момента, и което ще си подаря за рождения ден - Tobacco Oud! 🖤🖤🖤
Такава красота, не съм спряла да се обдушвам цял следобед, даже отлагам вечерния душ, за да не го отмия от себе си. 🤭
Да, да, съгласен съм, определно с този пост... Това е едно от малкото изключения като развитие при мен, от силна ненавист при първо фъс, до опияненение след 2ра проба. Да, първоначално не ми хареса, опитах да го отмия, цъ.
Но един ден вместо уд ууд мострата, хванах тази и се нафъщях, на път за офиса усещам си аз, че работата отидЕ накриво. И след 20тина минути, точно преди да нахлуя в асансьора, ти да видиш, мирише адски яко, еми купих си шише, то беше ясно.
И да, не е магнит за комплименти като уд ууд, да - предизвиква погледи и странни реакции, негативни в повечето случаи, не е евтин, но въпреки това - ако си харесваш предизвикателни и нагли аромати(като повечето на чичо Том) определно е за теб. Абсурд за насляпо, обезателно няколко проби, не е лесен поне за мен.
Относно темата, мед е, но нека се захлади, че в тия жеги не се виждам с есенен аромат, не че не ме блъска ЛВЕБ, интензивното кафе и разни ултрасладки неща, но това е друга тема.
Пп: Жена, ухаеща на това чудовище, би била интересна тема за ЛИС...
И Oud Wood харесах, но не ме влюби в себе си, а и драйдауна му ми е откровено мъжки.🙂
Обаче другият... ммм! Нямам никакво противоречие с него, лепна ми от раз. 🖤Не знам как ще се въздържа чак до ноември.
Видях, че масово не е долюбван, но на мен това не ми пречи, даже напротив.

Какво е ЛИС? 🙂
Колежката вече Ви отговори какво е ЛИС. Ами Уд ууд, да - определено си е мъжки, трудно би се въздържал някой мъж да го придобие след проба, доста се оплакват от трайност, при мен е перфектна, а и не бих казал, че замисълът на самия аромат е да обгазява, за разлика от табако уд. Не мисля, че любител на аромати, би оценил табако уд, ако си пристрастен - няма начин да не му се зарадваш - е да, нужни са поне 10тина минути да "улегне", а и развит нос, за да хванеш идеята.
 А и преди всичко, парфюмът се носи за лично удоволствие, стига да не се прекалява с апликациите.

# 159
  • Чукарландия
Ехххх, че го изпуснах Al Contrario ....искаше ми се много да го пробвам.....

Искаш да го имаш или искаш да го пробваш? 🤣🤣🤣
Ако е само за проба, все някоя добра душа, ще те запознае с него. 😉

Bright Crystal и от мен глас за Задиг! Много хубав, но и много греховни мисли ми навява... 😂

# 160
Един от най-любимите ми есенни парфюми е Градската кралица. Това е и напомняне да си го подновя, останали са ми няколко капки от него. Gift Heart

# 161
Аз нямам определени парфюми по сезон, по скоро по настроение и цвета на дрехите избирам за деня. Два от най-желаните за близко бъдеще са ми L'Ombre Des Merveilles и Patchouli Ardent.
Новите ми попълнения са вече отдавна на пазара:
Limon Verde, който ми е много мек и объл, в никой случай не бих казала силно цитрусов или остър. Леко сладък и свеж, парфюм с който може да се пръскаш обилно, както казват рускините - поливашка 🤣 Всички около мен се поляха. и мъже, и жени го харесаха. 125 ml ще заминат без време.

Narciso Rouge - прекрасен аромат на скъпо червило и пудра, сигурна съм че е коментиран много преди. Бих искала да излъчва малко повече, не е въздушен както тоалетните води от серията, но за сметка на това е много траен.

И аз напоследък много се чудя на тази Инсомния. Пробвах го на хартия и кожа и много ми харесва, чантата ми след 10 дни още мирише от блотера.
Силно ми напомня на Black phantom, близки са доколкото да не бъде пълно копие. Ако се продаваше в шишето с орела за 17 лв както всички останали, бих го купила веднага. Но всички претенции за френски парфюмери, афродизиаци, 50 годишни сантали и тем подобни глупости са ми откровено неприятни, както и персоната на господин Фавиол. Историята на официалната страница във фейсбук сочи, че тя се е казвала първоначално ebafka s favka или нещо подобно, още стои и съответното съдържание ... Ами.. Не съм сноб, но цялата работа е доста пошла. Което е жалко, защото самият парфюм много ми допада и съм в морална дилема.
За подаръка и от мен глас за This is Him, страхотен е, аз го искам за себе си въпреки че е чисто мъжки.

# 162
днес съм "есенна"
бях с Noir Exquis и една дама Heart ме заведе в сладкарница казвайки, че около мен просто не се издържа Grinning

# 163
днес съм "есенна"
бях с Noir Exquis и една дама Heart ме заведе в сладкарница казвайки, че около мен просто не се издържа Grinning
Великолепен е този парфюм, има такава аура хубава.Sparkling Heart

# 164

Limon Verde, който ми е много мек и объл, в никой случай не бих казала силно цитрусов или остър. Леко сладък и свеж, парфюм с който може да се пръскаш обилно, както казват рускините - поливашка 🤣 Всички около мен се поляха. и мъже, и жени го харесаха. 125 ml ще заминат без време.

В Чехия им казват почти същото- поливачка. Smile
Днес съм с такава много сполучлива поливачка, симпатична, в чудно шише, но с мизерна трайност- Nina Rouge.
Свежа и сочна червена ябълка със сок от малини и лимон, разбъркани със захар и ванилия. Карамел няма.
Нямах нищо киселко в гардероба си, и не устоях на БабоМартенския и вид. Точно за Баба Марта си я взех. Остава ми 5мл, и за 2 дни смятам да и видя сметката. Излишна покупка от глезотия, но много я исках. Two Hearts
Ябълчето ще си го оставя в една кошничка с още пълни бутилчета.

Общи условия

Активация на акаунт